mmbbaj Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a): A jak tak dobrze znasz okolice to może wiesz gdzie jest Balaton ?? Bo ja właśnie rzut beretem od Balatonu :lol: A ja wiem!!! :D :multi: :multi: :multi: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Park na Kazimierzu Gór. o którym wspomniała Malawaszka :lol: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 mmbbaj napisał(a):Lucy* napisał(a): A jak tak dobrze znasz okolice to może wiesz gdzie jest Balaton ?? Bo ja właśnie rzut beretem od Balatonu :lol: A ja wiem!!! :D :multi: :multi: :multi: A skąd :o :o to w Warszawie wiedzą gdzie jest Balaton w Sosnowcu ?? :fadein: Quote
mmbbaj Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a): A skąd :o :o to w Warszawie wiedzą gdzie jest Balaton w Sosnowcu ?? :fadein: Jak to skąd?! :lol: Mówię, że mieszkałam 3 lata w Chrzanowie! :wink:, ale nie wiem czy mówimy o tym samym :-? Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...to to czy jest jakiś drugi? :wink: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 mmbbaj, no niby masz rację :wink: Ale trochę się jednak udało tę Małopolskę ześlążczyć :wink: Taka choćby Trzebinia - elektrownia, rafineria, kopalnia, hałdy, górnicy - dookola tego kręciło sie tam zycie. Do Katowic jest tak samo blisko, jak do Krakowa, ale to na Śląsku łatwiej było o robotę. Więc sentyentalnie może to i małopolanie, ale w praktyce to ze Śląskiem bardziej im było po drodze. A jak się pracowało na Śląsku, to i żonę, czy meza się ze Śląska przywoziło, albo tam osiadało... :wink: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 mmbbaj napisał(a):Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...A ja znam ten Balaton :lol: To ponoć jest strasznie głębokie! :o Mój ojciec jako dzieciak się tam kąpał (oczywiście w wielkiej tajenicy przed moimi dziadkami :lol: ). A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!! A ja się się na Tamie kąpałam, od mojej babci rzut beretem :D Albo w basenach w Bukownie :D Koło Trzebini jest jeszcze Chechło i Sośnina w Jaworznie :D Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 mmbbaj napisał(a):Lucy* napisał(a): A skąd :o :o to w Warszawie wiedzą gdzie jest Balaton w Sosnowcu ?? :fadein: Jak to skąd?! :lol: Mówię, że mieszkałam 3 lata w Chrzanowie! :wink:, ale nie wiem czy mówimy o tym samym :-? Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...to to czy jest jakiś drugi? :wink: Przepraszam.. nie skojarzyłam tych wszystkich związków :oops: :wink: To drugi Balaton.. mniejszy od tego niedaleko Trzebini :D Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 asher napisał(a): A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!! Asher :o Ty to zawsze zapodasz jakąś historyjkę :-? :wink: Aż mi piffko stanęło w gardle :lol: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Maga, dobrze, że nie na przykład węgorz wędzony :lol: A żeby mi Evelina nie zamknęła galerii... To stąd tego trupa wyłowiono 8) Quote
Alicja Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Maga100 napisał(a):asher napisał(a): A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!! Asher :o Ty to zawsze zapodasz jakąś historyjkę :-? :wink: Aż mi piffko stanęło w gardle :lol:Maga , jaka ty wrażliwa jesteś 8) :lol: Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 a żebyście baby wiedziały, że jestem subtelną wrażliwą damą :eviltong: Asher, jasne, a Warszawa, to Los Anegles 8) Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Maga100 napisał(a):Asher, jasne, a Warszawa, to Los Anegles 8) :hmmmm: Nie panimaju :niewiem: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Trup... w takim pięknym jeziorze :sabber: :sabber: Quote
Alicja Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Maga100 napisał(a):a żebyście baby wiedziały, że jestem subtelną wrażliwą damą :eviltong: Asher, jasne, a Warszawa, to Los Anegles 8) to wpadnij do mnie do przedszkola to sie odsubtelnisz :-? Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 asher napisał(a): :hmmmm: Nie panimaju :niewiem: Asher, wiesz co, ja ci powiem tak: jest późna godzina, zmęczona jestem, drugie piwo sie kończy i... sama nie wiem co autor miał na mysli :-? Alicjarydzewska napisał(a):to wpadnij do mnie do przedszkola to sie odsubtelnisz :-? dziękuje, postoję. Jakoś dzieci nie należą do moich ulubieńców 8) :lol: Quote
malawaszka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 qrde nie wiem gdzie jest Balaton :-? poproszę jakąś wskazówkę a najlepiej mapkę bo muszę się tam kiedyś wybrać z boorkami jak jest tam tak pięknie :angel: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Waszka, ale o który Balaton ci chodzi? :lol: Quote
malawaszka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 buuahahah o ten sosnowiecki oczywiście bo do tego oryginalnego mapy nie potrzebuję :lol: co prawda byłam tam tylko palcem po mapie ale wiem gdzie jest :lol: Quote
mmbbaj Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 asher napisał(a): A jak byłam mała,............... nabawiłam się wstrętu do wegorzy,................. Brrrrrr!!! Asher ja bardzo lubię węgorze! :eating: asher napisał(a): Koło Trzebini jest jeszcze Chechło... W Chrzanowie też, ale w Chechle to ja się kąpać nie radzę :cunao: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Waszka, ale oprócz oryginalnego i sosnowieckiego jest jeszcze trzebiński :lol: mmbbaj a co jest z Chechłem nie tak? Quote
malawaszka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 :crazyeye: to j poproszę mapkę z sosnowieckim i trzebińskim 8) Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Yyy, do trzebińskiego mapki nie znam, do sosnowickiego tym bardziej :lol: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Kurcze jak ja Wam to wytłumaczę.. Malawszaka może będziesz wiedzieć... jest taka droga ktora leci z Zagórza przez Klimontów (Hubala Dobrzańskiego) potem mija bokiem moją mieścinę czyli Osiedle Juliusz i dalej sobie leci , następnie po prawej stronie jest Balaton ukryty nieco w lesie , a jakbyś pojechała jeszcze kawalątek dalej to będzie rozjazd - na prawo na Sosinę , na lewo na Kazimierz :D Quote
Alicja Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 asher napisał(a):Yyy, do trzebińskiego mapki nie znam, do sosnowickiego tym bardziej :lol: a moja mamcia zawsze mówi ,, koniec języka za przewodnika '' spytasz kogoś i dojedziesz :wink: Quote
asher Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 A ja w maju byłam nad Sosiną :multi: Kurczę, dziewczyny, jak będę się wybierała do rodzinki, to dam znac. No przecież grzech by się było nie spotkać, nie? :D Quote
Recommended Posts