Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kardusia napisał(a):
Też wybaczam - proszę o więcej :loveu:. W razie czego - mam leki na serce pod ręką :p.
Dzięki za uwzględnienie na liście zauroczonych.... ale daleką mam pozycję :-(. Do 2009 roku to ja walnę na serce :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...

Nie bój nic damy rade....wspolnie......nawet zadziorny już przełamany......jak ciacho.......:eviltong: :eviltong: :eviltong:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Wind napisał(a):
Bry :-)

Kliwia,

A gdzie Ty wlasciwie mieszkasz ... bo jakos sobie nie przypominam :oops:
W.

A ja mieszkam Wind przy SGGW,
z widokiem na ''klinike malych zwierzat''.
Z 8 pietra widze caaaaala Wawe, bo nic mi nie zaslania.
No chyba, ze Palac kultury.
Wszyscy mi zazdroszcza tych widokow.:errrr:

Zadziorny
taka automatyczna myjka to czysta oszczednosc.......:megagrin:

Magicnesca fajna ta gromadka i w dodatku dwu kolorowa.

Posted

Kliwia napisał(a):

Magicnesca fajna ta gromadka i w dodatku dwu kolorowa.

Bo Bosowi brakło obiektywu dla jeszcze łaciatych:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
To tylko część mojego psiego zwierzyńca:diabloti:

Posted

Magicnesca napisał(a):
Bo Bosowi brakło obiektywu dla jeszcze łaciatych:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

.....to sie nie popisal . nie mogl panoramicznej zrobic.
Dopiero bym podziwiala.

Posted

Magicnesca napisał(a):

No właśnie to tylko część.......jak weszliśmy do Magicnesci......to ze wszystkich zakamarków wypadły ...dosłownie hordy .......psów.
Ale ma zapsiony domek....przecudownie.......:eviltong: :multi: :multi: Nie mozna było nadążyć robic foty......:eviltong:

:loveu:

Posted

Magicnesca, bosik, zadziorny,

No to zabalowaliscie :cool3: Szczerze zazdraszczam takich chwil, rozbrykanych czterolapnych futer i chyba calkiem fajnej aury :razz: Magicnesca przyznaj sie ile masz tych pociech. Jakos doliczyc sie nie moge a stadko wyglada mi calkiem okazale :loveu: I napisz jeszcze jak zadziorne terierowe dusze sie ze soba dogaduja :-)

bos, czekamy na wiecej zdjec :cool3:

coztego, cos sie nie odzywa ... chyba niezle zabalowala na swojej imprezce i stad to zrozumiale milczenie :evil_lol:

Ali, czy jest jakis optymistyczny sygnal w sprawie jamniorka ... u mnie niestety cisza ... nikt nie szuka jaminka do sportu a temat ewentualnego niszczenia wyploszyl wstepnie zainteresowanych ... :shake:

W.

Posted

Wind napisał(a):
Ali, czy jest jakis optymistyczny sygnal w sprawie jamniorka ... u mnie niestety cisza ... nikt nie szuka jaminka do sportu a temat ewentualnego niszczenia wyploszyl wstepnie zainteresowanych ... :shake:

Póki co cisza :(
Musiałam napisać o tym niszczeniu, nie chciałabym, aby pies po tygodniu trafił do schroniska :shake:
Piękna literówka Ci wyszła, zamiast jamnika napisałaś jaminka :) Od dzisiaj tak właśnie będę mówiła na przegubowce :D :D :D

Magicnesca, zadziorny, bos - ale fajne spotkanko mieliście :multi:

Posted

Wind napisał(a):
Bry :-)
..................................
Ibolya,

I jak wygladaja drogi? Przebrnelas jakos przez te zamiecie i zawieje? Jesli tak, to czekamy na fotke ufryzowanej Zuzki :loveu:
..........................................
W.

Wind jak już wyjechałam, to się okazało, że drogi są całkiem czarne :multi:

Jeśli chodzi o fotkę ufryzowanej Zuzki .... oczywiście wybrałam się bez aparatu fotograficznego :shake: :oops: :oops:

Wind właśnie przeczytałam w Przyjacielu psie artykuł o yorkach. Fotka Majutka po prostu superowa :klacz: :cool2: nigdy nie zrozumiem, jak taki malutki piesek może tak wysoko skakać :eek: Majutek jest super :Cool!:

Kardusia napisał(a):
..............................
...........................................
Ali - ja też puściłam w świat wiadomość. Jest jeden Pan zainteresowany, ale on wolałby sunię. Zastanawia się :roll:. Dam znać.

A co do gryzienia przez jamniki :razz: ....mojemu kumplowi kiedyś jamniol ofrezował kawałek dzinsów - gdy ten siedział w fotelu u swego znajomego. Filek leżał przy jego stopach, wdzięczył się, co chwilę spoglądał w oczy, memlał go po stopach, lizal nogawy, a jak Zbychu wstał - to stwierdził, że brakuje mu kawałka dzinsów :diabloti::diabloti::diabloti:...

Ali ja próbuję namówić na jamniczka swoją koleżankę, narazie niestety bez rezultatu :shake::-( ale nie tracę nadziei :bluepaw:
Co do gryzienia przez jamniki .... wiele lat temu mojemu Tacie jamnik zjadł (spruł) całe plecy w blezerze wełnianym :angryy: odbyło się to w taki sam sposób, jaki opisujesz Kardusiu, jamnik leżał na fotelu za mojego Taty plecami, wdzięczył się i przymilał, a jak mój Tata wstał to :eek2::saeek: ... okazało się, że w blezerze brakuje pleców do wysokości, do której mały szatan dosięgnął :evil_lol: :diabloti:

Posted

Heyka :multi:
Co z Wami jest :confused: śpiom wszyscy :confused:
Przesyłam pozdrowienia od vigora :bye: :helo:
Ślijcie w Jego stronę dobre fluidy :iloveyou: bo od wczoraj biedaczek w szpitalu leży :grab: na laryngologii :angryy:
vigorku
wracaj szybko do zdrowia i na dogo :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Witajcie przy kawce,
Jamniki chyba tak mają.....one z tego nie wyrastają. Decydując sie na rasę trzeba brac to pod uwagę. Ja tez pamietam szkodę wyrzadzoną przez dorosłego jamnika. Otóż w latach kiedy wszystko na kartki było, mojej szwagierce przywiozła koleżanka buty, szpilki z Paryża! Chyba już sie domyslacie??? Bylismy cała rodziną u wujka na imieninach i...pewnie był jamnior znudzony, ze sie mu za malo poświęca uwagi. Spokojnie zeżarł obcas u jednego buta!

To chyba nie jest kwestia wybiegania, a raczej chcą być zawsze w centrum uwagi, inaczej zlosliwie niszczą co im pod zęby podpadnie. Antropomorfizm z tym złosliwie ale te paskudy maja coś w oczach, wyrazie pyska...za to sa kochane.

Posted

Ibolya napisał(a):
No ja - tak!

Ibolya napisał(a):
Ślijcie w Jego stronę dobre fluidy :iloveyou: bo od wczoraj biedaczek w szpitalu leży :grab: na laryngologii :angryy:
Ibolya napisał(a):

vigorku wracaj szybko do zdrowia i na dogo :thumbs::thumbs::thumbs:
vigorku, zdrowiej nam szybciutko!

Posted

Wind napisał(a):
Magicnesca, bosik, zadziorny,

No to zabalowaliscie :cool3: Szczerze zazdraszczam takich chwil, rozbrykanych czterolapnych futer i chyba calkiem fajnej aury :razz: Magicnesca przyznaj sie ile masz tych pociech. Jakos doliczyc sie nie moge a stadko wyglada mi calkiem okazale :loveu: I napisz jeszcze jak zadziorne terierowe dusze sie ze soba dogaduja :-)

U mnie teriery i 2 gończe (pbgv) świetnie sie dogaduja ,no może mam najwiekszy kłopot z westie a zwłaszcza z Olkiem (7 letnim) bo chcą byc dominantami.Szkoty są fantastyczne i zawsze moga razem ze sobą być biegać (chyba ,że jest cieczka ,to są rotacje ,aby nie było przypadkowych kryc ,bo tylko zmiana terninu cieczki i mam nieplanowy miat jak to było u westie:oops: Olek kryje wszystko co na drzewo nie ucieka ,taki też jest szocik Kuba ,więc muszę bardzo pilnowac aby nie było wpadek:diabloti: )
czasami jest przy wypuszczaniu zimą psów na podwórku jest bardzo tłumnie -jak w załączonym zdjęciu ,ale potem jak torpeda wszystkie robią wypad:lol:

latem jest super bo mamy drzewi zawsze otwarte do domu ,więc biegaja sobie " to tu , to tam":evil_lol:
Mam obecnie na stanie (bez szczeniaczków ) 5 westie, 6 szkotów,2 pbgv i 12-letni staruszek rottweiler:loveu: - to 14 sztuk
jak doliczę jeszcze narazie 3 westie ( czekaja na odlot do Brazylii i USA), Malina -szkocik czeka na odlot do Włoch i 5 malych zarazków to 23 szt:evil_lol:

Posted

Ibolya napisał(a):
vigorku wracaj szybko do zdrowia i na dogo :thumbs::thumbs::thumbs:

Ja również i całe Zarazkowo się do tych fluidów pozytywnych przyłącza
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

borsaf napisał(a):
Co oznacza skrót pbgv? i jak wygląda?:oops:

Petit basset griffon vendeed:

Najśmieszniejsze dla mnie jest jak się nazwę tej rasy wymawia po angielsku: pibidżiwi :lol: (tak się czyta ten skrót literowy).

