Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ela, Aga i Czika poradzą sobie śpiewająco, nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości :D
Wyobrażam sobie jaka jesteś dumna ze swoich wychowanków! W tym roku spisują się wyśmienicie

A Deryś dziś kończy 7 miesięcy

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Dzieki za zyczenia i obietnice 3mania kciukasow i pazurkow.
Flaire - sprobujemy , ale na 100% nie obiecuje.
Przyjemnego spacerownia z swoimi pupilami.
Ahoj!

Posted

wreszcie w Polsce tyle że w Lublinie.... do domu dotre chyba w 2 dni to pociagniemy serialik :). a teraz to zycze powodzenie mamie, tacie i Diunie w Przemyślu! ja dalej zalatwiam biznesowe sprawy...

Posted

INA napisał(a):
Chciałam jeszcze wrócić do fantastycznych fot panny Diuny i Bonda - ekstra i świetna zabawa :lol: :lol: Czy bawicie się może w programie
Fun Photor??( jakoś tak się nazywa>) Czy jakimś innym??? :lol: :lol:

ja tylko Photoshop... 20 minut i foto gotowe. ;)

Posted

Witam
Jesteśmy już po wystawie we Włocławku. Wystawa byla zorganizowana na hali, warunki beznadziejne, tłok, tłok i jeszcze raz tłok. Aby dopchac się do ringu, musiałam swoja Czeske nieść na rękach.
Stawka i wyniki:
psy młodzież TABASCO Venator Magnus
psy posrednia AMAR z Kowalskiej Kniei
psy otwarta BORUS Przanko
suki młodzieży CESARIA Adriana`s Dogs - zw Młodziezy, najlepszy junior w rasie
suki posrednia PAGA Askiras I dosk
WEGA Venator Magnus
suki otwarta BELLA Artemida Lubuczewo
CZIKA z Szumiacych Klonów I dosk
suki użytkowa DEBORA z Kozackich Stepów - najlepsza suka w rasie, zw rasy
suki Championów KLIWIA Rodem z Walii

Moja Czeska dziś ukonczyła młodzieżowy championat i dostala przepiękny opis , czyli dzien mozemy zaliczyc do udanych. Na finalach nie zostalismy, bo warunki na to nie pozwoliły.
Wieczorem wkleję fotki terierow walijskich z wystawy

Posted

INA napisał(a):

Chciałam jeszcze wrócić do fantastycznych fot panny Diuny i Bonda - ekstra i świetna zabawa :lol: :lol: Czy bawicie się może w programie
Fun Photor??( jakoś tak się nazywa>) Czy jakimś innym??? :lol: :lol:

Ja używam Corel Photo Paint, tez parę minut roboty

Posted

Swallow WIELKIE GRATULACJE DLA CZESKI :D :D :D

Czy możesz przetłumaczyc z polskiego na nasze, czy któryś z tych piesków jest z dogo? Po rodowodowych imionach trudno mi jest zajarzyć who is who?

Posted

Borsaf Czika jest Agnieszki Ostaszewskiej, Debora i Kliwia sa pani Małgosi Skrzypczyk (nie znam jej nicka z dogo, ale wiem ze czasem sie tu udziela)
Powyzsze suki wyglądały naprawdę PIĘKNIE.

Nie znam takze szczegółowych wyników welszy, dlatego nigdzie nie napisałam, że pies, czy suka dostały CWC, chociaż jesli chodzi o te powyzsze sunie to w ciemno to CWC mogłam wstawic

Cesaria to moja Czeska

O airedalach nie wiem nic, nie udało mi sie dopchać do ich ringu :( . Jeśli chodzi o organizację wystawy to jest to jedna wielka porażka

Posted

Duza jest moc 3mania kciukasow i pazurkow.
Diuna otrzymala ZW Młodziezy - ocena doskonala, swietny opis za budowe, przygotowanie (to moje skromne dzielo) i prezentacje (to Vigorowa).
Na rasie rywalizowala z PIRATEM Askiras (ojciec: Cesar de Facto tak, tak chyba od Aluzjii), ktory otrzymal na innych wystawach 2 CACIB-y i ku naszej wielkiej radosci Diuna wygrala - czyli ZW RASY. Najpierw byly finaly grupowe i znowu sukces, gdyz Diuna zdobyla III miejsce na grupie (I-szkot, II-amstafik).
Jako przedostatnia konkurencja, to final JUNIOR WYSTAWY (suki i psy razem). Stawka liczyla 31 mlodziezowcow. Jednak zmeczenie i upal dal sie wielu psom we znaki, bo nie chcialy sie ladnie prezentowac. Do finalowej rozgryki Diuna nie zakwalifikowala sie.
FOTKI BEDA JUTRO, BO PADLY AKUMULATORKI I NIE MOGE FOTEK SKOPIOWAC.

Posted

Diuna, serdeczne gratulacje!

Czeska, dla Ciebie - jeszcze raz, tyma razem wirtualnie, gratulacje!

My juz w domku ... niestety muszę powiedzieć, ze bardzo zawiodłam się na tej wystawie...
- organizacja fatalna
- panie w sekretariacie baaaaaardzo niemiłe
- brak miejsca na stoły trymerskie itp. (co było tragiczne w skutkach, gdyż wystawcy z psami ustawiali sie między trybunami a ringami i miejsca do przejścia nie było )
- początkowo hala nie była klimatyzowana (upał był straszliwy)
- kiepskie podgumowane maty na ringach (nierowno rozłozone, sama mało co nie wywinęłam "orła")
- psy wystawiano na zewnatrz na betonie
- NIE BYŁO NAWET 1 STANOWISKA Z PIFKIEM :roll:
Długo trzebaby wymieniac wady...

Na szczęście czas spedziłam z cudnym teamem - Flaire (Api&Misia) oraz Eliza z Poezji Ruchu z psiakami (Sasza, Łata). Powiem zupełnie szczerze, ze gdyby nie towarzystwo, to ... byłoby ze mna źle :evil:

Dziekujemy wszystkim za kciuki!

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Dziekujemy wszystkim za kciuki!
Bo aga_o wygrała kolejne CWC. Zapomniała napisać, czy skromna taka, czy co? :niewiem:

Posted

gratulacje dla wszystkich wystawianych i wystawiających.
aga-o.. nie narzekaj na organizację we Włocławku. W Przemyślu cichaczem zmieniono miejsce wystawy.
vigor - byłem z moimi Paniami w arboretum w Bolestraszycach i kompleksie pałacowym w Krasiczynie. Przez Przemyśl przejeżdżałem dwa razy. Pierwszy raz było za wcześniej aby pchać się na wystawę i pojechalismy do arboretum. W drodze powrotnej, jak w dym pojechałem na stadion Polonii, gdzie spotkałem autokar z wycieczką emerytów z Drohobyczy. Zanim się zorientowałem, gdzie faktycznie odbywa się wystawa, mogłem już spokojnie jechać oglądać lepiankę Sapiechy.

Posted

Nie taka skromna... 8) tylko swallow napisała o złocie (w dmoyśle o CWC :D )
Ano tak. NIe doczytałam, sorry.

Był Rafał? Pifko przywiózł? :P
Był, przywiózł, nie był pewien, czy Ty będziesz, więc przywiózł DUUUUŻO. :D Potem poturlaliśmy się do kliniki, bo Misi należał się zastrzyk, a Apci - szczepionka.

Posted

Wielkie gratulacje dla dzisiejszych zwycięzców wystaw :laola:
:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Aż mnie dziś ręce rozbolały od tego trzymania kciuków :wink:
Ale warto było. Każdy wystawiający dziś dogomaniak może się pochwalić zdobytym na ringu tytułem. Tak trzymać :lol:

Posted

zadziorny napisał(a):
Każdy wystawiający dziś dogomaniak może się pochwalić zdobytym na ringu tytułem. Tak trzymać :lol:
Bo dogomaniackie kciuki NAPRAWDĘ DZIAŁAJĄ! :D Tak trzymać! :kciuki:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']- NIE BYŁO NAWET 1 STANOWISKA Z PIFKIEM :roll:
To SKANDAL :evil:
Powyższym niedopatrzeniem powinna się zająć odpowiednia sejmowa komisja śledcza :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...