Gonia Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 baskomaniak napisał(a):Myślę, że "cena wejścia" na wystawę nie leży w gestii Związku Kynologicznego... Raczej jest to wartość narzucona przez właściciela terenu, który udostępnia swoje metry kwadratowe dla organizatora wystawy. A oni wiedzą jak wyssać kasę... Sądzę, że Związek Kynologiczny mógłby zareagować na tego typu praktyki... ...jeśli by chciał, ale.... gdzie się wówczas będą odbywać wystawy warszawskie, skoro już chyba wszyscy się wypieli na ZK, A prawda, niestety, chyba jest taka, że w Warszawie już nie ma gdzie takich imprez organizować... Pozdrawiam.W moim oddziale to organizator ustala ceny biletów.Właściciel terenu kasuje za wynajęcie obiektu. :D Quote
Zeliika Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Czy dostaliscie juz potwierdzenia? Ja wciaz nie mam. Quote
Magdalena1 Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 hmmmm,ja też jeszcze nie.. czekam z niecierpliwością :wink: Quote
malgosia_1 Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 baskomaniak napisał(a):Myślę, że "cena wejścia" na wystawę nie leży w gestii Związku Kynologicznego... Raczej jest to wartość narzucona przez właściciela terenu, który udostępnia swoje metry kwadratowe dla organizatora wystawy. A oni wiedzą jak wyssać kasę... Sądzę, że Związek Kynologiczny mógłby zareagować na tego typu praktyki... ...jeśli by chciał, ale.... gdzie się wówczas będą odbywać wystawy warszawskie, skoro już chyba wszyscy się wypieli na ZK, A prawda, niestety, chyba jest taka, że w Warszawie już nie ma gdzie takich imprez organizować... Pozdrawiam. :D To nie jest tak dokladnie..... wystawy na terenie WAT odbywaja sie od kilku lat !!!!! a jednak cena w tym roku byla wyjatkowa!!!!! A jesli chodzi o tereny....Sluzewiec, Pola Mokotowskie, Agrykola.... wreszcie najwiekszy bazar Europy stadion X-lecia itd. itd..... tereny sa tylko trzeba wykazac odrobine inwencji, checi i staran.... Koszty.... rzecz menadzerska.... chociazby zamieszczenie reklam w katalogu, oplaty ze stoiska handlowych obslugujace wystawy.... niestety pazernosc czesto gubi..... wcale sie nie dziwie ze za 600 zlotych niewiele hadowcow decyduje sie umiescic reklame! A moze by tak oddzial sposcil z tonu i wzial przyklad z oddzialow mniejszych, nie tak zasobnych finansowo ale jednak potrafiacy zorganizowac wystawe dobra i.... niedroga!!!! A to ze wystawy warszawskie sa coraz gorsze pod wzgledem organizacji to wiedza wszyscy jej uczestnicy!!!!! szkoda.... bo z uwagi na wielkosc oddzialu maja znacznie wieksze mozliwosci niz odzialy mniejsze... ale coz..... niektorzy zapomnieli ze sa dla "nas".... a nie odwrotnie. A moze warto byloby sie grupowo przeniesc do oddzialu w Legionowie? oddzial maly.... zawsze otwarty na problemy.... i czuc w nim serce!!!!! warszawski oddzial nie ma nawet strony internetowej z prawdziwego zdarzenia. Mnie jest wstyd!!!! Quote
dorotal Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Ja przypominam ze oddzial warszawski odwolal wystawe kwietniowa z wiadomych powodow, wiec musi teraz niestety odbic sie to na cenie za wystawe, zeby oddzial wyszedl na plus. :( Quote
Gonia Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [/b]MAŁGOSIA 1,dzięki za ciepłe słowa o "moim" oddziale!To bardzo miłe i budujące,że ktoś dostrzega nasze starania.Działamy wedle zasady,że nigdy nie jest tak dobrze,żeby nie mogło być lepiej.Zdarzają się nam czasem małe potknięcia,ale to ludzka rzecz.Pozdrawiam :hand: Quote
Marka Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 malgosia_1 napisał(a):Mam nadzieję, że tymrazem bilet wstępu dla zwiedzającego nie bedzie kosztowal 30 zl.!!!!!!!!?????? amigo napisał(a):O jejku! :o Po raz pierwszy będe na wystawie warszwskiej , bo od niedawna tu mieszkam, ale nie spodziewałam się że bilet może tyle kosztować. W Czestochowie ulgowy był za 5 czy 7 złoty - niezła różnica :evil: taaa, ale najlepsze było to, że międzynarodówka w W-wie była przez dwa dni, więc my drugiego dnia z bilecikami z poprzedniego w ręku szorujemy w kierunku bramy - a tu panowie ochroniarze mówią, że dzisiaj musimy sobie kupić nowy bilecik! Byliśmy we dwoje - i za dwa dni imprezy oglądania sobie piesków zapłaciliśmy 120 złotych!!!!!!!!!!!! oglądanie psów w Warszawie to bardzo ekskluzywna i droga rozrywka, kochani... :-? Quote
czarna_hancza Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 :o wow...tyle kasy za wstęp zeby se poogladac? Przegięcie...najdrozsza wystawa na ktorej do tej pory bylam to placilam 10zl...ehhh Quote