Posted

Ibolya napisał(a):
Co do gryzienia przez jamniki .... wiele lat temu mojemu Tacie jamnik zjadł (spruł) całe plecy w blezerze wełnianym :angryy: odbyło się to w taki sam sposób, jaki opisujesz Kardusiu, jamnik leżał na fotelu za mojego Taty plecami, wdzięczył się i przymilał, a jak mój Tata wstał to :eek2::saeek: ... okazało się, że w blezerze brakuje pleców do wysokości, do której mały szatan dosięgnął :evil_lol:

Ibolya - też nieźle :evil_lol::evil_lol::evil_lol: .

Ibolya napisał(a):
vigorku
wracaj szybko do zdrowia i na dogo :thumbs::thumbs:

Ibolya - nie śpiom - odśnieżają , bo zawaliłooooooooooo :placz::placz::placz:...

Vigorku :-(:-(:-( - za szybckutki powrót do domu i zdrówka - trzymamy mocno kciuki :kciuki::kciuki::kciuki: i posyłamy serduszko .

Magicnesca napisał(a):

(...)
Mam obecnie na stanie (bez szczeniaczków ) 5 westie, 6 szkotów,2 pbgv i 12-letni staruszek rottweiler:loveu: - to 14 sztuk
jak doliczę jeszcze narazie 3 westie ( czekaja na odlot do Brazylii i USA), Malina -szkocik czeka na odlot do Włoch i 5 malych zarazków to 23 szt:evil_lol:

Wyrazy szacunku dla tak dużej rodzinki !!!

Posted

borsaf napisał(a):
Magicnesca, ogarnąc to towarzystwo to jest dopiero problem!

Co oznacza skrót pbgv? i jak wygląda?:oops:

Pbgv- ,czyli petit basset griffon vendeen ( ta fruwajaca)

A z całym towarzystwie jak w rodzinie wielodzietnej :loveu: ,dużo miłości, ruchu i człowiek ,ani pies nie ma czasu na nude , intrygi czy inne takie przypadłości, bo jak sie nudzic jak mam na własnym podwórku np:
Wielką Pardubicką:multi: :evil_lol:

:diabloti:

albo skok przez płotki

:loveu: :loveu: i jak to nie kochać:cool3:

Posted

Magicnesca- magiczne miejsce ten Twój dom, człowiek się uciesza choć widokiem. Tak z rana na śniadanie obejrzy sobie piękne zdjątka i od razu przyjazny jest dla swojego otoczenia:lol:

U nas się wszystko topi- dla odmiany:mad:, a już się przyzwyczaiłam do zasp i takiej snieżnej bieli wkoło...

udanej niedzieli wszystkim

Posted

Magicnesca, dziekuje:lol:, cudownie jest popatrzeć na taka ferajnę.
I co tu duzo gadać, to są świetni stróże. Małe ale w kupie przegonią lepiej niż jeden onek.

Posted

Słuchajcie, niedługo wam weszterriery stuknie pkrągła liczba postów!
Kto ten post popełni? Kto ma najwięcej łelszy w domciu? Moze Zadziornemu zostawimy ten zaszczyt?
I tak mi strona 2000 sie wybiła ale to zależy jak ma sie strony ustawione.

Vigorku, zdrowiej szybko, ślemy dobre fluidy:lol:

Posted

Wind napisał(a):

bos, czekamy na wiecej zdjec :cool3:

W.

....no tak....a co mam wstawiac :shake:...nie wiem ,...:eviltong: bo Magicnesca zgrała zdjecia z mojej karty, karty Nitencji.....i zasypuje szkoty ile wlezie.....i nie tylko...:lol: :eviltong: :cool3:
Widząć to zadziorny już wczoraj schował aparacik.....by nie znalazła.......

Nitencja dopiero w domu sie zorietowała że nie ma aparatu.......za to Nina........pełny komp zdjęć.....:eviltong::eviltong: :loveu: :loveu::loveu: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Wind napisał(a):

coztego, cos sie nie odzywa ... chyba niezle zabalowala na swojej imprezce i stad to zrozumiale milczenie :evil_lol:

Że niby ja się nie odzywam? :cool3: Ja się odzywam cały czas i wciąż, tylko Dogomania była popsuta pół dnia :diabloti:

Magicnesca napisał(a):
23 szt:evil_lol:

Imponujące :eek2: Ile karmy Ci schodzi dziennie? :evil_lol: Zawsze chciałam mieć wiecej niż jednego psa, ale takiej liczby sobie nie wyobrażam :lol:
A z tymi pgbv to jakaś ściema jest, że niby gończe... Zaraz widać, że to teriery :razz: Strasznie fajne są, choć na żywo chyba jeszcze żadnego nie spotkałam :hmmmm:

Teraz ciiiszaaa, czekamy na jubileuszowy post welshowy :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...