Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Camara']Stanowczo protestuję przeciwko niesprawiedliwym i oszczerczym uwagom jakoby w spojrzeniu Sabiny zawarta była mniejsza dawka inteligencji :evil: Mądre kobiety żyjąc pod jednym dachem z takim macho jak Bugajski muszą czasami ukrywać swoje IQ... żeby sprytnie tym macho rządzić i to tak, żeby jemu się wydawało, że rządzi on... proste... prawda
Hahaha, no to Sabina mądra nie jest :lol: Ona nie rządzi sprytnie i wcale się nie stara, żeby Bugajskiemu się wydwało 8) Ona PO PROSTU RZĄDZI, czy się to Bugajskiemu podoba, czy nie i nie bawi się w żadne subtelne gierki :evilbat:

Katerinas
Bugajski był psem mojego ex. Jako szczeniak Boogie został zabrany chłopu, który go bił i głodził. Kilka razy piesek sam przychodził do domu w którym mieszkał mój ex ze znajomymi. Chcieli go zatrzymać, ale chłop przylatywał z awanturą. Maluch był przerażony i tak głodny, że wyżerał suchą kaszę i makaron z worków :( No więc się w końcu wkurzyli, ale jak dokłądnie wyglądało przejecie psa od chłopa nie wiem, bo mój ex jakos się plątał w zeznaniach (a wtedy jeszcze się nie znaliśmy). Nie wiem, czy faceta postraszyli, czy mu psa zwyczajnie świsnęli... :niewiem: :lol:
Ex zmienił mieszkanie i Boogie zamieszkał u mnie, bo właścicielka mieszkania nie zgadzała się na psa. A potem ex sobie poszedł - ode mnie i od psa :evilbat: Boogie jest ze mną już jakieś 6 lat. Niestety musiałam wyjechac za granicę, wtedy wzięłi psa moi rodzice i już mi go nie oddali :roll: Od kilku lat na stałe mieszka z nimi w Radomiu, ale już niedługo znów będzie u mnie, bo rodzice jada na wakacje. Tym razem to ja im go nie oddam :lol:

Sabine przywiózł mój ojciec w grudniu 2003 roku. Błąkała się po lesie w małopolce - obok domu naszej rodziny. Ludzie ze wsi mówili, że błaka się tak od wakacji, bo ją wtedy ktoś z auta wyrzucił 0X

Tak więc oba boorki są przypadkowe :wink:

Posted

asher
Ale historie ... :( Ale najważniejsze, że mają szczęśliwe zakończenie :D Oczywiście dzięki Tobie :angel:
Straszne, że niektórzy ludzie nie mają za grosz serca ... Jak można głodzić, bić psa... czy wyrzucić go z auta :roll: :(

Posted

asher napisał(a):

Hahaha, no to Sabina mądra nie jest :lol: Ona nie rządzi sprytnie i wcale się nie stara, żeby Bugajskiemu się wydwało 8) Ona PO PROSTU RZĄDZI, czy się to Bugajskiemu podoba, czy nie i nie bawi się w żadne subtelne gierki :evilbat:

no to widać są z moją Belką po jednej szkole :stupid: za grosz dyplomacji... czysta dominacja :cool1:

Posted

[quote name='Katerinas']asher
Ale historie ... :( Ale najważniejsze, że mają szczęśliwe zakończenie :D Oczywiście dzięki Tobie :angel:
Straszne, że niektórzy ludzie nie mają za grosz serca ... Jak można głodzić, bić psa... czy wyrzucić go z auta :roll: :(
No nie tak do końca dzięki mnie, bo to nie ja je ratowałam, ja je po prostu po uratowaniu sobie wzięłam :wink:

A ponieważ to galeria, to...

:D

Posted

Camara napisał(a):
asher napisał(a):

no to widać są z moją Belką po jednej szkole :stupid: za grosz dyplomacji... czysta dominacja :cool1:

Moja Saba tez dołacza do tego grona :lol:

Posted

asher napisał(a):
malawaszka napisał(a):
ekkhemmm chyba takie mądre dominantki to rzadkość :hmmmm:

No wśród psów na pewno :wink:

nosz na dogomanii jesteśmy to chyba nie muszę pisać, że o psach co?? :lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Asher - Beżyk jest cudowny :PI owszem :great:

Zdjęcia z dzisiejszego poranka...

