INA Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 :shake: znaleziono u nas - 2 padłe kaczki- straż zabroniłą wychodzić nad jezioro- psy na krótką smycz żadnego biegania - i do domu:placz: :placz: :placz: :crazyeye: :crazyeye: jesteśmy w strefie zagrożonej..
pszym Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='INA']:shake: znaleziono u nas - 2 padłe kaczki- straż zabroniłą wychodzić nad jezioro- psy na krótką smycz żadnego biegania - i do domu:placz: :placz: :placz: :crazyeye: :crazyeye: jesteśmy w strefie zagrożonej.. Ptasia lipa! Pewnie z zimna, albo z głodu padły...
INA Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 ta.... ale i tak jesteśmy w strefie zagrożonej i psu wybieg wyszedł koło nosa...:angryy: :angryy: straż miejska patroluje, ludzie cudują na dodatek przez maty każą przejeżdzać...biedny Vigo jeszcze do wczoraj raczył się urokami zimy i przestrzeni....a teraz smycz i spacerek, już gadają że psy w kagańcach...ale pecha mamy z tym Toruniem
Magda_i_Dex Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 No a co to będzie jak się zacznie wiosna i migracja ptaków, wtedy to paskudztwo na całą Polskę się rozprzestrzeni. A tak wogóle czy pies też tak jak kot może się tą ptasią grypą szybko zarazić ? No oczywiście pewnie jeśli zje chorego ptaka to tak, no ale jeśli tylko powącha i np poliże ?
Magda_i_Dex Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ali - pewnie, że będzie super jeśli zamieścisz fotki Dexia. Będę Ci bardzo wdzięczna. A jeśli chodzi o wybór, to zostawiam to Tobie, bo szczerze to już nie pamiętam jakie Ci przesłałam, ale nasze pieski na wszystkich ogólnie się prezentują świetnie. No a teraz i tak Ci nie wyślę, bo mój internet w pracy jest strasznie wolny i nie chce przesyłać zdjęć (właśnie próbowałam to zrobić w mailu do Ibolya i nic z tego). Z góry Ci dziekuję. a Dexiu składa Ci lizy. Buziaki dla Derylka
coztego Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 INA napisał(a): na dodatek przez maty każą przejeżdzać... To mnie fascynuje.... Jakby ptaki nie umiały latać... :evil_lol:
borsaf Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Witam, Zaraz też dostane ptasiej grypy, jak ta reklama natretna sie nie skończy. Tez macie taka o Rzymie?, okropność. W związku z tą grypą, to ja sie tylko boję o naze bociany. Mam nadzieje, żejakoś sie uchronią bo inaczej sie rozpłaczę. Na dodatek Melania i Szarotka przyniosły mi wczoraj upolowanego ptaszka- biednego wróbelka. Krwiożercze pasqdy, tyle żarcia dostają i nadal polują. Nie mam pojęcia, co z nimi zrobić jak do Gniezna dotrze wirus. To półdzikie koty, nie przyzwyczajone do zamknięcia??? Tyle, że to tygrysy zachorowały, a nie koty domowe. Nie słyszy się, żeby takie małe ptaszki też padały, wszędzie mówią o kaczkach lub łabędziach, może tylko duże chorują? Na te duże koty nie polują. INA IncrediMail juz dostał ptasiej grypy - już 9 razy przesłał mi wojego maila i, sądząc po ikonce, przesyła nadal tego samego i nie chce przestać. Zaciął się, czy co?
Ali26762 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Heyka :) Melduję, że skrzywdzone uszka Derysia trochę się zaczerwieniły, choć starałam się skubać naprawdę delikatnie... borsaf - jeśli chodzi o koty i ptasią grypę, to oglądałam kiedyś film na ten temat i wszystkie kotowate zarażają się wirusem H5N1. Zresztą na niemieckiej Rugii znaleziono martwego kota z tym wirusem, więc o koty należy zadbać. Najbardziej przeraża mnie to, co przed chwilą usłyszałam w TV, że ludzie w Toruniu przynoszą do wetów swoje zdrowe koty, aby je uśpić :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Ali26762 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Magda_i_Dex']Ali - pewnie, że będzie super jeśli zamieścisz fotki Dexia. No to zamieszczam :) Dexio z Szumiących Klonów
Magda_i_Dex Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Dzięki Ali za umieszczenie zdjęć Dexia. Dexio też Ci dziękuje. Tak teraz właśnie wygląda - ofutrzony niedźwiedź. No ale niedługo go czeka trymowanko. Ja tylko na chwilkę się melduję, bo zaraz lecę po Dexia wziąść go na ten drugi dłuższy spacerek jeszcze za dnia aby chłopak się wyszalał. Ostatnio nie chce biegać z pieskami, tylko kulki śnieżne mu w głowie. Nie wiem co się z nim dzieje, wcześniej tak kumpli zachęcał. Do zobaczenia później.
