Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Razem z Króliczkiem wybieramy się w tym tygodniu na wystawę rangi CAC do Estonii, do miejscowości Haapsalu. Sędzia na V grupę to Estończyk, zupełnie mi nie znany.

Co nas skusiło w tej wystawie? Możliwość uzyskania Championatu Estonii na jednej wystawie. W Estonii jest tak, że CAC jest tylko jeden na płeć. A więc warto pokusić się i zaryzykować. Wyjeżdżamy już w najbliższy piątek, bo to trochę daleko (ok. 1000 km w jedną stronę). Będziemy mieli zarezerwowany nocleg. Po powrocie na pewno się odezwiemy. Może jakieś zdjęcia przywieziemy?
Pzdr.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bede za tydzien w Estonii. W tym tygodniu wybralam Augustow, w koncu to tylko 90 km od Białaegostoku. Widze ze bedzie 4 basenji w Haapsalu, ale cos zle sedziego napisalas. ma byc JOOP HIDDES /HOLLAND/ , a na tym ringu BASENJI / BASENJI 4 13:40

Zreszta tu masz ringi http://koerad.viiret.ee/naitus/en/registreerimine.htm
Ja poprosze o stawke king charles spanieli - 2 (pewnie z hodowli Ribersita)
i buldozkow francuskich - 9

Posted

W ostatniej chwili zostali pozmieniani sedziowie :evil: Shar-pei miał sędziować T.Thorn z W.B.a zmieniono na Słoweńca.Niestety dla mnie nie jest to koorzystna zamiana.Słoweńcy mają zupełnie inną wizję shar-pei niż pozostała część Europy (wyłaczając jeszcze Bułgarów i Rumunów)im naprawdę zupełnie co innego się podoba.No cóż zaryzykuję i pojadę .Może jednak sie uda. :wink:

Posted

[quote name='dorotal']Ja bede za tydzien w Estonii. W tym tygodniu wybralam Augustow, w koncu to tylko 90 km od Białaegostoku. Widze ze bedzie 4 basenji w Haapsalu, ale cos zle sedziego napisalas. ma byc JOOP HIDDES /HOLLAND/ , a na tym ringu BASENJI / BASENJI 4 13:40

Zreszta tu masz ringi http://koerad.viiret.ee/naitus/en/registreerimine.htm
Ja poprosze o stawke king charles spanieli - 2 (pewnie z hodowli Ribersita)
i buldozkow francuskich - 9
To będziesz w Estonii czy w Augustowie? A może umiesz tworzyć hologramy? Powiedz, jak to się robi, chętnie skorzystam :D Co do sędziego - faktycznie Holender, a nie Estończyk.
Dzięki za link.
Pzdr.

Posted

króliczek napisał(a):
W ostatniej chwili zostali pozmieniani sedziowie :evil: Shar-pei miał sędziować T.Thorn z W.B.a zmieniono na Słoweńca.Niestety dla mnie nie jest to koorzystna zamiana.Słoweńcy mają zupełnie inną wizję shar-pei niż pozostała część Europy (wyłaczając jeszcze Bułgarów i Rumunów)im naprawdę zupełnie co innego się podoba.No cóż zaryzykuję i pojadę .Może jednak sie uda. :wink:

Kto nie ryzykuje... Ale jedziemy, mimo zmiany sędziego, prawda?
pozdr.

Posted

No to nie pozostaje nic innego jak zyczyc wam dziewczyny powodzenia ;)

My pojawimy sie na krajowce w Estoni dzien przed Ryga - w Vaimierze (tak sie pisze :P?) ;) I rowniez liczymy na CAC... a w waszym Haapsalu nie ma zgloszonego ani jednego beagle 8)

Posted

Jeszcze małe pytanie (potwierdzające przypuszczenia)do DOROTAL.Czy w Estonii jest także 1 godzina do przodu ,tak jak na Litwie?
Byłabym wdzięczna za podpowiedż także w temacie -sama wystawa.Jaka jest organizacja,czy parkingi są odpłatne? :)

Posted

W Litwie, Łotwie i Estonii czas jest przesuniety o godzine do przodu. Bylam (2-3.07)na miedzynarodowce w Parnu i klubowce pod Tartu, parkingi nie platne, organizacja sprawna. Na klubowce chipy sprawdzali przed wejsciem na teren wystawy, a w Parnu podobno( bo nie zostalam) przed BIS-ami.

Posted

Dzięki DOROTAL :D
Wiedziałam ,wiedziałam.W Haapsalu jest 5 shar-pei a tydzień póżniej w Vilijandii tylko 1.Ale jak już wspomniałam wcześniej my wręcz PRZYCIĄGAMY konkurencję :wink: