Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WSZYSTKIM SERDECZNIE GRATULUJĘ.
:klacz: :D :D :D :D :D
Kalendarz z basenji już wisi na honorowym miejscu i czeka na Nowy Rok. Wielkie dzięki.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w maju 2006 na wystawie międzynarodowej. Dana1.

Posted

donya napisał(a):
Agappe napisał(a):
my z Asiaczkiem dzis szalałyśmy :)

To tak sama szalałaś???

my - makity :))) no już sie tak nie nerwuj :)) :p nie zapomniałam o Was :)

Posted

Agappe napisał(a):
donya napisał(a):
Agappe napisał(a):
my z Asiaczkiem dzis szalałyśmy :)

To tak sama szalałaś???

my - makity :))) no już sie tak nie nerwuj :)) :p nie zapomniałam o Was :)

No myślę, że o Bimbusku nie zapomniałaś :wink:
A pucharków już nie mamy :(

Posted

Wrocilismyy, wielkie gratulacje dla Asiaczek i Ypsylon. I wszystkich wygranych mniej i wiecej. Asiaczku, bardzo dziekujemy! Statuetki stoją juz na honorowym miejscu! Poza statuetkami wrócilismy z trzema pucharkami :). Pozdrawiam wszytskich których dzis poznalismy, Agabass wielkiei dzieki dla Twojego TZ za pomoc ze zdjeciami! Baskomaniak, Ciebie rowniez było bardzo miło poznac !!

Posted

Teraz, dopiero zauwazylam ze byly puchary dla Zw.Kl, niemniej wreczane na ringu glownym. Przegapilysmy, bo powiedziano nam ze juz nie ma. :-?
Pytanie moje do dany w szczegolnosci - czy jest szansa odebrania go jeszcze? Czy juz raczej przepadlo?

Posted

wow jestem pod wrazeniem Waszyc osiagniec!!! DOGOMANIACY GORA!!!!!!!!! :D :angel: :drinking: :drinking: :drinking:
brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GARTULACJE :laola: :laola: :laola: :terazpol:

Posted

Melduję sie po powrocie.
Morrisonka, Elitesse, Gwiezdny Wysłannik, Efra-husky, Agasia, Bellatriks - dziękuję za gratki. To takie miłe, gdy po powrocie z wystawy otwierasz komputer, a tu gratulacje do Was.
Rzeczywiście na konkurencjach hodowlanych trochę zaszlałam:
Najlepsza hodowla - II miejsce (to mój debiut w tej konkurencji),
Najlepsza para hodowlana - III miejsce.

Na ringu - już nie było tak superowo, ale też nieźle:
I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek - w.o.1 (debiut wystawowy malutkiej, a na dodatek ja ją prezentowałam!)
Gusio-pręgusio - II dosk.,
Farik - II dosk.,
Felka - CAC.
A Młodzieżowym Zwycięzcą Klubu został piesek (oczywiście trikolor!) mojej przyjaciółki z Rosji Dream of Africa DOUBLE VINNI. Jest tutaj trochę i mojej zasługi, bo ja zaprezentowałam tego psiaka na ringu (zabieram chleb Flaszi, Savannach i pewnie jeszcze innym).

A teraz deser. Czy wiecie, kto wygrał BIS-a?! Pewnie nie. No to ja Was uświadomię:
otóż najpiękniejszym psem wystawy została PEPSI COLA Ypsylon (basenji!)!!!!!!!!!!!!
Wielkie gratulacje dla Ypsylona, Pepsi zaprezentowała się rewelacyjnie!!!

Podczas wystawy spotkałam wielu "starych" i nowych DGM-niaków; dziękuję im za chwilę rozmowy:
Kasia i Łukasz - malutka jest urocza! Nie zapomnijcie o zdjęciu na konkurs. Naprawdę warto.
Matagi - całuski za całokształt!
GR - dzięki za "małe co nieco". Już dołączyłam do kolekcji.
Agappe + Donya = dlaczego ja Was ciągle widuję razem, co?
Donya - co z naszym spacerkiem?
Tajgeta - mały czarny shibek jest superasty. A maleństwo mnie zauroczyło, lisia mała mordka.
NigdyNigdy - widziałam Ciebie z daleka, szalałaś na ringu. Jak poszło?
Savannah - pojawiałaś się i znikałaś. Jak poszło?
Arktogea - nie pamiętam Twojego nicka. Gratulacje za konkurencje finałowe.
Karenina - Rudzielce są wesolutkie, jak mało które psiaki; dały piekny popis swojej energii... Cieszę się, że poznałyśmy się. Krótkie pogaduszki na wystawie, to chyba znak czasu, co?
Finigan - oj, nie pamiętam, czy Finigan jest na DGM. Ale miło było spotkać się.
Roon - "wziąłeś mnie z zaskoczenia", ale teraz przynajmniej się znamy również z widzenia.
Chatanga - zapracowana i nie pogadałyśmy zbyt wiele.
Kadziumia - całuski raz jeszcze i gratulacje za BIS Szczeniąt (III miejsce) - piękna, mała, biała kuleczka.
Agasia - miło było spotkać się z Tobą ponownie. Dziękuje za zdjęcia; możesz mi wysłac kilka mailem? I do zobaczenia we Wrocławiu.
Agabass - jak to miło, że złamałaś swoje zasady co do udziału w wystawach. Co dalej?
Nale - bardzo się cieszę, że zgłosiłeś swojego Urwisa na wystawę. I jak, warto było? I też pytanie: co dalej?
Flaszi - widziałam Cię tylko na ringu, gratki za skończone Championaty.
O Ypsylonie nie wspominam, bo cały czas miałam Ją "na oku" = ta sama rasa.
Jeżeli kogoś ominęłam - sorki, ale - jak to na wystawie - byłam ździebko zarkęcona.

Aha, jeszcze jedno. Na pewno doskonale wiecie, kto to taki Dana1. Wielokrotnie przed wystawą pomagała nam w różnych sprawach, informowała nas o dojeździe na wystawę, o katalogu, planie ringowym itp. Dziękowalismy Jej za tę działalność na forum. A ja zadałam sobie trochę trudu i wyśledziłam Ją na wystawie. Nie powiem - na razie - co tam robiła i jak wyglądała, to byłoby za łatwe. Ale dla ułatwienia podam, że na fotce Agasi Dana1 jest w tle. A, i jeszcze jedna podpowiedź: czy zwróciliście uwagę na bardzo energiczną Panią na ringu honorowym?
Jak ktoś odgadnie, czym Dana1 zajmowała się na wystawie - otrzyma... (o rany, nie wiem, co napisać!). No nic. Dogadamy się.
Pzdr.

Posted

Agappe napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

Agappe + Donya = dlaczego ja Was ciągle widuję razem, co?

bo my jesteśmy jedną wielką rodziną :)) a rodzina sie zawsze trzyma razem :)

Że ja na tak prostą odpowiedź sama nie wpadłam. Ot, blondynka!
pzdr.

Posted

karenina napisał(a):
Wrocilismyy, wielkie gratulacje dla Asiaczek i Ypsylon. I wszystkich wygranych mniej i wiecej. Asiaczku, bardzo dziekujemy! Statuetki stoją juz na honorowym miejscu! Poza statuetkami wrócilismy z trzema pucharkami :). Pozdrawiam wszytskich których dzis poznalismy, Agabass wielkiei dzieki dla Twojego TZ za pomoc ze zdjeciami! Baskomaniak, Ciebie rowniez było bardzo miło poznac !!

Oby te statuetki i pucharki były początkiem olbrzymiej kolekcji. Bo wtedy będziesz miała co odkurzać, bo pewnie w domu się nudzisz! :wink:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Karenina - Rudzielce są wesolutkie, jak mało które psiaki; dały piekny popis swojej energii... Cieszę się, że poznałyśmy się. Krótkie pogaduszki na wystawie, to chyba znak czasu, co?

Oj, ja mam straszne wrazenie ze ZA KRÓTKIE te pogaduszki. Mam nadzieje ze w Kielcach nadrobimy..
Np. zapomniałam Ci powiedzieć, ze zakochałam sie w Gusiu ! Pól drogi gadałam męzowi o nim, spytał, czy nastepny psiak pod kołdrą to bedzie pregowany basek 8) . Asiaczku... ciacho.. PYCHA !

Posted

karenina napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

Oj, ja mam straszne wrazenie ze ZA KRÓTKIE te pogaduszki. Mam nadzieje ze w Kielcach nadrobimy..
Np. zapomniałam Ci powiedzieć, ze zakochałam sie w Gusiu ! Pól drogi gadałam męzowi o nim, spytał, czy nastepny psiak pod kołdrą to bedzie pregowany basek 8) . Asiaczku... ciacho.. PYCHA !

Ha, ha, ha! Przy pikolakach i rudzielcach jeszcze Wam mało? Takie 3 rasy mogą zmieść dom z powierzchni ziemi! Ale miło, że Gusio się podoba; mnie też się podoba (choć to nie trikolor!).
Do zobaczenia i do porozmawiania w Kielcach. :buzi:
pzdr.