fjolka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 humor mam dzisiaj przedobry :rolleyes:, zakonczylismy rok na duzym plusie,umowy na nastepny podpisane i jak dobrze pojdzie to szykuje nam sie 2 miesieczny pobyt na wegrzech:knuje: chyba sie bede musiala przeszkolic jezykowo, albo zbratac z ilbolya:evil_lol:
jovanna Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 siem zwleklam, ja herbatke poprosze...jeszcze zostaly dwa okna do umycia i gora do posprzatania i lazienki, cd zakupow a jutro gotowanie...no i najwazniejsze choinke ubrac...:lol:
vigor Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Fjolka - Kto rozpozna tego welszyka:evil_lol: Ahoj!
Mokka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 fjolka napisał(a):humor mam dzisiaj przedobry :rolleyes:, zakonczylismy rok na duzym plusie,umowy na nastepny podpisane i jak dobrze pojdzie to szykuje nam sie 2 miesieczny pobyt na wegrzech:knuje: chyba sie bede musiala przeszkolic jezykowo, albo zbratac z ilbolya:evil_lol: jovanna napisał(a):siem zwleklam, ja herbatke poprosze...jeszcze zostaly dwa okna do umycia i gora do posprzatania i lazienki, cd zakupow a jutro gotowanie...no i najwazniejsze choinke ubrac...:lol: A ja siedzę w pracy, wczoraj cały dzień latałam z wywieszonym jęzorem po mieście załatwiając sprawy służbowe, w domu chlew, zakupy nie poczynione jeszcze, o gotowaniu nawet nie wspomnę. Jest super cudnie i rewelka :angryy: . A chłop próbuje zarejestrować samochód i ni ... (wypikać, dopisać - co kto woli) sobie nie radzi. :angryy: Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.
fjolka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 a ja sie zastanawiam jak szorstki zareaguje na choinke :confused::confused::confused: raczej na ignorowanie jej nie licze,no nic trzeba bedzie lobuza pilnowac:cool1: awiecie, mielismy kiedys lakowke, ktora uwielbiala swieta wlasnie ze wzgledu na choinke. wlazila sobie pod drzewko, przegladala sie w bombkach i rozsuplywala kokardki na prezentach, uroczy widok:loveu:
zadziorny Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Ja też już przy kawusi :kaffee_2: :cool3: :multi: Fjolka co to jest "lakowka"? :hmmmm: :niewiem:
fjolka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 mokka toz to opis mojego wczorajszego dnia :evil_lol:, no moze bez samochodu, ale za ta to z szorstkiem do trymowania:cool1: dzisiaj tez zapowiada sie podobnie plus pakowanie, czego szczerze nie cierpie, no ale swieta ida i jak tu sie nie radowac ;) btw rejestracji auta, to ostatnio slyszalam, ze mozna sobie ludka do tego wynajac, koszt okolo 50 zl, ale dzien wolny od stresu
zadziorny Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Vigor, czyżby to Agapa była? :hmmmm: :niewiem:
Mokka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='fjolka']mokka toz to opis mojego wczorajszego dnia :evil_lol:, no moze bez samochodu, ale za ta to z szorstkiem do trymowania:cool1: dzisiaj tez zapowiada sie podobnie plus pakowanie, czego szczerze nie cierpie, no ale swieta ida i jak tu sie nie radowac ;) btw rejestracji auta, to ostatnio slyszalam, ze mozna sobie ludka do tego wynajac, koszt okolo 50 zl, ale dzien wolny od stresu Ta rejestracja nie jest w sumie taka straszna, ale okazało się, że jeśli faktura jest wystawiona na mnie, to mój ślubny od ponad 20 lat małżonek nie może auta zarejestrować, co w nawale dokumentów (samochód w kredycie, więc zaświadczeń z banku cała teczka, w tym upoważnienie od banku dla mojego męża) jakoś nam umknęło. No i do tego okazało się, że chłop idiota... A cały problem w tym, że jeśli dziś się tego nie załatwi, to dopiero po Świętach, autko czeka w salonie zarezerwowane od prawie miesiąca, a tak jakoś wyszło, że wszystko zwaliło się na dzisiaj. Dobra, już nie przynudzam, jak się uda dziś wszystko załatwić, to się odezwę radosnym głosikiem, a jak nie, to se szpetnie zaklnę po francusku :evil_lol: .
vigor Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='zadziorny']Vigor, czyżby to Agapa była? :hmmmm: :niewiem: Ciepło, ciepło - ale nie Agapa
zadziorny Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Mokka, napisz jeszcze jakie to cudo kupujesz :cool3: :lol: :hmmmm:
Mokka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='zadziorny']Mokka, napisz jeszcze jakie to cudo kupujesz :cool3: :lol: :hmmmm: Jak już będzie w domu, to powiem, bo cos mi się widzi, że nie jest on nam pisany... zbyt dużo przeciwności losu (np. bank prawie tydzień zwlekał z przyznaniem kredytu, bo miałam zadłużenie 4,50 zł. na karcie kredytowej, której nigdy nie używałam :wallbash: ). A może ktoś chce golfika kupić w dobrym stanie? :lol:
Nitencja Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Wlasnie dzwonilam do boguli, sprawdzic czy Livka ich nie pozarla :) Wszystko jest w porzadku tylko bogula nie ma dostepu do kompa. Mala Livka daje czadu :evil_lol:
Nitencja Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Mokka to trzymamy kciuki by wszystko sie udalo !! A golfik po ile ? :)
Flaire Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Mokka, czuje się obrażona :eviltong: , że mi nic nie mówiłaś o nowym autku! :shake: A stare sprzedajecie? A jeśli chodzi o rejestrację, to ja tez dzisiaj miałam rejestrować i też się nie udało. A więc po pierwsze, to polecam rejestrację on-line, potem co prawda i tak trzeba się stawić w urzędzie, ale na umówioną godzinę i wszystko już na Ciebie czeka. Ale mnie się nie udało na tę umówioną dzisiaj godzinę stawić, bo mój "nowy" samochód jest tak "nowy", że mu przyrdzewiała jedna ze śróbek, przymocowująca (w stary, przestarzały sposób) starą tablicę rejestracyjną, którą muszę zwrócić, aby dostać nową - i nijak ani ja, ani Pan z obsługi technicznej mojego budynku nie mogliśmy jej odkręcić. Teraz na nią coś popsikam i spróbuję znowu. ALe umówiony termin w biurze rejestracji przepadł. :-(
fjolka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Mokka napisał(a): No i do tego okazało się, że chłop idiota... mokka urocza jestes:evil_lol: na pocieszenie powiem ci, ze to i tak dobry wynik skoro wydalo sie to dopiero po 20 latach :evil_lol: na ogol ten mankament wylazi zancznie szybciej;)
Mokka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Nitencja napisał(a): A golfik po ile ? :) Nie wiem, czy będziesz zadowolona, ale mój kumpel takiego (prawie) samego sprzedał w zeszłym miesiącu za 22 tys. :razz: , czyli ok. 1/3 ceny zakupu (5 letni). Za naszego chcelibyśmy ok.20 tys. Flaire napisał(a): Mokka, czuje się obrażona :eviltong: , że mi nic nie mówiłaś o nowym autku :multi: Twoja skleroza przewyższa moją :evil_lol: . Pomyśl dobrze, przypomnij sobie. Nie podobał Ci się za bardzo, to nic nie mówię, że już go prawie mamy ;) .
zadziorny Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='fjolka']mokka urocza jestes:evil_lol: na pocieszenie powiem ci, ze to i tak dobry wynik skoro wydalo sie to dopiero po 20 latach :evil_lol: na ogol ten mankament wylazi zancznie szybciej;) Dooobreee
Wind Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 fjolka, Jak fajnie slyszec takie dobre wiadomosci! :multi: Nie ma to jak swietnie zakonczyc rok i w nowy wejsc z optymistycznymi (REALNYMI) prognozami :-) GRATULUJE!!! Od wczoraj jestem u Mamy i tutaj czuje sie takie prawdziwe Swieta ... nie te supermarketowe, szalone, zakupowe, w korkach, w scisku i przy dopingu marketingowych hasel ... Spokoj, cisza, zapach pasty do parkietu, gotowanego bigosu i pieczonego sernika ... Wszyscy do siebie dzwonia, ustalaja ostatnie szczegoly, kto po kogo przyjezdza, kto kogo po wieczerzy zabiera do domu, gdzie spedzimy kolejne dni Swiat i jak sie wyubierac aby nie zamarznac na nocnym spacerze na Pasterke :-) I wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze dzisiaj dostalam informacje od mojej kochanej Przyjaciolki Asi, ze w nocy po dlugiej i ciezkiej chorobie zmarla Jej Mama ... Straszna to dla nas wiadomosc i jestesmy bardzo, bardzo smutni ... Jakies 15 lat temu dokladnie w Wigilie, zmarla ukochana Babcia Asi ... Po takich doswiadczeniach chyba trudno lubic Swieta ... No nic ... uciekam na jakies zakupy, a potem na myjnie ... Trzymajcie sie cieplo i milych przygotowan do Wigilii :-) W.
Ibolya Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='fjolka']humor mam dzisiaj przedobry :rolleyes:, zakonczylismy rok na duzym plusie,umowy na nastepny podpisane i jak dobrze pojdzie to szykuje nam sie 2 miesieczny pobyt na wegrzech:knuje: chyba sie bede musiala przeszkolic jezykowo, albo zbratac z ilbolya:evil_lol: fjolka korków chętnie Ci udzielę :lol: [quote name='zadziorny']Vigor, czyżby to Agapa była? :hmmmm: :niewiem: Moim zdaniem to Agrafka jest :multi: Aaaale podobna do tatusia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [quote name='fjolka']zadziorny to taka kolorowa papuzka :lol: Ja też się zastanawiałam co to takiego ta lakowka :roll: [quote name='Mokka']Jak już będzie w domu, to powiem, bo cos mi się widzi, że nie jest on nam pisany... zbyt dużo przeciwności losu (np. bank prawie tydzień zwlekał z przyznaniem kredytu, bo miałam zadłużenie 4,50 zł. na karcie kredytowej, której nigdy nie używałam :wallbash: ). A może ktoś chce golfika kupić w dobrym stanie? :lol: Mokka a może bym se kupiła :evil_lol: napisz o nim coś :cool1:
zadziorny Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Mokka napisał(a): :multi: Twoja skleroza przewyższa moją :evil_lol: . Pomyśl dobrze, przypomnij sobie. Nie podobał Ci się za bardzo, to nic nie mówię, że już go prawie mamy ;) . Może to nie skleroza, a Alzheimer :lol: :evil_lol: :eviltong:
Flaire Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Mokka napisał(a)::multi: Twoja skleroza przewyższa moją :evil_lol: . Pomyśl dobrze, przypomnij sobie. Nie podobał Ci się za bardzo, to nic nie mówię, że już go prawie mamy ;) . Nie, kochana, to to ja doskonale pamiętam, tylko Ty mi mówiłaś, że o tym MYŚLICIE, nie że już zdecydowaliście, czy że kredytu odmówili, bo kart kredytowych nie spłacasz. :evil_lol: Ale teraz przynajmniej wcale się nie dziwię, że macie z nim tyle problemów - co prawda troszkę wcześniej niż ja zapowiadałam ;) :evil_lol: .
Mokka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='Ibolya'] Mokka a może bym se kupiła :evil_lol: napisz o nim coś :cool1: Nooooo, milusi :lol: , przyzwyczaiłam się do niego. Nawet psami nie capi, bo go na myjni tak wysprzątali, że hej :lol:.
aga_ostaszewska Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Kochani Dogomaniacy, komp w domku urzadzil sobie strajk... a wiec przezorny zawsze ubezpieczony... i juz teraz skladam Wam najserdeczniejsze zyczenia Bozonarodzeniowe! Wesołych, zdrowych, radosnych, spedzonych w milej atmosferze Swiat Bozego Narodzenia zyczą... obrobka foto: Ali :loveu:
Recommended Posts