Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asher']Dziękuję wszystkim :calus:

Jakoś się z Bugajskim trzymamy, odwiedzamy Sabinkę co jakiś czas...

A odległość do Konika Nowego, gdzie Niunia jest pochowana bardzo mnie zmotywowała do zapisania się na kurs prawa jazdy. Zaczynam 29 czerwca ;)

[FONT=Arial]no kochana Sabinka (*)...po raz kolejny dała Ci motywację :kciuki:[/FONT]

Posted

asher napisał(a):

A odległość do Konika Nowego, gdzie Niunia jest pochowana bardzo mnie zmotywowała do zapisania się na kurs prawa jazdy. Zaczynam 29 czerwca ;)

No prosze bardzo :cool3:
Już sie nie boisz się, ze "ustrzelisz" np wiewiórkę? :eviltong:

Posted

PIKA napisał(a):
No prosze bardzo :cool3:
Już sie nie boisz się, ze "ustrzelisz" np wiewiórkę? :eviltong:

:evil_lol: ja też się boję Asher więc nie martw się

PIKA wystawiacie się z Intim? bom ciekawa jak Wam idzie :cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
:evil_lol: ja też się boję Asher więc nie martw się

Ja już "ustrzeliłam" :roll:

malawaszka napisał(a):
PIKA wystawiacie się z Intim? bom ciekawa jak Wam idzie :cool3:

Nie :roll: Chłopak wystaw nie lubi, więc się lansuje na kanapie :roll:

Posted

PIKA napisał(a):
Ja już "ustrzeliłam" :roll:

Nie :roll: Chłopak wystaw nie lubi, więc się lansuje na kanapie :roll:

ja zabiłam ptaszka :placz: zupełnie nie wiem czemu - bo odlatywał, ja nawet przyhamowałam, a on zawrócił prosto w zderzak :roll:

no i dobrze, że nie ciągasz go jak nie lubi :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']a wiesz co ja robię? a właściwie co powinnam robić bo zostało mi 10 dni? :shock: :grab::eek2:Weź ty mnie nie denerwuj nawet!!!!!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :mad:

Alu, ja Sabince naprawdę mnóstwo zawdzięczam, choćby to, że Was wszystkich znam :) :) :)

PIKA, boję się jak cholera, ale trudno, wreszcie muszę się przełamać. Najgorsze jest to, że ja jestem pierdoła, a na dodatek nerwus, a w stresie zamiast nadludzkiego przypływu sił i intelektu mam wręcz przeciwnie - pomroczność jasną :roll: Trudno, najwyżej będę jeździć góra 50/godz, a inni niech się wypchają :p
Tyle, że jednak zacznę później, bo pierwsze primo, nie wyrobię w tym miesiącu finansowo - mam w lipcu wesele (nie swoje :evil_lol:), muszę kupić jakiś ciuch, buty, no i wypadałoby dać jakiś prezent, a po drugie primo, muszę w związku z tym weselem pochodzić na aerobik, żeby trochę zmniejszyć gabaryty :oops: A teorię miałabym codziennie od 18 do 20, więc nic dodatkowego już bym nie wcisnęła...

Waszka, no nie mów, że za 10 dni się bronisz i zostanę sama ze swym średnim wykształceniem :placz::placz::placz:

Posted

Ech, ja chyba też... Ale mam nadzieję, że takiemu totalnemu spadowi jak ja pójdą na rękę i jak złożę we wrześniu, to przyjmą... Bo jest jeszcze opcja, że mnie wywalą na pysk, skreślą z listy studentów i po raz setny każą uzupełniać różnice programowe :mdleje:
Czasem nawet się zastanawiam, co u licha powstrzymuje mnie od napisania tej cholernej pracy??? I nie mam pojęcia... To już chyba jakiś nawyk, tak bardzo nie umiem wyobrazić sobie siebie z magistrem, że napisanie pracy wydaje mi się poza zasięgiem i nawet się nie staram:roll: :look3:

Posted

[quote name='asher']PIKA, boję się jak cholera, ale trudno, wreszcie muszę się przełamać.

sie nie ma co bac:lol: nie znam osoby, ktora pewna siebie szla na prawko - jak sie siada pierwszy raz za kolkiem wiekosc ma mokro w...gaciach:lol:
Jaka szkole w koncu wybralas? Jak JAR to moge Cie skierowac do dobrego instruktora:lol: Jak nie JAR - to i tak moge Cie skierowac do niego:evil_lol: na dodatkowe jazdy pooozniej;)

Posted

[quote name='asher']
PIKA, boję się jak cholera, ale trudno, wreszcie muszę się przełamać. Najgorsze jest to, że ja jestem pierdoła, a na dodatek nerwus, a w stresie zamiast nadludzkiego przypływu sił i intelektu mam wręcz przeciwnie - pomroczność jasną :roll: Trudno, najwyżej będę jeździć góra 50/godz, a inni niech się wypchają :p
50/h to ja jeździłam..... przez pierwszy tydzień :evil_lol:
A teraz .. :roll:
Najważniejsze to się nie bać a potem samo pójdzie :p No i panika w sytuacji kryzysowej nie wskazana ;)

Posted

[quote name='malawaszka']jak to w kwietniu???? :roll:Nie wiem, co ja z tym kwietniem, mam nadzieję, że to nie było jakieś objawienie i jednak wyrobię się do września :cool1:

Aga, Jar, więc się dziel :multi:

Pika, bo ty dzielna baba jesteś, ja to taka meduza raczej :eviltong:

Posted

asher napisał(a):
Nie wiem, co ja z tym kwietniem, mam nadzieję, że to nie było jakieś objawienie i jednak wyrobię się do września :cool1:

no ja się właśnie zastanawiuam czy promotor mnie nie kłamie bo może też do września mam czas :roll: ale on się upiera, że czerwiec :placz:

Posted

Każda uczelnia, a chyba nawet każdy wydział ma swoje własne reguły. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to dokładnie jest u mnie :oops:
Przysiądź fałdów i napisz, będzie z głowy...

Posted

[quote name='asher']Aga, Jar, więc się dziel :multi:

Krzysztof Kubel:evil_lol: cierpliwy, spokojny, z poczuciem humoru, wiec w aucie nie ma stresujacej atmosfery i kazda sytuacje wykorzystwal na nauke - stalam na swiatlach to od razu byla analiza tego skrzyzowania przed nami. Nie wypuszcza tez kursantow od razu do miasta - sam decyduje kiedy taka osoba jest juz gotowa do jazdy w centrum;)

Posted

[quote name='Agnes'] Nie wypuszcza tez kursantow od razu do miasta - sam decyduje kiedy taka osoba jest juz gotowa do jazdy w centrum;)
Jak to?? :crazyeye: To gdzie ludzie jeżdzą, po placu??
Teraz są zalecenia, ze kursant ma wyjechac na drogę publiczną od razu..:p

Posted

PIKA napisał(a):

:crazyeye: głupie zalecenia :shake: najpierw się powinien nauczyć sprawnie zatrzymywać, ruszać i nie wpadać w panikę na każdym zakręcie - wiem co mówię bo w moim - Ha! w moim były mieście był duży ośrodek egzaminacyjny a co za tym idzie 50% samochodów na ulicach to Lki - czasem potrafią naprawdę niebezpieczne sytuacje stworzyc - ofkors nie mam nic przeciwko bo nie zapomniałam jak ja się uczyłam, ale na pierwszej godzinie na miasto to przesada

Posted

no widzisz - nie wyjechałaś w pierwszej godzinie tylko w drugiej :eviltong: ja nie mówię, że cały kurs ma jeździć w kółko po placu, tylko, zeby własnie w tej pierwszej, drugiej godzinie nauczyć się w miarę płynnie reagować bo instruktor nie zawsze daje radę zareagować, zresztą nie ma co dyskutować bo to instruktorzy pewnie dobierają indywidualnie do każdego i jego wrodzonych/nauconych wcześniej umiejętności - swoją drogą to przerąbana robota - wykończyłabym się nerwowo :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: głupie zalecenia :shake: najpierw się powinien nauczyć sprawnie zatrzymywać, ruszać i nie wpadać w panikę na każdym zakręcie - wiem co mówię bo w moim - Ha! w moim były mieście był duży ośrodek egzaminacyjny a co za tym idzie 50% samochodów na ulicach to Lki - czasem potrafią naprawdę niebezpieczne sytuacje stworzyc - ofkors nie mam nic przeciwko bo nie zapomniałam jak ja się uczyłam, ale na pierwszej godzinie na miasto to przesada

Po to siedzi instruktor, który ma lusterka, dodatkowe pedały i ma prawo złapać za kierownice w sytuacji kryzysowej.
A czego się nauczysz na placu?? Na pewno nie poruszania się w ruchu miejskim i niestwarzania groźnych sytuacji.
Czy zmiany pasa ruchu nauczysz się na placu?? Czy skrętu w lewo nauczysz się na placu ? Nie nauczysz sie ..
Ja już widziałam agregatów ktorzy nie potrafili się ustawić do lewoskretu

Ja i kazdy inny kursant z mojej szkoły wyjeżdzał w drugiej godzinie. pierwsza była organizacyjna z pokazem światłem i tych wszystkich dupereli pod maską oraz jazdą " w kólko" po osiedlowej uliczce
I jestem zadowolona .. bo na miescie byłam jakieś 30 godzin (z 34) - reszta to plac z łukiem i górką bo to na egzamin potrzebne. tak kilka razy na 30 minut zjechalismy, przy okazji miałam wjazd i wyjazd z bramy
To i tak mało uważam, pewnie mialabym więcej gdybym jakimś cudem nie zdała egzaminu za pierwszym razem.
Wiem, ze wycinałam numery jak zaczełam jeżdzic sama i wiem, ze tych numerów wycinam coraz mniej

Dla mnie, jako współuzytkownika drogi lepsze jest, ze "groźne" sytuacje stwarza "L" bo widząc oznaczony tak samochód musze zachować ostrozność, bo mogę sie jakiegoś numeru w wykonaiu "L-ki" spodziewać.. Gorzej jak takie "groźne" sytuacje stwarza już samodzielnie jeżdzący niedouczony kierowca, który jazdy samochodem uczył się głownie na placu :cool1:
O otartych samochodach przy parkowaniu nie wspomnę .. to nie "L" trą samochody, ale "zawodowcy", głownie ci uczący się "na pachołkach"

Z jednego jestem nie zadowolona nie jeździlam po dużych warszawskich rondach. Jazdy po rondach uczylam się sama "po nocy" czyli przy malym natężeniu ruchu, gdzie mialam czas na przeanalizowanie z którego pasa gdzie mogę jechać. A tego ludzie też nie potrafią. To nie "L" przecina rondo "na skos" z pasa skrajnie wewnętrznego,(3 pasy na rondzie) ,wyjeżdzając mi tuż przed maskę i zmuszajac mnie do gwaltownego hamowania, bo się akurat panu-kierowcy przypomniało,ze musi akurat teraz skręcac w prawo.
Praktyka czyni mistrza... a praktyka to jazda po ulicach pelnych samochodów, najlepiej jeszcze po ciemku w deszczu, bo w takich warunkach ostatecznie po uzyskaniu prawka bedziemy się samodzielnie poruszać

Posted

PIKA napisał(a):

po pierwsze - piszac miasto mam na mysli Centrum a nie dzielnica jaka jest Ursynow gdzie Asia bedzie chodzic na kursy:cool1: Tu nic sie nie dzieje - nie ma wielkich rond, nie ma tramwajow.
Ja pierwszy dzien spedzilam na Kabatach - krecac sie przy Tesco i uwierz lub nie dobrze na tym wyszlam. Do Centrum wyjechalam na 15ej godzinie, do tego czasu jezdzilam po Ursynowie, Wilanowie i cwiczylam plac. Zdalam za pierwszym razem:cool1:;) On nie ma w zwyczaju wpuszczac kursanta pod trawmaj bo wie co kursant na poczatku zrobi:lol:

Posted

[quote name='malawaszka']:crazyeye: głupie zalecenia :shake: najpierw się powinien nauczyć sprawnie zatrzymywać, ruszać i nie wpadać w panikę na każdym zakręcie

dokladnie tak - ja jak widze Lke ktora jezdzi po ulicy pierwszy raz i jezdzie 30km/h - to jest zagrozenie dla innych kierowcow!! A tak jezdzi poczatkujacy kursant (najczesciej oczywiscie, mowie o takim ktory za kierownice wsiada pierwszy raz - na kursie, jak ja)

