Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tuśqa dobrze, że się w końcu odezwałaś. Wszyscy mnie pytają jak tam Aranek, a ja nic nie umiałam powiedzieć. On przez te 2 tygodnie jakie z nami był, zaskarbił sobie moc sympatii i dobrze jest wiedzieć, że wszystko u Was o'k. Może fotki jakieś wstawisz, pliiiizzz.

Aga_o z Ciebie to zdolniacha jest, gratulacje.

Jakoś mniej teraz widzę tych pingwinów i zeber :evil_lol:

Mener myślałam, że coś napiszesz więcej, np. o sobie, ale wolałeś (aś) wtrącić jedną wypowiedź, ni w pięć ni w osiem i milczysz, więc i ja mówię, wyluzuj. Nie pasujesz.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Heyka :)

Dziękujemy z Deryśkiem za gratulacje, uważam, że nieźle się spisaliśmy w Chojnicach pomimo braku konkurencji, co zarzuca nam niejaki Mener...
To nie moja wina, że oprócz Deryla nie było innych psów w klasie pośredniej. Nikt nie bronił Menerowi zgłosić konkurenta dla Deryśka, prawda?
Deryś przegrał z psem z klasy championów, ponieważ tamten pies był w opinii sędziny lepszy. Na ringu szczerze pogratulowałam właścicielowi zwycięzcy, nie kwestionowałam i nie kwestionuję werdyktu sędziny, co nie umniejsza satysfakcji, jaką odniosłam z sukcesu - tak, Mener, Z SUKCESU (!) mojego i mojego psa. I bardziej cieszy mnie opis i opinia pani sędziny, którą usłyszałam od niej, aniżeli złoty medal, wiesz Mener? Nie wiesz. I dobrze, bo po co ci to wiedzieć? Dla mnie ważne jest to, że wiedzą inni i podzielają moją radość. Ty, akurat, nie musisz. I nie udało ci się zepsuć mi tej radości. Bardzo mi przykro... Jestem dumna ze swojego psa. I nie tylko z jego osiągnięć wystawowych, również z tego, że mając niespełna półtora roku od pół roku startuje w zawodach sportowych i też zdobywa medale, że trenuje niejedną dyscyplinę sportu. Jako mener powinieneś to docenić. Jako mener, powtarzam, nie jako Mener.

Ela - ogromnie dziękuję Tobie, Mieciowi i Krzyśkowi oraz dziewczynom za wsparcie i za obecność na dzisiejszej (wczorajszej) wystawie!
Lucky jest suodziakiem do potęgi, przystojniacha z niego rośnie i przyszły pogromca ringów!

Kliwia, Czapla - gratuluję Wam kolejnego sukcesu!

Aguś, masz dobrą passę, życzę Ci, aby trwała w nieskończoność :)

coztego - rozmawiałam dziś długo z Agą przez telefon i zapewniam Cię, że to wciąż ta sama, "stara", mądra i dobra Aga i nic jej jeszcze do głowy nie uderzyło :D

Kochani, padam na twarz, spałam dziś półtorej godziny...

Jutro dopiero zrzucę fotki i zamieszczę. A może Mener się na nich rozpozna i ujawni? Chętnie go poznam, chociaż post faktum.

Posted

Welsh Terrier napisał(a):
Jeżeli dobrze pamiętam w Chojnicach była Aura Czereda Trapera... jaką ocenę dostała? :)

O ile dobrze pamiętam, to była trzecia w klasie. Ale sprawdzę jutro na fotkach.

Posted

Heyka :multi:

Rano spojrzałam na termometr, a tam tylko +15C !! więc wieeetrzęęęę, i piję kawkę, pieski jeszcze dosypiają.

Ali wielkie gratulacje dla Deryśka jeszcze raz, uściśnij mu łapkę i sobie też :multi:

Czekam teraz na fotki, wstawiaj czem prędzej, jak wrócę z pracy to mają już być :mad::mad: Chociaż nie, z pracy też tu zajrzę :evil_lol:

Miłego poniedziałku i całego tygodnia Dogomaniacy (bosze kiedy juz będzie ten urlop?)

Posted

Mener napisał(a):
ZASZALAŁ ????
Może by tak dla jasności dodać że owo ZASZALENIE to wygrana w klasie Pośredniej przy BRAKU KONKURENCJI, a potem przegranie w porównaniu z psem z klasy Championów (z jedynym wśród psów konkurentem).