malgosia_1 Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Gonia napisał(a): .......Działamy wedle zasady,że nigdy nie jest tak dobrze,żeby nie mogło być lepiej.Zdarzają się nam czasem małe potknięcia,ale to ludzka rzecz.Pozdrawiam :hand: hahaha błędów nie popelnia ten kto nic nie robi!!!! to jest rzecz ludzka.... ale najgorsze jest to ze moj oddzial widzac je nawet nie stara sie ich poprawić!!!! i to jest przerazające. a o bledach.... tez cos wiem... bo swego czasu na BIs Ras Polskich sponsor nie dowiozl obiecanych puchaorow..... hahaha.. ale jakos to przezylam i mimo to dalej z wielka przyjemnoscia uczestnicze w wystawach w Legionowie. Quote
flashka-g Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 ja po prostu jade bo musze...tak bym tam juz nie zawitała. Quote
amigo Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 marka , ta ostatnia wystawa w częstochowie też była rozłożona na dwa dni, i jak się pierwszego spytałam bileterki czy będzie można wejść też na te same bilety drugiego dnia to sie roześmiała :lol: no ale za dwa dni wyszło 15 zł - bez komentarza Quote
Izam Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 eee w sobote to cała rodzinka chciała jechać-ale tak to chyba nic z tego:( Quote
banjo Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Ponieważ moja Vanity (malamutka) zaczęła strasznie lnieć i boję się, że zostanie przez to źle oceniona, mam pytanko: czy suczki dostaną uprawnienia hodowlane jeśli wśród swych ocen nie mają tylko bdb i doskonałych a np dobrą? czy muszą mieć tylko doskonałe i bardzo dobre? Nie wystawiałabym jej teraz gdyby nie fakt, ze wystawa jest kilka ulic ode mnie i chcemy zdobyć jak nawięcej doswiadczenia (mozliwe że sama ją tym razem wystawiam) bardzo proszę o odpowiedź bo nie wiem co mam robić :-? Quote
joanna Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Oceny dobre zdobyte "po drodze" nie maja wpływu na dopuszczenie do hodowli. Nie są brane pod uwagę. Tak więc spokojenie jedź na wystawę. Powodzenia! Należy się za to zastanowić, czy sunia która zgarnia głównie oceny dobre i ma kilka "wymęczonych" bardzo dobrych powinna zostać uznana za hodowlaną, bo przecież teoretycznie do dalszej hodowli powinny być dopuszczane osobniki wybitne.Wszystko zależy od uczciwości właściciela. Aha, Banjo nie bierz mojej wypowiedzi do siebie, to tylko taka ogólna dygresja Quote
banjo Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Joanna dzieki za odpowiedź i powiem, ze w pełni się z Tobą zgodzę, ze jeśli psiakowi po wieeelu próbach udaje się zgarnąć 3 doskonałe oceny nie oznacza to, że powinien byc uznany przez właściciela jako super hodowlanego psiaka. Jak na razie Vani jest po jednej wystawie z doskonałą oceną i sreberkiem w klasie młodzieży ale tym razem się boję :roll: No cóż pójdziemy zobaczymy...to do zobaczenia :D :wink: Quote
joanna Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 No to na twoim miejscu bym się nie bała. Wiele psów zmienia teraz sierść i sędzia powinien to zauważyć. Może postawić na niższej lokacie w porównaniu z psem lepiej owłosionym, ale nie powinien obniżać oceny. Quote
Gonia Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 BANJO, spokojnie!Mam nadzieję,że Twoje nerwy nie udzielą się psiakowi?!Potraktuj to jak trening,a na pewno wszystko pójdzie dobrze!Trzymamy za Was łapki,ja i moje cztery jamniory :D Quote
Magdalena1 Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Został jeden dzień a potwierdzenia nadal brak :roll: aaach ten warszawski oddział :( Quote
joanna Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 No cóż. Może trochę tłumaczy ich to, że w zeszłym tygodniu przeprowadzali sie do nowej siedziby. ( nie wiem po co :evil: ) Zresztą potwierdzenia rozsyła chyba teraz jakaś zewnętrzna firma z Olsztyna. Ja w lipcu dostałam też dopiero w piatek przed wystawą. Quote
banjo Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 dziękuję za ciepłe słowa...a co do potwierdzenia też jeszcze nie mam :-? Quote
Marka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Słyszałam, że w trakcie tej wystawy mają być zawody lub pokazy obedience (nie jestem pewna co, bo z dwóch różnych źródeł słyszałam dwie różne informacje) - czy ktoś z Was coś o więcej tym wie? Quote
PATIszon Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Cy moze mnie kots oswiecic> Przy niektorych psach jest takie (FCI) przy niektorych nie ma. Co to oznacza? Quote
Gonia Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 FCI oznacza,że przydomek hodowlany jest zarejestrowany właśnie w FCI.Może być pisany przed,lub po przydomku,np:MIA v Wenzelhof FCI,lub v Wenzelhof FCI MIA :D Quote
Gonia Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Aha!!!Te hodowle,które nie mają FCI są zarejestrowane w ZKwP.Za rejestację przydomka w FCI wnosi się dodatkową opłatę.Moja hodowla nie ma FCI,bo raczej nieprawdopodobne jest żeby jakaś hodowla na świecie wybrała taki właśnie przydomek :lol: Quote
Gonia Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Sorki ale rozrabiam :cry: FCI przed,lub po nazwie psa oczywiście :-? Quote
Recommended Posts