Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Uff, Wy to umiecie produkować! Właśnie nadrobiłam walijskie zaległości...

Ali, widzę, że w trymowaniu robisz ogromne postępy, ale mnie niepokoją te różowe uszy u Derysia... Wyglądają na podrażnione - nie powinny takie być. :-( Nie potrafię Ci na odległość powiedzieć, czym to było spowodowane, bo nie widziałam, jak trymujesz i kiedy robią się różowe. Gdybym miała zgadywać, to powiedziałabym, że ciągnęłaś włos nie dokładnie w kierunku, w którym rośnie...

coztego, o Loci napisałam troszkę na serdelowym topiku.

aga_o, ja już nic nie rozumiem... :-( Dalsze rozterki? :niewiem:

Posted

Heyka :)

Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń dla dzisiejszych solenizantek - Bożeny i Krysie, niech Wam codziennie świeci słonko :Rose: :Rose: :Rose:

Flaire napisał(a):
Ali, widzę, że w trymowaniu robisz ogromne postępy, ale mnie niepokoją te różowe uszy u Derysia... Wyglądają na podrażnione - nie powinny takie być. :-( Nie potrafię Ci na odległość powiedzieć, czym to było spowodowane, bo nie widziałam, jak trymujesz i kiedy robią się różowe. Gdybym miała zgadywać, to powiedziałabym, że ciągnęłaś włos nie dokładnie w kierunku, w którym rośnie..

Ciągnęłam palcami całą głowę i szyję. Wyrywałam zgodnie z kierunkiem, w jakim włosy rosły. Łapałam po kilka włosków. Nie wiem dlaczego uszka tak się podrażniły. Przemyłam je od razu płynem dezynfekcyjnym na wszelki wypadek. Takie różowe były przez 2 - 3 dni, teraz już wyglądają normalnie.

Od dzisiaj mam znowu stół trymerski. Uffff, całe szczęście, bo nie mogłam sobie poradzić z dolnymi partiami - pies bez wysięgnika siadał albo kładł się i mogłam sobie pogwizdać :D

Posted

jborowy napisał(a):
Bożenkom i Krystynkom, życzę dużo wszystkiego i wszystkiego dużego.

Moja Krystyna/Krysia/Kresia/Kreska ma dzisiaj imieninki? :evil_lol:

zadziorny napisał(a):

Flaire napisał(a):
Czy ten szczylek ma kolczatę na szyi?

No właśnie:crazyeye: :hmmmm: ::mad: :angryy:

Niech zgadnę, pewnie bardzo ciągnie na smyczy... :mad:
Gosia_i_Luka napisał(a):
Ooo :-o ale uprząż! Do opatentowania!

Widać, że jborowy pilnuje Asika :evil_lol:

Posted

zadziorny napisał(a):
A od czego my Ciebie mamy :hmmmm: :niewiem: :mad:

No kurna, tym razem to ja za handlera robiłem. No nie?

Tańczyć, śpiewać, recytować
dawać d... i gotować
to u nas we wsi tylko Koło Gospodyń potrafi!!!!

Posted

jborowy napisał(a):
gugu - nie gniewaj się.

jborowy oczywiście że sie na ciebie gniewam :eviltong: , to żart ;) ,bardzo sie ciesze ze zawitałes do rodzinki zc i Terego :multi: :multi: :multi:

Naszym koffanym welszowym solenizantkom życze wszystkiego najlepszego :) :) :cunao: :knajpa: :laola: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Witajcie,

Wszystkim Krystynom i Bożenom STO LAT!:laola:

Popatrzyłam sobie na fotki jborowego i myslę, że tam nie powinno być wystaw psów urządzanych. Tam nie ma gdzie z pieskiem sie rozłożyć, gdzie piesek mógłby odpoczywać. Jak tu np klatke z erdelem trzymac na kolanach, bo pod nogami sie nie zmiesci? Coś już na ten temat Flaire chyba pisała, że tam ciasno w tym Włocławku ale to prawda.

Gratulacje dla Asika-nowego championa dogomaniackiego.:multi::multi::multi:

Posted

borsaf napisał(a):
Hej, zauważyliście z jakim ogniem Zadziorny życzenia skadał?

