Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asher napisał(a):
Po sterydzie jest nieco lepiej, ale ja nie mam złudzeń. To już ostatnie chwile razem.

A z weselszych rzeczy, Sabinka jest jedną z bohaterek tekstu o niewidomych psiakach w marcowym "Moim Psie", moja gwiazdeczka kochana :loveu:

Właśnie w sobotę czytałam i pomyślałam jak to wszystko szybko się zmienia. Trzymaj się Asiu :calus:.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Moje Glumo Kochane Bugajskie w środę skończyło 12 lat!!!!
:loveu::loveu::loveu:

I z tej okazji w prezencie zafundowałam mu...
... dietę odchudzającą :evil_lol:

A oto i jubilat śpiewający sobie "Sto lat" :wink:

Posted

[quote name='malawaszka']cokolwiek znaczy to GlumoGlumo, to Glumo, najnowsze miano Bugajskiego ;)

Dziękujemy za życzenia :loveu: :calus:

A to tort urodzinowy "Kopiec kreta", bardzo niskokaloryczny :evil_lol:

Serio, spasł się Bugajski potwornie, kastracja i spondyloza zrobiły swoje, Niunio waży... 40 kg! A powinien max 34, kurrrde, muszę go odchudzić, bo mu kręgosłup całkiem wysiądzie :roll: Tylko jak odchudzić psa, który nie może się zbyt dużo ruszać? :placz:

Posted

ja czytalam gdzies na dogo o odchudzaniu z dobrym skutkiem - nie wiem czym Asiu karmisz - karma + warzywa. Czyli mniej karmy do tego warzywa, ktore nie sa kaloryczne, a zapchaja troche brzudol;) Teraz niestety kiepski na to okres - ceny rooosna razem ze zmiana pory roku - ale moze warto sprobowac? Oczywiscie jesli Bugajski przyjmie dobrze warzywa ;) Najlepiej jak poszperasz na dogo, bo cos gdzies ktos:oops: tylko nie pamietam nic wiecej:lol:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Kochani, Sabinka dzisiaj zasnęła.
Moja najdzielniejsza na świecie, najukochańsza Dziewczynka, moje Słonko-Biedronko, mój Człapaczek.

Zawsze będę przy Tobie, Sabinko, zawsze.

Posted

Asher , bardzo mi przykro - bardzo .. trudno coś napisać , na pewno tylko tyle , że Sabinka zostanie w naszym sercu .. jako bardzo szczęśliwy pies.

Trzymaj się kochana

Posted

skończył się maj, czerwiec miał być lepszy - tak chciałam żeby był, a tu dalej nasze kochane psiaki odchodzą :-(

Sabinko ['] będziesz teraz kopać swoje dołki na Tęczowym Mostem

Asia jestem z Wami całym sercem :calus:

Posted

Dziękuję.

Sabinka wyszarpała kawał życia tej okropnej chorobie.
Nie mogłam już pozwolić jej dalej walczyć, była już zbyt zmęczona.

Boli jak cholera!!!!!!!! :placz:

Posted

asher napisał(a):
Dziękuję.

Sabinka wyszarpała kawał życia tej okropnej chorobie.
Nie mogłam już pozwolić jej dalej walczyć, była już zbyt zmęczona.

[FONT=Arial]Asiu ...taka już nasza rola w tym całym świecie :-(... czasem trzeba coś zrobić wbrew temu co by się chciało ....
Dałaś Sabince najpiekniejszy dom , najwspanialszy kawał życia , wsparcie w chorobie , nie odpuszczałaś , dałaś jej ... wspaniałą przyjaźń.... Asiu ....boli :placz:i będzie długo bolało .... [/FONT]

Posted

asher napisał(a):

z czasem ból się zmniejsza .... nie bedę Ci owijać w bawełnę , bo sama siedze i płacze jak bóbr .... z czasem jest prościej ... ale ból pozostaje ...

Asia , podjęłaś słuszną decyzję ..... mimo , że serce potrafi krzyczeć , że była zła .....

Teraz został Ci Boogi , jemu musisz sie poświęcił , by nie stracił Was obu na raz ... trzeba otrzeć łzy , lub popłakać w kącie .... pies nie rozumie ...

Posted

zawsze w takich chwilach to co piszę brzmi jakoś tak pusto i ehhhh... ale wiem, ze na pewno zrobiłaś dobrze, że wiedziałaś że przyszedł ten czas i że musicie się już pożegnać :calus: Sabinka miała cudowne życie dzięki Tobie

Posted

Ech, Bugajski smętny bardzo. Mimo, że Burki nie były z sobą bardzo zżyte, nie bawiły się razem, nie spały wtulone w siebie. Ale jak widać jednak były stadem... Waszko, Luna i Boluś też trzymały do siebie dystans, a po odejściu Bolusia Luneta posmutniała, prawda?

Próbuję Glumka trochę rozruszać, ale jemu też chyba potrzeba czasu...
Bardzo się boję, że mi się psisko posypie :(