karenina Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Asiaczek napisał(a):Ale będzie oglądania Twoich "szczylków". To już prawie pół DGM zapowiada się, że przyjedzie i będzie oglądać! Pzdr. Hehehe, to ja moze jakas opłate wprowadzę... :roll: Głaskanie rudych za ciastko ( psie naturalnie) a rude buziaki za wieprzowe uszko ... 8) Powaznie, to mam nadzieje, ze pogoda dopisze, i rudaski bedą w takim nastroju jak dotychczas na wystawach .. A najbardziej zdziwiony bedzie charcik, który pojedzie i nikt nie bedzie sie nim zachwycal, i dodatkowo nie pobiega sobie chłopak po ringu ... :roll: Quote
Incunabula Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Karenina ja już zapowiadam, że Was będę z aparatem szukać :D . Właśnie przed chwilą wysłałam zgłoszenie ;] Quote
karenina Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 No, a do mnie nawet o/Łódz napisał z własnej woli ze dziękujemy i przyjęte. Jestem pod wrazeniem:) Quote
Polna Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Ja będe z Fantą-beagle, zeby sie troszke z tlumem oswoiła :P Quote
Asiaczek Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Ja mam zamiar wysłać zgłoszenia w poniedziałek lub wtorek. Jeszcze układam sobie, jakie psiaki do jakich konkurencji hodowlanych. Pzdr. Quote
Diana14 Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Przypominam, że jutro mija termin przyjmowania zgłoszeń na wystawy klubowe!!! Quote
Diana14 Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Termin przyjmowania zgłoszeń został przedłużony do 4 wrzesnia! Quote
Asiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Czyli do najbliższej niedzieli. Diana14 - dzięki za info. Pzdr. Quote
anovi Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 A my już zgłoszone z Baby'kiem :D Teraz tylko poczekać... Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Ja też już zgłoszona (4 baski). Pzdr. Quote
ofca Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Mam pytanie: czy do konkurencji para hodowlana i grupa hodowlana trzeba zgłaszać(a jesli tak to ile to kosztuje?)czy beda one dobierane "automatycznie" tak jak na poprzedniej klubówce?i jeszcze czy gr.hodowlana to maja być psy tego samego hodowcy nie koniecznie właściciela,tak?aha i czy gr hod to min 3 psy? pozdrawiam iwona Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 [quote name='ofcaa']Mam pytanie: czy do konkurencji para hodowlana i grupa hodowlana trzeba zgłaszać(a jesli tak to ile to kosztuje?)czy beda one dobierane "automatycznie" tak jak na poprzedniej klubówce?i jeszcze czy gr.hodowlana to maja być psy tego samego hodowcy nie koniecznie właściciela,tak?aha i czy gr hod to min 3 psy? pozdrawiam iwona Już odpowiadam. Para hodowlana + grupa hodowlana - ja wiem, że należy zgłosić wcześniej, bo wtedy te dane są umieszczane w katalogu. Ale Ty piszesz, że spotkałaś się z dobieraniem już podczas trwania samej wystawy; proponuję skontaktuj się z Dana1 lub zadzwoń do Oddziału. Nie chcę wprowadzić Cie w błąd. Udział we wszystkich konkurencjach hodowlanych jest bezpłatny. Podczas tej wystawy nie ma konkurencji Grupa hodowlana - jest Najlepsza hodowla. Do tej konkurencji zgłaszasz min. 3 psy po 2 różnych miotach, z Twoim przydomkiem, właściciele psów mogą być różni. Pzdr. Quote
truflaistrucel Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Sluchajncie - ma problem, tzn. w rzeczywistosc problem ma moja znajoma, ale ja tez nie wiem co zrobic w tej sytuacji. Otoz ma ona szczeniaczka ktory byl zgloszony m.in. na wystawy w Gorzowie i w Szczecinie. Tuz przed wystawa w Szczecinie zlozyla metryczke do ZKwP zeby wyrobili jej rodowod. No i niestety nie dali jej kserokopii metryczki, a ona sama sie nie upomniala ( jest poczatkujaca psiara :wink: Po Szczecinie wyjechala na wakacje na cale 3 miesiace, teraz wrocila i chce psa zglosic m. in. na klubowke PONa no ale nie ma metryczki! :( Zwiazek gorzowski czynny jest dopiero w piatel - bedzie dzwonic jutro i dowiadywac sie czy rodowod juz przszedl. Ale jesli nie? Co byscie poradzili w tej sytuacji? Raczej nie przyjma jej do Lodiz bez ksera metryczki? Powierdzialam jej zeby zadzwonila dzis do zarzadu glownego, moze przefaksowaliby ten rodowod, a moze ( OBY ) jest on jzu w Gorzowie....? Nie wiem co robic ale i jej i mi bardzo zlaezy na udziale Rufiego w klubie. Co robic??? Quote
karenina Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Przy składaniu metryczki powinna chyba miec przydzielony numer rejestracyjny dla psa, chyba wystaczy jesli napisze ze metryke dala do wyrobienie rodowodu, a num rejestracyjy ma taki i taki.. Quote
ofca Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 [quote name='Asiaczek'][quote name='ofcaa']Mam pytanie: czy do konkurencji para hodowlana i grupa hodowlana trzeba zgłaszać(a jesli tak to ile to kosztuje?)czy beda one dobierane "automatycznie" tak jak na poprzedniej klubówce?i jeszcze czy gr.hodowlana to maja być psy tego samego hodowcy nie koniecznie właściciela,tak?aha i czy gr hod to min 3 psy? pozdrawiam iwona Już odpowiadam. Para hodowlana + grupa hodowlana - ja wiem, że należy zgłosić wcześniej, bo wtedy te dane są umieszczane w katalogu. Ale Ty piszesz, że spotkałaś się z dobieraniem już podczas trwania samej wystawy; proponuję skontaktuj się z Dana1 lub zadzwoń do Oddziału. Nie chcę wprowadzić Cie w błąd. Udział we wszystkich konkurencjach hodowlanych jest bezpłatny. Podczas tej wystawy nie ma konkurencji Grupa hodowlana - jest Najlepsza hodowla. Do tej konkurencji zgłaszasz min. 3 psy po 2 różnych miotach, z Twoim przydomkiem, właściciele psów mogą być różni. Pzdr. aha,dzięki. Co do dobierania to ja nie mam o tym pojecia i myślałam ze trzeba normalnie zgłosić,tak jak na inne wystawy ale jak zaczelam czytac katalog z zeszlorocznej klubóki to zgłupiałam po prostu.pies ktory nie był zgloszony byl wyspisany w konkurencji najlepszy reproduktor itd itp. dobra to dźwonie. pozdrawiam iwona Quote
Agasia Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 ofcaa na zeszlorocznej klubowce PONow byla chociazby taka sytuacja ze reproduktor, byl zgloszony do konkurencji naj. reproduktor, ale na wystawie nie poniewaz... przeszedł już za tęczowy most... Co nie wykluczalo go z konkurencji, w ktorej startowaly same jego dzieci i na dodatek wygrywajac konkurencje ;) A o tym ze pies znajomych ma byc tam wystawiany, tez dowiedzielismy sie na miejscu.. czyli tak to bywa :) Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 truflaistrucel napisał(a):Sluchajncie - ma problem, tzn. w rzeczywistosc problem ma moja znajoma, ale ja tez nie wiem co zrobic w tej sytuacji. Otoz ma ona szczeniaczka ktory byl zgloszony m.in. na wystawy w Gorzowie i w Szczecinie. Tuz przed wystawa w Szczecinie zlozyla metryczke do ZKwP zeby wyrobili jej rodowod. No i niestety nie dali jej kserokopii metryczki, a ona sama sie nie upomniala ( jest poczatkujaca psiara :wink: Po Szczecinie wyjechala na wakacje na cale 3 miesiace, teraz wrocila i chce psa zglosic m. in. na klubowke PONa no ale nie ma metryczki! :( Zwiazek gorzowski czynny jest dopiero w piatel - bedzie dzwonic jutro i dowiadywac sie czy rodowod juz przszedl. Ale jesli nie? Co byscie poradzili w tej sytuacji? Raczej nie przyjma jej do Lodiz bez ksera metryczki? Powierdzialam jej zeby zadzwonila dzis do zarzadu glownego, moze przefaksowaliby ten rodowod, a moze ( OBY ) jest on jzu w Gorzowie....? Nie wiem co robic ale i jej i mi bardzo zlaezy na udziale Rufiego w klubie. Co robic??? Przy składaniu metryczki o wyrobienie rodowodu nie przypominam sobie, abym otrzymywała kopię metryczki. Natomiast na pewno otrzymuję (za każdym razem) nr rejestracyjny (oddziałowy). I jeżeli Twoja koleżanka ma taki nr a pies ma być zgłoszony do kl. puppy, szczeniąt lub młodzieży, to w zgłoszeniu w rubryczce:PKR - wpisuje "w przygotowaniu", a rubryczce: nr rej. - ten numer, który dostała przy składaniu metryczki. I po sprawie. Jeżeli nie pamięta nr rejestracyjnego oddziałowego, to powinna skontaktowac się ze swoim oddziałem (piątek to też dobry dzień :P ) i ustalić nr. A zgłoszenia na klubówki do Łodzi można wysyłać do 4.9.2005 r. (tzn. do niedzieli włącznie) - termin przedłużono. A więc spoko. Na pewno zdąży!!! Pzdr. Quote
truflaistrucel Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 [quote name='karenina']Przy składaniu metryczki powinna chyba miec przydzielony numer rejestracyjny dla psa, chyba wystaczy jesli napisze ze metryke dala do wyrobienie rodowodu, a num rejestracyjy ma taki i taki.. Dzięki Karenina i Asiaczek myslalam ze wymagana jest kserokopia metryki ( ja takowa dostalam gdy rejestrowalam moja Trufle w styczniu tego roku - i do kazdego zgloszenia dolaczalam kopie metryczki ). Ale jesli mowicie ze sam nr rej wystarczy to super :D Jeszcze raz dzieki! Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Trzymamy kciuki. Daj znać, jak Ci poszło. Pzdr. Quote
flashka-g Posted September 2, 2005 Author Posted September 2, 2005 no tak trufla bo teraz to chca od wszystkiego kopie na te wystawy;] Juz sie nie moge doczekac klubówki;] Quote
bety Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Mam pytanie dotyczace klubowki szpicow, psow pierwotnych i duzego japonskiego psa: czy na stronie oddzialu bedzie podany katalog przedwystawowy? Quote
dana1 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Na pewno będą palny ringowe. Co do pełnego katalogu przedwystawowego to zobaczymy. Dana1 Quote
dana1 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 ofcaa Parę hodowlaną należy zgłosić wcześniej. Do zgłoszenie należy dołączyć nazwy psów do pary hodowlanej. Tylko psy zamieszczone w katalogu będą brały udział w konkurencjach hodowlanych. Zasady podane są na tych stronach wcześniej. Za konkurencjee hodowlane nie ma opłat. Pozdrawiam Dana1 Quote
alqua Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 A jedzie ktoś z was na tą klubówkę do Łodzi 18? Ja się denerwuję , to będzie nasza pierwsza wystawa i tylko myślę z czym może wyskoczyc moja psinka...ehh. Na razie szukamy transportu, w ostateczności pociąg... Quote
Recommended Posts