Dołączył do ognistych dogomaniaków! :multi:
Zadziorny, Witaj w klubie! Jak samopoczucie? Nie pali Cię? :cool3:

Posted

Nie bic prosze :shake: .Dzis lub jutro beda fotki.Wlasnie przejzalam ,cos sie nada .
Pare slow o wystawie -byla orginalna

Atmosfera byla goraca :oops: :placz: , duzo welshy i duzo panienek na ringu , a i tak ogolny balagan panowal .Atmosfera ta udzielila sie niektorym pieskom.
I tak :
-Przy wejsciu jakis welsh zlapal drugiego za ogon , a w wyniku rozdzielania polalo sie troche krwi:placz: .Poszkodowany zostal wlasciciel .

-Pozniej na ringu dwa welshe mialy sobie duuuuzo do pogadania.

-Nastepnie, nieznajomosci naszego regulaminu sprawila ze:
do porownania o najlepsza suke w rasie, poproszono i wyproszono ,mlodziezowa suczke.
Natomiast w porownaniu o rase " olana" ja.:shake:

-Na koniec przypomnialy mi sie czasy kiedy to w latach 80' stalo sie w ogonkach po wszystko.
W takim wlasnie ogonku, wlasciciele Welshy odbierali teczki z wynikami.:crazyeye:

-I tu byla nastepna niespodzianka.:evil_lol:
Kazdy kto otworzy teczke byl zwyciesca , kazdy otrzymal zloty medal ,(byl on przypieczentowany w karcie ocen) bez znaczenia jaka dostal lokate.

Wielkie gratulacje dla wszytkich 17 zlotych medalistow!:multi: :multi: :multi:

Posted

No to ciekawie było...

Kliwia napisał(a):
Kazdy kto otworzy teczke bylzwyciesca , kazdy otrzymal zloty medal ,(byl on przypieczentowany w karcie ocen) bez znaczenia jaka dostal lokate.
Może próbowali naprawić błąd z zeszłorocznej klubówki, gdzie młodzież w AT medali nie dostała w ogóle - powiedziano mi, że w tej klasie nie ma medali... Ale jak się potem upomniałam, to przyznali, że to pomyłka i medal dosłali. Mam nadzieję, że tym razem nie będą ich próbować przez pocztę odbierać...

A swoją drogą, skoro wszystkie medale wydali walijczykom, to pewnie dla innych raz również nie starczyło - jak w zeszłym roku ;-).

Posted

A teraz wystawa pieknosci na ktorej nie pieknosc byla oceniana.

Zwyciesca rasy Tyson Venator Magnus

Tequilla i Tyson Venator Magnus

Zwyciesca klasy weteranow Debora Z Kozackich stepow.

Gracja Czereda Trapera (kl.szczeniat) i Debora (kl.Weteranow)

Posted

Cardasz szumiacych klonow

KL.posrednia psy ;Amir z Kowalskiej Kniei i Tabasco Venater Magnus

Najlepsze suczki od lewel:wyproszona Enola z Tuzycowych Kniei ,Tequilla Venator Magnus i Carioca z Turzycowych Kniei

Druga czesc poprzedniej fotki;Malinka zTurzycowych Kniei

Posted

jborowy napisał(a):
.........
Asik wygrał swoją klasę, ustąpił miejsca Tysonowi w NajPsie, a co naważniejsze dostał CWC - ostatnie brakujące do CHAMPIONA POLSKI (terminy też pasują). Pozostaje wypełnić wniosek i czekać na dyplom.:multi::multi::multi:

jborowy , przyjmij od nas gratulacje i porządnie wyściskaj Asika.

Zasłuzył sobie .......

a co do zgłoszenia do ZK......to już działaj........

Myślę że z fryzury jesteś zadowolony........:evil_lol:;) ;)

Posted

Kliwia napisał(a):
-I tu byla nastepna niespodzianka.:evil_lol:
Kazdy kto otworzy teczke bylzwyciesca , kazdy otrzymal zloty medal ,(byl on przypieczentowany w karcie ocen) bez znaczenia jaka dostal lokate.

Wielkie gratulacje dla wszytkich 17 zlotych medalistow!:multi: :multi: :multi:

Mi nawet nie chciano wymienić mojego medalu na srebry, czyli taki jaki sie należał, bo pani twierdziła, że w karcie oceny napisane jest złoty i koniec :evil_lol: . Ale udało mi sie i przywiozłysmy srebrny, jakże cenny bo jak sie okazuje nikt oprócz nas go nie dostał ;)

Fotki z wystawy umieściłam w topiku o wystawie klubowej

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...