Ali26762 Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']Ali - co do łapek, jest taki środek Tanaderm Jedyny minus - barwi łapy na żółto...no ale Deryl i tak ma żółte łapy. ;) Ale obawiałabym się o ten Wasz biały fotel. ;) Środek bardzo fajny, polecany i skuteczny (mam). :) Można jeszcze smarować zwykłą Niveą (ale NIE nawilżającą - bez wody w składzie). No tak, o fotel to się boję rzeczywiście. Wolałabym już go nie barwić. Wystarczy, że chłop mi go "pomalował" na czerwono i niebiesko jak położył reklamówkę :cool3: Wazelina nie zawiera wody i nie barwi niczego :evil_lol:
zadziorny Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Ali26762 napisał(a):A przy okazji zapytam - jak zabezpieczać psie łapy przy takich mrozach? Smaruję wazeliną, ale czy to wystarczy? Powinno :cool1:. Jednak należy unikać miejsc, gdzie jest wysypywana sól, gdyż mimo posmarowanych łap może się wżerać w poduszki (ja w takich sytuacjach swoje piesy przenoszę przez "zagrożony" teren :cool1:) :evil_lol:
Ali26762 Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 zadziorny napisał(a):Taa :roll:, wstawianie cytatów jest banalnie proste :cool1:. Schody zaczynają się w momencie, gdy chcemy zrobić cytat w cytacie (a czasem jest to niezbędne by przekaz był jasny i zrozumiały) oraz kiedy cytujemy jednocześnie kilka postów :-o :cool3: ;) Faktycznie :-o Wyszły mi dwa osobne cytaty, jeden pod drugim... No, na upartego jest to czytelne.
Ali26762 Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 zadziorny napisał(a):Powinno :cool1:. Jednak należy unikać miejsc, gdzie jest wysypywana sól, gdyż mimo posmarowanych łap może się wżerać w poduszki (ja w takich sytuacjach swoje piesy przenoszę przez "zagrożony" teren :cool1:) :evil_lol: Deryl na stałej trasie ma do przejścia 4 razy jezdnię. Ale my nie zawsze chodzimy tylko po tej trasie...
zadziorny Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 No :roll: czas spać, bo przed szóstą wstaję i jadę na narty :cool1: :multi: :sweetCyb: Dobranoc :sleep2:
borsaf Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Zadziorny 6 rano, toż to środek nocy! Co do nart, to "Takiemu to dobrze..."
Kliwia Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Ali- A przy okazji zapytam - jak zabezpieczać psie łapy przy takich mrozach? Smaruję wazeliną, ale czy to wystarczy? Ali- moje sunie jak im lapy zmarznom, to zastepuja mi droge na trzech lapach i blagalnym wzrokiem mowia -"wez mnie na rece" Czy ktos widzial taaaaka zime??? Aby do wiosny !!! brrrrr
Kliwia Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 A co do ubranka, to nie wszystkie pieski godza sie na nie.:shake: Kliwia jak wie,ze potrzebuja wyjsc na spacer , to znika w jakiejs dziurze.:mad: :cool3: A jak juz sobie ja znajde i ubiore to dostaje doladowania , w windzie zrobi z dziesiec kulek. KIedys nadepnela hamulec.:crazyeye: No i stalismy miedzy pietrami.Na szczescie szybko udalo sie ja uruchomic.:multi:
Ali26762 Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 O matko, jaka zima! Nie powiem, piękna, ale wolę taką na fotkach oglądać jednak... U nas już -18... Komuś chyba koza oszalała :cool3:
Ali26762 Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Kliwia napisał(a):A co do ubranka, to nie wszystkie pieski godza sie na nie.:shake: Przymierzyłam Derysiowi - stanął i stał do momentu, w którym nie wyjęłam psich ciastek. Szybko okazało się, że da się iść, siedzieć i nawet warować :lol:
Ali26762 Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='zadziorny']Taa :roll:, wstawianie cytatów jest banalnie proste :cool1:. Schody zaczynają się w momencie, gdy chcemy zrobić cytat w cytacie (a czasem jest to niezbędne by przekaz był jasny i zrozumiały) oraz kiedy cytujemy jednocześnie kilka postów :-o :cool3: ;)[quote name='Ali26762'] Faktycznie :-o Wyszły mi dwa osobne cytaty, jeden pod drugim... No, na upartego jest to czytelne. Uffff, chyba o to chodziło, prawda? Da się :) [quote name='zadziorny']No :roll: czas spać, bo przed szóstą wstaję i jadę na narty :cool1: :multi: :sweetCyb: Dobranoc :sleep2: zadziorny - ale masz fajnie... Pozdrów góry ode mnie, plizzzzz :)
bogula Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Kliwia'] Czy ktos widzial taaaaka zime??? Aby do wiosny !!! brrrrr Ali ---to chyba zima nad morzem? taką masz?;) Fafika przy/naparło bardzo wcześnie, ale śnieżnymi "diamencikami" nacieszyłam oczy, nie zmarzłam (choć śnieg trzeszczy a księżyc błyszczy)...Obudziły się okoliczne kamienice---po wylatujących dymach z kominów próbuje ustalić kierunek "wiatru"...pasuje na południowy-wschód;) ...
