Ali26762 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ibolya fotki z klubówki fajne, ale fotki Bodrysia piękne! No, Bodryś piękny i ślicznie zrobiony przez Kliwię, to co fotki mają być brzydkie, no nie? :D Strasznie mi żal psiaków w kontenerach czy klatkach, ale już zrozumiałam, że to czasami jest bardzo wygodne i dla ludzi i dla psów. Dojrzałam do kupna klatki i nawet przekonałam o tym chłopa. Jak będą jakieś fundusze wolne, to klatka stanie w pokoju jako kolejny mebel :) Zastanawiałam się czy klatka czy kontener i chyba kupimy klatkę, ponieważ można ją złożyć w razie potrzeby. Wydaje mi się, że jest wygodniejsza niż kontener.
Ali26762 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 coztego napisał(a):bos, ucz się od koleżanki, zamiast plotkować w środku nocy :evil_lol: Właśnie... :cool3: :cool3: :cool3: :evil_lol:
Ali26762 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Melduję, że sukienka podogonowa zniknęła jak sen złoty :D
Ali26762 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 No, koniec pracy na dzisiaj, na wódkę wołają, trza się brać :D
vigor Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ali napisał(a):No, koniec pracy na dzisiaj, na wódkę wołają, trza się brać :-D Ali - oj, uważaj na ewentualne jutrzejsze głowybolenie:lol::evil_lol::cool3:. Ja tam trzymam kciukasy, aby wszystko było ok.
coztego Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ali26762 napisał(a): Zastanawiałam się czy klatka czy kontener i chyba kupimy klatkę, ponieważ można ją złożyć w razie potrzeby. Wydaje mi się, że jest wygodniejsza niż kontener. Dobra klatka, nie jest zła, tylko nie kupuj za duzej ;) Deryś to jest super model, komiczne miny robi na zdjęciach :evil_lol: No to może, przy sobocie, po robocie zagadka: co to za pies?
Ibolya Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ali26762 napisał(a):No, koniec pracy na dzisiaj, na wódkę wołają, trza się brać :D Ali a znasz taki toast? Siedzą, piją, ktoś puka do drzwi, pytają: Kto eto? Wodka. Wodka? Zachodzitie pożałujsta. Mnie się bardzo podoba. Na zdrówko, wypij nasze tyż.
Ibolya Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 coztego nie wiem, ale Jazonek miał kiedyś taką żabę.
Flaire Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 Ali26762 napisał(a):Strasznie mi żal psiaków w kontenerach czy klatkach:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: A mnie żal psów, które nie mają kontenerków ani klatek ;-) Gdy Locia do nas przyszła, na początku miała kontenerek pożyczony od agi_o. Ale szybko z niego wyrosła i wtedy sytuacja w naszym domciu wyglądała tak: (Aparat ma źle ustawioną datę, więc data na tym zdjęciu jest nieprawdziwa - było robione jakieś dwa tygodnie później). Stało się jasne z tej smutnej miny, że szczeniak chce własną klatkę - więc pożyczyłam kolejną od Mokki. No i teraz sytuacja wygląda tak: Czyli - Misia przeniosła się do klatki pożyczonej dla Loci... W tym samym czasie i w tej samej pozycji Locia spała w klatce Misi, ale tego nie mam na zdjęciu, bo akurat rozmawiałam przez telefon i trudno mi było focić. Obie klatki były oczywiście otwarte - psy mogły sobie spać, gdzie chciały, łącznie z moim łóżkiem. A wybrały klatki, w powyższym przypadku nawet nieco za ciasną... ;-)
Nitencja Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Flaire to nie lepiej jakis kontenerek kupic?? Ja sobie teraz nie wyobrazam zycie bez "budek" ........... :cool3: Psy maja swoj kawalek swiata i nikt im nie przeszkadza :)
bos Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A tu Jazonek etapowo trymowany :lol:........Trudzia zadziornego pierwsza przetrymowała Jazonkowi grzbiet..... :lol:.............terrier walijski trico :lol::lol:.......Vigor tak więc już widać u Jazona placebo.......:evil_lol: :evil_lol:
bos Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A tu cały czaprak wytrymowany na zero....:evil_lol: :evil_lol:
Flaire Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 Nitencja napisał(a):Flaire to nie lepiej jakis kontenerek kupic?? Nie panimaju - lepiej niż co??? W tej chwili każda ma swój...
bos Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 :buzi:coztego napisał(a):Dobra klatka, nie jest zła, tylko nie kupuj za duzej ;) Deryś to jest super model, komiczne miny robi na zdjęciach :evil_lol: No to może, przy sobocie, po robocie zagadka: co to za pies? ....:multi: :multi: :multi: :multi: JAZON......:loveu: :loveu: :loveu: :eviltong: ;) ;) To w Chorzowie gdzie kupiliśmy mu tę żabę.........bomba ale niespodzianka coztego wyślij mi mailem oryginał ........plissssss.....:buzi: Kto zrobił tę fotkę.........:crazyeye::diabloti:
Kliwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 bos to jeszcze nie jest zero, ale to mi sie podoba.:cool3: Rowno ci to wyszlo. Ja bym jeszcze do tego czapraka wlaczyla taki kawalek (dziobek) rudego wlosa w gornej czesci lopatki (czyli od szyi do pachy), dla zlagodzenia linii .:lol: Kiedy reszta.?;) A jak to twoja chora reka zdzierzyla?
zadziorny Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Coztego ja również rozpoznałem Jazona na zdjęciu :lol:. Po welsho-żabie i po nogach (tych ludzkich :evil_lol:) :cool3: ;)
bos Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Kliwia napisał(a):bos to jeszcze nie jest zero, ale to mi sie podoba.:cool3: Rowno ci to wyszlo. Ja bym jeszcze do tego czapraka wlaczyla taki kawalek (dziobek) rudego wlosa w gornej czesci lopatki (czyli od szyi do pachy), dla zlagodzenia linii .:lol: Kiedy reszta.?;) A jak to twoja chora reka zdzierzyla? Kliwia , rwał zadziorny od 15.30 do 22.00 z małymi przerwami. Ja już wcześniej trochę sam przetrymowłem grzbiet Jazona ale resztę zrobił zadziorny. To się namachał aż ja się zmęczyłem patrzeniem. Opracowałem nowy stół trymerski.....nie trza wcale kupować :roll:.....wystarczy deska do prasowania........spisała się na medal.......:evil_lol: :diabloti: Teraz ja postaram się trymować przejścia łopatek , ud , by wycieniować.i złagodzić linie o których piszesz......... ale już na spokojnie.:cool3: ;) A co do ręki.....nie wiedziałem że mam chorą...........:crazyeye::shake: :cool3:
Kliwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ali Derys nabiera wyrazu.Napracowalas sie. Kawal dobrej roboty odwalilas.:lol:
borsaf Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Szanowni groomerzy czy wiecie cos na ten temat? Cytuje z ksiązki Adama Janowskiego -"Mój pies championem" cyt. Od kilku lat pojawila sie w Polsce nowośc, znana za Oceanem od kilkunastu lat. Zamiast długotrwałego trymowania palcami czy wymagającego wprawy i wyobraźni operowania nożykiem trymerskim, groomerzy pracują specjalnym "cudownym kamieniem", be ędącym szczególną odmiana gruboziarnistego pumeksu. Przesuwajac kostke takiego kamyka popsiej sierści usuwa sie włos martwy, zaś żywy, osadzony mocno w skórze, nie poddaje sie usuwaniu....konec cytatu.
zadziorny Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Taa, Jazonek już jest goły jak święty turecki :evil_lol: :cool3:. Faktycznie, Trudzia baaardzo mi pomogła w jego wytrymowaniu :roll: :diabloti:
coztego Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 bos napisał(a)::buzi: ....:multi: :multi: :multi: :multi: JAZON......:loveu: :loveu: :loveu: :eviltong: ;) ;) To w Chorzowie gdzie kupiliśmy mu tę żabę.........bomba ale niespodzianka Tak myślałam... że się ucieszysz :evil_lol: Ale odkrycie... :cool3: Kto zrobił tę fotkę.........:crazyeye::diabloti: Niespodzianka
Kliwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 bos sory:modla: ,pomylilam . Juz wiem kto mial z reka problem. A z tym stolem to musze cie zmartwic. Ja ok.6 lat temu przysposobilam prasulec do trymowania.:eviltong:
Kliwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 borsaf mialam w reku taki kamien i robilam probe. Uwazam ,ze trymer jest niezawodny.Bywa ze u niektorych pieskow nawet martwy wlos nie chce wychodzic.:shake:
bos Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Kliwia napisał(a):bos sory:modla: ,pomylilam . Juz wiem kto mial z reka problem. A z tym stolem to musze cie zmartwic. Ja ok.6 lat temu przysposobilam prasulec do trymowania.:eviltong: To patrz ile mamy ze sobą wspólnego....:eviltong: :lol: :evil_lol: ;)
Kliwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 No faktycznie bos ,a moze cos jeszcze by sie znalazlo ?:evil_lol: kto wie...
Recommended Posts