Alicja Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 daga10011 napisał(a)::lol: :lol: :lol: nie taki rynsztokowy-bo wypipkowany :lol: no i jeszcze w takie ładne gwiazdki :wink: Quote
anetta Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 A wy dalej swoje :lol: :lol: :lol: :lol: Moze bedziecie miec jakas swoja nazwe?8) Np. wypipkowane pipki :o Boszzzzz, od rzeczy juz godom. :o :shake: Asher, a jak sie czuje piekny Bezyk? 8) Fajna mialas rybke 8) :lol: :lol: :lol: Quote
Maga100 Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 anetta napisał(a): Np. wypipkowane pipki :o Boszzzzz, od rzeczy juz godom. :o :shake: :roflt: :roflt: Aher, tak, musisz zmienić nazwę na pipki :cunao: Quote
LAZY Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Hejka Asher....hihi...podoba mi sie tutaj.... :evilbat: Ale nie wiem cyz na Ptasie Mleczka zarobimy jak dalej w takim tempie będziemy pipkowac :lol: Quote
asher Posted September 12, 2005 Author Posted September 12, 2005 Eeee, zaraz idę się Ewelinie podlizać, dam jej ekstra przepis na ptasie mleczko domowej roboty, to chyba nie będzie świnia i mi nie zamknie topiku? :lol: Quote
Alicja Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 asher napisał(a):Eeee, zaraz idę się Ewelinie podlizać, dam jej ekstra przepis na ptasie mleczko domowej roboty, to chyba nie będzie świnia i mi nie zamknie topiku? :lol: a nam też dasz przepisik :roll: Quote
daga10011 Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 no wlasnie :P .My gmin tutaj-ale przepisik mile widziany 8) Quote
asher Posted September 12, 2005 Author Posted September 12, 2005 Macie łakomczuchy :lol: Galaretkę rozpuszcza się w mniej więcej 3/4 szklanki (o pojemności 250 ml, dla mnie to wższa matematyka, se same przeliczcie ile to jest 3/4 z 250 ml jak macie inne szklanki :wink: ) wrzącej wody. Potem się galaretkę studzi i taką chłodną, ale nie zastygniętą! miksuje się z puszką mleka skondesowanego NIEsłodzonego. Niestety nie mam akurat mleka skondensowanego więc nie wiem jaką ma pojemnośc puszka, ale tez chyba ok. 250 ml... Masę wylewa się do formy, czeka az zastygnie i wylewa się kolejną warstwę o innym smaku. Jak chce się miec warstwę śmietankową, to do mleka zamiast galaretki dodaje się łyżke stołową żelatyny (rozpuszczonej w ok. 3 łyżkach stolowych wody) i ok. 3 - 4 łyżek stołowych cukru pudru i się miksuje (nie używa się słodkiego mleka skondensowanego, bo za gęste i się nie da ładnie zmiksować). Moja mama zazwyczaj robiła też jedną warstwę samej galaretki. Quote
daga10011 Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 ja najbardziej lubie ta warstwe smietankowa :P tzn lubilam :roll: bo od czasu ciazy mdli mnie na slowo slodkie-ale moja rodzinka uwielbia-wiec wykorzystam przepis :D Quote
Alicja Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 oj chyba będziemy dziś majstrować mikserem :wink: :eating: Quote
asher Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber: Quote
Alicja Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 asher napisał(a):Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber: no , narazie zjadłam 20 dkg galaretki w czekoladzie :oops: :oops: :oops: Quote
asher Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 A ja piję soczek wielowarzywny Fortuny. Genialna sprawa!!! :D Przepyszny, lekko słodkawy, więc mi przechodzi ochota na słodycze, zdrowy, ma te wszystkie witaminy i inne potasy, no i co najważniejsze 1 litr ma nie całe 250 kalorii 8) 8) 8) Quote
Alicja Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 asher napisał(a):A ja piję soczek wielowarzywny Fortuny. Genialna sprawa!!! :D Przepyszny, lekko słodkawy, więc mi przechodzi ochota na słodycze, zdrowy, ma te wszystkie witaminy i inne potasy, no i co najważniejsze 1 litr ma nie całe 250 kalorii 8) 8) 8)ja próbuję obudzić się 3 kawą :evil: / a soczki lubię :wink: / Quote
kate_m. Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Mniam, ale narobiłyście mi smaka na ptasie mleczko.... Quote
Hanna R. Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):asher napisał(a):Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber: no , narazie zjadłam 20 dkg galaretki w czekoladzie :oops: :oops: :oops: O matko, Ala, jesteś kobietą mojego życia !!! Kup se TE - są ...... ach, szkoda gadać .... Quote
Alicja Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):asher napisał(a):Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber: no , narazie zjadłam 20 dkg galaretki w czekoladzie :oops: :oops: :oops: O matko, Ala, jesteś kobietą mojego życia !!! Kup se TE - są ...... ach, szkoda gadać .... :multi: :multi: :multi: ale ja właśnie miałam te : SOLO i DUET i pochłonęłam wszystkie :oops: :oops: :oops: Quote
asher Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Z cukiereczków to ja najbardziej lubię te :D Quote
Agnes Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0X Quote
asher Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Agnes napisał(a):wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0XA co, nie lubisz? 8) Quote
Alicja Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 asher napisał(a):Agnes napisał(a):wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0XA co, nie lubisz? 8)no właśnie :-? jak można nie lubieć łakoci 8) :eating: Quote
PIKA Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Baby fstrentne :evil: Zabierajcie te slodycze :cry: Ja dzisiaj opitolilam cała opaczke Wedlowskich Bajecznych :oops: :cry: Ja w zyciu nie schudne :cry: Quote
Hanna R. Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 PIKA napisał(a):Baby fstrentne :evil: Zabierajcie te slodycze :cry: Ja dzisiaj opitolilam cała opaczke Wedlowskich Bajecznych :oops: :cry: Ja w zyciu nie schudne :cry: A po co ??? Pamiętaj - jak chuda - to JĘDZA ! Obowiązkowo ! Quote
asher Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 PIKA, a ty po co chcesz się odchudzać? :o Quote
Agnes Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 asher napisał(a):Agnes napisał(a):wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0XA co, nie lubisz? 8) alez nie napisalam ze nie lubie...tylko...staram sie ich jesc bardzo bardzo malo, a takie zdjecia (w szczegolnosci michalkow mniam!) nie pomagaja :roll: Quote
Recommended Posts