Flaire Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Serdeczne życzenia dla wszystkich solenizantów - i tych welshowych, i tych, które swoim dojrzałym wiekiem powinny się chwalić w innych topikach. :wink: :BIG:
Wojtek Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Hehe, no niezły ruch na walijczykach, ale to już tak jest jak się forumowicze stymulują :wink: :D zadziorny napisał(a):Wybaczcie nienajlepszą jakość zdjęć, ale były robione normalnym aparatem :o Hmm, zadziorny jeśli masz na myśli analoga, to wina raczej leży po stronie jakości obiektywu, bądź jakości materiałów i ich obróbki, a raczej faktu, że zdjęcia są poruszone :wink: P.S. Cyfra jeszcze w powijakach, niech żyje normalność!!! :lol:
coztego Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 bos, wszystkiego najlepszego! :drinking: Pociechy z Jazona :wink:
Wind Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 niedzwiedzica napisał(a): Wind-widzę,że planujesz powrót do fotografii niecyfrowej ??? A ja ciagle marzę sobie o lustrzance cyfrowej , typy Canon 350 czy Minolta D7,żeby sobie fotki piesków robić ...Poradz mi, może dac sobie spokój z tymi mrzonkami ?? Nie chce tutaj zanudzac watkiem fotograficznym (poza tym nie mam ani walijczyka, ani AT i Flaire zaraz mnie pogoni ;)), ale tak po krotce to jesli juz mowimy o Minolcie 7D, to jej Canon'owskim odpowiednikiem jest 20D. Porownanie z Canonem 350, nie wychodzi tutaj dla Canona oczywiscie najlepiej ... no chyba, ze mamy na mysli cene :-) Co w Minolcie mi nie pasuje, jesli chodzi o fotografie sportowa: zbyt wolna (tylko 2,7 jpg w serii, lub 2,7 RAW), minimalny czas otarcia migawki to 1/4000 (przy zbyt dobrym oswietleniu trzeba przymykac obiektyw, a ja lubie robic zdjecia przy f nawet 1,2 :-)), anti-shake wbudowane w body (ja jednak bardziej wierze w systemy drozsze, ale wbudowane w konkretne obiektywy), zbyt dlugi czas oczekiwania na gotowosc pracy aparatu (prawie 3 sek, gdy w sporcie i ruchu licza sie ulamki sek). Co mi w Minolcie odpowiada: niezle wyniki wysokiego ISO, ale filtry zmiekczajace powoduja zdecydowany spadek ostrosc obrazu), duzy wyswieltacz LCD, 9 punktow AF (w tym jeden krzyzowy, rozmieszczenie jest calkiem ok, chociaz brakuje mi punktow AF na szczytowych polach przy pionowym uchwycie :-)), balans bieli w Kelvinach :-) Kupujac cyfrowa lustrzanke, kupuje sie nie tylko body, ale rowniez caly system: obiektywy, telekonwertery, lampe itp. itd. Dlatego wazne sa globalne porownania jakosci, cen oraz oczekiwan wobec sprzetu ... Wybor nie jest latwy, ale ... ale dokonuje sie go na lata :-)
borsaf Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Ina takie kwiatki ja nie wyszukuję, ja je dostaję z Kanady od powinowatych. Mam wspaniały filmik ale nie wiem jak go na dogo przenieść, tzn jak to zrobić? We filmie są zwierzęta! Może ktos mi powie jak mam klikać?, a uśmiech na twarzach murowany.
Fuka Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 zadziorny napisał(a): No i dla urozmaicenia oraz ku uciesze męskiego grona dogomaniaków - Fuka z Makaroniastym :evilbat: :evilbat: :evilbat: zabiję :oops: :hmmmm: tylko jeszcze nie wiem czy siebie, czy Ciebie :motz:
Fuka Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 bos napisał(a):Jak pisałem wcześniej chodzimy z Jazonem b.dużo na działkę . I tam pewnego dnia zauważyłem, że coś go bardzo zainteresowało: ..... postanowiłem opodal zrobić stanowisto ,zamaskować się i focić..........a żona i znajomi :stupid: pukali się w czoło. Jednak nie dałem za wygraną. Efekt mojego czatowania opłacił się. Zobaczcie sami. Była to samiczka kosa. Gdy tylko odleciała, oczom moim ukazało się gniazdo , a w nim: A to te same w pełnym upierzeniu,wypełniały całe gniazdo :D :D ............ Natomiast Jazon, co jakiś czas gdy tylko kwilenie się nasilało, bądź kosy się wymieniały na gnieżdzie podbiegał i przednimi łapkami próbował nachylić gałązki by zobaczć co się tam dzieje. Myślę że nie zanudziłem, a taki przerywnik ornitologiczny dobrze robi. :D :D :D :D ....................... :Dog_run: BOS jestes wielki :klacz: :klacz: :klacz: :laola: A przy okazji - wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów :drinking: :tort:
Fuka Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Zadziorny, :baddevil: oczywiście chodzi mi o TO, że nie umieściłes tego zdjęcia na foksach szorstkich... a topic umiera :roll: :siara: Nie masz przypadkiem jakiegos zdjęcia Hesi, albo z porównania Makarona z psami?
Flaire Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Fuka napisał(a): :evilbat: :evilbat: :evilbat: zabiję :oops: eee tam, od razu do rękoczynu... Zwal na Photoshop i tyle. :wink:
bos Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Fuka - zabraniam Ci robić sobie krzywdę. !!!! :D :D :D Było ... :thumbs: .... :wink: . Makaron jest super :D :D :wink: ale Ty :kciuki: , próbowałem Cię też ufocić gdy przygotowywałaś pieski na stole. Robiłaś to tak sprawnie i szybko i nie byłem wstanie za tobą nadążyć :D :D :D I powiem że.... :wink: ...... teraz już tylko będę jeździł na wystawy latem :D :D :thumbs: :wink: :Dog_run: Tylko nie czuj się obserwowana :scared: :o :shocked!: :multi:
vigor Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Wszystkiego najlepszego dla wszystkich (dwu i czworonoznych) solenizantow. Juz zaczalem weeeeekend. Jutro planuje trymowanko (wg. Wojtka - struganko) Diuny po 2-tygodniowej przerwie. Oj, zarasta w expresowym teeeempie. Ahoj!
Fuka Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 bos napisał(a): Fuka - zabraniam Ci robić sobie krzywdę. !!!! :D :D :D BOS, :krach: wiesz, jak by Ci tu powiedzieć..... :PROXY5: ja raczej nie sobie zrobię tę krzywdę :chainsaw: :ak-shot: :snipersm: :2gunfire: bos napisał(a): próbowałem Cię też ufocić gdy przygotowywałaś pieski na stole. Robiłaś to tak sprawnie i szybko i nie byłem wstanie za tobą nadążyć :D :D :D :shock: ja - szybka :question: :shocked!:
zadziorny Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Fuka napisał(a):Zadziorny, :baddevil: oczywiście chodzi mi o TO, że nie umieściłes tego zdjęcia na foksach szorstkich... a topic umiera :roll: :siara: Nie masz przypadkiem jakiegos zdjęcia Hesi, albo z porównania Makarona z psami? Pozostałe zdjęcia z Wrocławia z Twoim i Makarona udziałem są tutaj
zadziorny Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Wojtek napisał(a):zadziorny napisał(a):Wybaczcie nienajlepszą jakość zdjęć, ale były robione normalnym aparatem :o Hmm, zadziorny jeśli masz na myśli analoga, to wina raczej leży po stronie jakości obiektywu, bądź jakości materiałów i ich obróbki, a raczej faktu, że zdjęcia są poruszone :wink: Ja mam w sumie dwa aparaty: analog i cyfrówkę. Jednak do Wrocławia zabrałem tylko ten pierwszy ponieważ cyfrówka była w naprawie i robi on całkiem niezłe foty. Zdjęcia, które zamieściłem na dogo nie są poruszone. Są to same wyraźne, ładne odbitki. Problem w tym, że po zeskanowaniu i zmniejszeniu do rozmiaru akceptowanego przez dogomanię, wiele tracą ze swojej urody. Dlatego wolę jednak focić cyfrówką - żadnych strat jakości przy przenoszeniu do komputera :lol:
bos Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Fuka - zaczynam :Help_2: się obawiać :question: czy to tak jak w filmie .......Teksańska Masakra :chainsaw: Piłą Mechaniczną :angel: :angel: Fuka - zlituj się , zlituj......brrrrr :o :modla: :Dog_run: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zachraniarka Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 borsaf napisał(a):Lordzie Ludwigu - wszystkiego najlepszego od "starszego" (o 5 dni) wirtualnego brata Regona I od nas najlepsze życzenia dla virtual braciszka! :multi:
bos Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Co do dyskusji odnośnie aparatów foto : sam stoję przed dylematem zakupu cyfrówki.....i trudno mi podjąć na chwilę obecną decyzję. :hmmmm: To przede wszystkim czego wymagamy od aparatu.?????Do jakich zdjęć ma służyć..........ile pikseli,zoom mniejszy,większy.........itd Wszystkie moje zdjęcia są robione lustrzanką i faktem jest że przepuszczane przez skaner trochę tracą na jakości , ale też zauważyłem że największe rożnice obecnie wychodzą na filmach - kliszach które kupiłem w promocji. Niby parametry te same....ale? Ważna jest też fachowa obróbka w punkcie foto. Robię naprawdę dużo zdjęć i to do tego stopnia że pracownicy punktu foto rozpoznają mnie z daleka.Koszt robionych zdjęć daje mi ostatnio zdrowo popalić.Tu każdy błąd w ustawieniu,ostrości światle dopiero widać po uiszczeniu należności za zdjęcie.Uważam jednak że zdjęcia z lustrzanki są najlepsze. Na jakość ma jednak wpływ umiejętność,tu mało co można na gorąco podkręcić Mam lustrzankę Conon EOS 300V +obiektywy,filtry no i właśnie aby móc to wykorzystać w cyfrówce ,trzeba by kupić lustrzankę cyfrową..? Ato już niebyle jakie pieniądze.! I od myślenia już boli mnie glowa. :Dog_run: :hmmmm:
vigor Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Oto fotki Diuny: 1. Diuna weszaca 2. Diuna zazdrośnica: Rina poszla z Pancia, jak tak mozna
bos Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Vigor - no , no , :D :D dawno jej nie widziałem , śliczna sunia :kciuki: :Dog_run:
coztego Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Jaka Diuna się duża wydaje na tych fotkach (jak Jazon ;) ) Ale fajna suńka! 8)
zadziorny Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Córunia moja kochana :buzi: vigor - jak tam przygotowania do wystawy w Poznaniu :niewiem: Idą pełną parą :question: A w hali trenujecie :hmmmm:
zadziorny Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 coztego ona wcale nie jest duża :roll: Jest normalna (a nawet nieco mniejsza od swojej matki) :lol: Do Jazona to jej daleko :lol: :wink:
bos Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 zadziorny - bo możesz mieć ciężką noc :sleep2: :chainsaw: :D :D :wink: masz odpowiedż na foxach! :D :Dog_run:
bos Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Witam w ten mglisty i dżdżysty poranek! :D Truchę uśmiechu :D :D i może się rozpogodzi . Jeżeli nie to pogoda na weekend rzeczywiście - barowa Śpieszę od razu złożyć życzenia : :new-bday: costego - dla Twojej Kreski :thumbs: :D :D :D INA - dla Vigo :thumbs: :D :D :D Wyściskajcie psiurki od bosa i Jazona . :BIG: Proszę , i znowu okazja :drinking: :kciuki: :drinka: :tort: :Dog_run:
bos Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Zadziorny - jakoś nie piszesz.......?? :question: ,chyba znowu poszedłeś :B-fly: do tego sklepu po bułki :question: Przyjedż do mnie z rana, to i dzień zaczniemy należycie, :kaffee_2: :popcorn: a bułki też kupisz , i to chrupiące :kciuki: :D :D :D :D :Dog_run:
Recommended Posts