bogula Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 zadziorny napisał(a):No :roll: czas spać, bo przed szóstą wstaję i jadę na narty :cool1: :multi: :sweetCyb: Dobranoc :sleep2: Masz sie fajowsko! a psinki zostaja w domu? Ja z młodszą jadę do Zabrza na atroskopię...Trzymajcie za nami, aby poszło znakomicie, szybko i bez złej diagnozy.....Pozdro dla wszystkich!
aga_ostaszewska Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Witam! bogula: Trzymamy kciuki za mlodsza! No i ja tez prosze o laskowosc i wzmozona intensywnosc kciukow dzis 14.00 - 16.00. Teamat dzisiejszego egzaminu: postepowanie nieprocesowe w podtepowaniu cywilnym!
INA Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='bogula']Ali ---to chyba zima nad morzem? taką masz?;) Fafika przy/naparło bardzo wcześnie, ale śnieżnymi "diamencikami" nacieszyłam oczy, nie zmarzłam (choć śnieg trzeszczy a księżyc błyszczy)...Obudziły się okoliczne kamienice---po wylatujących dymach z kominów próbuje ustalić kierunek "wiatru"...pasuje na południowy-wschód;) ... bogula - bardzo poetycko ...napisane:lol: Vigo ten wariat - taka pogoda mu pasuje - szaleje jak wariat na mrozie i ani mysli o powrocie do domku:crazyeye: aż pańcia przyplaciła to zdrówkiem:shake: kciukasy za młodszą pociechę boguli i następny zdany egzamin agi;) :lol:
vigor Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Bogula, Aga_o - kciukasy zacisniete, czyli wszystko bedzie OK. Temperatura w Vigorlandzie: rano - 12, obecnie -8. Sunie troche rano pobiegaly, zaliczaja obecnie 1,5 godzinki chrapanka, a ja w tym czasie zgotowalem czerwony barszczyk i uszka - pychota. Juniorowi robie pobudke i czeka go niespodzianka - lopatologia na podworku, a ja z Diuna udaje sie na dalsze trymowanko. Ahoj!
Ela_hryckiewicz Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [SIZE="5"]Witajcie !!! Dzis oj jak zimno - 10 pada snieg wieje i Dora zastrajkowala nie chce wyjsc. [SIZE="5"]Aga juz zaczynam zaciskac kciuki powodzenia !!! :happy1: :happy1: :happy1: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Flaire Posted January 20, 2006 Author Posted January 20, 2006 Ja wolę na termometr nie patrzeć... bogula, mocno trzymam kciuki. aga_o, Tobie żadne kciuki niepotrzebne, nie warto kciukasów od zdrowia młodszej boguli ujmować coby Tobie na jakis głupi egzamin starczyło. ;)
Ali26762 Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='bogula']Ali ---to chyba zima nad morzem? taką masz?;) Fafika przy/naparło bardzo wcześnie, ale śnieżnymi "diamencikami" nacieszyłam oczy, nie zmarzłam (choć śnieg trzeszczy a księżyc błyszczy)...Obudziły się okoliczne kamienice---po wylatujących dymach z kominów próbuje ustalić kierunek "wiatru"...pasuje na południowy-wschód;) ... Heyka :) Nieeeee, nie mam takiej, bogula, i obym nie miała, choć nie przeczę - piękna jest. Ale zadowolę się zdjęciami, nie muszę na żywo czegoś takiego oglądać :) Wczoraj wieczorem też zwróciłam uwagę na te diamenciki spadające z nieba - niesamowite to było. Chodniki lśniły, wyglądało jakby ktoś rozsypał srebrne konfetti - ślicznie!
Ali26762 Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Kciuki za młodszą boguli i Agę mocno zaciśnięte, dziewczyny - wszystko będzie dobrze. Wyprowadziłam Deryla w ubranku - hihihihi :D Latał jak pochwiściel, szwungu dostał na podwórku, ale zrobił wszystko co powinien, łącznie z kupalem. Nie jest źle, ubranko zaakceptowane w razie niemca, ale na razie odpuścimy sobie. W każdym razie test wypadł pozytywnie :D
Wojtek Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Ali26762 napisał(a):...jak pochwiściel, szwungu dostał... ... :-?...
coztego Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Wojtek'] Napisał(a) Ali26762 ...jak pochwiściel, szwungu dostał... ... :-?... :evil_lol: Ali, u licha, co to jest pochwiściel?! :evil_lol:
Kliwia Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Sluchajcie wlasnie wrocilam ze spaceru z psicami. No i wykrakalam. Deborze przymarzaly lapy po dwoch minutach, na trawniku chciela podniesc wszystkie lapki jednoczesnie. No i wrocilam z psem pod pacha,z niezalatwionymi sprawami do konca .Smarowanie lap nic nie pomoglo.:shake: Nie wiem ile jest teraz minusikow,ale o 8.00 rano bylo - 21i to bez sciemy [SIZE=2]Oj nie dobrze bedzie.:shake: :shake: :shake: Aby do wiosny ,ale jak do niej przezyc:lying: :???:
Recommended Posts