Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po kilku latach nieudanych prób, wdrapaliśmy

się wreszcie na najwyższy i najdzikszy szczyt

Beskidu Niskiego: Kamień (859m) - zwany też

Bieszczadem.
Reszta poniżej.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Po kilku latach nieudanych prób, wdrapaliśmy się wreszcie na najwyższy i najdzikszy szczyt Beskidu Niskiego: Kamień (859m) - zwany też Bieszczadem.
Największa trudność polegała na tym, że na Bieszczad nie prowadzi żaden szlak, żadna ścieżka, nie ma też drogowskazów.
Zaczęliśmy, w starym wypróbowanym składzie:

Niektórym tyłek przymarzał do trawy, ale ogólnie pogoda była udana:

Rzut oka na cel wyprawy i w drogę:

Pierwszy przystanek: Karpacki Bank Genów:

Pod samą górę Kamień dotarliśmy już w mocno okrojonym składzie:

Wspinaczka była ciężka, szczególnie dla małych piesków:

Niektóre podejścia były naprawdę strome:

Pan, trochę pomagał, zwłaszcza przy przejściu przez gęste jeżyny:

Wreszcie dotarliśmy w takie miejsce, że wszystko było poniżej nas:

Pan, dołożył kamień do piramidy i sfocił MNIE (i siebie, przy okazji) na szczycie, beskidzkich szczytów:

Było bardzo fajnie. Szkoda, że tak nas mało wylazło na górę.
DIRA

Posted

No widze że coś się nieżle porypało a mnie strasznie te foty interesuja.... :P (ja jestem na etapie Bieszczad,po prostu sie w nich zakochałam :P )

Posted

Teraz już wszystko gra.
gugu - dla zmylenia, góra Kamień, czyli Bieszczad nie leży w Bieszczadach, tylko w Beskidzie Niskim. Pewnie dlatego tak truno na nią wyjść.

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):

! Niestety muszę jechać do kumpeli, która chyba zaczęła rodzić (tak przynajmniej twierdzi mój przyjaciel a jej mąż)

.............chyba się dziewczyna dowiedziała że jej mąż to Twój. :question: ................ przyjaciel.................. :question: :lol: :lol: :lol:

Jeśli Twój piękny też czyta dogo.......to może od koleżanki nie wracaj.......

a prawda u niej też jesteś spalona...................w morde jeża Aguś........

co teraz będzie..................... :question: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

bos, Ty powinieneś pisać powieści! :lol:

A swoją drogą, aga_o, czy mi się wydaje czy Ty niemedycynę studiujesz :hmmmm: Co Ty będziesz robić przy tym porodzie :niewiem:
Może jednak powinni dzwonić do szpitala a nie do Ciebie :roll:
;)

Posted

Ali26762 napisał(a):
Teraz za to z czystym sumieniem mogę mówić o moim psie Derylek - Debilek, bo w szkole się uwstecznił. Nie wykonuje poleceń, patrzy na mnie jak na durnia, kręci się, wierci... Już się zaczęłam zastanawiać, czy on czasem dyslektykiem nie jest... :evilbat:

To on też czytać potrafi :hmmmm: :o :roll: :question:

Posted

jborowy - no to piękna wyprawa i piękna pogoda jak na taką wyprawę
Asik widzę musiał Cię wciągać na górkę a Ty brałeś go na rączki żeby nie podpaść......... :lol: :lol: :lol:

Posted

bos - okulary ubierać i czytać, czytać i jeszcze raz czytać (jak mawiał nasz ukochany Jozef Wisarionowicz), a dopiero potem pisać. Taż na zdjeciach jest Dira a nie Asik, dla pewnosci jeszcze post podpisałem jako DIRA, ale kto by to czytał?

Posted

Kamień - szczyt południowy , położenie 831m npm wg.regulaminu szlaków górskich inne podają 857m npm
To szczyt Beskidu Niskiego na jego południowj rubierzy z malowniczymi trasami na Kota/704m/, Jałowa Kiczera przez Czeremche lub przez "cypel" /578m/

Czy jborowy o ten szczyt chodzi...... :question:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...