Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Ali! Super Derylek wygląda! :multi: I co Ty wymyślasz, że nie potrafisz?? Potrafisz! :loveu:

Ale szczota do butelek jeszcze jest. :evil_lol:
Szczotka jest, a jakże :D
Ja się od głowy zabrałam, więc teraz to w ogóle jest śmiesznie, bo tak - głowa jest malutka, ramionka średnie, tułów taki sobie, a doopka włochata i duuuuuża :D
A nad doopką szczota!
Chyba najbardziej będzie mi żal wyrywać właśnie tę jego imponującą kitę...
Może zostawię... :roll:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ela_hryckiewicz napisał(a):

A jesli o Dore to mi chce sie ryczec co rusz cos nowego

Ela

Ela , strasznie mi przykro, ale jestem dobrej mysli i wszystko na pewno zakończy się pomyslnie.:lol::loveu: :multi:
Tak jest i nieraz z ludźmi , jak się zacznie coś komplikować ...to już na całego:crazyeye::shake:............ale nie na darmo się mówi że goi się jak na psie........

Będzie git......:happy1:.......dla spokojności....:drinka:...i za zdrówko Dorci...:drinka:

Posted

Ali26762 napisał(a):

Chyba najbardziej będzie mi żal wyrywać właśnie tę jego imponującą kitę...
Może zostawię... :roll:

Obawiam się, ze jak wyskubiesz całego psa to kita będzie Ci się wydawała mniej imponująca i też ją wyrwiesz :p Deryś pięknieje w oczach! :loveu:

Ela_h, trzymamy kciuki za Dorkę! Dzielna mamunia na pewno wyzdrowieje i wróci do dawnej, terierowej formy! :kciuki:

Aga_o, niechaj doły idą precz! Pomyśl, że niedługo skończymy pisanie prac i będziemy magistrami ;)

Posted

coztego napisał(a):
Obawiam się, ze jak wyskubiesz całego psa to kita będzie Ci się wydawała mniej imponująca i też ją wyrwiesz :p Deryś pięknieje w oczach! :loveu:

Pewnie masz rację... Ale żal mi już teraz tej kity.

A Deryś pięknieje, owszem, przed chwilą też wypiękniał co nieco :D

Posted

Elu;
Strasznie mi przykro i smutno, że u Dorki nie jest najlepiej. Jak się wali, to często na całego. Lecz jakoś mam takie przeczucie, że będzie dobrze. Tak ja napisała Ali, ona jest wycieńczona ciąża, która nie przebiegała normalnie, porodem, operacją. A w takiej sytuacji bardzo łatwo o różne schorzenia. Ale ona jeszcze jest młoda i wierzę, że jaj organizm znajdzie siłę na obronę. Oczywiści podstawa i połowa sukcesu do dobry weterynarz i odpowiednie leczenie. Trzymam za nią i za Was kciuki z całego serca.

Dobrze, że maluszek ma się OK.

Pozdrawiamy Was, i całusy od Dexia.

Trzymajcie się i ni dajcie.

Posted

Witam!
Wreszcie moge sobie poczytac zaleglosci na dogo, bo dzindzinier opanowal Linuxika i mozna posiedziec na drugim kompie (calosc jest polaczona w sieci):mad:.
Ali - brawo!!!!!
Elu_h - kciukasy zacisniete za Dorcie i jej synka.
Wszystkim welshom i ich wspanialym wlascicielom zyczymy sukcesow na jutrzejszych wystawach. Specjalnie kciukasy trzymamy za Czardasza i jego Pancie.
Pani sedzinie (Jaroslaw - gr III) zyczymy milych wrazen z pobytu w Jaroslawiu.
Ahoj!

Posted

Ali26762 napisał(a):
O to to - masz 100% racji, Sherloku Holmesie. A ja tak bardzo chciałam ukryć prawdziwe źródło dźwięku...
No cóż, wygrał Pan lutownicę mało używaną i toster na baterie... :razz: :eviltong: ;)

Dziękuję i zapraszam na tosty........:eviltong: :eviltong: :diabloti: :lol: :lol: :razz: :razz:

Posted

zadziorny napisał(a):
Bos przestań mnie już molestować :mad:. Do żadnego Włocławka nie jadę :shake: :angryy:

A mieliśmy zrobić niespodziankę.......:crazyeye: :mad:. Autko zatankowane.........Ty masz tylko dobrej kawy do termosa zaparzyć i w drogę.....nie przyjmuję żadnej odmowy......:diabloti: :diabloti: ;)

O której mam podjechać...?????????...trzeba by zobaczyć w ktorym miejcsu jest ta impreza i jak tam dojechać.......:crazyeye: :evil_lol: :lol:

Posted

LINUX'y

Wiec z linuxami to jest tak.
Mozna powiedziec ze instalacja jest i latwa i tez trudna. Wszystko zalezy od wiedzy uzytkownika.
Ja uzywam dystrybucji Slackware 10.2. To jest chyba najtrudniejszy linux w konfiguracji, ale tez ma liczne zalety- jest szybki - bardzo stabilny oraz bezpieczny.
Co do kupowania Suse to raczej nie ma sensu. Bo jest to wersja komercyjna linuxa a sa tez inne dystrybucje za darmo i czesto sa lepsze.
Od dawna linuxy byly systemami uzywanymi do obslugi serwerow. Charakteryzuja sie duza niezawodnoscia oraz bezpieczenstwem- na swiecie jest moze kilka wirusow na linuxy... i juz nie sa grozne. Linuxy sa oparte na licencji Open Source- generalnie poprzez brak ceny sa odpowedzia swiata na produkty komercyjne (linuxy buduja je najlepsi programisci na swiecie). Na poczatku byly srodowiskiem czysto textowym ale z czasem doszly do nich interfejsy graficzne- obecnie sa lepsze niz te w windowsach.
Caly trik w linuxach polega na trudnosci konfiguracji tych systemow i wymaga jakiejs wiekszej wiedzy, ktorej raczej zwykly user nigdy nie posiada... i moze nigdy nie posiadzie. Proces konfiguracji linuxa wymaga wiedzy na temat systemow operacyjnych oraz swojego komputera co i jak w nim jest... jaki rodzaj sprzetu itp. Dlatego nie sa tak popularne. Ale nie ma co sie bac bo te bardziej przyjazne niedoswiadczonemu uzytkownikowi wersje linuxow posiadaja kreatory konfiguracji. Pomagaja one wszystko zrobic a czesto proces instalacji moze byc calkowicie automatyczny. W internecie jest masa grup dyskusyjnych i wiele podrecznikow oraz instrukcji jak cos zrobic. Jesli nawet cos nam sie nie uda to zawsze mozemy dac komus login i haslo aby polaczyl sie z naszym komputerkiem i naprawil nam nasze bledy. Tak, tak.. jak komus madremu dasz dane do zalogowania sie to mozliwe ze ten ktos zdalnie naprawi Ci linuxa!
Wiec nie ma co sie bac. Najpierw poczytac co i jak sie powinno zrobic, popytac na forach a potem na spokojnie instalowac.
Jak cos pomoge!

Linux vs Windows.
Linux nie jest tak popularny jak windows ze wzgledu na to, ze jest trudniejszy w instalacji i konfiguracji. Ale jak mowilem tylko rzekomo trudniejszy! Ludzie uzywaja win bo jest wszedzie... win w gazecie tv i radio.
Windowsy moze i sa proste w obsludze i konfiguracji- ale cena jest dziurawy jak ser szwajcarski system! A jest po to dziurawy zebyscie placili za programy typu antyvirus, firewall... KASA i KASA!!! Sam windows nie wystarczy znowu tzreba kupic inne programy zeby moc cos zrobic, aktos bije kase :)
Linuxy od dawna byly systemami dla waskiego grona infomatycznych waryjotow- best of the best w temacie sieci! Ale od paru lat linuxy rozwinely sie w strone zwyklych uzytkownikow komputerow. Staly sie bardziej przyjazne (a'la windows) ale ciagle posiadaja wysoka niezawodnosc i bezpieczenstwo. Juz po instalacji linuxy posiadaja szereg wbudowanych w siebie programow, garficznych, biurowych, naukowych, gry itd. itp....
wirusow nie ma na linuxy... bo jak potrafi ktos napisac wirusa na linuxa to nie robi takich chamst tylko zarabia tysiace $$ w inny sposob.
wiec zachecam do poczytania cos wiecej i linuxach! bo to wspaniala alternatywa dla windows, gwarantuje wysokie bezpieczenstwo, stabilnosc no i jest za darmo!!!!

polecam http://jakilinux.org/

ludzie kupuja winxp za 500zl bo jak to sie mowi "Za błędy sie płaci" :)

ps.
dla tych ktorzy zaczynaja.... jesli nie chcecie wydawac 249zł na komercyjnego Suse'a (poniekad najlepszy dla nowicjuszy) polecam wam Linuxa Mandriva. Polecam tez pismo Linux+ gdzie w cenie 29zł macie linuxika. Linux+ to gazetka wydajaca wszystkie linuxy, w jednej taki w drugiej taki... czesto na jednej plycie DVD sa 2 linuxy. Dostarczane sa tez plyty LIVE CD- zamiast instalacji mamy wersje live linuxa, wystarczy uruchomic system z plytki podczas bootowania i potestowac wirtualnie bez zadnych konsekwencji :)

jak cos pisac wytlumacze lopatologicznie

Posted

gugu napisał(a):
vigor_junior dzieki,mam juz jakąś wiedze!!! :p ;)

Nigdy w to nie wątpiłem że masz wiedzę........:lol::razz:

