Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zalezy na ktorym dworcu PKP bedziesz wysiadac:) jesli na centralnym to tam masz autobus 105 ktory zawiezie Cie bezposrednio pod stadion...no prawie bezposrednio ..bedzies musiala przejsc rprzez osiedle domok akademickich:)

Posted

Z Dworca Centralnego autobus 105
odjazdy:
7 - 17, 42
8 - 05, 29, 51
9 - 13, 35, 57
10 - 17, 36, 56
11 - 16, 36, 56
(czas przejazdu ok. 29-34 minut)

lub autobus 109 (też z Centralnego)
odjazdy:
7 - 00, 26, 51
8 - 14, 37
9 - 00, 23, 43
10 - 03, 23, 43
11 - 03, 23, 43
(czas przejazdu ok. 26-33 minut.)

Oba zaczynają swoje kursy z Dw. Centralnego
(przystanek "DW.CENTRALNY 18")
i w obu przypadkach przystanek obok wystawy to:
"WAT 02" lub "ARCHIMEDESA 02"
(wydaje mi się, że od przystanku "Archimedesa 02" jest bliżej)
Dalej, dojście do wystawy spacerkiem przez osiedle.
Autobus 109 powinien być luźniejszy z uwagi na to,
że następny przystanek po "ARCHIMEDESA 02" to już koniec trasy.

Na koniec ważna informacja:
Przystanek "DW.CENTRALNY 18" usytuowany jest na ulicy EMILII PLATER
i aby najwygodniej się do niego dostać,
trzeba przejściem podziemnym dworca
udać się od razu do wyjścia na ul. Emilii Plater.

Pozdrawiam.
:D

Posted

Jeszcze jedno pytanko :oops: (przepraszam, ze tyle pytan mam, ale kompletnie nie znam Warszawy....).
Jakbym jechala Polskim Expressem, ktory zatrzymuje sie Warszawa (al. Jana Pawła II) lub Warszawa (Port Lotniczy im. F. Chopina).
Jak latwiej jest trafic? PKP czy Polski Express? ;)

Posted

Paolinka, wysiadasz z autobusu na Jana Pawła II
(to jest przy Dworcu Centralnym),
schodzisz do wspomnianego wyżej przejścia podziemnego,
którym wzdłuż dworca udajesz się w kierunku Pałacu Kultury
do wyjścia na ul. Emilii Plater.
Tam przejście podziemne już się kończy
i aby nie nadrabiać drogi wychodzisz na powierzchnię schodami na lewo.

Pozdrawiam.

Posted

Mam pytanko do posiadaczy berneńczyków: O której mniej więcej godzinie będą wystawiane 10.09.?
Mam znajomych, którzy chcieliby koniecznie obejrzeć te psiaki na żywo. A nie chcemy przyjechać za późno lub za wcześnie.

Posted

[quote name='Katerinas']Mam pytanko do posiadaczy berneńczyków: O której mniej więcej godzinie będą wystawiane 10.09.?
Mam znajomych, którzy chcieliby koniecznie obejrzeć te psiaki na żywo. A nie chcemy przyjechać za późno lub za wcześnie.

O 12:30 ring 3

Posted

[quote name='Katarzyna'][quote name='Katerinas']Mam pytanko do posiadaczy berneńczyków: O której mniej więcej godzinie będą wystawiane 10.09.?

O 12:30 ring 3 Dzięki :)

Posted

paolinka napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie :lol:
Tym razem z innej beczki...
Czy ew. ktos by mi mogl pozyczyc psiaka na mlodego prezentera?

Służę dobrze prowadzącą sie suczką alaskan malamute jeśli chcesz.
pozdrawiam iwona

Posted

O jejku! :o Po raz pierwszy będe na wystawie warszwskiej , bo od niedawna tu mieszkam, ale nie spodziewałam się że bilet może tyle kosztować. W Czestochowie ulgowy był za 5 czy 7 złoty - niezła różnica :evil:

Posted

slowo daje!!!!!!!!!!!! tyle kosztowal w lipcu na wystawie międzynarodowej!!!! Wierzcie mi samej mi glupio i wstyd :oops: bo jestem z tego oddzialu!!!! W lipcy "na dzien dobry" potraktowano auto na parkingu 30 i 30 zl bilet "dla mojej obstawy meskiej"! nie zartuje!!!! sama o malo nie dostalam zawalu!!!! Pocieszam sie faktem ...ze byc moze oddzial chcial w ten sposob powetowasc sobie straty zwiazane z odwolaniem wystawy kwietniowej............ tylko dlaczego takim kosztem i komu to ma sluzyc? chyba nie propagowaniu imprezy!

Posted

Ja postawiłam samochód daaaaleko,wiec nie musiałam płacić.No ale byłam tylko jako widz i jak zobaczyłam cenę biletu to myślałam na początku że to żarty!Ciekawe jak bedzie w sobote...
pozdrawiam iwona

Posted

Chciałabym sie przy okazji o coś zapytać. Przed każdą wystawą, na stronie ZKWP szukam informacji o której wystawa sie rozpoczyna i albo nie ma , albo ja nie umiem znależć. Pomyslałam, że może od lat wiadomo, że wystawy zaczynaja się zawsze o jakiejs tam stałej godzinie i tylko ja jedna biedna owca o tym nie wiem. Warszawska też nie wiem o której się rozpoczyna. Czy moglibyście mi powiedzieć jak to jest?

Posted

sabina1 napisał(a):
Chciałabym sie przy okazji o coś zapytać. Przed każdą wystawą, na stronie ZKWP szukam informacji o której wystawa sie rozpoczyna i albo nie ma , albo ja nie umiem znależć. Pomyslałam, że może od lat wiadomo, że wystawy zaczynaja się zawsze o jakiejs tam stałej godzinie i tylko ja jedna biedna owca o tym nie wiem. Warszawska też nie wiem o której się rozpoczyna. Czy moglibyście mi powiedzieć jak to jest?

Na stronie internetowej oddziału kilka dni przed wystawą masz podany plan sędziowania. W Polsce oceny psów na ringach najczęściej zaczynają się o 10:00.

Posted

A za granica wcześniej :lol: a na Litwie jest jeszcze przesunięcie czasu :evil: Zawsze sie zastanawiam czemu wystawy nie są po południ,człowiek by sie wyspał,psy by sie wyspały...a tak...
pozdrawiam iwona

Posted

Myślę, że "cena wejścia" na wystawę nie leży w gestii Związku Kynologicznego...
Raczej jest to wartość narzucona przez właściciela terenu,
który udostępnia swoje metry kwadratowe dla organizatora wystawy.
A oni wiedzą jak wyssać kasę...
Sądzę, że Związek Kynologiczny mógłby zareagować na tego typu praktyki...
...jeśli by chciał, ale.... gdzie się wówczas będą odbywać wystawy warszawskie,
skoro już chyba wszyscy się wypieli na ZK,
A prawda, niestety, chyba jest taka, że w Warszawie już nie ma gdzie takich imprez organizować...

Pozdrawiam.