Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucy* napisał(a):

A jak tak dobrze znasz okolice to może wiesz gdzie jest Balaton ?? Bo ja właśnie rzut beretem od Balatonu :lol:

A ja wiem!!! :D :multi: :multi: :multi:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mmbbaj napisał(a):
Lucy* napisał(a):

A jak tak dobrze znasz okolice to może wiesz gdzie jest Balaton ?? Bo ja właśnie rzut beretem od Balatonu :lol:

A ja wiem!!! :D :multi: :multi: :multi:

A skąd :o :o to w Warszawie wiedzą gdzie jest Balaton w Sosnowcu ?? :fadein:

Posted

Lucy* napisał(a):

Jak to skąd?! :lol: Mówię, że mieszkałam 3 lata w Chrzanowie! :wink:, ale nie wiem czy mówimy o tym samym :-? Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...to to czy jest jakiś drugi? :wink:

Posted

mmbbaj, no niby masz rację :wink: Ale trochę się jednak udało tę Małopolskę ześlążczyć :wink: Taka choćby Trzebinia - elektrownia, rafineria, kopalnia, hałdy, górnicy - dookola tego kręciło sie tam zycie. Do Katowic jest tak samo blisko, jak do Krakowa, ale to na Śląsku łatwiej było o robotę. Więc sentyentalnie może to i małopolanie, ale w praktyce to ze Śląskiem bardziej im było po drodze. A jak się pracowało na Śląsku, to i żonę, czy meza się ze Śląska przywoziło, albo tam osiadało... :wink:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...
A ja znam ten Balaton :lol: To ponoć jest strasznie głębokie! :o
Mój ojciec jako dzieciak się tam kąpał (oczywiście w wielkiej tajenicy przed moimi dziadkami :lol: ). A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!!
A ja się się na Tamie kąpałam, od mojej babci rzut beretem :D Albo w basenach w Bukownie :D
Koło Trzebini jest jeszcze Chechło i Sośnina w Jaworznie :D

Posted

mmbbaj napisał(a):
Lucy* napisał(a):

Jak to skąd?! :lol: Mówię, że mieszkałam 3 lata w Chrzanowie! :wink:, ale nie wiem czy mówimy o tym samym :-? Jak się jedzie na Trzebionkę są wyrobiska zalane wodą gdzie ludzie się kąpią i opalają, wszyscy nazywają to Balaton...to to czy jest jakiś drugi? :wink:

Przepraszam.. nie skojarzyłam tych wszystkich związków :oops: :wink:
To drugi Balaton.. mniejszy od tego niedaleko Trzebini :D

Posted

asher napisał(a):
A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!!

Asher :o Ty to zawsze zapodasz jakąś historyjkę :-? :wink: Aż mi piffko stanęło w gardle :lol:

Posted

Maga100 napisał(a):
asher napisał(a):
A jak byłam mała, to wyłowili tam trupa i przez to nabawiłam się wstrętu do wegorzy, bo temu trupowi z ust wypłynęły, jak go wyciągali. Brrrrrr!!!

Asher :o Ty to zawsze zapodasz jakąś historyjkę :-? :wink: Aż mi piffko stanęło w gardle :lol:
Maga , jaka ty wrażliwa jesteś 8) :lol:

Posted

Maga100 napisał(a):
a żebyście baby wiedziały, że jestem subtelną wrażliwą damą :eviltong:

Asher, jasne, a Warszawa, to Los Anegles 8)

to wpadnij do mnie do przedszkola to sie odsubtelnisz :-?

Posted

asher napisał(a):
:hmmmm: Nie panimaju :niewiem:

Asher, wiesz co, ja ci powiem tak: jest późna godzina, zmęczona jestem, drugie piwo sie kończy i... sama nie wiem co autor miał na mysli :-?

Alicjarydzewska napisał(a):
to wpadnij do mnie do przedszkola to sie odsubtelnisz :-?

dziękuje, postoję. Jakoś dzieci nie należą do moich ulubieńców 8) :lol:

Posted

asher napisał(a):
A jak byłam mała,............... nabawiłam się wstrętu do wegorzy,................. Brrrrrr!!!

Asher ja bardzo lubię węgorze! :eating:

asher napisał(a):

Koło Trzebini jest jeszcze Chechło...

W Chrzanowie też, ale w Chechle to ja się kąpać nie radzę :cunao:

Posted

Kurcze jak ja Wam to wytłumaczę.. Malawszaka może będziesz wiedzieć... jest taka droga ktora leci z Zagórza przez Klimontów (Hubala Dobrzańskiego) potem mija bokiem moją mieścinę czyli Osiedle Juliusz i dalej sobie leci , następnie po prawej stronie jest Balaton ukryty nieco w lesie , a jakbyś pojechała jeszcze kawalątek dalej to będzie rozjazd - na prawo na Sosinę , na lewo na Kazimierz :D

Posted

asher napisał(a):
Yyy, do trzebińskiego mapki nie znam, do sosnowickiego tym bardziej :lol:
a moja mamcia zawsze mówi ,, koniec języka za przewodnika '' spytasz kogoś i dojedziesz :wink:

Posted

A ja w maju byłam nad Sosiną :multi:
Kurczę, dziewczyny, jak będę się wybierała do rodzinki, to dam znac. No przecież grzech by się było nie spotkać, nie? :D