bogula2 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Siemka! chlipię już swoją kawę, zapraszam resztę 'skowronków":multi: Dziękuję za życzonka dla małolaty; to cudowna psiura:loveu: .... Ali---za ogonek Ela-h----jesteś nie do zdarcia:evil_lol:; chyba każdy zagubiony, skrzywdzony TW w Twojej okolicy trafia do Ciebie; myslisz, że TW mają swoją "pocztę pantoflową"/infolinię? szacunek dla Ciebie! Wczoraj wieczorem spotkałam dziewczynę.Niosła na rękach psa...staruszka...Przypomniałam sobie jak dźwigałam Livkę - szczęśliwa, bo jakaś perspektywa przed nami chyba jest, a oni....:-( Ale to budujące widzieć, że dbają o zniedołężniałe zwierzęta....
Ali26762 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Kochani, dwa lata temu, o tej właśnie porze, pożegnaliśmy Beruszka. To był wspaniały pies, który nauczył mnie miłości do zwierząt, udowodnił, że psy są niezwykle mądre, inteligentne, że mają poczucie humoru, że można z nimi prowadzić dialog. No i mają swoje wady ;) Kochałam Berego bardzo, to był mój pierwszy pies. Kupiony na rynku, przypadkiem terier, bo pojechaliśmy po owczarkowatego... Nie zapomnę jego oczu i miny, jak siedział w upale u handlarza na rękach, figlarnej miny i błysku w oczach... Tym nas urzekł... Potem było mnóstwo wspólnych lat, szkolenia, wyjazdy, na koniec wspólna walka o każdy dzień... Lekarz dał mu miesiąc, żył jeszcze osiem... Był cudowny. Żył 12,5 roku. Odszedł na łagodny, rozrostowy przerost tkanki łącznej w płucach. Taka była diagnoza... Umarł około 6 rano, w domu, przyjechał nasz wet i go uśpił. Pochowaliśmy Beruszka około godz. 9 rano, ma piękny grób - skalniak i krzak dzikiej róży... Często go odwiedzamy... Pisałam tego posta o 6 rano, ale Dogo nie pozwoliło mi go wcześniej wkleić. Przepraszam za taką ilość fotek, ale nie mogłam się powstrzymać... To skrót całego jego życia z nami... zach - ten facet, którego Bery goni po placu, to Twój guru :D Właściciel "Irasiad" ;)
zadziorny Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Witajcie w ten niedzielny poranek :lol:. Komu kawa :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2: :kaffee_2:, a komu herbata :drinka::drinka: :drinka:? Miłego dnia wszystkim :multi:.
Welsh Terrier Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Jakie oczka mądre Za Beruszka ['] Zadziorny, to ja poproszę herbatkę. ;)
rita60 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali sliczny ten twoj Berudzek był,ile one maja madrosci i figlarnosci w tych oczkach. Moj poprzedni piesek terier walijski,tez miał takie spojrzenie-co by tu jeszcze spsocic,był z nami 14.5 roku .i tak jak ty musielismy podjac decyzje o uspieniu-to bardz trudne/miał raka jelit,przeszedł udar mozgu/ale zostały piekne wspomnienia..........Ja tez sie napije kawy,poprosze z fusami:kaffee_2:
rita60 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali sorry zle napisałam jego imie,ale to ta chol... klawiatura,a nie bardzo sobie radze z tym kasowaniem i poprawianiem.Ma byc Beruszek.
aga_ostaszewska Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali: Beruszek na zawsze pozostanie w Twoim serduszku! Z pewnoscia biega i skacze teraz po cudnych, zielonych lakach Teczowego Mostu i macha ogonkiem. Spij Beruszku [']
Jura Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali, wzruszyłam się. Pięknie napisałaś i te fotki... Bogula, czyżby powtór do porannaego raportowania? :razz::multi:
bogula2 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali---- na pamięć Beruchy Jura----chciałabym, chciała......
Kardusia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali - ciężko na sercu :-(...Smutne oczka Berego mówiły same za siebie... Niech nigdy nie zgaśnie płomyk Berysia....
jovanna Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Dzien dobry ja swiezo po sniadanku i zaraz letem pazurki robic :D....
Kliwia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali ja tez wzruszylam sie. Ciezkie i smutne sa takie zozstania..... Swietnie,ze Derys mogl zagoscic z Twoim domu, napewno latwiej Ci zniesc jego nieobecnosc. zadziorny czy zostala ci jedna kawusia ? przydalaby mi sie duza czarna,chocby odgrzewana?
rita60 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 zadziorny a co z moja z fusami,wyjdzie na to,ze se sama zrobie:roll:
Anisha Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali, pięknie napisałaś o Beruszku :buzi: i śliczna foto-opowieść :iloveyou: . Ładniutki był z niego terrierek, co z tego, że bez papierów...:loveu: A zabawek miał piesior tyle, że aż czuję się winna niedostatecznego rozpieszczania swojego paskudka :cool3: - chyba coś mu jutro kupię. :evil_lol: Oglądałam przed chwilą jakiś psi program na Animal Planet i była w nim nauka chodzenia w obroży i na smyczy dla szczeniąt poniżej 10 tygodnia życia - jakie maksymalne słodziaki! Te ogonki rozmerdane, łapki grubaśne, brzuszki krąglaśne, normalnie można całować telewizor... :razz: Cudne! A moja stara bestia :eviltong: pracuje nad Kongiem - muszę przyznać, że jestem z zakupu zadowolona. Dłubanie w nim nigdy jeszcze się Szagastemu nie znudziło, no i zabawka wciąż jest w całości. Niezła rzecz.
Ibolya Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali jak pięknie napisałaś o Beruszku, śliczny był z niego piechol :loveu: Oglądając fotki wzruszyłam się :-( A Beruszek napewno spotkał za TM fajnych kumpli :loveu: Kawką sie poczęstowałam, wystygłą niestety, bo dogo u mnie strajkowało od rana :angryy:
Kliwia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 zadziorny :kaffee_2: kawa sama sie poczestowalam, czy chciales tego czy nie.!:evil_lol: :eviltong:
bos Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 bogula2 napisał(a): Wczoraj wieczorem spotkałam dziewczynę.Niosła na rękach psa...staruszka...Przypomniałam sobie jak dźwigałam Livkę........ .....jak to ....Livia się tak szybko zestarzała......:shake: :eviltong: :p
Ali26762 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Heyka :) Dziękuję wszystkim za miłe słowa o Berym :) Brakuje go, ale chwilami mam wrażenie, że on jest z nami, że kieruje Małym, bo Deryś ma takie momenty, że ni stąd ni zowąd robi coś, czego go nie uczyłam, a co robił bądź lubił jego poprzednik :crazyeye: Jak mnie kiedyś wena natchnie to Wam opiszę, bo cała historia jak się znaleźliśmy z Derysiem i jak to wszystko wygląda, to bardzo ciekawa sprawa :) A na razie lecę z Małym na spacer, a później jedziemy do Berunia. No, a później jeszcze przyjdzie do nas ksiądz :) I z Orkiestrą trzeba koniecznie zagrać :) Miłego popołudnia wszystkim :) Raport ogonkowy - ogonek wywija w górze :)
bos Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 zadziorny .......zakładaj tego skypa i gg to jest fajne......tylko troche mam za mało rąk do pisania
Magicnesca Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 bos napisał(a):zadziorny .......zakładaj tego skypa i gg zadziorny .......zakładaj tego skypa i gg!!!!!!! nie myśl tak długo nad tym ......tylko zakładaj :evil_lol: :razz:
coztego Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ali26762 napisał(a): Raport ogonkowy - ogonek wywija w górze :) No, Deryś, tak trzymaj :kciuki: Ali, ale masz super fotki małego Beruszka... Ja nie mam ani jednej szczeniakowej fotki Filipa :shake: A Twój Beruszek bardzo mi mojego Filipa przypomina :loveu: Byłam dzisiaj z Malizną na ostatnim zastrzyku, wszystko się elegancko goi, ok. środy pojedziemy zdjąć szwy, jeśli znajdzie się odważny do ściągnięcia :evil_lol: Uśmiałam się dzisiaj z naszego weta, chłopisko ok. 1,90 m wzrostu, podszedł ze strzykawką do kotka (2,5 kg), Malizna syknęła, a wet odskoczył metr do tyłu :diabloti: Popatrzył na Maliznę ze zdumieniem, pytając sam siebie: "Czego ja się tak boję? :crazyeye: " :evil_lol:
Magicnesca Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 bos napisał(a): to jest fajne......tylko troche mam za mało rąk do pisania I brakuje Bosowi rąk ,aby z Tobą rozmawiać przez komórkę:evil_lol:
zadziorny Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 rita60 napisał(a):zadziorny a co z moja z fusami,wyjdzie na to,ze se sama zrobie:roll: No przeca zapodałem rano wszelkie możliwe rodzaje kawusi :cool3: :roll: :cool1:
Magicnesca Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 zadziorny napisał(a):No przeca zapodałem rano wszelkie możliwe rodzaje kawusi :cool3: :roll: :cool1: Nie ,PiotrusiU takiej nie podałeś ,ale ta kawa specjalnie dla Ciebie abyś tego skypa założył:loveu:
Recommended Posts