Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asher napisał(a):
Znajdują :p Mięsko :oops:
jeza? :crazyeye: Naprawdę? Ktoś zakopuje truposzczaki? :crazyeye:

Vectra napisał(a):

albo jakie numery w totka wypatrz w tych wizjach :evil_lol: :evil_lol:
dla mnie tyż proszę :razz:

asher - proszę tu nie panikować :cool3:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Katerinas']asher - proszę tu nie panikować :cool3:
Ja nie panikuję ;) Martwię się po prostu. No dobra, BARDZO się martwię... ;)

[quote name='Katerinas']jeza? :crazyeye: Naprawdę? Ktoś zakopuje truposzczaki? :crazyeye:
A nie. Znajdują żywe mięsko :grins:

Posted

[quote name='asher']Ja nie panikuję ;) Martwię się po prostu. No dobra, BARDZO się martwię... ;)
oj wiem... gadam tak gadam... ale sama bym jajko ze zmartwienia znosiła... :roll:
sorki :oops:

[quote name='asher']A nie. Znajdują żywe mięsko :grins: :crazyeye: :crazyeye: ekhm... przepraszam ale jakie?

Posted

Katerinas napisał(a):
oj wiem... gadam tak gadam... ale sama bym jajko ze zmartwienia znosiła... :roll:
sorki :oops:

No coś ty, za co przepraszasz? :lol: Ja się nie obraziłam, ja po prostu samej sobie wmawiam, że wcale nie panikuję :cool1: ;)

Katerinas napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: ekhm... przepraszam ale jakie?

Aaaa, różne takie... Chyba głównie myszy. Nie wiem dokładnie, bo im do pysków w trakcie konsumpcji nei zaglądam. Raczej patrzę w drugą stronę i dodatkowo zatykam uszy, żeby nie słyszec tego upiornego... chrupania... :oops::oops::oops:

Posted

asher napisał(a):
Aaaa, różne takie... Chyba głównie myszy. Nie wiem dokładnie, bo im do pysków w trakcie konsumpcji nei zaglądam. Raczej patrzę w drugą stronę i dodatkowo zatykam uszy, żeby nie słyszec tego upiornego... chrupania... :oops::oops::oops:
:crazyeye: :crazyeye: No co Ty ... żrą? :crazyeye:
teee... może im nie pozwalaj? kurdeee..... wiesz no... myszy są różne... nawet nie wiem czy mogą jakieś choroby przenosić? :hmmmm:

Posted

[quote name='malawaszka']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:o qrfa serio żrą?????? :mdleje: :scared:
No qrfa, serio! :mdleje:
Na szczęście rzadko dość. Zazwyczaj kopią, bo lubią ;)

I kilka fotek. Z serii "Goście, goście" :)

Gości miewamy różnych. Ostatnio takich :loveu:

Ka-ka i Luka :)

Lizu, lizu :loveu:

Hmmmm, jakiś dziwny ma smak ten Lucek :roll:

Niech sobie nie myśli, że za kilka całusów dostanie MOJĄ piłkę:mad: I co z tego, że wcale nie lubię się nią bawić? :evil_lol:

Rrrany, kiedy to durne łaciate sobie pójdzie... :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']hahaha widzę, że gościnne jak moje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Sabina jest bardzo gościnna! Bugajski wręcz przeciwnie :evil_lol:

[quote name='malawaszka']a Ka-ka co taka porozbierana? :eviltong:
Bo była gościem długoterminowym :eviltong:

Katerinas, myszy i inne tego typu stworzonka mogą przenosić pasożyty. Dlatego własnie zastanawiam się, czy nie zbadac Sabinie kału, jeśli to krwawienie nie minie. Tyle, ż ejeśli Sabina ma robale, to Bugajski też powinien... A on ma kupy ok :niewiem:

Posted

ale Boogajski jest zdrowy to sobie może organizm lepiej radzi z ewentualnymi robalami , a Sabinka dostaje petardę leków to i sama wiesz - delikatniejsza.
Może i badania warto zrobić ?

rany jak dogo śmiga jak szalone :multi:

Posted

Vectra napisał(a):
ale Boogajski jest zdrowy to sobie może organizm lepiej radzi z ewentualnymi robalami , a Sabinka dostaje petardę leków to i sama wiesz - delikatniejsza.
Może i badania warto zrobić ?
noo... popieram

Posted

[quote name='asher']Dogo ruszyło, więc mogę się wreszcie pochwalić :p Mam aparat! :sweetCyb:

czyli to już nie bedzie galeria, w której mam najmniej nadrabiania :placz:
no. ale mimo wszystko dzielę radość twą :p

[quote name='malawaszka']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:a ja tu wcześniej napisałam to samo co Ewa i gdzie to sie podziało??????? :angryy:

widać siła wyższa uznała, że nie było to zbyt mądre :evil_lol:

Posted

Wiecie co... wy tu gadu gadu, a zdjęć dlaczego nikt nie chwali, hęęęę??? :mad:

Jutro chyba czeka mnie ciekawy dzień :roll: Bugajski przed chwilą pożarł... pół metra sznurka :mdleje: Dosłownie wyrwał go mojej mamie z ręki, na bezczela :crazyeye: Dodam, że wcześniej ów sznurek znajdował się na kaszance :evil_lol: :evil_lol::evil_lol:

A co do krwawienia Sabiny - mam kolejną teorię :roll:
Otóż Sabina żre trawę. W dośc sporych ilościach. Twarda trawa niestety może uszkadzać jelita i powodowac krwawienie. Najgorsze, że takie hurtowe zjadanie twardej trawy, głównie perzu, zazwyczaj jest spowodowane nadkwaśnością. Nadkwasnośc z kolei najczęściej jest spowodowana złym żywieniem, głównie chodzi o gotowe komercyjne karmy... Sabina żarła trawę już od dawna. Jesli więc miała nadkwaśność, to podawane teraz leki jeszcze ją spotęgowały... Niby dostaje Ranigast, ale to widac nie wystarcza.
I tu koło się zamyka... Jeśli to faktycznie to - to nie mam pojęcia co robić. Odstawię leki - źle. Nie odstawię - też źle :placz:
Strasznie skołowana jestem, wiecie? :huh:No nic, w piątek pójdziemy do weterynarza, niech on też trochę pogłówkuje...
A póki co spróbuję przestawić Sabinę na gotowane jedzenie. Choć czarno to widzę, pewnie znowu zaczną się jazdy z biegunkami. Zacznę też podawać jej mocniejszy ranigast.
Cholera, no!!!! :wallbash:

Posted

Dzięki Sabinko, znam tę karmę. Tylko cena trochę odstrasza :shake: A już i tak na lekarstwa dla niuni wydaję tyle, że lepiej, nie pytaj :shake: Dlatego najpierw wypróbuję tańszą opcję - gotowane ;)

Goście czasem bywają nieużyci :mad:

Oooo, pączuś :loveu:

Ciotka, no nie bądź świnia, podziel się :loveu::loveu::loveu:

Nie, to nie :obrazic:
Idę do drugiej cioci, od niej wygodniej sępić :evil_lol:

Posted

A nie mówiłam? Druga ciocia fajniejsza! :sweetCyb:
Tylko czemu ten Luka tak mi się do nosa przyssał? :hmmmm:

Czuję, że mój nos jest jakby czystszy...

Dośc już Luka! :mad:

Ciooocia, daj jeszcze :loveu:

Posted

Jaka jestem wściekła :angryy::angryy::angryy:
Przed chwilą na spacerze Słonina skasowała suce ucho :angryy: I oby tylko ucho, wieczorem pójde się dowiadywać co i jak... :roll:
Nie zauwazyłam, że zbliza się babka z psami, no i aż się zakurzyło. Zdjęłam wariatkę z tamtej suki szybciutko i na tyle mi przytomności starczyło, że zdjemowałam za obrożę, a nie za skórę, bo byłaby masakra, ze względu na Sabiny guza... A i tak chyba parę razy tamta suka przywaliła Sabinie kłami w łeb, cholera, no!!! :placz:
Na początku w szoku byłam skąd taka wściekłośc u Sabiny, ale po sekundzie przestałam się dziwić, bo to były suki, które nieźle sobie u niej nagrabiły - nie raz do Sabiny wystartowały, nie raz była sytuacja, że jedną ręką trzymałam oba burki, a drugą opędzałam się od tamtych. A jak przechodzimy obok posesji na której są te suki, to tamte prawie plot rozwalają, tak sie miotają.
I tak szczęście w nieszczęściu, że teraz ta większa i agresywniejsza suka była na smyczy - inaczej byłaby prawdziwa jatka... :shake:
Kuźwa, no, ale jak coś poważnego się stało tamtej, to wiadomo, że do kosztów leczenia bedę się musiała dorzucić. Jakbym miała za mało wydatków :shake:
Całości kosztów jednak pokrywac nie zamierzam, bo tamta suczka tez była bez smyczy i to ona do Słoniny podbiegła...
Wrrrrr, a miał być taki miły spacerek :roll::roll::roll::angryy::mad::placz:

Posted

[quote name='malawaszka']a czyja ta/ten Luka??? :cool3:
Jednej znajomej ;) Ten Luka ;)

[quote name='Vectra']coś marnie ta Luka sprzątała , widzę krem z napoleonki z Sabinim nochalku
Lucek sprzątał bardzo dokładnie :grins: Aż za dokładnie na Sabiny nerwy, więc grzecznie pokazała ząbki na co sprzątacz grzecznie się odluckował :grins: ;)

Asherowa , może na początek nie dawaj Sabinie warzyw co ? wiesz biegunki i te sprawy .. ja wiem , że dużo wiesz ;) ale ja też mam zasranego psa po gotowanym :evil_lol: po warzywach srał dalej niż widział.

Tak sobie własnie pomyślałam, że na początku wprowadzę pomalutku sam ryż z kurczakiem. Dzisiaj dostanie ok. pół udka z odrobiną rozgotowanych płatków ryżowych, jutro 2/3 udka, pojutrze całe udko, itd. - plus ciągle suche, oczywiście odpowiednio mniej suchego z dnia na dzień. W przyszłym tygodniu powoli wprowadzę marchewkę, a za dwa tygodnie postaram się całkiem odstawić suche. Potem będę powolutku próbowała wprowadzac inne warzywa - ale raczej tylko gotowane.

[quote name='Vectra']A jaką Ty dajesz teraz jej suchą karmę ?
Od ok. pół roku Nutrę Gold. Najpierw był senior, teraz wziełam im jagnięcinę dla odmiany.
Ale trawę Sabina wcinała bez względu na rodzaj karmy.
Poczytałam dzis sobie o nadkwasocie, no i niestety moze ją powodowac m. in. teofilina, a Sabina od trzech lat jedzie własnie na teofilinie, dzień w dzień...

[quote name='malawaszka']łomatko współczuję :shake:- ale Sabinie nic sie nie stało mam nadzieje
Też mam taką nadzieję. Bo jak w styczniu rzucił się na nia pies i uderzył w głowę, to była masakra :placz::placz::placz:
Teraz mogę tylko ją obserwować...

Posted

qrwwwww jak nie urok to sraczka :shake: trzymam :kciuki: żeby nic nie było!

a BTW czy Wy zawsze tak kombinujecie jak zmieniacie karmę - tu bardziej pytam o zdrowe psy bo z chorymi wiadomo trzeba ostrożnie???? bo ja nie :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
a BTW czy Wy zawsze tak kombinujecie jak zmieniacie karmę - tu bardziej pytam o zdrowe psy bo z chorymi wiadomo trzeba ostrożnie???? bo ja nie :lol:

Jak zmieniam z suchego na suche, to raczej nie kombinuję. Chyba, że mi akurat resztka starej karmy została - wtedy mieszam, ale bez odmierzania porcji starego i nowego wagą apteczną ;)
Ale jak z suchego na gotowane, albo na odwrót, to już muszę być ostrożniejsza ;)
Zwłaszcza, że Sabina własciwie nie za dobrze się miała na gotowanym. Ale to było daaawno, na samym początku, jak do mnie trafiła, potem był BARF - totalna porażka, a od prawie dwóch lat je suchą karmę. Może coś się zmieniło? :razz:

Idę zrobić wariatce zimny okład na ten durny łeb :roll: