borsaf Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 jborowy nie jest tak źle, oni tam yeż kółka i trójkąciki znają:lol:
zadziorny Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Ali26762 napisał(a):No na pewno, ale w takim razie na południu powinno uczyć się czeskiego i słowackiego, a na zachodzie niemieckiego. Jako drugi język (obok angielskiego) to na pewno i rzecz jasna fakultatywnie :roll: :cool1:
Ali26762 Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 jborowy napisał(a):po angielsku, każdy teraz gada, a jak nie znasz rosyjskiego to nawet do toalety nie trafisz, bo nie przeczytasz napisów. No tak - ja po angielsku nie umiem wcale, bo się go nigdy nie uczyłam, a po rosyjsku już wszystko zapomniałam. Ale cyrylicę odczytam :D
Flaire Posted March 16, 2006 Author Posted March 16, 2006 jborowy napisał(a):po angielsku, każdy teraz gadaAnglojęzyczni znajomi odwiedzający Polskę niewątpliwie by z tym polemizowali... ;-)
zadziorny Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 No dobra, czas się już udać na zasłużony spoczynek :sleep2:. Dobranoc :hand:
Wind Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 zadziorny napisał(a):Basen zaliczony, piffko tyż, a mnie się wcale spać nie chce :shake: :cool3: :eviltong: A jednak juz spisz :evil_lol: My wlasnie wrocilysmy z treningu :multi: Bylo super, a pies nadal upomina sie o aporciki :evil_lol:
zadziorny Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Witajcie :lol: Ale już nie śpię :evil_lol:. Bos, nie obcyndalaj się - kawa stygnie :kaffee_2: :morning:
Ibolya Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Dzisiaj ja pierwsza? A gdzie bos? U nas +1C, kałuże "gęste" ale nie lodowe. Ogólnie ponuro jest. Bardzo się cieszę, że się Magda odezwała, niech wraca szybko do zdrówka i do nas. Vigor przesyłka doszła, dzięki. A dziś PIĄTECZEK [SIZE=2]:cunao: :cunao: :cunao:[SIZE=2]nareszczie. Miłego piątku Dogomaniacy.
bos Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Kawa z rana jak śmietana.........:evil_lol: ;) Witam wszystkich , miłego piątku życzę i radosnego wekeendu.......:multi: :multi: :multi: A znowu nasypało tego białego.......:crazyeye: :multi: :multi: :evil_lol: Ibolya , zadziorny , mam tak podły komp w pracy ale jakoś udało mi się do Was dołączyć.......:lol: :lol: :lol: Wind......co to za treningi ....nocne ........:lol: :razz: bogula , imienniczko melduj jak u Ciebie
bos Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 zadziorny napisał(a):...... język rosyjski może być przydatny......dużo kontaktów z ludnością rosyjskojęzyczną (np. w handlu, usługach, turystyce itp.) zadziorny.....co Ty z tymi uługami.........rosyjskojęzycznymi........:evil_lol::cool3: ;)
bos Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Nitencja napisał(a):Bos no chyba bede sie musiala na kawe wprosic zebyc wytlumaczyl :-D Zapraszam .....i czekam z utęsknieniem.....:multi: :multi: :lol: :lol:
Nitencja Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Rosyjski bardzo ale to bardzo pomocny jest. Zwlaszcza w kynologii. Zaloze sie ze w Poznaniu wieszkosc wlascicieli airedalei bedzie mowic w tym wlasnie jezyku. Poza tym mowice co chcecie ale to piekny jezyk tylko nam go tak obrzydzili ;-) Mi o dziwo nie zbrzydl i wciaz lubiesie w nim porozumiewac. Co do angielskiego to Flaire ma racje ........ tyle tego angielskiego wszedzie a malo z kim mozna sie porozumiec ;-)
Wind Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 bos napisał(a):Kawa z rana jak śmietana.........:evil_lol: ;) Otoz to! Wlasnie taka sobie zaserwowalam :-) Z laseczka ;) wanilii, spienionym mlekiem i posypana tarta czekolada :cool3: A co, nalezy mi sie po tych nocnych manewrach :-) bosik napisał(a):A znowu nasypało tego białego.......:crazyeye: :multi: :multi: :evil_lol: U nas tez sypie :angryy: No ja sie chyba zastrzele ... a ludzilam sie, ze juz bedzie bez paciaji na drogach :diabloti: bosik napisał(a):Wind......co to za treningi ....nocne ........:lol: :razz: Gdy mowie mojej ekipie, ze do studia przyjade na 13.00 poniewaz mam "nocny trening", to oni tez porozumiewawczo robia dziwne miny, pytajac przy tym konspiracyjnie "to teraz tak to sie nazywa?" :p A stylistka, znudzona motonia zycia, dodaje: "ja ze swoim kotem, tez bym w nocy na jakis trening pojechala" :evil_lol:
zadziorny Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Wind, Ty się już z tych "nocnych treningów" nie tłumacz :shake:. My i tak wszyscy wiemy o co naprawdę chodzi :evil_lol: :cool3: ;)
Wind Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 zadziorny napisał(a):Wind, Ty się już z tych "nocnych treningów" nie tłumacz :shake:. My i tak wszyscy wiemy o co naprawdę chodzi :evil_lol: :cool3: ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: zadziorny, no co ja moge powiedziec ;) Jeden ma basenik, a drugi nocne treningi :evil_lol: Ali, hop, hop, hop spiochu! Gdzie jestes! Ile juz wlosow wyskubalas? Pewnie sasiedzi zaczeli juz podejrzliwie patrzec, jak ciemna noca wynosisz wypchane, czarne wory w duzych ilosciach :evil_lol:
zadziorny Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Wind napisał(a): zadziorny, no co ja moge powiedziec ;) Jeden ma basenik, a drugi nocne treningi :evil_lol: Qrna, ale mnie rozszyfrowałaś :crazyeye:. A tak się dobrze maskowałem :eviltong: :diabloti:
vigor Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 zadziorny napisał(a):....A swoją drogą, to mail od vigora szedł do mnie aż dwa dni :crazyeye: :mad: :angryy: Oj, kolego! To ja wyslalem drugiego maila do Ciebie, a Ty myslisz, że ten pierwszy tak długo pełzł:cool3::lol:. Ahoj!
vigor Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Kto z szanownych dogomaniakow posiada poradnik "TY I TWÓ PIES" - D. TAYLORA". Czy warto go nabyć? Jaka jest wartość merytoryczna tej pozycji? Mogę jedynie zamówić drogą Internetową, bez możliwości zajrzenia do środeczka. Wczoraj byłem w kilku księgarniach, ale nigdzie nie znalazłem tego poradnika.
borsaf Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Vigor Mam na stanie, trudno mi cos o książce powiedzieć. Ja myślę, że to raczej jest dla początkujących hodowców cenna pozycja, ale dla ćiebie??? Nie wiem, co Cie interesuje, napisz na prv to moze uda mi sie ksero i skan konkretnej stronki
zadziorny Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 vigor napisał(a):Oj, kolego! To ja wyslalem drugiego maila do Ciebie, a Ty myslisz, że ten pierwszy tak długo pełzł:cool3::lol:. Ahoj! A co powiesz na to: -----Original Message----- From: luandi@poczta.onet.pl [mailto:luandi@poczta.onet.pl] Sent: Saturday, March 11, 2006 7:14 PM To: piotr.zimon@wp.pl Subject: Diuna a otrzymałem go 13 marca o godz. 15:09 :mad: :angryy: (BTW drugiego nie otrzymałem wcale :shake: :evilbat:)
Ali26762 Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Wind napisał(a):Ali, hop, hop, hop spiochu! Gdzie jestes! Ile juz wlosow wyskubalas? Pewnie sasiedzi zaczeli juz podejrzliwie patrzec, jak ciemna noca wynosisz wypchane, czarne wory w duzych ilosciach :evil_lol: Heyka :) Wstyd się przyznać, ale nic nie skubałam wczoraj... Jak już się wyrobiłam ze wszystkim swoim, to pies poszedł spać i dałam mu spokój. On tak suodko śpi, że nie miałam sumienia brać go za wsiarz i stawiać na stole... Jeszcze gdyby wychynął od mamy słysząc szelest opakowania herbatników, to może i bym go zczapiła, ale nie wychynął... Widać bardzo mocno spał :) Ja za to przesiedziałam sobie cały wieczór na forum :D
coztego Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Ali, jak tam postępy?! Gdzie kita? Denerwujecie mnie z tą kawą... :angryy: Sucz mnie obudziła w nocy, potem spać nie mogłam, a nie mam mleka w domu więc i kawy nie ma jak się napić :shake:
Ali26762 Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 vigor napisał(a):Kto z szanownych dogomaniakow posiada poradnik "TY I TWÓ PIES" - D. TAYLORA". Czy warto go nabyć? Jaka jest wartość merytoryczna tej pozycji? Jest to poradnik dla początkujących właścicieli psów, tak jak pisze borsaf - dla Ciebie absolutnie nieprzydatny. Jest tam trochę fajnych zdjęć, informacji sporo, ale naprawdę bardzo powierzchownych, w drugiej części opis ras. Myślę, że spokojnie możesz sobie podarować tę pozycję.
Ali26762 Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 coztego napisał(a):Ali, jak tam postępy?! Gdzie kita? No właśnie opisałam wczorajszą moją działalność, a raczej zaniechanie... Melduję posłusznie, że kita znajduje się na psie :multi:
Recommended Posts