[quote name='PIKA']Po to siedzi instruktor, który ma lusterka, dodatkowe pedały i ma prawo złapać za kierownice w sytuacji kryzysowej.
A czego się nauczysz na placu?? Na pewno nie poruszania się w ruchu miejskim i niestwarzania groźnych sytuacji.

czego? chociazby tego co potem trzeba pokazac na egzaminie:lol: teraz luk sprawia wieelee problemow - wprowadza niedlugo zmiany w tym,ze nie wolno najechac na linie, a nie tylko dotknac slupka. Nie wolno sie zatrzymac - luk musi byc perfekcyjnie wykonany, cwiczylam go na prawde dlugo

[quote name='PIKA']Czy zmiany pasa ruchu nauczysz się na placu?? Czy skrętu w lewo nauczysz się na placu ? Nie nauczysz sie ..

PIKA ale nikt nie mowi, ze masz jezdzic 30h na placu:lol: ja mowie o pierwszych jazdach - pierwsze 2 h

[quote name='PIKA']Ja już widziałam agregatów ktorzy nie potrafili się ustawić do lewoskretu

ja tez i moj instr tez - nie raz nie dwa mi mowil, ze kursantka by miala niezly wypadek bo stali na skrzyowaniu na skrecie w lewo, inni juz zaczynali miec zielone a ona ciagle stala i sie trafil osilek - jadacy zdecydowanie wiecej niz 50km/h - zmiazdzylby Lke jak nic:shake: takich skretow rowniez wg mnie nie powinno sie wykonywac od razu, na poczatku

[quote name='PIKA']O otartych samochodach przy parkowaniu nie wspomnę .. to nie "L" trą samochody, ale "zawodowcy", głownie ci uczący się "na pachołkach"

nikt nie uczy sie jazdy na pacholkach - oprocz luku i parkowania rownoleglego - bo na egzaminie o co innego chodzi...chyba ze szkola jest daleko za murzynami, sa takie ktore nadal maja CORSy w wyposazeniu:roll:

[quote name='PIKA']Z jednego jestem nie zadowolona nie jeździlam po dużych warszawskich rondach.

a widzisz - ja mimo, ze nie wyjechalam od razu do Centrum to po takich rondach sie najezdzilam:lol:

[quote name='PIKA']Praktyka czyni mistrza...

dlatego tez nie ma wiekszej roznicy czy na tej pierwszej czy drugiej godzinie pojedzisz gdzies dalej - roznica jest co bedziesz robic pozniej majac magiczny swistek jakim jest Prawo Jazdy;)

Posted

Agnes napisał(a):
po pierwsze - piszac miasto mam na mysli Centrum a nie dzielnica jaka jest Ursynow gdzie Asia bedzie chodzic na kursy:cool1: Tu nic sie nie dzieje - nie ma wielkich rond, nie ma tramwajow.
Ja pierwszy dzien spedzilam na Kabatach - krecac sie przy Tesco i uwierz lub nie dobrze na tym wyszlam. Do Centrum wyjechalam na 15ej godzinie, do tego czasu jezdzilam po Ursynowie, Wilanowie i cwiczylam plac. Zdalam za pierwszym razem:cool1:;) On nie ma w zwyczaju wpuszczac kursanta pod trawmaj bo wie co kursant na poczatku zrobi:lol:

Nie, no tak to OK. :lol: Ulica to ulica są inne samochody i tak ma być :)

Ja.. tramwajów uniknąc nie mogłam, bo się nie dało. :evil_lol: Ale na początku przecinalismy tory na światłach i na wprost :lol:
Ale pierwsze skrzyzowanie jakie musialam pokonać na tej drugiej godzinie :mdleje: bo inaczej się nie dało do domu dojechac..:evil_lol: Ze skrętem w lewo, tramwaje i do tego dłuuugieeee.(w ul. Powstanców ślaskich musialam skręcić) Na szczęście światła kierunkowe, ale znowu dośc krótkie, a ja mistrzem szybkosci, wiadomo, nie byłam :evil_lol:
Też zdałam za pierwszym razem :)

Posted

[quote name='Agnes']
PIKA ale nikt nie mowi, ze masz jezdzic 30h na placu:lol: ja mowie o pierwszych jazdach - pierwsze 2 h

no ja też :evil_lol:

ja też za pierwszym :diabloti: więc Aśka nie masz wyjścia :evil_lol: