Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

ali --- i za 2, i za 10 ...:loveu: i majac w sercu przyjaciół, którzy odeszli. to nawet super, ze szczenior to sunia---nie bedzie sie nam mylic...jetem taka wypełniona fajna radoscia:multi:

Posted

bogula cieszę się razem z Tobą :lol:

Fajnie, że Livka już jest z Wami. Na wczorajszych fotach Nitencji było widać, jakie jesteście, Ty i Córy, szczęśliwe. Fajnie jest wiedzieć, że ktoś jest wypełniony fajną radością.

Ale dzielna ta mała welszynka :lilangel:(jak to coztego napisała, bardzo mi się podoba to określenie dla Livci :klacz:) piszesz, że noc przespała spokojnie i nie płakała, ale ale .... czy ja dobrze rozumiem, że nie wpuściłaś malutkiej do łóżeczka ?????

Posted

bogula, myślałam, że to obudziły mnie piski i szczekanie dochodzące z TG, a tu cisza :lol: (Sory, ale wspomnienia do człowieka wracają - kiedy brałam Fredzię, byłam przygotowana na to, że mała będzie wyczyniać jakieś nocne brewerie, a tu śpioch mi sie trafił. Fakt, że szczenięctwo Fredzi przypało na jakieś potworne upały).
Suodkie to Wasze zwierzątko. (Ja ja kocham ten szceniaczkowy zapach).I tak pięknie razem się komponujecie. Oj, będzie Wam fajnie :loveu:

Posted

Bodryś, jako malutki szczeniorek, też się nie pchał do łóżka, to raczej ja go zapraszałam :oops: z początku niechetnie, acz łaskawie właził :oops: a teraz to już gdzie indziej nie śpi :evil_lol::angryy:
bogula kiedy będziecie mogły wyjść z Livcią na pierwszy spacerek :confused:

Posted

[quote name='Ibolya']
bogula kiedy będziecie mogły wyjść z Livcią na pierwszy spacerek :confused:

za radą bo na zewnątrz wyruszymy w weekend (aby było 10 dni)

Posted

Super, ale będzie fajnie. Ja popełniłam błąd nie spuszczając Bodrysia ze smyczy, jak był malutki, nie nauczyłam go, że może troszkę sam pobiegać, ale na zawołanie panci ma natychmiast wrócić, i bardzo tego żałuję, Bodryś chodzi wyłącznie na smyczy. Z Nesią już tego błędu nie popełniłam i spuszczam ją w parku na parę minut na każdym spacerku, a jak gwizdnę, to pędzi do mnie mało nóżek nie połamie. Cały czas załuję, że z Bodrysiem tak nie mogę, ale cóż nie pomyślałam o tym jak był malutkim szczeniorkiem to teraz mam.
Nie chodzi mi o to, żeby piechol całkiem luzem chodził, tylko, żeby można go było na trochę spuścić w dogodnym miejscu, będąc pewnym, że na zawołanie natychmiaast przybiegnie. Nauczenie tego na pierwszych spacerkach jest najłatwiejsze. Malutki, niepewny w nowym otoczeniu, szczeniaczek jeszcze bardzo się panci pilnuje, to on ma nas pilnować, nie my jego, i to się w szczenięctwie dobrze udaje. Zresztą, suczki w ogóle bardziej się pilnują.
:Dog_run: :scared:

Posted

Ibolya, a może by tak udać się z Bodrysiem na szkolenie? Jestem pewna, że nie jest za późno nauczyć go przychodzić na zawołanie. Mogę Ci podać namiary na moją znajomą, która - wydaje mi się - właśnie w Pruszkowie prowadzi zajęcia z posłuszeństwa.

Posted

Flaire napewno nie jest za późno, wiem o tym, tylko problemem jest chroniczny brak czasu, ale o namiary na Twoją znajoma poproszę, może coś z tego wyjdzie.
Czy będziecie i tej zimy ćwiczyć w hali na zniczu? Obiecałam sobie, że regularnie będę chodzić, jeśli będziecie. Byłoby super.

Posted

Ciesze sie ze Wam nocka minela. Natomiast Lavinia plakusiala okrutniasto za siostrzyczkami cala noc. Jestem baaardzo niewyspana i bo tez.
No to dziewczyny do dziela :-D.

Posted

[quote name='Ibolya']Czy będziecie i tej zimy ćwiczyć w hali na zniczu? Obiecałam sobie, że regularnie będę chodzić, jeśli będziecie. Byłoby super.

Niestety, nie - nie wyszły negocjacje i szukamy innej hali. :-( . Ale od czasu do czasu ciągle tam będziemy - na przykład, w pierwszy weekend grudnia będzie tam dwudniowe seminarium.

Tę halę maję przerobic na kino, ale póki co, nic się nie dzieje. :niewiem:

Posted

bogula, nie muszę chyba mówić, jak straszniaście Ci zazdroszczę szczeniaczka! No niby ja też ciągle jeszcze mam w domu takowego, bo zachowuje się to moje Lociowe szczęście jak szczyl totalny, ale mleczkiem już nie pachnie :-(.

Posted

[quote name='bogula']Siemka! kochani! I noc minęła wspaniale: Livka klapnęła równo z nami.Spała tak cichutko-żadnych "Fafikowych" sapów;) i wzdychań.Przebudziła się 2 razy, dalam jej rękę i znowu spała. Wstałyśmy po 5, ona zrobiła siku i kupkę,chlipnęła wody i pochłonęła troszkę karmy, ale wyraźnie lepiej smakuje jej klawiatura---razem piszemy:loveu: :loveu: :loveu:
---zapraszam-y na kawę! i wszystko inne...
Meldujemy się na kawce :kaffee_2:. Livka leży Ci na kolanach jak moja Trudzia? :cool3: :loveu: :multi:

Posted

[quote name='bogula']mała po przeczyszczeniu zebów na mojej bluzie zasneła mi na kolanach:loveu: ---mam niemal jak zadziorny:evil_lol: ;pisze bez znaków, bo nie chce jej obudzic:cool1:
oby tak dalej.........
Wiedziałem :cool3: :lol: :eviltong:

Posted

Flaire o tym przerabianiu hali znicza na kino słychać już od dawien dawna i nic się nie dzieje :mad::mad:

Szkoda, ani kina, ani, tym bardziej, treningów :-(:-(:-( (wolałabym treningi, ale kina też by się chciało!) :p

A wiesz, ja kiedyś na tej hali pracowałam w ubezpieczeniach aut. Mieliśmy tam wynajęte pomieszczenie :lol:

Posted

Nitencja napisał(a):
Welsh terrier ..........eeeeee a takie hamerykanskie poganskie cus swietujesz eeeeeeeeee toz to jedna wielka komercha i tyle

Mnie to święto zupełnie nie przeszkadza :shake:, a może być pewną przeciwwagą dla naszego tradycyjnego "wszystkichświętowego" ponuractwa :cool3: :razz:. A co do komerchy, to już od 2 listopada pewno usłyszymy w hipermarketach "tradycyjne" listopadowe kolędy :mad: :evil_lol: :eviltong:

Posted

[quote name='Nitencja']

Nitencja, a nie mówiłaś małej, że wytykanie języka jest uważane za brak należytej kultury?? :evil_lol: :cool3:

Posted

bogula, co ta Livka taka grzeczna? :cool3: Maku jej dałaś na noc? :evil_lol: Opowiedz jak pachnie :loveu: Rety, jak to cudnie mieć maluszka w domu :)
Nie wiem czy nie będzie Ci się mylić, moja mama całkiem niedawno zawołała "Filip" do Kreski :lol:

O, słoneczko wyszło :multi: Popołudniu mam kwestować na cmentarzu, modlę się o przyzwoitą pogodę... :roll: Na razie wygląda optymistycznie.

Posted

wykaz welshy na kielce :
Psy klasa championow :
CZARDASZ z SZUMIACYCH KLONOW
INVADER of HAPPYTAILS
klasa wet.
CAESAR
JAR JALOWCE

suki:
klasa posrednia :
ELZA z T.K
ENIGMA z T.K
GAJA Kazabor
GRACJA Czereda Trapera

klasa otwarta :
AURA Czereda Trapera
BIRMA Jantarowy Gaj

klasa wet.
DEBORA z kozackich Stepow

Welshe sa na ringu 7

Posted

Nitencja napisał(a):
wykaz welshy na kielce :
Psy klasa championow :
CZARDASZ z SZUMIACYCH KLONOW
INVADER of HAPPYTAILS
klasa wet.
CAESAR
JAR JALOWCE

suki:
klasa posrednia :
ELZA z T.K
ENIGMA z T.K
GAJA Kazabor
GRACJA Czereda Trapera

klasa otwarta :
AURA Czereda Trapera
BIRMA Jantarowy Gaj

klasa wet.
DEBORA z kozackich Stepow

Welshe sa na ringu 7

No to troszkę nas będzie. Ale wielce się zdziwiłam kiedy zobaczyłam że Aurulka będzie! :multi: :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...