Ali26762 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Magda_i_Dex napisał(a):Dzięki Ali za umieszczenie zdjęć Dexia. Dexio też Ci dziękuje. Bardzo proszę, polecam się na przyszłość :)
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Nitencja']Wlasnie dostalam newsy od syncia Alexowego :) Cedrick w Estonii zostal Najlepszym terierem roku 2005, 2 najlpeszym juniorem a w agility mial 3 miejsce :) i jego zdjecie z nagrodami : Nitencja ten Cedrick to strasznie pobożny musi być , bo widać że na księdza się uczy......tyle kielichów mszalnych. :evil_lol: :evil_lol: ;) Ciekawe czy i wino mszalne lubi....:eviltong: :diabloti: :lol:
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ibolya - widać na fotkach że śniegiem u Was obrodziło , i na dodatek taki czyściutki świeżuteńki , a weszterriery to lubią najbardziej. Widać to zresztą po fotkach. Super :multi: ;) Widać że z zadziornym jesteście / prawie / rodzina , po zadziornych uszach ............:evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: :lol::razz: A już całkiem odjazd.....Bodryś jako :crazyeye: łelszoskoczek.......:diabloti: :eviltong: :lol: :lol::cool3:
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Nitencja']Pierwsze wnuki Alexa z Estonii. Bosze ....to Alex już dziadek.....:crazyeye: :diabloti:
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 coztego napisał(a):.......... A moja suka ma jakieś zwidy, leży na tapczanie i warczy wpatrując się gdzieś w sufit. :niewiem: Nie wiem czy wypatrzyła wroga na szafie, czy też znalazła sobie przeciwnika w krzyżu wiszącym w przedpokoju... :hmmmm: Na pewno się tak żarliwie modli , w podzięce , bo w końcu do jej galerii zostały foty wklejone.......:diabloti: :evil_lol: :lol: ;)
zadziorny Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 INA napisał(a):...ale pecha mamy z tym Toruniem Straaaasznego :eek2: :shake: :angryy:
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Ibolya'] bos gdzie jesteś? dziś na kawusię nie zapraszasz? :multi: Dzisiaj miałem z rana przerąbane . O mało co bym zaspał.:-o.....:diabloti: A w pracy już się nie dało nic skrobnąć .:shake: ;)
zadziorny Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 coztego napisał(a):INA napisał(a):na dodatek przez maty każą przejeżdzać... To mnie fascynuje.... Jakby ptaki nie umiały latać... :evil_lol: Dokładnie :evil_lol:, a może też każą im po nich przechodzić :hmmmm: :niewiem: ;)
zadziorny Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ali26762 napisał(a):Heyka :) Melduję, że skrzywdzone uszka Derysia trochę się zaczerwieniły, choć starałam się skubać naprawdę delikatnie... Ty niedobra kobieto :shake: :mad: :nono: :diabloti: ;)
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Nitencja']Zadziorny i coscie z bosem uradzili ?? Jedziecie focic welshe i at i inne teriery na klub ?? Nitencja - namawiam go już dłuższy czas.......a to jakiś uparty synek z Chorzowa....a moze on nie z Corzowa yno z Chropaczowa......:evil_lol: Cały czas obiecuje że się zastanowi........a teraz pieron z jakimś szusowaniem wyskoczył......... ....no chyba że do Włocławka....... bydymy szusować oba.......:diabloti:
zadziorny Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ali26762 napisał(a):I zimowy Dexio ... Wykapany Derylek :lol: :cool3: ;)
bos Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='INA']:shake: znaleziono u nas - 2 padłe kaczki- straż zabroniłą wychodzić nad jezioro- psy na krótką smycz żadnego biegania - i do domu:placz: :placz: :placz: :crazyeye: :crazyeye: jesteśmy w strefie zagrożonej.. Fuuujjjj. A mówili ze do nas nie trafi ptasia grypa. Dzisiaj kolega jadący do Bielska miał kłopot dojechać do miasta bo znaleziono dwie padłe kury.....i była blokada.....tylko nie wiem co i jak więc pędzę na Panoranę do telewizorni.....moze tam coś powiedzą :mad:
Ali26762 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='zadziorny']Ty niedobra kobieto :shake: :mad: :nono: :diabloti: ;) No wiem, że jestem niedobra! Kto to widział skubać psa jak jakąś gęś !!!
Recommended Posts