Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='bos']Zadziorny - jak wklejać cytaty z dwóch lub więcej różnych postów :question:

- jak z postów z innych stron....... :question: :placz:
Można to robić na kilka sposobów:
Po pierwsze primo: w poście, który chcesz zacytować wciskasz przycisk "Cytuj", w pojawiającym się oknie pisania postu najeżdżasz kursorem myszy za ostatni znak cytatu (najlepiej, żeby niczego nie pomieszać wciśnij w tym momencie "Enter") i zacznij wpisywać swój tekst. Kiedy chcesz wstawić kolejny cytat naciśnij przycisk "Quote", znajdujący się nad oknem pisania postu. Jeśli chcesz zacytować inny post niedawno napisany, przewiń stronkę w dół poniżej przycisków "Podgląd" i "Wyślij" do sekcji "Podgląd tematu". Tam wyszukaj post, który chcesz cytować. Zaznacz właściwy fragment przy pomocy myszy i wciśnij jednocześnie klawisze "Ctrl" i "C". Następnie przejdź wyżej do okna pisania postu, najedź myszą poza ostatnie "[q.uote]" i wciśnij kombinację "Ctrl" i "V". Następnie musisz ponownie nacisnąć przycisk "Quote*" powyżej (zauważ, że będzie on miał w tym momencie na końcu gwiadkę). Dalej możesz wpisywać swój tekst lub wkleić kolejny cytat.

Po drugie primo: możesz zacząć pisać swój zwykły post i w dowolnym momencie rozpocząć cytat poprzez wciśnięcie przycisku "Quote". Z tym, że w takim przypadku nie pojawi się tekst informujący, którego forumowicza cytujesz. Cytat kopiujesz i wklejasz jak w punkcie pierwszym. Pamiętaj o zamykaniu cytatów przyciskiem "Quote*". Jeśli bardzo zależy Ci na pokazaniu czyj jest dany cytat, zrób to w sposób następujący: ustaw kursor myszy pomiędzy znaki "e" oraz "]" w wyrazie "[q.uote]" i kliknij lewym klawiszem myszy. Pojawi się w tym miejscu kursor wstawiania tekstu "|". Teraz wpisz znaki "=" i np. "zadziorny" (razem z cudzysłowami). Na podglądzie powinieneś zobaczyć [quote name='zadziorny'].

Po trzecie primo: kiedy chcesz cytować wypowiedzi z innych stron lub nawet topików, musisz otworzyć jednocześnie kilka okien przeglądarki, a następnie przy pomocy kombinacji klawiszy "Ctrl" i "C" oraz "Ctrl" i "V" kopiować i wklejać do swojego postu interesujące Cię fragmenty tekstu. Nie zapominaj jednak o przyciskach "Quote" i "Quote*"

I to by było chyba wszystko w "tym temacie" :lol: :wink:

Posted

Zadziorny, jestes wielki, chyba to skopiuję, wydrukuję i na biurku położę, bo na jeden raz to zbyt trudne dla mnie, musze to dogłębnie przestudiować.
I tak BOS jest ode mnie lepszy, już wstawił duże emoticony

Posted

borsaf napisał(a):
W międzyczasie z 5 razy sznupę Tuska oglądnęłam.

Ciekawe gdzie Ty go widziałaś :hmmmm:. Ja, jak na razie nie miałem dzisiaj tego "szczęścia" :wink: :lol:

Posted

Chyba Was Bóg opuścił! Od godziny siedzę i czytam zaległe welshowe posty... :evilbat:

Teraz muszę nadrobić: mój ulubiony temat- Rogz (najlepiej oglądać u źródła) , mam obsesję na punkcie tej firmy! Gdyby ktoś chciał zrobić Kreseczce zaległy prezent urodzinowy to Krseczka bardzo by pragnęła
takie szeleczki, w kolorze pomarańczowym... :roll:
Niestety, to nie nasz przedział cenowy... :-?

Ale jeśli pragną Państwo prawdziwie drogiej i wyjątkowej obroży dla swojego pupila, to proponuję zajrzeć tutaj :lol:

zadziorny, bos, kiedy ten romans szykujecie? Chętnie pomogę przy szczeniorach (w zamian poproszę jednego chłopczyka ;) ).

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']Ali: Cudne gify! dzie się takie cuda znajduje?! Jak Derys... chyba zapomniałąś, o tym ze macie aparacik i ślicznego psiaka... Jak trymowanka? Pokazywałyście się fryzjerce?
Witam :-)
Gify znajduje się w sieci, albo robi własne. Ja znalazłam w sieci :D

Co do trymowania - rodzina napadła na mnie, że chcę wyrywać Deryla na zimę i kategorycznie mi zabronili. Ma mieć misiowe futerko i już. Trymować będę sobie mogła na wiosnę. I co ja mam zrobić w tej sytuacji? Mam śliczny, hamerykanski trymer i leży w szufladzie. A na dodatej do końca tygodnia muszę oddać stół trymerski i nie wiem, czy da się go jeszcze pożyczyć.

Fryzjerce się w końcu nie pokazaliśmy - jakoś tak zeszło, ale mam fotki, więc jakby co to zobaczy. Albo przyjedziesz jeszcze raz i wtedy pojedziemy do niej razem :D

Co do fotek - fakt, opuściłam się trochę, ale miałam w aparacie fotki z pokazów psów ratowniczych z udziałem zachraniarki i nie miałam jak ich ściągnąć do komputera, bo chłop unieruchomił laptopa. Ale już sytuacja opanowana :D

INA - super, że Viguś wcina, oby tak dalej :)
Jeśli chodzi o parazytologię - wiesz, może ja i przesadzam chwilami, ale wolę mieć pewność. U Derysia ostatni wynik był ujemny, ale miał dużą ilość złuszczonego nabłonka (coś takiego ma w każdym wyniku). Może to być polekowe. Teraz przyjął serię Lakcid'u i przymierzam się do kolejnego sprawdzenia... :roll:

bos - Ty produkujesz te notki z prędkością karabinu maszynowego - pozwól, że od razu złożę Ci gratulacje z okazji 500 posta, bo boję się, że jak nie wejdę na Dogo przez 2 dni, to się spóźnię :D

Posted

[quote name='zadziorny'][quote name='borsaf']W międzyczasie z 5 razy sznupę Tuska oglądnęłam.
Ciekawe gdzie Ty go widziałaś :hmmmm:. Ja, jak na razie nie miałem dzisiaj tego "szczęścia" :wink: :lol:

........napewno nie na dogomani , chociaż podobno też ma psinkę.
W.......TV zadziorny w.......TV....... :D
Ja też jednym okiem łypię na TV,drugim ,tym zdrowszym tu do Was :D :wink:

A swoją drogą to czuję się jak mistrz świata w szachach który rozgrywa partię z kilkoma przeciwnikami naraz.

Tu jest tak samo.........nasz topik obowiązkowo , galeria Jazona uzupełniać mus, do erdelków musowo by pocieszyć, bo jakieś chorowite się niniusie zrobiły, jeszcze foksy ,kery niebieski , maleństwa ,itd.......po drodze galerie..........

- no i fioła można dostać :stupid:

A ja się jeszcze uczę chodzić po dogo............czas , czas.... :evil: :D

Posted

O Jezuuu - coztego, zrobiłaś krzywdę mnie i i pewnie jeszcze kilku osobom... No jak można linki do takich cacuszek za TAKIE pieniądze zamieszczać, no jaaaak? :wallbash: :bigcry:

Posted

Idę sobie. Zabieram psisko, włożę mu obróżkę od cioci agi_o i pójdziemy pooglądać słoneczko, poczytać psie gazetki i popisać psie artyluły do psiej prasy. O.

Posted

Ali,

Dziekuje, ze pytasz :-) Z lapa jest wszystko ok. Na szczescie nie potwierdzily sie moje obawy i nie zmiazdzylam jej kosci paliczkow :-) Naciagniety jest jedynie staw i miesnie (od wyszarpania lapy spod mojego buta :().
Na tydzien zawieszamy treningi agility, ale obedience dalej kontunuujemy :-)

To jak? Wzor teczowy czy drut kolczasy :evilbat:

Posted

Wind - bardzo się cieszę, że skończyło się na strachu. Mnie się raz zdarzyło, że Deryl nie zdążył przejść przez drzwi i dostał po ogonie... Na szczęście też nic się nie stało.

Wymiziaj dzielną suńkę, proszę :)

Posted

Majutek po tych pieszczotach z luboscia wywalila kola do gory i nakazala mruknieciem dalsze mizianie :D

Same wiecie Dziewczyny, ze jak psu cos dolega to o niczym innym sie nie mysli tylko o tym biednym psiatku. :-)

Posted

[quote name='Ali26762']

Co do trymowania - rodzina napadła na mnie, że chcę wyrywać Deryla na zimę i kategorycznie mi zabronili. Ma mieć misiowe futerko i już. Trymować będę sobie mogła na wiosnę. I co ja mam zrobić w tej sytuacji? Mam śliczny, hamerykanski trymer i leży w szufladzie. A na dodatej do końca tygodnia muszę oddać stół trymerski i nie wiem, czy da się go jeszcze pożyczyć.

Ali przecież po trymowaniu szybciutko stanie się misiem.... :P :wink:

Ja dziś oddaje Kike w ręce specjality od trymera,zarosła od maja strasznie... :roll:

Posted

Wind napisał(a):
I mnie zrobilas apetyt na komplecik z Rogz

Najgorsze jest to, że na żywo są jeszcze piękniejsze... :roll:
Wind napisał(a):
To jak? Wzor teczowy czy drut kolczasy :evilbat:

Jeden i drugi wzorek jest cudny... Może na agility tęczowy, a na obedience drut kolczasty... :hmmmm:
8)

Posted

coztego napisał(a):

Najgorsze jest to, że na żywo są jeszcze piękniejsze... :roll:

Faktycznie wygladają super,musze koniecznie podjechac do tego sklepiku :P

Posted

... nie zmiazdzylam jej kosci paliczkow Naciagniety jest jedynie staw i miesnie (od wyszarpania lapy spod mojego buta )...

:o O mamo! Wind! To taki mały pieseczek, daj jej trochę luzu na tym szkoleniu... :wink: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...