Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Witam po szkole, w słoneczną niedzielę :)

coztego - Deryś już dobrze, wczoraj zjadł trzy posiłki, oczywiście mniejsze, na ostatnim spacerze popełnił normalne kupsko, dzisiaj po szkole też, więc chyba idzie ku dobremu :) Już jest po śniadaniu - znowu ryż na marchewce i kurzych łapkach - jadł, aż mu się uszy trzęsły :)
W szkole nagródkami były herbatniczki BeBe (paczuszka zniknęła w psie) i piłka. Ale Enteramid jeszcze dzisiaj podam na wszelki wypadek.

borsaf - dzięki za dokładny przepis na marchwiankę. Kiedyś, kiedyś gotowałyśmy coś takiego z koleżanką dla niemowlaka, ale później o tym sposobie zwyczajnie zapomniałam. Teraz już chyba Derylowi niepotrzebna, ale warto wiedzieć, że jest takie coś :)
A powiedzcie mi ile tego dawać psu na raz i ile razy dziennie?

Deryl surowiznę je normalnie, ale tylko wołową bądź cielęcą. Nie sądzę jednak, żeby to była przyczyna biegunek, bo je tak odkąd go mamy. Natomiast dzień przed chorobą najadł się do wypęku surowej marchwi. Normalnie je surową marchew, ale wtedy zjadł jej naprawdę dużo. To chyba jedyne, poza normalnym jedzeniem, co on wtedy zjadł - no chyba, że złapał coś na dworze...

Posted

Marchwianka jest pycha!

Ali: Dobrze, że z Gorylkiem już lepiej! Jak tam było na szkoleniu? Opisuj kolejne postępy!

jborowy napisał:
coztego - żaba to http://www.imageshack.us/

A rzeczywiście jest tam żaba!

I żaba jest też tu... :lol:

Czika znów pojechała na grzybobranie, a ja pozostałam w domku, żeby na zimę wyrać dywany, umyć okna, posprzatać... :cry: A jutro do pracy :evil:

Posted

[quote name='borsaf'] Teraz tez ciasto w piekarniku.

No właśnie .Pochwal się borsaf co za ciasto upichciłaś.
Już mi ślinka cieknie :facelick: :eating:

Tylko nie mów że przez dogo zrobiła się guma lub zakalec.
tfuuu tfuu tfuu.............. :D :wink:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']

Ali: Dobrze, że z Gorylkiem już lepiej!

Aga_o - ......................hehehehehehe............. :D :lol: :lol: :wink:

Posted

aga w tak długi i piekny wekeend sie odpoczywa.... :P :wink:

bos ja tez robie ciacho z jabłkami,pychotka,zapraszam.... :lol: :wink:

Posted

[quote name='bos'][quote name='aga_ostaszewska']

Ali: Dobrze, że z Gorylkiem już lepiej!

Aga_o - ......................hehehehehehe............. :D :lol: :lol: :wink:

No tak Ci niedobrzy Państwo tak na niego mówi, no i... mi też się to określenie przypałętało :oops:

aga w tak długi i piekny wekeend sie odpoczywa....

Kto odpoczywa, ten dpoczywa... :evil: Dywaniki sie piorą (tzn. nataram je jakims specyfikiem i muszę odczekać 2 godz.) a ja w tym czasie zabieram się za mycie okien! :-?

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
No tak Ci niedobrzy Państwo tak na niego mówi, no i... mi też się to określenie przypałętało :oops:

Nie państwo, nie państwo, tylko pan. A było to w okresie, gdy zastanawialiśmy się nad imieniem dla Derysia - czy zmienić mu, czy zostawić rodowodowe. Derylek - Gorylek to była jedyna chyba próba zniechęcenia mnie do imienia Deryl. Jak widać nieskuteczna :D

Teraz za to z czystym sumieniem mogę mówić o moim psie Derylek - Debilek, bo w szkole się uwstecznił. Nie wykonuje poleceń, patrzy na mnie jak na durnia, kręci się, wierci... Już się zaczęłam zastanawiać, czy on czasem dyslektykiem nie jest... :evilbat:

Posted

Buuuuuu - wszyscy leżą na żabę, tylko Deryś nie :(

A mi się to tak bardzo podoba !!!
Beruszek uwielbiał i zawsze się tak kładł. Jak przekonać moje obecne szczęście, żeby zechciało leżeć na żabę?

Posted

Ali26762 napisał(a):
Buuuuuu - wszyscy leżą na żabę, tylko Deryś nie :(

A mi się to tak bardzo podoba !!!
Beruszek uwielbiał i zawsze się tak kładł. Jak przekonać moje obecne szczęście, żeby zechciało leżeć na żabę?

