Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znam wyniki tylko BIS Junior. Sędziował p. P. Śliwka.
Najpierw sędzia wybrał 10 najlepszych juniorów - po jednym z każdej grupy. Następnie dokonał wyboru BIS.
BIS dla West Highland White Terrier, V-ce BIS dla Owczarka Sztlandzkiego, trzecie miejsce dla Boksera.
Zdjęć niestety nie posiadam.

Flashka, ciekawe założenie- jak wystawa warszawska to będzie źle.
Co masz do organizacji wystawy?
Teren, owszem dużo kurzu ale weź pod uwagę, że od 4 tydoni nie było tu deszczu. A sędzia to też z Warszawy był?
Czy abyś nie uczestniczyła nigdy w gorszych wystawach w Polsce? To masz szczęście!

Posted

Mi się też nie podobało. I nie oznacza to, że nie uzestniczyłam w gorszych wystawach, ale ten topic jest o krajowej w Warszawie. Teren rzeczywiście kiepski. Kurz i piach. Potwierdzenia przyszły bardzo późno, gdy już zdążyłam wyjechać z domu......Niby wymagane zaświadczenie zdrowia, ale na bramce nikt nie sparwdził nawet paszportu.
Ogólnie wrażenie średnie. ( a zawsze mogłoby być gorzej :))))))
Tylko z tego o widziałam to nagród było nawet sporo - za to plus dla ZKwP o. Warszawa.

Posted

burzan napisał(a):
Najpierw sędzia wybrał 10 najlepszych juniorów - po jednym z każdej grupy. Następnie dokonał wyboru BIS.
BIS dla West Highland White Terrier, V-ce BIS dla Owczarka Sztlandzkiego, trzecie miejsce dla Boksera.

Teren, owszem dużo kurzu ale weź pod uwagę, że od 4 tydoni nie było tu deszczu. A sędzia to też z Warszawy był?
Czy abyś nie uczestniczyła nigdy w gorszych wystawach w Polsce? To masz szczęście!
Aż trzy osoby mi mówiły, a w tym sędzina, która była od początku do końca , że BIs Junior wygrał buldog francuski. Nic z tego nie rozumiem

Posted

W piątek przed wystawą dostalismy list, ze nie opłaciliśmy wystawy i prosimy zgłosic sie do sekretariatu w dniu wystawy 8) :wink: (oczywiscie opłacone daaawno)
Jesli chodzi o moją suńcię nie było się czego bać pomimo jej mega-lnienia, co prawda nie zebrałysmy medalu ale ocena bdb (pani sędzia powiedziała że super pies tylko widać ze jeszcze ma budowę szczenięcą i wciąż rośnie w góre i jak zacznie się rozrastać to wtedy bedzie dużo lepiej, zreszta nie tylko to jest jej zdanie :D :wink: )...ja się nie martwię w końcu na międzynarodowej było sreberko w kl młodzieży :wink: :P
GRATULUJĘ WSZYSTKIM WYGRANYCH I SUPER OCEN

Posted

Morrisonka napisał(a):
Minimolos - ta wystawa była jednodniowa.

ZAPOMNIAŁEM :lol:
To w takim razie chyba jednak Buldog Francuski nie wygrał BIS Juniorów jak to niektórzy podawali. Za jakiś czas napewno będą wyniki na stronie oddziału w Warszawie i wszystko się wyjaśni :lol:

Posted

Draczyn napisał(a):
burzan napisał(a):

Aż trzy osoby mi mówiły, a w tym sędzina, która była od początku do końca , że BIs Junior wygrał buldog francuski. Nic z tego nie rozumiem

Ja pisalam, że buldożek wygrał BOG junior swoje grupy. To samo było napisane wyżej - że sedzia wybrał 10 najlepszych juniorów a potem wybierał BIS junior. Wśród tej 10 najlepszych juniorów był buldożek.
Widocznie na BIS sie nie załapał.

Posted

U nas też nieźle,ale przkonałam się ile zalezy od dnia i temperatury.Lunka nie dostała CWC w Warszawie bo Pani Sędzina powiedziała ze jej sie Luny ruch nie do końca podoba ze ma słabe wybicie tylnych kończyn.a dokładnie dzien później w Lipsku gdzie było 16 stopni czyli duzo chłodniej Luna wygrała w sukach wszystko co sie dało i Pani Sędzina powiedziała ze ja najwiekszą zaletą jest ruch,mocne wybicie tyłu,płynność ,lekkość i wogóle och ah.
jaenak wystawianie futrzaków w upał nie jest fajne :-?

Gratuluje dogomaniakom sukcesów tych małych i tych wiekszych!
pozdrawiam iwona

Posted

Malwa&Landi napisał(a):
A do mnie dopiero dzisiaj doszło potwierdzenie zgłoszenia :lol: Trochę po czasie

no prosze :lol: , a ja myślałam że tylko ja dzis dostałam :evilbat:

Posted

Malgosia_1, dziękuję za wyjaśnienia.
Nie zmienia to jednak faktu, że 40 zł za obejrzenie całej wystawy 2-dniowej
to jest duża przesada. Ale można to "obejść", trzeba tylko zabrać śpiwór... :wink:

Pozdrawiam.
:D

Posted

proszę o to dożki 8)

psy:

klasa szczeniat
Być może ALBERTO(czarna)
REgan Oregon(czarna)

klasa młodzieży
ABDUL z domu Etny(czarna)
JUMBO JET Saxifraga(czarna)

klasa pośrednia
GUINESS Saxifraga(czarna)

suki:

klasa szczeniąt
Być może A LA ITALIANA(arlekin)
RAPA Oregon(arlekin)

klasa młodzieży
CARIMA Modry efekt(czarna)

klasa pośrednia
CYRANKA Myśłiwi Wodana(czarna z białymi znaczeniami)
DIKE Gratia Superis(czarna)

klasa otwarta
LACY Confiteor(arlekin)