Trochę więcej rzetelności w "kreowaniu" faktów :shake:
Ja w takich sytuacjach mówię, że pies był BEZKONKURENCYJNY :cool3:. I to jest najświętsza prawda :mad:. A swoją drogą brak konkurencji wcale nie oznacza, że pies z oceną doskonałą musi dostać CWC :shake:. Swallow ma rację - wyluzuj ;)

Posted

TUŚQA napisał(a):
Informacja dla tych co ineresują się małym Arankiem. Mały już nie taki mały. Rozrabia bardz,swietnie się czuje i sporo ostatnio podróżuje. Wszędzie mu dobrze. Nie boi się nikogo i niczego. jest super choc uparty i zaczyna rudzieć.Wszystko OK. Aha i jeszcze jedno jest nienajedzony. Jadł by wszystko gdyby mógł i w każdym czasie. jest super i kochamy go bardzo choć nie chce nam sie raho wychodzić z nim sikać.....
:lol: ;)
A to nie możecie sikać w domu? :hmmmm: :niewiem: ;)

Posted

zadziorny miałam dobrze dopóki byłam w domku :loveu: , bo teraz już w pracy to nie tak bardzo dobrze mam :mad: chociaż nie narzekam :razz:
u nas słoneczko też już pali :evil_lol: :angryy:

Posted

Ali - gratulacje!!
Ja mam ostatnio taki kocioł i deficyt czasu, że poszukałam tylko informacji, jak poszło Derysiowi, ale jeśli jeszcze jakieś inne dogomaniackie psiury odniosły w tym czasie sukces wystawowy, to oczywiście też baaaardzo gratuluję! :multi:

Posted

zadziorny napisał(a):
Ja w takich sytuacjach mówię, że pies był BEZKONKURENCYJNY :cool3:. I to jest najświętsza prawda :mad:. A swoją drogą brak konkurencji wcale nie oznacza, że pies z oceną doskonałą musi dostać CWC :shake:. Swallow ma rację - wyluzuj ;)
I to swieta prawda, brawo Ali, brawo Derys:multi: :multi: :multi:

Posted

ALI-:multi::multi: za wytrwałość w trymowaniu , wystawianiu, szkoleniu i udział w zawodach Derysia, pomimo początkowych watpliwości :klacz::cool2::cool2:

aga-będziesz prawniczko-profesoro-aktorką :loveu: , czyli najpiekniejszą prawniczką wsród aktorek :p

Posted

A, muszę się pochwalić nowym koteckiem :loveu:
Kosteczkę dostałam, mniam mniam

Że psia? I co z tego?

a to co???

Daaaaj jeszcze...

Kosteczkę dawać, ale już!

Koooosteczkęęęęę!

Szwintucha, nie chce dać.

Nie chcąąąą dać!

Foty by Ali :loveu:

Posted

Heyka :)

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za gratulacje :)

Funia, ale fajnie, że wkleiłaś Emisię, ona jest taka śliczna! :loveu:

Na pewno już bardzo urosła, te fotki robiłam jej przy okazji pobytu w Warszawie, a więc to już ponad 3 tygodnie temu. Cudna kicia!

A ja odzyskałam laptopa po południu i ściągnęłam fotki:

Psy - klasa pośrednia:

DERYL z Szumiących Klonów:

Psy - klasa championów:

WOB z Lastrovce:

Porównanie - NPwR dla WOB'a

Posted

Ali Przyjmij ode mnie i Regona najszczersze gratulacje dla Ciebie i Derysia.

Oby więcej takich wystawców jak Ty było:lol: to wystawy miałyby serdeczny, ciepły klimat.

Postu Menera wolę udawac, że nie rozumiem:diabloti:

Posted

Witam serdecznie !!!

Co za śliczny koteczek :loveu:

Kliwia [SIZE="3"]przepraszam ale jeszcze Tobie nie gratulowałam
sukcesów międzynarodowych Brawo jesteś mistrzynią i sunie również

Ali dla Ciebie i Deryla jeszcze raz ogromne gratulacje
byliście wspaniali Deryl w 100 % prezentował się świetnie był
bardzo dobrze przygotowany przez Ciebie i tylko przez Ciebie, jestem
z WAS BARDZO DYUMNA.
A Mener niech nie podnosi mi więcej ciśnienia :mad:
a tak pozatym to nawet nam się nie przedstawił.

Mener kim jesteś ?

Aga Pani profesor czy mogę się odmeldować :evil_lol:
Gratulacje

Posted

Suki - klasa otwarta:

AURA Czereda Trapera:

CORA z Borovej Dolinky:

BETI Barwna Rubi:

Walka:

I rezultat:

BETI zdobyła tytuł NSwR i wygrała Rasę z WOB'em.

Posted

Welsh Terrier - stawkę masz na fotkach, pełną. Było 8 welshy. Poza tym kiedyś wstawiałam stawkę i plan sędziowania, musisz się cofnąć kilka stron. A sędziowała welshe pani Małgorzata Zakrzewska.

Elu, wybrałam najlepsze fotki. Brakuje tylko dziewiątego welszyka, który też był na tej wystawie - pierwszej wystawie w swoim życiu. Co prawda nie brał jeszcze udziału w walce o tytuły i medale, ale za to dzielnie kibicował swojemu bratu :multi:

Proszę państwa, oto Lucky - Szczęściarz :loveu: :loveu: :loveu:

I obaj braciszkowie:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...