Mam śliczne białe ząbki :D

Trochę mnie oniesmielają błyski fleszy :oops:

No po co ta Sabina waruje przy workach z karmą? Przeciez jej całej nie zeżrę :roll:

Pobawimy się? :D

Najpierw buzi buzi :buzi:

No i gdzie z tym aparatem??? Zero prywatności :roll:

Posted

Fajne ze mnie psisko :D

Choć jeszcze nieco nieśmiałe :oops:

Mmmmm, drapanko :fadein:

A tak się cieszę :D

No dobra, dośc tych zdjęć! Sabina, pooobaw się ze mną :Dog_run:

Posted

Wiesz Asiu, coraz bardziej Cię podziwiam . Nie dość, że mądra, niedość, że dowcipna, nie dość, że ładna - to jeszcze do tego dobra i szlachetna ! Sciente fiction - no normalnie !!! Skąd takie się biorą :question: :hmmmm: :hmmmm:

A Sabina to też jakaś fikcja - tak wpuścić OBCEGO, konkurenta do miski i serca ??? Prawie bezawanturowo ??? :o

Posted

Haniu, przestań, bo mi głupio :oops: :lol:

A Sabina taka znowu cudowna nie jest, do swojej miski go nie dopuszcza :evilbat: Poza tym one se już wcześniej trochę znały :wink:

Posted

[quote name='asher']Fajne ze mnie psisko :D
No dobra, dośc tych zdjęć! Sabina, pooobaw się ze mną :Dog_run:

boszszeee... to jest rozbrajające.... żeby szczeniniasty znalazł dom, bo mi serce pęknie....

Posted

Lorany asher cudniasty :D
Rozumiem, że go sobie zostawiasz 8)

[quote name='asher'] A Sabina taka znowu cudowna nie jest, do swojej miski go nie dopuszcza :evilbat: Poza tym one se już wcześniej trochę znały :wink:
Moja to i tak by nie wpuściła :-?

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='asher']Haniu, przestań, bo mi głupio :oops: :lol:

No kiedy nie mogę Naprawdę....
I nie przestawaj :D

Posted

[quote name='PIKA']Lorany asher cudniasty :D
Rozumiem, że go sobie zostawiasz 8)
:shake: Szukamy mu domu :cry:

Dzisiaj nie mialam już sił rozwieszać ogłoszeń... Jutro lecimy z Izą oplakatować kabaty, będę też słała maila przechodniego, no i powrzucam go na internetowe portale ogłoszeniowe...

[quote name='PIKA'][quote name='asher'] A Sabina taka znowu cudowna nie jest, do swojej miski go nie dopuszcza :evilbat: Poza tym one se już wcześniej trochę znały :wink:
Moja to i tak by nie wpuściła :-?
Nooo, ja się zastanawiam co się będzie działo jutro, jak Boogie przyjedzie :-?

[quote name='HankaRupczewska']No kiedy nie mogę Naprawdę....
Widzisz, kiedy ja naprawdę nie jestem taka znowu fantastyczna :wink: Ale to miłe, co piszesz :buzi:

Posted

Hahaha, no fakt, sierśc ma szorstkawą, ale pod mixa sznaucera to raczej trudno go podciągnąć :lol:

Mnie on się wydaje bardzo podobny do owczarka pirenejskiego - odmiana smooth faced (czyli o krótkowłosym pysku). Ale w Polsce to bardzo rzadka rasa, więc to pewnie zbieg okoliczności...
No sami zobaczcie!

Napisałam o Beżyku na wątku pirenejczyków, wstawiłam zdjęcia. Niestety, ZERO zainteresowania, zignorowali mojego posta zupełnie, nie wysilili się nawet, żeby napisać, że ładny, albo, że nie całkiem podobny, albo coś w tym stylu :(