zadziorny Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ali26762 napisał(a):I na koniec nowina - wczoraj oddałam kupę do badania i wynik jest ujemny. Nareszcie pozbyliśmy się i lamblii i tasiemca i roztoczy. Został tylko złuszczony nabłonek w dużych ilościach, ale wet mówi, że to może być polekowe i zaordynował Lakcid - 1 ampułka dziennie. Uffffff. SUPER :thumbs:
aga_ostaszewska Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ela_h: Zdjęcia maluszkó słodkie! Kiedy spodziewacie się potomstwa? Od przybytku, podobno, głowa nie boli Oj boili boli... Dodatkowo ten przybytek (chcąc-niechcąc) zostanie mi jutro przez chirurga usunęty! Planowane rozpoczęcie 21.30.... Błagam, trzymajcie kciuki! Ja dostałam Ketonal - nie wiem jak działa, bo póki co go nie brałam... dopiero po zabiegu :cry:
czapla Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ketonal dobra rzecz, to bardzo silny srodek przeciwbolowy wszystko po nim przechodzi :D Trzymaj sie biedulko, bol zebow to straszna sprawa :(
gugu Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 aga Ketonal jest bardzo dobry na dolegliwosci miesiączkowe,ale weż moze ci pomoze.... :P ,trzymam mocno ,biedaczysko..... :(
aga_ostaszewska Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 czapla napisał(a):Ketonal dobra rzecz, to bardzo silny srodek przeciwbolowy wszystko po nim przechodzi :D Trzymaj sie biedulko, bol zebow to straszna sprawa :( Podbno jest na tyle silny, że nic po nim nie powinno mnie boleć, tylko co najwyżej ..... spuchnę i będę miałą gigantycznego siniaka na pół twarzy i szyję... Cholera, ja naprawde boje się tego zabiegu.... Nigdy nie miałam problemów z zebami, nigdy RWANIA! AUĆ!
gugu Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Jest bardzo silnym lekiem przeciwzapalnym,ja go dostałam na korzonki,niestety nie pomógł mi.... :(
aga_ostaszewska Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 gugu napisał(a):Jest bardzo silnym lekiem przeciwzapalnym,ja go dostałam na korzonki,niestety nie pomógł mi.... :( Błagam, nie strasz... MUSI POMÓC!
gugu Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 aga tak było u mnie,nie strasze cie,łyknij i niech ci uśmierzy bół... :P
aga_ostaszewska Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 gugu napisał(a):aga tak było u mnie,nie strasze cie,łyknij i niech ci uśmierzy bół... :P No... teraz odrobinę lepiej... Ale jak pomyślę o szwach itp. BRRRRR!
Ali26762 Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Nie panikuj, Aga, ludzie wytrzymują i żyją po ekstrakcjach :D Jeśli to dobry zębolog, to złapie i nie puści, a szwy założy rozpuszczalne. Jedyne co, to poczujesz dyskomfort przy wbijaniu igły do znieczulenia. Potem pójdzie. No i jak znieczulenie odejdzie to też Ci będzie przez chwilę dziwnie. Jak wszystko pójdzie dobrze, to żadnego Ketonalu nie będziesz musiała brać. Albo wystarczy Ci zwykła Pyralgina. Natomiast na co trzeba uważać - nie wolno wypłukać skrzepa (mokrego strupa) z zębodołu, bo będzie boleć jak jasny gwint i trzeba będzie chodzić codziennie na zmianę opatrunku. Bolesne i kłopotliwe, więc uważaj. Ale generalnie nie taki diabeł straszny jak go malują :D Będę trzymać kciuki za Ciebie jutro, a Derylek łapeczki, więc będzie ok :)
