Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

borsaf - wyjaśniam: stonoga z lumpeksu / podobny ale jadowity to skolopendra ,krocionóg lub wij z rodziny stawonogów dł do 26 cm/

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ali...................mój też jest wiecznie żywy jak mawiali sowietikusy.....tak po prostu jest i koniec......... :cry: Rozumiem Cię.........i chyba wzajemnie........ :cry: :)

[quote name='Ali26762']jutro wiozę na 8 rano 50% komisji egzaminacyjnej na plac

........................prawko............. :question:

Posted

Czy bo nie odpowiedziała............nieładnie........ :question:

..................no wiecie że ja też :niewiem: :terazpol:

trza będzie bacznie obserwować......... :o :wink:

Posted

Nie, no skąd :D
Za 3 miesiące minie 24 lata jak mam prawo jazdy :D
A egzamin ma jutro Derylek - wewnętrzny egzamin :D
Jadąc na plac podbieram po drodze zachraniarkę, która - jak wiesz - wraz z Abi prowadzi nasz kurs obedience :D

Posted

bos dzięki , już myslałam,że to jakies gwarowe określenie. Wije, czy stonogi, Regon i tak im nóżki z d... powyrywa, ju sie doostatniej pary dobierał.

Kategorycznie zaprzeczam, jakobym miała z komisyja jeździć. Ja wogóle nie jeżdżę, a prawo jazdy mam antyczne, w bardzo dobrym stanie, nieużywane :wink:

Posted

bos i inni -dzięki za trzymanie kciuków.
Ciastka napieczone, wyprawa spakowana. Asik już coś przeczuwa, bo jakiś nerwowy się zrobił. Może być całkiem wesoła podróż, gdyż pojedzie z nami jeszcze świnka morska dla starszej Borówki.
Na razie: dobranoc. Jutro 7 rano - NA PYRLANDIĘ !!!

Posted

borsaf napisał(a):

Kategorycznie zaprzeczam, jakobym miała z komisyja jeździć.

Racja borsaf , mój błąd , przpraszam , poprawiłem posta.......

A swoją drogą ..........Ali odpowiedziała. :D :D ..........inteligentna dziewczyna :D

A Deryś ma egzamin........PT........ :question:

Posted

[quote name='jborowy'].............- NA PYRLANDIĘ !!!

Do kraju Kwitnącego Ziemniaka i Szalejącej Stonki......... :D :D

Posted

bos napisał(a):
A Deryś ma egzamin........PT........ :question:

Derylek chodzi na zerówkę obedience. Pod koniec listopada ma być ten prawdziwy egzamin, a jutro wewnętrzny sprawdzian, na którym wyjdą braki. Na poprawienie braków będzie ok. 2 tygodnie...

Posted

Ali - dzięki za wyjaśnienie, doczytałem właśnie na erdelach.......... :D

Nie wiedziałem .że na obedience są egzaminy.......

Dla mnie to temat nowy, spotkałem się z nim w jakimś miesięczniku....chyba ....."Mój Pies' Sprawdzę , bo nie jestem pewny.

Potem swoją wiedzę uzupełniałem na dogo na erdelach gdzie były poważne dysputy na temat szkoleń...........

Reasumując jutro Deryś ma ważny dzień więc niech MOC BĘDZIE Z NIM

- amy z Jazonkiem..... :D :thumbs: za klasówkę

Proszę napisz potem jak to wyglądało i pozdrów dogomaniaków.......
........wiesz pisząc te słowa wydaje mi się ,że to tak blisko .......... :D :D :wink:

Posted

Oczywiście, że napiszę, może jakieś fotki porobię jeśli będzie dobra pogoda. Zobaczymy jak się Dzwoniec sprawi :D
Muszę powiedzieć, że jak mam żabę w ręce, to nawet komendy na odległość wykonuje, skubaniutki, ale na egzaminie nie wolno mieć żadnej żaby, żadnego smakołyka... Nawet komend nie wolno powtarzać, bo punkty karne idą w ruch :smhair2: :smhair2: :smhair2:

Posted

Ali26762 napisał(a):
Mój chłop się dorobił anginy, leży teraz jak Łazarz z gorączką 39 stopni i ciśnieniem 95/51. Za to puls mu galopuje - 104. Dziwne to jakieś... :(

:D :D :D Kłania się wizyta nie u weta , a u doca.............

ciśnienie jest nie najciekawsze / 120-140/80-90 to rozumiem /.......nie wiem .....czy można zwalić to na grypę ...ogólne osłabienie............. :D

Może jest niskociśnieniowcem........ :question:

jeszcze ta gorączka :oops: :o

Posted

Generalnie jest niskociśnieniowcem, ale to co miał dzisiaj to już chyba przesada...
U doca byliśmy wczoraj. Zabraliśmy Deryla do gabinetu pani doktor na nocnej obsłudze chorych i okazało się, że pani doktor też ma walijczyka :D

Posted

Ali26762 - spieszę z gratulacjami.........

Przy okazji, :drinking: zdrówko za Derysia bo to i jego zasługa.

Nie zaszkodzi i wypić zdrowie :drinking: :popcorn: chorego....... :o :D :wink:

Posted

[quote name='Ali26762']
Muszę powiedzieć, że jak mam żabę w ręce, to nawet komendy na odległość wykonuje, skubaniutki, ale na egzaminie nie wolno mieć żadnej żaby,

A swoją drogą, to z tą żabą trzeba uważać. Jazon na wystawie brał tylko azymut na żabę i nawet po ringu nie chciał chodzić ....skubany :evilbat: :D

Lepiej ,żebyś wogóle jej ze sobą nie zabierała.......... :D ostawić płaza w domku.......

Posted

Jak już mówiłam, dzisiaj jestem nietrunkowa, jutro pewnikiem też, bo chory chłop nie zawiezie mnie na plac w niedzielny ranek, ale wirtualnie przyłączam się do tych kieloneczków jak najbardziej :)

Dzięki :)

A co do płaza - nie będę go zabierać, spoczywa już grzecznie w miejscu niedotępnym dla piesa, jutro po zajęciach zostanie komisyjnie wyjęty i tarmoszony. Za to w domu służy jak najbardziej do egzekwowania poleceń w stylu - siad, waruj. Nadaje się znakomicie, bo przy nim pies się tak wybystrza, że aż rozumie co się do niego mówi :D

Posted

Dzień Dobry Wszystkim :D :D :D Słoneczko świeci. Będzie śliczny dzionek
Ali 26762.........czas wstawać.........Aaaaalliiiiiiii...........!!!!!!! :D :D :D

Ali26762.........WSTAWAJ................

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...