Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moglibyście chociaż w sobotę pospać ;)

Rety, ale wieje, liście fruają aż miło! :D
Muszę lecieć do schroniska, spakować walizki "mojemu" terierowi-Platonowi. We wtorek jedzie ze mną do Krakowa! Ale się cieszę! :D

Miłej soboty życzę wszystkim!

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Deryl dzisiaj w szkole się nie popisał... Nie wiem co w niego wstąpiło, ale w ogóle nie chciał ćwiczyć. Poza przeszkodą. Grupówka poszła beznadziejnie, koledzy byli bardziej atrakcyjni niż nagródki, a dziób się nie zamykał. No i ciągnął jak husky przy saniach...

Jestem załamana :(

Posted

To chyba ta pogoda... Misia też jakaś rozkojarzona. Chciałam, żeby raz czy dwa zaaportowała taki patyczek, jaki w obedience wybiera się po zapachu, więc zostawiłam ją na siad a patyczek położyłam kilka metrów przed nią. No i gdy wysłałam po niego Misię, to poleciała do patyczka, powąchała go, zastanowiła się mocno, spojrzała na mnie i... zawarowała przy patyczku. :( Należy wyjaśnić, że Misia zaznacza przedmioty na śladzie właśnie warując - ten patyczek po prostu nie kojarzy się jej jeszcze z czymś, co należy przynieść (pomimo komendy aport). Powtórzyłam komendę i przyniosła i potem już było dobrze (chociaż powtórzyłam jeszcze tylko dwa razy, bo wyraźnie Misia nie miała do tego łba), ale widzę, że ciągle jeszcze muszę jej bardziej wyraźnie ustalać kontekst ćwiczenia. :(

Posted

Ech, Ali, każdy psiak ma prawo mieć gorszy dzień - pamiętasz Lukę w zeszłą niedzielę - byłam załamana. :cry: Deryś jest młodym terrierkiem i ma prawo do takich wyskoków - w przeciwnym razie nie miałby swojego całego zawadiackiego uroku, który tak w nim lubię! :lol:
A na mnie w drodze powrotnej "napadły" trzy psy - miłości Luki. Wyrwała mi się ze smyczą i zaczęła z nimi tańcować po ulicy. :roll: Na mnie zaczął skakać Forest (czarny kundelek), bo się uwielbiamy :lol: , ja w tym czasie starałam się złapać Lukę, która siedziała na głowie czarno-białego kudłacza. 8) Odprowadziła nas ta obstawa pod samą klatkę, a jedna babka spojrzała na mnie z wyrzutem i rzekła: "proszę wziąć tą sukę z cieczką na ręce, bo będzie nieszczęście". :lol: A to nie cieczka, tylko zwykłe psie zauroczenie. 8) :lol:

Posted

Oj, gdyby ona tak lubiła swoich "szkolnych" kolegów, jak lubi te nasze osiedlowe kundliszcze-włóczęgi, to byłoby niebo na placu! :lol: To wszystko przez to, że szkolni koledzy tacy rasowi - niechby tylko jakiś mieszaniec-obszarpaniec dołączył, to zobaczylibyście, że Luka też potrafi uwielbiać inne psy. 8) :wink:

Posted

Witam,

Ja też zbieram wszelkie krówki. Nie dla siebie, dla swoich wet-ów. Dzisiaj to nawet dostałam w lumpexie gustowna krawatkę w krówki!!

Swoja droga, to niedługo miejsca na pulpicie mi zabraknie, jak tyle ładnych gifów sie pojawia, nie moge sie oprzec i zbieram wszystkie.
Pewnie będe zmuszona zapoznać sie z programem Total Commander by to gdzies z pulpitu upakować :evilbat:

Miałam nawet ściągedo tego programu ale i tak cos pokręciłam, musze pokumac jeszcze raz. To sie nazywa - ciężki przypadek, nieprawdaż?

Posted

Wiecie co! Kupowałam dzisiaj piwo w sklepie pt. Albert, i pani w kasie zapytała mnie czy mam 18 lat!

Już tak dawno mi się to nie zdarzyło, myślałam, że się poważnie zestarzałam, a tu taka miła niespodzianka

;)

Posted

coztego-nasza małolato :wink: - to dziś w domu imprezka :popcorn:

zadziorny - napisze Ci prv mam poważne pytanie komputerowe
ach no i jeszcze chcę powiedzeć, że dopiero dziś oglądałam twoje foty pt . dwie wieże - to jest to co lubię najbardziej :lol:

borsaf- ale czadowy krawat :lol: warto było szukać

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...