carotina Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Ktoś się wybiera?? :wink: Ja się właśnie zastanawiam :P obsada: Grupa 1 Group Bożena Kalinowska (PL) Krystyna Opara (PL) Waldemar Federak (PL) Owczarek niemiecki / German Shepherd Dog Grupa 2 Group Cristian Stefanescu (ROM) Istvanne Juhasz (H) Liliana Bachurzewska (PL) Halina Dmowska (PL) Henryk Jurek (PL) Bożena Kowalska-Malitka (PL) Paweł Pikos (PL) Anna Rogowska (PL) Joanna Sońta (PL) Grupa 3 Group Małgorzata Jurek (PL) Wojciech Myszkowski (PL) Janusz Opara (PL) Andrzej Pławiński (PL) Grupa 4 Group Ina Małecka (PL) Grupa 5 Group Barbara Larska (PL) Ewa Szeliga-Szeremeta (PL) Grupa 6 Group Maria Bruska (PL) Grupa 7 Group Tadeusz Chwalny (PL) Grupa 8 Group Elżbieta Chwalibóg (PL) Henryk Stępka (PL) Grupa 9 Group Wanda Kowalska (PL) Adam Ostrowski (PL) Grupa 10 Group Małgorzata Rogozińska (PL) Quote
Flaire Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 No ja pewnie będę z małą, chociaż troszkę to będzie zależało od sędziego. Spróbuję w przyszłym tygodniu się dowiedzieć, kto ma Airedale... Quote
Conan Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Ciekawe kto będzie sędziował beardi ? Może się czegoś dowiem w poniedziałek, bo to dzień naszej sekcji, ale to jeszcze nic nie znaczy.... Mogli jeszcze nie ustalić komu co dać. Quote
carotina Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 a mi obasada jak najbardziej odpowiada :D , co prawda wolałabym żeby jednak przypadł nam pan, aczkolwieg jeżeli bedzie pani, to też ok :wink: :D Quote
Flaire Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Hej, u mnie nie jest źle... Z czterech możliwych sędziów w III grupie, jedna osoba byłaby super, dwóch nie znam, więc narazie jak najbardziej ok :wink: , a tylko czwarta osoba znaczyłaby, że na tej wystawie będę sekretarzować, a nie wystawiać. :wink: Quote
Incunabula Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 80 zł jak na krajówkę to troche duzo. A i obsada nie powala na kolana.. Raczej mnie nie będzie, chyba że jako widz :P . Quote
Zeliika Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Uwazam, ze 80 zl za krajowke, czyli 5 zl mniej niz a miedzynarodowa, to przegiecie. Quote
dorotal Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Musza odzyskac kase bo odwolanej kwietniowej wystawie. Quote
Zeliika Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Oszczednosci najwyrazniej robia nie tylko na wystawcach, ale i na sedziach, jak wnioskuje z obsady. Czuje sie sfrustrowana i chyba omine te wystawe, mimo, ze to moje miasto. Quote
Nitencja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Flaire napisał(a):No ja pewnie będę z małą, chociaż troszkę to będzie zależało od sędziego. Spróbuję w przyszłym tygodniu się dowiedzieć, kto ma Airedale... Flaire...... nie rozumiem, Jak sie ma pieknego psa to niewazny sedzia. Quote
Zeliika Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Nitencja napisał(a): Jak sie ma pieknego psa to niewazny sedzia. Oj, mozna sie rozczarowac :wink: Quote
Nitencja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 wiesz. Jesli pies jest naprawde SUPER to nie rozczarujesz sie.mialam tego przyklad kiedy moj znajomy nie chcial jeschac na wystawe poniewaz sedziowal Wegier o ktorym nie byl przekonany czy doceni jego psa;-). W koncu namowilam owego Pana...... i jego pies wygral BOB !! NO ale faktycznie pies to prawdziwa zyleta..... Quote
truflaistrucel Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Conan, a daloby sie sprawdzic kto bedzie sedizowal PONy? Bylabym bardzo wdzieczna! pozdr Ula & POMPONY Quote
LAURA Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Ja będe :) w koncu pod wa-wą mieszkam..... :lol: Quote
Conan Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Byłam dzisiaj w ZK, kierownika pasterzy nie było, jakoś nie dojechał, ale dowiedziałam się tyle że podzielą rasy między p.Kalinowską a panią Oparą od ilości zgłoszonych w poszczególnych rasach. Więc ZASADNICZO NA DWOJE BABKA WRÓŻYŁA. Absolutnie zgadzam się z Wami że 80,- za krajówkę to lekuśno zbyt wiele i chyba sobie odpuścimy, choć na miejscu. Lepiej zebrać siły na klubówkę. PS. Strona uaktualniona. Zapraszam Quote
Flaire Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Nitencja napisał(a):Jesli pies jest naprawde SUPER to nie rozczarujesz sie.Ale po pierwsze, ja nie będę wystawiać naprawdę super psa. A po drugie, jeśli wiesz już, że komuś sie konkretny typ nie podoba, to czy byś pokazała mu psa jeszcze bardziej w tym typie, niż pies, na którego wskazał, że mu się nie podoba? Bo ja nie. Co niekoniecznie znaczy, że u tego sędziego nigdy nic nie pokażę, ale znaczy, że nie pokażę mu tego, co sam mi powiedział, że mu nie odpowiada. I to nie na ringu, w czasie oceny tak powiedział, tylko obok ringu gadaliśmy, on komentował, a ja wyciągałam wnioski - wyraźnie było to dla niego ważne, bo mówił i mówił. A ja słuchałam, choć wtedy nawet nie wiedziałam, że to sędzia - dopiero potem się dowiedziałam 8) :D Moim zdaniem zdawać sobie sprawę z tego, co masz i wiedzieć, co komu pokazać to część sztuki wystawiania. Z reguły trzeba za taką wiedzę o danym sędzi zapłacić kilkoma wystawami, a ja tu miałam za darmo. :D Więc czuję się zobowiązana skorzystać. :D Quote
LAURA Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Conan napisał(a):Absolutnie zgadzam się z Wami że 80,- za krajówkę to lekuśno zbyt wiele i chyba sobie odpuścimy, choć na miejscu. 80 zł w Łodzi na MIĘDZYNARODOWEJ trzeba zapłacić :roll: Quote
Malvina Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 My może też się pojawimy :) wszystko zależy od częstochowy... Quote
paolinka Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Ja bym pojechala.... Zawsze unikalam Warszawy ze wzgledu na obsade. Ale teraz sedzia od Beagli baaardzo mi pasuje! Jednak 80zł to duzo jak za krajowke :-? Tym bardziej jak sie jedzie z 2 psami... Byl ktos w ZK i pytal? Quote
Zeliika Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 paolinka napisał(a):Ja bym pojechala.... Zawsze unikalam Warszawy ze wzgledu na obsade. Ale teraz sedzia od Beagli baaardzo mi pasuje! Masz na mysli p. Marie Bruska? Jak ona sedziuje? Quote
Conan Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Czy jaiegoś pastucha sędziowała p. Kalinowska i p.Opara / Jak było ? Quote
Savannah Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Artik&Shapali napisał(a):A kto będzie sędziował husky?? ja obstawiam że pani Larska. Przynajmniej wartościowe psiaki wygrają :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Recommended Posts