Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadziorny - :D :D :D robiłem właśnie to samo, ale jak wiesz u mnie idzie to w dwóch biegach : pomału i całkiem pomału :D :D

Myślał by kto że Ty zadziorny , a Ty wcale nie taki zadziorny :D :B-fly:

Coztego - obiecała że nas zaprosi :agrue: na degustację ciasteczek :hmmmm: pamiętasz.... :D :D

...................... :Dog_run: no leć mały po ...... :drinka:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Gugu - tort musiał by być wielki, jak koło zapasowe samochodu :D :D

INA - wierzę że Ci smakują :P :wink: tylko zastaw coć dla czworonogów :D :D

Qrcze to już setny post....a może dopiero 100......co tam.. :laola:

:Dog_run:

Posted

A ja z innej beczki :lol:
Czy starsi (wiekiem nie stażem) dogomaniacy pamiętają jeszcze pojęcie "socjalistyczna organizacja pracy" :question:
Jeśli tak, to pewno myślicie, że należy ono do zamierzchłej przeszłości :hmmmm:
Nic bardziej mylnego :evil: Otóż dzisiaj byłem świadkiem i uczestnikiem następującego zdarzenia:
Mój osiedlowy sklep, należący do dużej ogólnopolskiej sieci (będę litościwy i jej nazwę pominę milczeniem) został otwarty z 15-to minutowym opóźnieniem. Ponieważ widzę go z okna swojego mieszkania i wiedziałem, że już otworzył podwoje, poszedłem po bułki na śniadanie. Wewnątrz było około 20 osób i wszyscy grzecznie czekali do jedynej czynnej kasy (na 4 istniejące), która właśnie "się ładowała". Była godzina 7:30 (pól godziny po otwarciu sklepu). Ludzie spieszą do pracy lub by wysłać dzieci do szkoły i marnują swój czas, czekając aż kasa raczy "się załadować" i klną na czym świat stoi. I nie był to incydent jednostkowy, gdyż taka sytuacja ma miejsce w każdą środę :evilbat:
Do tego wszystkiego mimo, iż kupowałem tylko dwie bułki (które zresztą nie mają kodów kreskowych) i miałem odliczone pieniądze musiałem czekać aż kasa skończy "się ładować". Dziwne czasy nastały :hmmmm: Obecnie kasjer bez kasy fiskalnej jest jak dziecko we mgle. Tak wyrafinowane narzędzia jak kartka papieru i ołówek są nie do pomyślenia :evilbat:
Dlaczego powyższe zdarzenie przypomina mi "socjalistyczną organizację pracy"? Ponieważ w tamtym systemie chodziło o zorganizowanie i dostosowanie stanowiska pracy dla wygody pracownika, a klient nikogo nie obchodził :evil:

Posted

Mam dobre wieści... dziś nie zjadłam ani jednego świństwa przeciwbólowego... cosik tam niby czuję, ale moja ątroba mówi:"Dość prochów!". Nie zapeszam, ale chyba oznacza to, że mój problemik ząbkowy się skonczył :P

Jeszcze 12 postów do tego szampana! :lol:

A ja już chcę week-end... proszę proszę....

Posted

borsaf - w takim razie ja nabijam topic - tylko bos by musiał wstrzymać oddech na chwilkę :wink:

Gugu - wiesz że dużo wyszło :D kupiłam jeden kawał pasztetówki jak dodałam jaja i mąkę to po podpieczeniu wyszło ze trzy talerze :lol: pisze talerze bo to był roczek Vigusia i solenizant i gosć mieli łakocie na specjalnym talerzu ---
bos , zadziorny- to tak pachniało podczas pieczenia a wszystko było zjadliwe :eating: - jak najbardzej- że pańcia postanowiła posmakowac ten wymysł :lol:

bos - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ :P
u nas za to 14 dwa świątka jedno psie takie malutkie a drugie ludzkie 8)

Posted

MOI KOCHANI DOGOMANIACY !!!

W związku z przekroczeniem 100 posta bardzo , ale to bardzo dziękuję za przyznanie mi szacownego tytułu " Młodszy Dogomaniak"
Bedę go nosil z godnością ..... i tu przypomnial mi się kawal z brodą .....
syn przyjechal z wojska na przepustkę i mówi do ojca :

Tato , dostałem trypla , :o :o
Noś go z godnością - odpowiada ojciec. :D :D :D

INA - super, ale to jutro dlatego jeszcze nie dziękuję! :D

Aga - cieszę się że nie boli :cunao: a jeżeli prosisz o weekend to uważaj teraz rzucam zaklęcie :
"czary mary , czary mary niech od piątku wszystkie godziny dla Agi weekendem się stały.

Sim sala bim ! :bday:

Posted

aga no wreście..... :P nameczyłaś się bidulko... :(

bos ja tys wydorosłał :wink: Gratulacje! :P

INA z jednej pasztetówki trzy talerze... :roll: ,chyba swojej zafunduje te wypieki :P

Posted

bos napisał(a):

Coztego - obiecała że nas zaprosi :agrue: na degustację ciasteczek :hmmmm: pamiętasz.... :D :D

:niewiem: nic takiego sobie nie przypominam... :hmmmm:
:D
A okazji do świętowania nam nie zabraknie, 14-go drugie urodziny mojej Kreski :BIG:

Posted

coztego - to Twoja Kreska też z 14 :D Vigo równo z 14 września :)
gugu - ano pamietam jak w zeszłym roku jborowy oznajmił o tym, że maluchy już przyszły na świat :lol: :lol: :lol: ale ten czas leci... :o

Posted

gugu napisał(a):
Ale bedzie picie.... 21 urodzinki Kikuni... :P

:o O w mordę, jak to się mówi - ładnie suka pociągnęła...
21 wiosen, fiu, fiu ... :o

Posted

coztego napisał(a):
bos napisał(a):

:niewiem: nic takiego sobie nie przypominam... :hmmmm:
:D

Coztego -
Dobra ,dobra , teraz próbujesz się wymigać.....oj.oj.oj :nono: :D :D

nu pagadi...... :D :D

Ale nam się imprezowo w tym pażdzierniku porobiło.

Słyszałem że ten co pierwszy 100 otworzy stawia wszystkim na najbliższej wystawie :drinking: :drinking: :beerchug: mowa tu o 100str. dogo nic na razie innego...... :D :wink:

Posted

bos Ta najbliższa to chyba Poznan? To może ustalimy godzine i miejsce spotkania by nie szukac sie po całej wystawie.
Szkoda, ze Maleństwa nie będzie :( W tym roku pewnie tez teriery będą w 2-gim pawilonie. Proponuję na kurtkach mieć gdzieś przypiete nicki z dogo to sie latwiej rozpoznamy. Już ciesze sie na spotkanie bo tu sie tak rodzonnie-piknikowo zrobiło na weszterierach, a na moich erdelkach trwa bardzo naukowo - poważna dyskusja. Dla mnie ona o gwiazdach bo Regonik ledwo siad umie i z przywołaniem mam kłopoty więc na lince chodzi, a co tu o szkoleniu mówić. Ale i tak jest najkochańszy!

Posted

No to wklejam obiecane fotki z Wrocławia. Wybaczcie nienajlepszą jakość zdjęć, ale były robione normalnym aparatem :oops:
JAZON z Psiego Chaosu

DZIANET Zadziorne Ucho

CARIOCA z Turzycowych Kniej

MALINKA z Turzycowych Kniej

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...