:lol: Powykręcać nóżki!!!!! :lol:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska'] :lol: Powykręcać nóżki!!!!! :lol:
Ty ciotko niedobroto Ty !!! Ja Ci powykręcam !!! Zobaczysz, powiem Derylowi i nabzyczy na Ciebie jak Cię tylko zobaczy !!!

Posted

Ali to był żart,oczywiscie,ja mysle ze on żabke robi tylko moze tego nie wyłapujesz,moja robi zebke na balkonie w słoneczku.... :lol: :wink:

Posted

gugu - wiem, że to żart, tak samo ze strony Agi. Ja się też żartem oburzyłam :D

A Derylek nóżki prostuje tylko jak się wygłupiamy i wykonuje skoki. Natomiast jak się kładzie, to zawsze nóżki bierze na boczek, obie. Nawet z warowaniem mamy czasami problemy, bo Deryś w ten sposób potrafi też warować na placu...

Posted

Lubię ciasta serowe ,jabłeczniki ,szarlotki, z galaretką i truskawkami........
ale najbardziej z ciast to lubię śledzie i golonkę..... :D
gugu - masz szczęście ze do Ciebie jest te parę kilosów.........bo inaczej .........już byśmy jechali - z zadziornym, właśnie dzwonił do mnie bo też miał ochotę na ciasto z jabłkami

Posted

[quote name='bos']już byśmy jechali - z zadziornym, właśnie dzwonił do mnie bo też miał ochotę na ciasto z jabłkami
Jak byście jechali to wstapcie po mnie po drodze, bo ciasta z jabłkami to moje ulubione (obok sernika własnej produkcji)!!! :D

Coś mi się widzi, że Wszystkich Świętych będzie w domu szarlotka, bo nie wytrzymam. 8)

Posted

Chyba otworzę sobie paczkę sucharów :o :o ...........i zapiję wodą................. :o

Już mam smaczysko na dobre ciaścisko.............. :eating: :facelick: :facelick: :facelick: :facelick:

gugu ,coztego - kobiety - kusicielki :evil: :evil: :D :D :D :D

Ja tu w morde jeża muszę schudnąć..............idę Qrna po te suchary..... :cry:

Posted

Jeszcze mnie zaczyna grypa łamać, zaczynam być :D pociągający-nosem.... :D

Trza mi coś mocniejszego , jakiś rum na kościach........... :D :D cy cóś...

Posted

[quote name='gugu']bos ale zawód... :( ,a tak myslałam że się skusita..... :P :lol: :wink:
Wawa to nie Ameryka..... :fadein:

Racja gugu. 8) :D

Prześlij mi na pw swój adres.Tu lepiej nie, bo może ktoś skorzystać i zjawić się przed nami u Ciebie. :D :D
A tak, to tylko przyjadę z coztego i zadziornym.
Mamy wtedy pewne ,że się na ciacha załapiemy. :D :D :D

W sumie to jestem :fadein: osobą życzliwą innym :oops: :roll: ........ale przezorny......... :D :D :wink:

Posted

bos skoro musisz chudnac to ci kisielek zrobie.... :lol: :wink:

Oczywiscie zapraszam na ciacho,zabieraj pod rodze kogo sie da.... :P

Tyloko nie chorój biedaku.... :fadein:

Posted

[quote name='Ali26762'][quote name='aga_ostaszewska'] :lol: Powykręcać nóżki!!!!! :lol:
Ty ciotko niedobroto Ty !!! Ja Ci powykręcam !!! Zobaczysz, powiem Derylowi i nabzyczy na Ciebie jak Cię tylko zobaczy !!!

No to lepiej mu tego nie powtarzaj, bo już zaczęłam się bać tych klów :lol: Może ona ma nieco inną anatomię i dlatego żaby nie robi albo... nie odkrył jeszcze tej wygodnej pozycji :D

gugu: W sumie... to ja mam do Ciebie najblirzej :lol: a to ciacho kusi! Niestety muszę jechać do kumpeli, która chyba zaczęła rodzić (tak przynajmniej twierdzi mój przyjaciel a jej mąż) a chłop podobno zaczął robić się zielony ze zdenerwowania... nie ma to jak męstwo i odwaga :wink: Kobiety do boju!

Posted

aga ty jesteś tak zajeta,a przydałoby sie jakies małe spotkanko przy piffku.... :P
Dla ciebie to nie tylko ciacho z jabłkami..... :wink: :P

Napisz jaka płeć przyszła na świat.... (mam nadzieje ze to dziewczynka :wink: ) :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...