Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

borsaf, ja ostatnio mierzyłam Derylkowi obróżkę Ludwisia, z serii M i ze zdziwieniem odkryłam, że muszę już mu kupić L. Ale nie chcę zaciskowej. Chcę mu kupić dwie obroże z klipsem - jedną z naszytą ozdobną taśmą, a drugą właśnie odblaskową. I tu też mam problem z wyborem - waham się pomiędzy czerwoną a czarną, a z taśmą to chyba dostanie w zieloną kratkę, bo ma zieloną Flexi na codzień...

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

INA - pytałaś o badania kupy. Przepraszam, że od razu nie odpowiedziałam. Otóż jak zrobiłam po raz pierwszy parazytologię i okazało się , że znaleziono lamblie, to badanie kontrolne musiałam zrobić po dwóch tygodniach od zakończenia podawania leków. Wówczas wykryto tasiemca. Zastrzyk, po dwóch tygodniach badanie wykonane z mojej inicjatywy, po kolejnych dwóch tygodniach kolejny zastrzyk i kolejne badanie. Kontrolne. No i jeszcze jedno zrobiłam, dla uspokojenia. Połowa tych badań nie była ani zlecana, ani sugerowana przez weta, ale, że to badanie nieinwazyjne, więc sobie nie żałowałam :D Aczkolwiek dość drogie - u nas parazytologia kosztuje prawie 30 zł.

I co ważne - pani laborantka uprzedziła mnie, że jeśli badanie ma być rzetelne, to materiał musi trafić do laboratorium w niespełna pół godziny. Później wynik może być niemiarodajny pod kątem pierwotniaków.

Posted

Ali - z Rogza rozmiar M to właściwie jest S (moja Luka ma M - dokładnie taką, jaką ma Ludi, a ona zwykle podchodzi pod S :wink: ). Ale mogę Ci jutro na szkolenie przynieść właśnie ten półzaciskowy model (M), bo też mamy; on ma większy obwód (31cm - 45 cm), to sobie przymierzysz Derylowi. :)
ps. Mam też smycz pojedynczą czerwoną w kostki (też M) na zbyciu - dla Luki ma niestety za duży karabińczyk. :cry: Może chciałabyś obejrzeć? :wink:

Posted

Ali one sa właśnie półzaciskowe i ja takie u terierów lubie bo one jak wytrymowane to szyjkę przy grzbiecie maja szerokaśną, a głowy wąskie i jak moja Keri dawała wstecz, to Tz przyszedl kiedys z sama smyczą i obroża w ręku, a obok biegła sucz.

Posted

gugu dzięki - :D : :P
ja całą kolekcje Rogza oglądałm w sklepiku internetowym - animalia.pl

Flaire - no własnie te z kolekcji są odblaskowe :roll:
a ja jeszcze właśnie zastanawiałam się nad obrożą świecącą w ciemności jest na na takie małe bateryjki - te obroże są ale w Karusku.
My jeżeli puszczamy luzem Vigo to dalekko, daleko od samochodów - przeważnie jest to takie stare zatrawione boisko do piłki nożnej, jako że Vigo nieszkolony i nie zawsze posłuszny nie odważyłabym się gdze indzej o tej porze dnia :) chodzi mi przede wszystkim o to żebym miała go cały czas na oku, i wiedzała czy biegnie po ten aport czy nie polazł gdzieś w krzaczki i czegoś nie skubie :roll: a z racji tego że w domciu jestem o 16.00 wychodzimy o 17.00 17.30 i to jest najdłuższy prawie (2 godzinny) i najważniejszy spacer w ciągu dnia więc często puszczamy z uwiężi i bawimy się 8)

Posted

Qrcze, tu się jakiś salon mody robi... Nic tylko o świecących obróżkach, jaki model, jaki kolorek, cie, cie. Zupełnie jak na yorkach - czekam tylko, kiedy zacznie się o kokardkach. :lol: :lol: :lol:

A moja Misia, gdyby nie Ciocia Mokka, to chodziłaby w nadgryzionych, oberwanych pozostałościach po swoich poprzedniczkach. :( Na szczęście Ciocia dała w prezencie nową smycz i piękna, kolorystycznie dopasowaną linkę do tropienia. A, bo pani kupiła psu nowe szorki - ale to dlatego, że stare gdzieś posiała :roll: .

Posted

Z apetytem u Regona to też nie jest cudownie. Choc on ma raczej apetyty. Rano musi byc chlebel z serkiem albo pasztetówka, po południu ewentualnie suche, a jak pancia sobie kolacje szykuje to chlebek dla pieska a jakże.
Niedługo Regon zacznie miauczeć, a Melania szczekać :evilbat:
Dzisiaj zjadł z apetytem suche żarcie dla kotów kastratów!!!
Melania codziennie przychodzi rano,jak on jest na ogrodzie i podżera mu jego suche :roll: Robi sie coraz grubsza, pewnikiem na zimę futruje.

I kupuj tu takim żarcie z górnej półki!

Posted

Oooo mój ulubiony temat, znaczy się Rogz 8)

Ja miałam dla Ludwisia obróżkę czerwoną w kostkę 16 mm, ale już z niej wyrósł i obróżkę w prezencie dostała Didi. Ja zaś przymierzam się do zakupu obróżki 20 mm czerwoną w kratę- bez zacisku :D

Posted

dzięki za troskę myśłe że Wasze kciuki i ciepłe słowa bardzo dużo dają :P

Ali - u nas badanie kosztuje 20 zł, wyszliśmy z Vigo z kliniki i prawie na zawołanie zrobił kupke wiec kupa była dostarczona z powrotem do kliniki nie pózniej i w ciągu poł godziny 8) u nas jest czysto i pod kątem robali i trawienia( a tego się bardziej obawiałam :-? ) wiec drugi raz już nie musze robić.

Posted

Co do jedzenia ja mam odwrotny problem- Ludwik to by się żarcie zabił. Jak wraca do domu, a wie że czeka miska pełna to utrzymać go nie można, wyrywa się jak wściekły. Sekunda i miska pusta, a dostaje zawsze te same suche boby. Ja myślałam, że nie ma nic bardziej żartego niż lab, teraz już wiem, że jest- AT :evilbat:

Posted

Zach z forum wynika, że masz wyjątkowy egzemplarz.
Nawet Niedzwiedzica stwierdziła, że Regon na smakołyki to tak sobie, nie rzuca sie. I jak tu tkiego szkolić? Ale, co tam, nie ciągnie na smyczy, w domu jest grzeczny, nie niszczy (pancia zawsze w domu :evilbat: 0, żeby tak na wołanie przybiegał to bym miała cudownego psiaka

Posted

Też myślałam o 20mm - tylko drogie to tałatajstwo - szczególnie smycze np 71,00 :o obroże między 20-60 pln :( ale te gumowe cośik innego 8) mi się podobają pomarańczowe i wiele wiele innych :lol:

Posted

ale nam się tematy krzyżują :wink: borsaf - piwko chętnie ale nie we wtorek :wink:jutro bym do roboty nie wstała :oops:

Posted

No przecież nie można mieć wszystkiego, przecież Regonik to tylko szczeniak, a z tego co piszesz wynika, że bardzo grzeczny szczeniak. Przyjdzie czas to i na przywołanie każde będzie przybiegał. Póki co młodość musi się wyszaleć :D

Co do smakołyków- to mój zjada z dłonią, także przy kontakcie z Ludisiem uwaga na palce, by nie było, że nie ostrzegałam! ;)
A smakołykiem jest wszystko, na spacery zabieram zwykłą codzienna karmę i psiury są i tak wniebowzięte :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...