Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
to może zacznij małymi kroczkami to odchudzanie jak już tak bardzo chcesz schudnąc :razz::razz:
Kiedy małymi kroczkami mnie nie urządza :shake:
Za dwa tygodnie idę na wesele i nie mam kasy na kieckę, bo kasa poplynęła do rynsztoka wraz z kupą Sabiny, a jedyna weselna kiecka jaką mam jest sprzed około 20 kilo własnie :placz: I ktoś ma pomysł, jak to rozwiązać? :evil_lol:

LAZY napisał(a):
Asher czy Ty jesteś mi w stanie wytłumaczyć jakim cudem wyniki trypsyny u Sabinki tak drastycznie się różniły??? Ja rozumiem jakąs 10% rozbieżnosć, ale nie 20-100...Jest na to jakieś logiczne wyjaśnienie?

Wytłumaczenie jest jedno, SGGW zbadało kał za późno :angryy: I dlatego trypsyny było tak mało.

Cześc Haniu! Widzisz, ja i tak jestem jędza, więc zdecydowanie wolę być jędza szczupłą, a nie tłustą :shake: Ale chcieć, to ja sobie mogę... :diabloti:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='HankaRupczewska']
Wiesz przecież, że jak chuda - to JĘDZA ! :p :p :p
:crazyeye: Mogłyście mi to wcześniej powiedzieć:placz: Teraz musze przytyć:obrazic: chodź już kiedyś próbowalam ale nie wyszło:siara:

Posted

czyli jednak późniejsze zbadanie dziala na niekorzyść a nie odwrotnie? Ciekawe ilu psom weterynarze wmówili chorą trzustkę przez takie badanie:mad:

Posted

LAZY napisał(a):
czyli jednak późniejsze zbadanie dziala na niekorzyść a nie odwrotnie?

Tak mi wczoraj powiedział lekarz, że im później, tym trypsyny wychodzi mniej.
A gdzie słyszałas, że jest na odwrót?

LAZY napisał(a):
Ciekawe ilu psom weterynarze wmówili chorą trzustkę przez takie badanie:mad:
Ano właśnie :roll: Jak widac nawet szybkie dostarczenie kału do laboratorium nie gwarantuje, że kupa będzie zbadana na czas :roll: Dlatego lepiej robić to badanie trypsyny w surowicy krwi, bardziej miarodajne jest...

Posted

Asher jak znajdę gdzie to Cię tam odeśle...ale chyba w takim dugim temacie na dogs.pl o trzustce ktoś tak pisał. Ciekawe tylko czy wszędzie ten poziom trypsyny w surowicy krwi się robi...bo ja pierwsze słyszę, że można ją tam znaleźć.

Posted

LAZY napisał(a):
Asher jak znajdę gdzie to Cię tam odeśle...ale chyba w takim dugim temacie na dogs.pl o trzustce ktoś tak pisał. Ciekawe tylko czy wszędzie ten poziom trypsyny w surowicy krwi się robi...bo ja pierwsze słyszę, że można ją tam znaleźć.

O tym badaniu nawet wetka z naszej lecznicy nie slyszała :evil_lol: Jak jej o tym powiedziałam, to przyznała, że nie miała pojęcia, że we krwi tez się to bada i jeszcze wspomniała, że czuje się jak debil :lol: Miała sprawdzić, czy laboratorium z którym wspólparacują robi to badanie. Dopytam w czwartek, bo wtedy idziemy z Sabiną na kontrolę. Mialyśmy iśc wczoraj, ale sobie odpuściłam, bo póki co wsio ok :multi: (tfu tfu tfu odpukać!)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Asherku a nie da się coś poprzerabiać przy tej sukni :razz:a nie zaraz sie głodzić :cool3:
Hahaha, jakbym schudła, to zwęzić pewnie by sie dało :lol: Poszerzyć niestety się nie da :evil_lol:
Ale ja znalazłam wyjście - nie iść na wesele :diabloti:

Posted

Asher - da się wszyć kliniki po bokach kiecki :evil_lol: żartuję i nadal czekam aż podzielisz się sposobem na schudnięcie :razz:

i bardzo, bardzo się cieszę, że Sabinka dobrze się czuje :loveu: :multi:

Posted

Asherku, ja mam rewelacyjny sposób na chudniecie :angryy:
zechciej zaświadczenia jakieś z US i koniecznie z ZUSu!
I koniecznie ZUS niech cię sprawdza 10 lat wstecz i odkryje, że mu czegoś brakuje w 1999 roku :angryy:
Gwarantowany spadek wagi 3 kg w 1 dzien, a przy okazji zawał serca i nerwica, ale to nic, takie drobne efekty uboczne :evil_lol: :angryy:

Posted

Hahaha...widzę Maga, ze miałas styczność z naszym Zakladem Ubezpieczeń...Hihihi...ja z tym żyję na codzien i to co oni wyprawiają w glowie się nie mieści:lol:

Posted

Waszka :lol: :lol: :lol:
Maga, dziękuję, póki co chyba nie skorzystam :diabloti:

Paula, no niestety, raczej nie wpadnę :shake: Na końcu świata sięna te kawy umawiacie, a gonienie metra ostatnim razem było zbyt traumatycznym przeżyciem :shake:

A żeby nie było zbyt pięknie - niedawno odkryłam jakieś wstrętne zgrubienie na siurku Bugajskiego :placz: Tak, jakby go miał spuchniętego w jednym miejscu... :roll: :flaming:

Posted

[quote name='malawaszka'] czemu sie nei chwalisz Sabinka ma 100% trzustkę :razz: :multi: :multi: :multi:

a czym się ma chwalić? :evil_lol: nie ma 50% trzustek :evil_lol:

Posted

:razz:Asherku zrób sobie wolne od macania Boorków ;)
Ja robie Ozzulkowi terapię / sobie też / bo mieliśmy już taki etap ze jak na ozzula spojrzałam to on spierdzielał pod biurko bo myślał ze znów go bedę kontrolować czy wsio ok :evil_lol:

Posted

Bugajski ma to już dłuższy czas. Najpierw to była jakby gulka taka, myslałam, że może po kleszczu? Ale teraz to się powiększyło... :niewiem:
Kurde, skomplikowane te psie siurki :oops: Myślicie, że to normalne, takie cuś na siurku? Kurde, znów sie wygłupię u weta, no bo przecież na pewno mu to pokażę :roll: :evil_lol:

Alu... :roflt: