Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coż, psa kulinarnie bardzo ławo jest zepsuć. Będąc na barfie można wprowadzać wiele urozmaiceń, ja podaję wszystkie dostępne mięsa, od drobiu po wołowinę i wieprzowinę, szkoda, że nie mam dostępu do mięs innych, typu królik czy nutria. Prawda jest jedna, pies nabierze masy przede wszystkim na mięsie. To najbardziej naturalna karma jaką można sobie wymyślić. Penny też miewała okresy niejdzenia, wybrzydzała, ale wystarczyło ją trochę przegłodzić albo dodac jakieś wyjątkowe świństwo do jedzenia i zajada jak nigdy. Mało jaja nie zniesie jak widzi, że szykuję papu. A kości jest wiele do wyboru, nikt nie karze podawać drobiowe (korpus się nadaje). Ostatnio kupuję mielone przelyki i dlatego tak sie zajada suczo. Czasem je też nadpsute mięso. Dobra metoda na psa wszysktożerce, zjadającego kupy i inne atrakcje podwórkowe.

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
ale wystarczyło ją trochę przegłodzić albo dodac jakieś wyjątkowe świństwo do jedzenia i zajada jak nigdy

Trochę to znaczy jak długo? Ja już próbowałam głodówek ale po 2 dniach niejedzenia rezygnowałam i dawałam mojemu niejadkowi coś innego :evil:

O jakim "wyjątkowym świństwie" mówisz? Może podrzucisz jakiś pomysł...

Posted

Hahaha, jako wyjątkowe świństwo świetnie się sprawdzają np. zmielone suszone żwacze wołowe. Posypujesz wybrednemu psu żarcie i powinien wciągnąć je w kilka sekund :wink: Uwaga śmierdzą!

Moga też być suszone płucka, ale tych chyba nie sprzedają zmielonych - tylko w kawałkach, więc istnieje ryzyko, że niejadek sobie je wygrzebie,a resztę zostawi. Można zmielić samemu, ale to sport ekstremalny, bo smierdza bardziej, niż żwacze :lol:

No a już wybitnie cuchnącym paskudztwem są suszone wołowe penisy :roll: Moje burki wręcz za nimi przepadają :roll:

A najfajniej jest, jak wdzięczny za kulinarne atrakcje pies zechce od razu podziękowac soczystym całusem :lol:

Posted

asher napisał(a):

No a już wybitnie cuchnącym paskudztwem są suszone wołowe penisy :roll: Moje burki wręcz za nimi przepadają :roll:

A najfajniej jest, jak wdzięczny za kulinarne atrakcje pies zechce od razu podziękowac soczystym całusem :lol:

Najfajniej to jest prosic o te wszystkie dziwne rzeczy w sklepie :lol: nigdy na was ludzie dziwnie nie patrzyli jak prosiliście o jakis np świński łeb ? :lol: bo rozumiem ze penisy to w zoologicznym a tam ludzie bardziej wyrozumiali :wink:

Posted

wfh85 napisał(a):
Najfajniej to jest prosic o te wszystkie dziwne rzeczy w sklepie :lol: nigdy na was ludzie dziwnie nie patrzyli jak prosiliście o jakis np świński łeb ? :lol:

Łba świńskiego nigdy nie kupowałam, za to czasem kupuje ogony cielęce :lol: No owszem, patrzą dziwnie, a najbardziej to przyglądali mi się w metrze, kiedy jeden ogon przebił reklamówke i sobie beztrosko wystawał z siatki :lol:

wfh85 napisał(a):
bo rozumiem ze penisy to w zoologicznym a tam ludzie bardziej wyrozumiali :wink:

Owszem, penisy, zwacze i płucka w zoologu :wink: Ja je kupuję w dośc szczelnie zamknietych paczkach. Raz mój ojciec postanowił nakarmic pieski przysmakiem, i jak otworzył paczkę, to zzieleniał :lol: A jak mu powiedziałam co to, to na dodatek zsiniał :roflt:

Posted

Dla mnie wyjątkowe świństwa to wszystko co jest inne poza mięsem 8) Dorzucam różne paskudztwa, np. mielone przełyki, co szalenie jej smakuje a wygląda i cuchnie okrutnie. Przepada za słoniną, drobniutka kostka i zje wszystko. Poza tym wątrowa wołowa, języki świńskie wprost kocha i inne produkty które zwykle zalegają w sklepach bo ludzie patrzeć na to nie lubią. Nawet flaki uwielbia. Surowe. To jest oczywiście tylko dodatek, podstawe stanowią mięsa (różne) i kości. A z wszystkich suszonych smrodków najbardziej lubi paluszki wołowe, nie czytałam z czego jest ale nie cuchną tak jak żwacze. Czasem dobrym dodatkiem może być trzy dni leżące w lodówce mięso. Fuj.

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Czasem dobrym dodatkiem może być trzy dni leżące w lodówce mięso. Fuj.

O taaak... Cuchnące mięsko to jest to! Pańcia sina na gębie siedzi nad kiblem, a pieski się w najlepsze zajadają :roll: :lol: