Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś się wybiera?? :wink: Ja się właśnie zastanawiam :P

obsada:
Grupa 1
Group Bożena Kalinowska (PL)
Krystyna Opara (PL)
Waldemar Federak (PL)
Owczarek niemiecki / German Shepherd Dog

Grupa 2
Group Cristian Stefanescu (ROM)
Istvanne Juhasz (H)
Liliana Bachurzewska (PL)
Halina Dmowska (PL)
Henryk Jurek (PL)
Bożena Kowalska-Malitka (PL)
Paweł Pikos (PL)
Anna Rogowska (PL)
Joanna Sońta (PL)

Grupa 3
Group Małgorzata Jurek (PL)
Wojciech Myszkowski (PL)
Janusz Opara (PL)
Andrzej Pławiński (PL)

Grupa 4
Group Ina Małecka (PL)

Grupa 5
Group Barbara Larska (PL)
Ewa Szeliga-Szeremeta (PL)

Grupa 6
Group Maria Bruska (PL)

Grupa 7
Group Tadeusz Chwalny (PL)

Grupa 8
Group Elżbieta Chwalibóg (PL)
Henryk Stępka (PL)

Grupa 9
Group Wanda Kowalska (PL)
Adam Ostrowski (PL)

Grupa 10
Group Małgorzata Rogozińska (PL)

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawe kto będzie sędziował beardi ? Może się czegoś dowiem w poniedziałek, bo to dzień naszej sekcji, ale to jeszcze nic nie znaczy.... Mogli jeszcze nie ustalić komu co dać.

Posted

Hej, u mnie nie jest źle... Z czterech możliwych sędziów w III grupie, jedna osoba byłaby super, dwóch nie znam, więc narazie jak najbardziej ok :wink: , a tylko czwarta osoba znaczyłaby, że na tej wystawie będę sekretarzować, a nie wystawiać. :wink:

Posted

Oszczednosci najwyrazniej robia nie tylko na wystawcach, ale i na sedziach, jak wnioskuje z obsady. Czuje sie sfrustrowana i chyba omine te wystawe, mimo, ze to moje miasto.

Posted

Flaire napisał(a):
No ja pewnie będę z małą, chociaż troszkę to będzie zależało od sędziego. Spróbuję w przyszłym tygodniu się dowiedzieć, kto ma Airedale...

Flaire...... nie rozumiem, Jak sie ma pieknego psa to niewazny sedzia.

Posted

wiesz. Jesli pies jest naprawde SUPER to nie rozczarujesz sie.mialam tego przyklad kiedy moj znajomy nie chcial jeschac na wystawe poniewaz sedziowal Wegier o ktorym nie byl przekonany czy doceni jego psa;-). W koncu namowilam owego Pana...... i jego pies wygral BOB !! NO ale faktycznie pies to prawdziwa zyleta.....

Posted

Byłam dzisiaj w ZK, kierownika pasterzy nie było, jakoś nie dojechał, ale dowiedziałam się tyle że podzielą rasy między p.Kalinowską a panią Oparą od ilości zgłoszonych w poszczególnych rasach. Więc ZASADNICZO NA DWOJE BABKA WRÓŻYŁA.
Absolutnie zgadzam się z Wami że 80,- za krajówkę to lekuśno zbyt wiele i chyba sobie odpuścimy, choć na miejscu.
Lepiej zebrać siły na klubówkę.
PS. Strona uaktualniona. Zapraszam

Posted

Nitencja napisał(a):
Jesli pies jest naprawde SUPER to nie rozczarujesz sie.
Ale po pierwsze, ja nie będę wystawiać naprawdę super psa. A po drugie, jeśli wiesz już, że komuś sie konkretny typ nie podoba, to czy byś pokazała mu psa jeszcze bardziej w tym typie, niż pies, na którego wskazał, że mu się nie podoba? Bo ja nie. Co niekoniecznie znaczy, że u tego sędziego nigdy nic nie pokażę, ale znaczy, że nie pokażę mu tego, co sam mi powiedział, że mu nie odpowiada. I to nie na ringu, w czasie oceny tak powiedział, tylko obok ringu gadaliśmy, on komentował, a ja wyciągałam wnioski - wyraźnie było to dla niego ważne, bo mówił i mówił. A ja słuchałam, choć wtedy nawet nie wiedziałam, że to sędzia - dopiero potem się dowiedziałam 8) :D Moim zdaniem zdawać sobie sprawę z tego, co masz i wiedzieć, co komu pokazać to część sztuki wystawiania. Z reguły trzeba za taką wiedzę o danym sędzi zapłacić kilkoma wystawami, a ja tu miałam za darmo. :D Więc czuję się zobowiązana skorzystać. :D

Posted

Conan napisał(a):
Absolutnie zgadzam się z Wami że 80,- za krajówkę to lekuśno zbyt wiele i chyba sobie odpuścimy, choć na miejscu.

80 zł w Łodzi na MIĘDZYNARODOWEJ trzeba zapłacić :roll:

Posted

Ja bym pojechala....
Zawsze unikalam Warszawy ze wzgledu na obsade. Ale teraz sedzia od Beagli baaardzo mi pasuje! Jednak 80zł to duzo jak za krajowke :-?
Tym bardziej jak sie jedzie z 2 psami... Byl ktos w ZK i pytal?

Posted

paolinka napisał(a):
Ja bym pojechala....
Zawsze unikalam Warszawy ze wzgledu na obsade. Ale teraz sedzia od Beagli baaardzo mi pasuje!

Masz na mysli p. Marie Bruska? Jak ona sedziuje?