Witaj gugu. Na linuxa się już skusiłaś :lol:

Posted

zadziorny napisał(a):
Qrcze, jeszcze nie dotarł :shake: :mad: :angryy:

A mój PW odebrałeś.....:mad::diabloti:

Posted

vigor_junior napisał(a):
Dostarczane sa tez plyty LIVE CD- zamiast instalacji mamy wersje live linuxa, wystarczy uruchomic system z plytki podczas bootowania i potestowac wirtualnie bez zadnych konsekwencji :)

Zakończenie jest dość mocne... co to znaczy bootować, czy to boli? :cool3:
I na czym polega testowanie wirtualne? :razz:

I jeszcze poproszę od początku, Linux jest programem operacyjnym, instalowanym zamiast windowsa? Albo obok windowsa? I jak z instalowaniem innych programów?
zadziorny napisał(a):
Bos przestań mnie już molestować

Bos, wstydziłbyś się... takie rzeczy, publicznie?!?! :crazyeye:

Posted

Dziękuję wszystkim cudnie za kciuki i gratulacje z powodu przepędzenie doła:lol:
Teraz zaczęłam przez życie iść tańcząc i śmiejąc się ...

coztego: Oj ta magisterka, to tez mi krew psuje... ale jak się do nie zabiorę... to normalnie w jedna nockę 2 rodziały napiszę!

Magda i Dex: Witam Was serdecznie! Nie miałam jeszcze okazji przywitać. Ja mam siostrę Dexia, tj. Czikę z poprzedniego miotu :cool3:

Ela_h: Bardzo mocno trzymam kciuki za Dorcie! Jestem z Wami myślami! Postaram się zadzwonić. Mizianka dla Szczęściarza!

Ali: Zdjęcia i filmiki Derylka są fantastyczne!

Posted

coztego napisał(a):
Zakończenie jest dość mocne... co to znaczy bootować, czy to boli? :cool3:
I na czym polega testowanie wirtualne? :razz:

I jeszcze poproszę od początku, Linux jest programem operacyjnym, instalowanym zamiast windowsa? Albo obok windowsa? I jak z instalowaniem innych programów?
(..)

bootowac to znaczy inaczej startowac...startowanie jest zwiazane z uruchomieniem okreslonego systemu...np. windows xp po zainstalowaniu uruchamia sie z dysku C:/...
ale zamiast startowac windows z dysku C:/ mozemy wystartowac jakis inny system ktory jest na plycie... wtedy uruchamiany jest system ktory jest nagrany na CD, np. linux live. Takie uruchomienie powoduje ze na dysku nic nie jest zapisywane... system uruchamia sie z plyty... nic sie nigdzie nie zapisuje a my mozemy zobaczyc dzialanie systemu na zywo--> jakby byl u nas na dysku- to taka symulacja zainstalowanego systemu. Takie cos nic nas nie kosztuje, tylko wsadzamy CD do napedu i czekamy na uruchomienie- to jest testowanie wirtualne.

Linux jest systemem operacyjnym i pod tym wzgledem jego ranga jest na rowni z windowsami. Posiadanie linuxa nie wymusza obecnosci tylko tego wlasnie systemu. Mozna miec linuxa i windows jednoczesnie. Podczas staru komputera za pomoca menedzera startu wybiera sie co sie chce uruchomic czy windows czy linuxa. Taki menadzer ktory oferuje wybor systemu w jakim chcemy w danej chwili pracowac instaluje sie automatycznie w trakcie instalacji linuxa.
Zatem korzystanie z linuxa nie ogranicza mozliwosci uzywania jednego systemu.

Co do innych programow... Linux ma swoje windowsowe odpowiedniki. czesto sa to lepsze rozwiazania!!! niestety programy z windows nie dzialaja pod linux. Ale linux ma taklie same lub podobne programy pod innymi nazwami... zatem przesiadka to kilka chwil nauki.

Posted

Dzień dobry.....Dzisiaj trzymamy kciuki za naszych znajomych we Włocławku.

Zawładnijcie ringami weszterrierowicze.....Powodzenia:happy1::thumbs::thumbs::happy1:

Posted

Tez trzymam kciuki za wojujacych Wystawcow :-) A poki co lece za chwile na Majutkowy trening :p

bogula, hop, hop, hop! Jestes?

aga, zupelnie nie jestem w temacie, ale ten dol to jakis znaczny byl? Czy tylko ot, taki dolek, jak na polu golfowym? :cool3:

Posted

zadziorny napisał(a):
vigor napisał(a):
zadziorny - wyslalem maila.
Qrcze, jeszcze nie dotarł :shake: :mad: :angryy:
Na pewno wysłałeś go pocztą elektroniczną, a nie dyliżansem :hmmmm: :niewiem:. Nadal nic od Ciebie do mnie nie dotarło :shake: :angryy: :evilbat:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...