zadziorny Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Właśnie się u nas rozpadało :evil: Qrcze, a takie fajne lato mieliśmy tej jesieni :wink: :lol:
borsaf Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Aga a jaki ten Ketonal dostałaś? Bo sa 25, 50, i 100. Jak 100 to powinien Ci pomóc, nawet 50, ale 25 to dla muchy. Tyle, że każdy odmiennie reaguje na leki. Trochę to zależy od tego, czy dużo brałas np. na bóle głowy, to organizm sie przyzwyczaja. Proponuje wziąść teraz, żeby sprawdzić, jak na Ciebie działa. Co do samej extrakcji to faktycznie tylko ukłucie przy znieczuleniu. Jak jape otworzysz to myśl sobie, że za poł minuty zacznie działać i wtedy mogą Ci przez godzine dłubać, ą ty możesz śpiewać, nic nie czujesz, jakbys poł twarzy nie miała. Warunek: duża dawka znieczulenia i odczekać aż zupełnie zdrętwieje, nie czujesz dotyku nawet igłą. Mnie kiedyś rwał 8 ponad godzinę, ja miałam komfort, bonic nie czułam ale stomatolog sie spocil z wysiłku i nerwów, że będzie trzeba z takim rozbabranym dziąsłem do kliniki jechać,, a mój TZ prawie zemdlal bo patrzal na to z drugiej strony. Wszystko sie dobrze skończyło, tylko byłam zdziwiona, że oni tak mnie podtrzymują jakbym inwalidą była :lol:
INA Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 aga - rwanie dopiero o 21.30 :o ja bym rwaczowi zasnęła na fotelu i sapała do rana 8) :wink: Ja też dostawałam Ketanol i pomagał - po poważnym zabiegu który miałam w znieczuleniu ogólnym - ale to było na chirurgii szczękowej i miałam przyjemność leżeć tam tydzeń 8) potem miałam ładnego siniaczka i twarz jak 15 latka taka pulchniutka, gładka, usta naburmuszone :wink: aż lekarz na obchodze powiedzał do mnie dziewczynko :lol: - czyli zawsze są jakis dobre strony takich nieprzyjemności :wink:
borsaf Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Aga-o za 2 minuty ma rwanie. 3mamy kciuk i pazurek. Drugi zajety dla Misi i Flaire. Swoja drogą to ja jej radzilam kosteczke - młody po tkiej cielęcej dzisiaj zgubil pierwszy z kiełków. Już mu stały wychodził i martwiłam sie co to będzie, a tu trochę krwi i kła nie ma. Jednej igły mniej. Jeszcze 3 zostały. Jemutrudno wychodza te mleczaki. Dziąsła obrzęknięte, zasinione, a te paskudy mleczne sie trzymają. Teraz deszcze nadchodza to może wreszcie jakiegos zęba na szczęście sobie znajdę, bo wszystkie gdzies na ogrodzie zgubił.
gugu Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 borsaf rwanie aga ma jutro.... :fadein: (z tego co pisała),ale mozemy juz trzymac kciuki....bedzie dobrze :P
borsaf Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ojejku, a ja już dzisiaj ją tam wysłałam! :oops: Kciuk i pazurek trzymam ale dobrze to będzie napewno. A to rwanie to 8? Pewnie jej mądrość w poprzek rośnie. Apropos ósemki to opowiem zdarzenie, które mialo miejsce naprawdę. Do naszego znajomedo stomatoła przyszedl raz pan, lat około 70. Prosił, żeby mu doktor coś z tą sztuczną szczęka zrobił, bo mu sie od 2 tygodni rusza przy jedzeniu i tak wogóle źle siedzi. Doktor stwierdził - pewnie trzeba nową, niech pan na fotel siądzie to wyciski nowe zrobimy. Dziadek siadl, stara w chusteczke zawinął i czeka. -A dużo ta nowa będzie kosztować? Doktor w jame zagląda i sie śmieje. -Niedużo, bo panu ząb mądrości wychodzi i dlatego stara sie ruszała :lol: Nic tu nie jest zmyślone.
gugu Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 borsaf tak się usmiałam że aż ,biedny dziadek.... :P
aga_ostaszewska Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 No tak... już dziś mnie na chirurgie szczękową wysłałyście... :cry: A zabieg dopiero jutro o 21.30 (tak jak gugu pisała :wink: ) Zamiast na imprezkę, to ja do stomatologa i chirurga lezę... GDZIE SENS, GDZIE LOGIKA? I ja niby prawo kończę... :lol: W każdym razie, dziś wieczorkiem dzwonił mój stomatolog - Paweł i powoedział: "Pysiaczku, ja Ci przysięgam, że nic Cię nie będzie bolało!" No więc nie mam wyboru... muszę mu zaufać... Już wykupiłam Ketonal forte - dawki nie widzę. Mam go sobie zaaplikować przed zabiegiem... więc znieczulona powinnam być konkretnie :wink: (szkoda, że nie piwkiem). Ząbek póki co rosnie prosto, ale z tego co zrozumiałam, to nie mieści mi się w szczęce... i o jakąś tam kość zachacza... dlatego boli. Niestety korzonek jest zakrzywiony na kształt haczyka - to mnie martwi najbardziej... :cry: TRZYNAJCIE KCIUKI, CHOĆBY OD DZIŚ!
Ali26762 Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Dzisiaj wieczorem minie pięć miesięcy jak Deryś jest z nami. Cudne pięć miesięcy. Derylek jest naprawdę fantastycznym psem, bardzo inteligentnym, pojętnym, lubiącym się uczyć. Do tego stopnia, że nauczył się już kombinować, że nie wspomnę o tym, że potrafi powiedzieć o co mu w danej chwili chodzi. To jest niesamowite... :D Deryl wniósł do naszego domu radość i uśmiech, a także głębokie psie uczucie. My go też kochamy. Całym sercem. I ja, i mój mąż, i moja 80-cio letnia mama. Możecie nam wszyscy zazdrościć, a Ela niech żałuje, że nie zostawiła sobie Derylka ;) :D
Wind Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Ali, Z calego serca zycze Wam, tych rocznic bylo jak najwiecej! Deryl nie mogl lepiej trafic, a Wy nie mogliscie miec wspanialszego psa, bo przeciez kazdy tutaj wie, ze Deryl jest jedyny i wyjatkowy :D Ogromne glaski dla calej Waszej ludzko-psiej Rodzinki :D aga, Ty niedobra kobieta jestes :( Zarazilas mnie potworze :evil: Od wczoraj chodze spuchnieta i obolala ... moja osemka, ktora daje znac o sobie raz na pare miesiecy, postanowila mi przypomniec ze wciaz rosnie pod siodemka :cry: :cry: :cry: W nocy nie spalam do 3.30 ... wzielam ponadwymiarowa ilosc Ibupromow, a nawet zordynowalam sobie oklady z lodu ... i nic ... Nie moge teraz isc do stomatologa, bo czeka mnie pracowity weekend i tyranie w przyszlym tygodniu ... A u mnie to tej osemki nawet nie widac ... skrzywila sie tak, ze aby ja wydobyc trzeba usunac dobra siodemke :cry: :cry: :cry: Ja tego nie przezyje :(
bogula Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Oj, wy, biedaczyska! mnie też złapał zębi problem po zaszczepieniu się p/grypie---przez 3 dni bolały mnie wszystkie "plomby", ale już OK i to bez interwencji... :D U nas chłodno, wietrznie i chyba popada..., ale długie spacerki z Fifem nadal uskuteczniam. Pozro dla wszystkich.
aga_ostaszewska Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Ali: Wielu, wielu szczęśliwych, uśmiechniętych rocznic (półrocznic, miesięcznych)! Wielki buziaki dla Was i głaski dla Deryla! Wind: Oj nie mów tak... CO ZŁEGO TO NIE JA! :lol: Aga a jaki ten Ketonal dostałaś? Bo sa 25, 50, i 100. Jak 100 to powinien Ci pomóc, nawet 50, ale 25 to dla muchy. Tyle, że każdy odmiennie reaguje na leki. A jednak dawkę znalazłam 100 mg. Musi pomóc! :wink:
aga_ostaszewska Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Póki co siedzę w pracy i baaaaaaaaardzo chce mi się...
borsaf Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Ali To dzisiaj imprezka sie szykuje :lol: Hugo i Ludi przyjdą? Za każdy miesiąc po parówce powinien dostać, a pancia pifko! Aga dobra pora na spanie :lol:
Recommended Posts