Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A wy dalej swoje :lol: :lol: :lol: :lol: Moze bedziecie miec jakas swoja nazwe?8) Np. wypipkowane pipki :o Boszzzzz, od rzeczy juz godom. :o :shake:

Asher, a jak sie czuje piekny Bezyk? 8)
Fajna mialas rybke 8) :lol: :lol: :lol:

Posted

Eeee, zaraz idę się Ewelinie podlizać, dam jej ekstra przepis na ptasie mleczko domowej roboty, to chyba nie będzie świnia i mi nie zamknie topiku? :lol:

Posted

asher napisał(a):
Eeee, zaraz idę się Ewelinie podlizać, dam jej ekstra przepis na ptasie mleczko domowej roboty, to chyba nie będzie świnia i mi nie zamknie topiku? :lol:

a nam też dasz przepisik :roll:

Posted

Macie łakomczuchy :lol:

Galaretkę rozpuszcza się w mniej więcej 3/4 szklanki (o pojemności 250 ml, dla mnie to wższa matematyka, se same przeliczcie ile to jest 3/4 z 250 ml jak macie inne szklanki :wink: ) wrzącej wody. Potem się galaretkę studzi i taką chłodną, ale nie zastygniętą! miksuje się z puszką mleka skondesowanego NIEsłodzonego. Niestety nie mam akurat mleka skondensowanego więc nie wiem jaką ma pojemnośc puszka, ale tez chyba ok. 250 ml...
Masę wylewa się do formy, czeka az zastygnie i wylewa się kolejną warstwę o innym smaku.
Jak chce się miec warstwę śmietankową, to do mleka zamiast galaretki dodaje się łyżke stołową żelatyny (rozpuszczonej w ok. 3 łyżkach stolowych wody) i ok. 3 - 4 łyżek stołowych cukru pudru i się miksuje (nie używa się słodkiego mleka skondensowanego, bo za gęste i się nie da ładnie zmiksować).
Moja mama zazwyczaj robiła też jedną warstwę samej galaretki.

Posted

A ja piję soczek wielowarzywny Fortuny. Genialna sprawa!!! :D Przepyszny, lekko słodkawy, więc mi przechodzi ochota na słodycze, zdrowy, ma te wszystkie witaminy i inne potasy, no i co najważniejsze 1 litr ma nie całe 250 kalorii 8) 8) 8)

Posted

asher napisał(a):
A ja piję soczek wielowarzywny Fortuny. Genialna sprawa!!! :D Przepyszny, lekko słodkawy, więc mi przechodzi ochota na słodycze, zdrowy, ma te wszystkie witaminy i inne potasy, no i co najważniejsze 1 litr ma nie całe 250 kalorii 8) 8) 8)
ja próbuję obudzić się 3 kawą :evil: / a soczki lubię :wink: /

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
asher napisał(a):
Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber:
no , narazie zjadłam 20 dkg galaretki w czekoladzie :oops: :oops: :oops:

O matko, Ala, jesteś kobietą mojego życia !!! Kup se TE - są ...... ach, szkoda gadać ....

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Alicjarydzewska napisał(a):
asher napisał(a):
Oj, ja tez sobie smaku narobiłam :sabber:
no , narazie zjadłam 20 dkg galaretki w czekoladzie :oops: :oops: :oops:

O matko, Ala, jesteś kobietą mojego życia !!! Kup se TE - są ...... ach, szkoda gadać ....

:multi: :multi: :multi: ale ja właśnie miałam te : SOLO i DUET i pochłonęłam wszystkie :oops: :oops: :oops:

Posted

asher napisał(a):
Agnes napisał(a):
wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0X
A co, nie lubisz? 8)
no właśnie :-? jak można nie lubieć łakoci 8) :eating:

Posted

Baby fstrentne :evil:
Zabierajcie te slodycze :cry:

Ja dzisiaj opitolilam cała opaczke Wedlowskich Bajecznych :oops: :cry:
Ja w zyciu nie schudne :cry:

Posted

PIKA napisał(a):
Baby fstrentne :evil:
Zabierajcie te slodycze :cry:

Ja dzisiaj opitolilam cała opaczke Wedlowskich Bajecznych :oops: :cry:
Ja w zyciu nie schudne :cry:

A po co ??? Pamiętaj - jak chuda - to JĘDZA ! Obowiązkowo !

Posted

asher napisał(a):
Agnes napisał(a):
wariatki :roll: jak bedziecie tutaj slodycze wklejac to przestane wpadac do tego topicu 0X
A co, nie lubisz? 8)

alez nie napisalam ze nie lubie...tylko...staram sie ich jesc bardzo bardzo malo, a takie zdjecia (w szczegolnosci michalkow mniam!) nie pomagaja :roll: