Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ibolya fotki z klubówki fajne, ale fotki Bodrysia piękne! No, Bodryś piękny i ślicznie zrobiony przez Kliwię, to co fotki mają być brzydkie, no nie? :D

Strasznie mi żal psiaków w kontenerach czy klatkach, ale już zrozumiałam, że to czasami jest bardzo wygodne i dla ludzi i dla psów. Dojrzałam do kupna klatki i nawet przekonałam o tym chłopa. Jak będą jakieś fundusze wolne, to klatka stanie w pokoju jako kolejny mebel :)
Zastanawiałam się czy klatka czy kontener i chyba kupimy klatkę, ponieważ można ją złożyć w razie potrzeby. Wydaje mi się, że jest wygodniejsza niż kontener.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ali napisał(a):
No, koniec pracy na dzisiaj, na wódkę wołają, trza się brać :-D

Ali - oj, uważaj na ewentualne jutrzejsze głowybolenie:lol::evil_lol::cool3:. Ja tam trzymam kciukasy, aby wszystko było ok.

Posted

Ali26762 napisał(a):

Zastanawiałam się czy klatka czy kontener i chyba kupimy klatkę, ponieważ można ją złożyć w razie potrzeby. Wydaje mi się, że jest wygodniejsza niż kontener.

Dobra klatka, nie jest zła, tylko nie kupuj za duzej ;) Deryś to jest super model, komiczne miny robi na zdjęciach :evil_lol:

No to może, przy sobocie, po robocie zagadka:
co to za pies?

Posted

Ali26762 napisał(a):
No, koniec pracy na dzisiaj, na wódkę wołają, trza się brać :D

Ali a znasz taki toast?

Siedzą, piją, ktoś puka do drzwi, pytają:

Kto eto?
Wodka.
Wodka?
Zachodzitie pożałujsta.

Mnie się bardzo podoba.
Na zdrówko, wypij nasze tyż.

Posted

Ali26762 napisał(a):
Strasznie mi żal psiaków w kontenerach czy klatkach
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

A mnie żal psów, które nie mają kontenerków ani klatek ;-)

Gdy Locia do nas przyszła, na początku miała kontenerek pożyczony od agi_o. Ale szybko z niego wyrosła i wtedy sytuacja w naszym domciu wyglądała tak:

(Aparat ma źle ustawioną datę, więc data na tym zdjęciu jest nieprawdziwa - było robione jakieś dwa tygodnie później).

Stało się jasne z tej smutnej miny, że szczeniak chce własną klatkę - więc pożyczyłam kolejną od Mokki. No i teraz sytuacja wygląda tak:

Czyli - Misia przeniosła się do klatki pożyczonej dla Loci... W tym samym czasie i w tej samej pozycji Locia spała w klatce Misi, ale tego nie mam na zdjęciu, bo akurat rozmawiałam przez telefon i trudno mi było focić. Obie klatki były oczywiście otwarte - psy mogły sobie spać, gdzie chciały, łącznie z moim łóżkiem. A wybrały klatki, w powyższym przypadku nawet nieco za ciasną... ;-)

Posted

Flaire to nie lepiej jakis kontenerek kupic??
Ja sobie teraz nie wyobrazam zycie bez "budek" ........... :cool3: Psy maja swoj kawalek swiata i nikt im nie przeszkadza :)

Posted

A tu Jazonek etapowo trymowany

:lol:........Trudzia zadziornego pierwsza przetrymowała Jazonkowi grzbiet.....

:lol:.............terrier walijski trico

:lol::lol:.......Vigor tak więc już widać u Jazona placebo.......:evil_lol: :evil_lol:

Posted

:buzi:

coztego napisał(a):
Dobra klatka, nie jest zła, tylko nie kupuj za duzej ;) Deryś to jest super model, komiczne miny robi na zdjęciach :evil_lol:

No to może, przy sobocie, po robocie zagadka:
co to za pies?

....:multi: :multi: :multi: :multi: JAZON......:loveu: :loveu: :loveu: :eviltong: ;) ;)

To w Chorzowie gdzie kupiliśmy mu tę żabę.........bomba ale niespodzianka
coztego wyślij mi mailem oryginał ........plissssss.....:buzi:

Kto zrobił tę fotkę.........:crazyeye::diabloti:

Posted

bos to jeszcze nie jest zero, ale to mi sie podoba.:cool3:
Rowno ci to wyszlo.
Ja bym jeszcze do tego czapraka wlaczyla taki kawalek (dziobek) rudego wlosa w gornej czesci lopatki (czyli od szyi do pachy), dla zlagodzenia linii .:lol:
Kiedy reszta.?;) A jak to twoja chora reka zdzierzyla?

Posted

Kliwia napisał(a):
bos to jeszcze nie jest zero, ale to mi sie podoba.:cool3:
Rowno ci to wyszlo.
Ja bym jeszcze do tego czapraka wlaczyla taki kawalek (dziobek) rudego wlosa w gornej czesci lopatki (czyli od szyi do pachy), dla zlagodzenia linii .:lol:
Kiedy reszta.?;) A jak to twoja chora reka zdzierzyla?

Kliwia , rwał zadziorny od 15.30 do 22.00 z małymi przerwami.
Ja już wcześniej trochę sam przetrymowłem grzbiet Jazona ale resztę zrobił zadziorny. To się namachał aż ja się zmęczyłem patrzeniem.
Opracowałem nowy stół trymerski.....nie trza wcale kupować :roll:.....wystarczy deska do prasowania........spisała się na medal.......:evil_lol: :diabloti:
Teraz ja postaram się trymować przejścia łopatek , ud , by wycieniować.i złagodzić linie o których piszesz......... ale już na spokojnie.:cool3: ;)
A co do ręki.....nie wiedziałem że mam chorą...........:crazyeye::shake: :cool3:

Posted

Szanowni groomerzy czy wiecie cos na ten temat?
Cytuje z ksiązki Adama Janowskiego -"Mój pies championem"
cyt. Od kilku lat pojawila sie w Polsce nowośc, znana za Oceanem od kilkunastu lat. Zamiast długotrwałego trymowania palcami czy wymagającego wprawy i wyobraźni operowania nożykiem trymerskim, groomerzy pracują specjalnym "cudownym kamieniem", be
ędącym szczególną odmiana gruboziarnistego pumeksu. Przesuwajac kostke takiego kamyka popsiej sierści usuwa sie włos martwy, zaś żywy, osadzony mocno w skórze, nie poddaje sie usuwaniu....konec cytatu.

Posted

bos napisał(a):
:buzi:
....:multi: :multi: :multi: :multi: JAZON......:loveu: :loveu: :loveu: :eviltong: ;) ;)

To w Chorzowie gdzie kupiliśmy mu tę żabę.........bomba ale niespodzianka

Tak myślałam... że się ucieszysz :evil_lol: Ale odkrycie... :cool3:

Kto zrobił tę fotkę.........:crazyeye::diabloti:

Niespodzianka

Posted

bos sory:modla: ,pomylilam . Juz wiem kto mial z reka problem.
A z tym stolem to musze cie zmartwic.
Ja ok.6 lat temu przysposobilam prasulec do trymowania.:eviltong:

Posted

borsaf mialam w reku taki kamien i robilam probe.
Uwazam ,ze trymer jest niezawodny.Bywa ze u niektorych pieskow nawet martwy wlos nie chce wychodzic.:shake:

Posted

Kliwia napisał(a):
bos sory:modla: ,pomylilam . Juz wiem kto mial z reka problem.
A z tym stolem to musze cie zmartwic.
Ja ok.6 lat temu przysposobilam prasulec do trymowania.:eviltong:

To patrz ile mamy ze sobą wspólnego....:eviltong: :lol: :evil_lol: ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...