zadziorny Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 borsaf - tak jak pisałem wcześniej, ring erdelków był nieco oddalony od ringu welshy. Mnie interesowały przede wszystkim welshe z dwóch powodów: Po pierwsze: byłem razem z bosem, który wystawiał swojego Jazona i była to jego przedostatnia szansa na zdobycie tytułu Młodzieżowego Championa Polski (co mu się zresztą udało :lol: ). Ja trochę pomagałem przygotować pieska do wystawy. Po drugie: na tej wystawie zadebiutował piesek z mojej hodowli Dzianet. Nie widziałem go dokładnie rok. Jest bardzo ładny, ale niestety został kiepsko przygotowany do wystawy. Na ile mogłem, poprawiłem na szybko jego fryzurę (jednak nic nie dało się zrobić z miejscami, gdzie włos został wybrany za mocno :evil: ). Pieskowi potrzebne jest także trochę treningu i obycia ringowego :roll: Inna sprawa to zasób informacji dostępnych na stronie internetowej oddziału Wrocław - tragedia :evil:
zadziorny Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Ramir gratuluję, a Twojego pieska widziałem już w Świerklańcu :lol:
INA Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Ja też chciałam przywitać nowych dogomaniaków bo chyba kilku naraz zawitało :P :lol: ale przede wszystkim chciałam powiedzieć Ali - że ten ostatni reportaż perfekcyjnie oddaje nastrój powoli następującej jesieni, cudo :lol: te widoczki uwielbiam takie ujęcia - mam też trochę takich fot ale Twoje są powalające. :thumbs: ... i jeszcze bardzo mi się podoba oczywiście Derylek i jego wspaniałe postępy w nauce, cały czas wam tego zadroszcze :P bo nam nawet jak się w końcu uda i się czymś zbierzemy to czas goni a Vigo rośnie i nabiera złych nawyków :evil: ( z książek trudno układac Erdelka 8) )
zadziorny Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Wrócę jeszcze do wystawy we Wrocławiu :D Organizatorzy mieli świetny pomysł. Otóż na każdym ringu, na tablicy z numerem ringu i wykazem ocenianych ras, umieszczono duże kartki (formatu chyba A2). Na nich to właśnie kilku młodzieńców wypisywało na bieżąco (na podstawie karty oceny psa) numery katalogowe poszczególnych psów wraz z uzyskaną oceną oraz przyznanymi tytułami. Dla postronnych obserwatorów świetna sprawa :bigok: Gorzej było tylko z wprowadzeniem pomysłu w życie. Zdarzało się, że niektóre psy zostały zupełnie pominięte, a innym nie uwzględniono przyznanych tytułów :evil:
borsaf Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Zadziorny już, już powoli zaczynają myslec o zwiedzających także, nie tylko o Sobie i ew. wystawcach. Pewnie, że na początku to mogą być takie potknięcia ale pomysl sie liczy i checi. Niby wszędzie obsługa kompa jest wymagana przy przyjęciu do pracy,ale w ZK chyba nie,a szybkie pisanie jest na pierwszym miejscu. Dlaczego np wyniki wystawy nie sa ZARAZ po zamknięciu naniesione na stronę? Moze tam być adnotacja, że to musi byc zatwierdzone, że mogą byc protesty i że to wyniki wstępne, z tym sie każdy zgodzi ale byłyby zaraz do poczytania. Uff, marzenia..
swallow Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 zadziorny napisał(a):Wrócę jeszcze do wystawy we Wrocławiu :D Organizatorzy mieli świetny pomysł. Otóż na każdym ringu, na tablicy z numerem ringu i wykazem ocenianych ras, umieszczono duże kartki (formatu chyba A2). Na nich to właśnie kilku młodzieńców wypisywało na bieżąco (na podstawie karty oceny psa) numery katalogowe poszczególnych psów wraz z uzyskaną oceną oraz przyznanymi tytułami. zadziorny pomysł stary, szkoda tylko że tak rzadko wykorzystywany :( Witam wszystkich nowych dogomaniaków. Fajnie że nas przybywa :)
vigor Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 borsaf napisał(a): ....... a ja fotki bardzo lubie sobie pooglądać zwłaszcza jak na każdej jest pan z wąsem :wink: Qrcze, a juz mialem je trymowac :D :lol: . Nie, teraz je zostawiam.
borsaf Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Vigor :lol: :lol: :lol: Dobry żart tynfa wart
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Może zobaczycie kilka moich fotek a raczej zrobionych moją ręką [URL=http://img17.imageshack.us/my.php?image=jazonwireklaniec1009058bq.jpg]
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 wybaczcie ,coś mi nie poszło za bardzo z tymi zdjęciami. Mam kłopoty z ich segregowaniem w poczcie.Nie opanowałem jeszcze podpisów pod nimi. Zdjęcia przedstawiają Jazona i moją córę.Próbuję jeszcze coś posłać dla nitencji. .jpg Czy pamiętasz? Pozdrawiam! Mniejsza ilość zdjęć i lepiej mi to wychodzi
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 A teraz zobaczcie Jazonka jak miał 7-10 tygodni łącznie z momentem jak go wybieraliśmy u Basi K.P hod.Psi Chaos Tarnowskie G. A teraz Jazonek w nowym domu. [URL=http://img65.imageshack.us/my.php?image=obraz0242nl.jpg][IMG]http://img65.imageshack [URL=http://img65.imageshack.us/my.php?image=obraz0242nl.jpg][IMG]http://img65.imageshack
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Przepraszam, jeszcze raz powtórzę.A nawiasem ciekawe co skopałem że zdjęcia nie weszły. Pozdrawiam dogomaniaków. :angel: :angel: :D :D :Dog_run:
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 gugu skoro Ci się podoba no to jeszcze parę fotek. a może jeszcze,prawda że welshe są kochane!? Dają też zdrowo popalić . No ,nie będę już nudził fotkami. Zostawię coś na potem.Jednak to miłe że można się z kimś cieszyć :D :D :D :D :D :fadein:
gugu Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 bos foty odjazdowe,uwielbiam takie maleństwa ogladac.... :P Śliczny Jazonek,ile on teraz ma?
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 zadziorny pisał o listach końcowego podsumowaniawe Wrocku na 14 tym ringu. zobaczcie zatem jak one wyglądaly. Na koniec Jazon na finałach. A przy okazji dzięki za gratulacje :D :D :hand: Jazon na porównaniu z suczką z Turzycowych Knieji. Gratulacje dla Basi W. Carioca jest bardzo ładna Jak zdjęcia? Jeśli mi czas pozwoli to postaram się Was na bieżąco informować z wystaw/oczywiście że tych ktorych to interesuje/ a zapowiada się pracowita końcowka roku.Teraz na kilka dni mnie nie będzie.Zadziorny trzymaj za mnie kciuki! Dobrze bylo Was poznać :D .Myśleę że z czasem nawet osobiście.Kilkoro Was już znam i naprawdę dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Diunę i jej wlaścicieli.Chyba spotkamy się w Poznaniu. :D :D :hand: :Dog_run:
bos Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 gugu .Jazon ma teraz 14 miesięcy,urodził się 19.07.2004,chodzi na szkolenie PT,ma już pierwsze zawody w PT za sobą.No szkoleniu nazywają go kierownikiem zamieszania,bo jest pierwszy do zabawy,staje w obronie innych piesków,chciał nawet dać nauczkę kaukazowi,ale poza tym jest kochany,kochany......itd,itd. Nie martw się. Papuga żyje. a to ujęcie na dokładkę "opiekuńczy" terrier
Nitencja Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Bos zdjecia z papuga bardzo ciekawe :-D Jak taka ekipa wybiera sie do Poznania to pewnie bedzie duuzo zdjec :-D
INA Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 bos - ale fot :lol: Z przyjemnościom obejrzałm foty Jazona maleństwa :P i Jazona zwycięscy :lol: Gratuluję wspaniałego piecha :lol:
bos Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Nitencjo- na pewno jak się wszystko u mnie poukłada to będą fotki z Poznania. Na razie puszczam kilka z serii "zatopić " bouviera Maxa. No to by było tyle.!!! :D :D :D :Dog_run:
bos Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 A tu Aluzja ze swoją sunią. Sunia jest boska. Dzięki za cenne rady w przygotowywaniu Jazona.Pozdrowienia dla domowników i czworonożnych współmieszkańców. Trzymaj się. Mam dla Ciebie katalog od Basi. Pozdrawiam.
zadziorny Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 bos - jeszcze jesteś? :roll: Wysłałem Ci priva :lol:
Wojtek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Witaj bos :D Jazon odlotowy! Czy zdobył już złote runo? :wink: :lol:
bogula Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Witajcie! serdeczne łapki dla "nowych". My się mamy jakoś, zaglądamy tutaj przy każdej okazji... Ali---piękne foty i jaki Deryś już spory :D
gugu Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 bogula witaj serdecznie! :P Gdzie ty się podziewasz,nie witasz łelszów z rana.... :( My juz mamy koniec cieczki(tak mi sie przynajmniej wydaje),wkładki są czyste i srom mniejszy,.... :P
Recommended Posts