Ali26762 Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 borsaf, ja ostatnio mierzyłam Derylkowi obróżkę Ludwisia, z serii M i ze zdziwieniem odkryłam, że muszę już mu kupić L. Ale nie chcę zaciskowej. Chcę mu kupić dwie obroże z klipsem - jedną z naszytą ozdobną taśmą, a drugą właśnie odblaskową. I tu też mam problem z wyborem - waham się pomiędzy czerwoną a czarną, a z taśmą to chyba dostanie w zieloną kratkę, bo ma zieloną Flexi na codzień...
zadziorny Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 borsaf maila odebrałem, tylko że był znowu... pusty :(
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Zadziorny Zabiję się! Teraz wyślę z onetu, może dojdzie z załącznikiem? Chyba mam jakies wirusy w kompie, ze takie cuda sie zdarzają
zadziorny Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 borsaf, a wpisujesz tam jakikolwiek tekst, czy też zawiera on sam załącznik :hmmmm:
Ali26762 Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 INA - pytałaś o badania kupy. Przepraszam, że od razu nie odpowiedziałam. Otóż jak zrobiłam po raz pierwszy parazytologię i okazało się , że znaleziono lamblie, to badanie kontrolne musiałam zrobić po dwóch tygodniach od zakończenia podawania leków. Wówczas wykryto tasiemca. Zastrzyk, po dwóch tygodniach badanie wykonane z mojej inicjatywy, po kolejnych dwóch tygodniach kolejny zastrzyk i kolejne badanie. Kontrolne. No i jeszcze jedno zrobiłam, dla uspokojenia. Połowa tych badań nie była ani zlecana, ani sugerowana przez weta, ale, że to badanie nieinwazyjne, więc sobie nie żałowałam :D Aczkolwiek dość drogie - u nas parazytologia kosztuje prawie 30 zł. I co ważne - pani laborantka uprzedziła mnie, że jeśli badanie ma być rzetelne, to materiał musi trafić do laboratorium w niespełna pół godziny. Później wynik może być niemiarodajny pod kątem pierwotniaków.
zadziorny Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 INA wymiziaj Vigusia ode mnie :lol: Tak trzymać :thumbs:
Gosia_i_Luka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Ali - z Rogza rozmiar M to właściwie jest S (moja Luka ma M - dokładnie taką, jaką ma Ludi, a ona zwykle podchodzi pod S :wink: ). Ale mogę Ci jutro na szkolenie przynieść właśnie ten półzaciskowy model (M), bo też mamy; on ma większy obwód (31cm - 45 cm), to sobie przymierzysz Derylowi. :) ps. Mam też smycz pojedynczą czerwoną w kostki (też M) na zbyciu - dla Luki ma niestety za duży karabińczyk. :cry: Może chciałabyś obejrzeć? :wink:
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Zadziorny wysłałam z onetu i pieknie wyszedł , sprawdziłam elementy wysłane, jest z załącznikami więc tym razem chyba dojdzie pełny
Gosia_i_Luka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Ali26762 napisał(a):u nas parazytologia kosztuje prawie 30 zł Ja rok temu robiłam Luce parazytologię za 20zł w laboratorium przy Kaprów...
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Ali one sa właśnie półzaciskowe i ja takie u terierów lubie bo one jak wytrymowane to szyjkę przy grzbiecie maja szerokaśną, a głowy wąskie i jak moja Keri dawała wstecz, to Tz przyszedl kiedys z sama smyczą i obroża w ręku, a obok biegła sucz.
INA Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 gugu dzięki - :D : :P ja całą kolekcje Rogza oglądałm w sklepiku internetowym - animalia.pl Flaire - no własnie te z kolekcji są odblaskowe :roll: a ja jeszcze właśnie zastanawiałam się nad obrożą świecącą w ciemności jest na na takie małe bateryjki - te obroże są ale w Karusku. My jeżeli puszczamy luzem Vigo to dalekko, daleko od samochodów - przeważnie jest to takie stare zatrawione boisko do piłki nożnej, jako że Vigo nieszkolony i nie zawsze posłuszny nie odważyłabym się gdze indzej o tej porze dnia :) chodzi mi przede wszystkim o to żebym miała go cały czas na oku, i wiedzała czy biegnie po ten aport czy nie polazł gdzieś w krzaczki i czegoś nie skubie :roll: a z racji tego że w domciu jestem o 16.00 wychodzimy o 17.00 17.30 i to jest najdłuższy prawie (2 godzinny) i najważniejszy spacer w ciągu dnia więc często puszczamy z uwiężi i bawimy się 8)
Flaire Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 Qrcze, tu się jakiś salon mody robi... Nic tylko o świecących obróżkach, jaki model, jaki kolorek, cie, cie. Zupełnie jak na yorkach - czekam tylko, kiedy zacznie się o kokardkach. :lol: :lol: :lol: A moja Misia, gdyby nie Ciocia Mokka, to chodziłaby w nadgryzionych, oberwanych pozostałościach po swoich poprzedniczkach. :( Na szczęście Ciocia dała w prezencie nową smycz i piękna, kolorystycznie dopasowaną linkę do tropienia. A, bo pani kupiła psu nowe szorki - ale to dlatego, że stare gdzieś posiała :roll: .
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Z apetytem u Regona to też nie jest cudownie. Choc on ma raczej apetyty. Rano musi byc chlebel z serkiem albo pasztetówka, po południu ewentualnie suche, a jak pancia sobie kolacje szykuje to chlebek dla pieska a jakże. Niedługo Regon zacznie miauczeć, a Melania szczekać :evilbat: Dzisiaj zjadł z apetytem suche żarcie dla kotów kastratów!!! Melania codziennie przychodzi rano,jak on jest na ogrodzie i podżera mu jego suche :roll: Robi sie coraz grubsza, pewnikiem na zimę futruje. I kupuj tu takim żarcie z górnej półki!
zachraniarka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Oooo mój ulubiony temat, znaczy się Rogz 8) Ja miałam dla Ludwisia obróżkę czerwoną w kostkę 16 mm, ale już z niej wyrósł i obróżkę w prezencie dostała Didi. Ja zaś przymierzam się do zakupu obróżki 20 mm czerwoną w kratę- bez zacisku :D
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Zadziorny specjalnie wpisałam kilka słów zeby wiadomo było czy załącznik, czy całość. Wychodzi, że całość?
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Flaire kokardy to chyba na tych uszach założymy :lol: :lol:
INA Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 dzięki za troskę myśłe że Wasze kciuki i ciepłe słowa bardzo dużo dają :P Ali - u nas badanie kosztuje 20 zł, wyszliśmy z Vigo z kliniki i prawie na zawołanie zrobił kupke wiec kupa była dostarczona z powrotem do kliniki nie pózniej i w ciągu poł godziny 8) u nas jest czysto i pod kątem robali i trawienia( a tego się bardziej obawiałam :-? ) wiec drugi raz już nie musze robić.
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Ina przez te gif-y to faktycznie, jak na pikniku, a jeszcze mam pifko jakiś z lodówki wiec bardzo fajnie jest
zachraniarka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Co do jedzenia ja mam odwrotny problem- Ludwik to by się żarcie zabił. Jak wraca do domu, a wie że czeka miska pełna to utrzymać go nie można, wyrywa się jak wściekły. Sekunda i miska pusta, a dostaje zawsze te same suche boby. Ja myślałam, że nie ma nic bardziej żartego niż lab, teraz już wiem, że jest- AT :evilbat:
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Zach z forum wynika, że masz wyjątkowy egzemplarz. Nawet Niedzwiedzica stwierdziła, że Regon na smakołyki to tak sobie, nie rzuca sie. I jak tu tkiego szkolić? Ale, co tam, nie ciągnie na smyczy, w domu jest grzeczny, nie niszczy (pancia zawsze w domu :evilbat: 0, żeby tak na wołanie przybiegał to bym miała cudownego psiaka
INA Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Też myślałam o 20mm - tylko drogie to tałatajstwo - szczególnie smycze np 71,00 :o obroże między 20-60 pln :( ale te gumowe cośik innego 8) mi się podobają pomarańczowe i wiele wiele innych :lol:
borsaf Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Uff, wynosze sie na erdele, bo powiedzą, że zdradziłam dla weszterierów
INA Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 ale nam się tematy krzyżują :wink: borsaf - piwko chętnie ale nie we wtorek :wink:jutro bym do roboty nie wstała :oops:
zachraniarka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 No przecież nie można mieć wszystkiego, przecież Regonik to tylko szczeniak, a z tego co piszesz wynika, że bardzo grzeczny szczeniak. Przyjdzie czas to i na przywołanie każde będzie przybiegał. Póki co młodość musi się wyszaleć :D Co do smakołyków- to mój zjada z dłonią, także przy kontakcie z Ludisiem uwaga na palce, by nie było, że nie ostrzegałam! ;) A smakołykiem jest wszystko, na spacery zabieram zwykłą codzienna karmę i psiury są i tak wniebowzięte :roll:
Recommended Posts