Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie. Nie ma żadnych wieści.

pamiętajcie, ze on zlecił Drewniokowi jeszcz ejedną - półerocnzą kontorle, która może się zacząć najwcześniej... jutro.

Ja 5 lipca jadę na urlop. Wrócę 24 lipca. Nie będę miała dostępu do netu. Nie będę też odbierac telefonów, bo jade za granicę.

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, po forach internetowych krąży taka wiadomość :

"Schronisko w Miedarach potrzebuje pomocy!!! Zgłoś moderatorowi
Treść: Błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę o pomoc tych, którzy znają schronisko w Miedarach (np. mają zwierzaka z tego schroniska). Pewna dziennikarka próbuje to schronisko zniszczyć pisząc o nim jakieś głupoty a do tego oczernia ludzi którzy w nim pracują. Na dodatek chce cała sprawę oddać do prokuratury!!!!!!!!!!
Jeśli macie jakiś pomysł jak pomóc to proszę żebyście się kontaktowali bezpośrednio ze schroniskiem. Ja poznałam to schronisko i mam o nim jak najlepsze zdanie. Znalazłam na działkach głodzonego i przebywającego w straszliwych warunkach psa. Dzięki Towarzystwu Opieki Nad Zwierzętami i właśnie SCHRONISKU W MIEDARACH - "Nero" bo tak się pies wabi , ma teraz dobrych właścicieli i ciepły dom. Proszę , nie pozwólcie żeby ktoś zniszczył to miejsce . Byłam w tym schronisku i naprawdę uważam, że zwierzaki maja tam dobrą , fachową opiekę. Dookoła schroniska są pola i las więc jednocześnie psy maja tam spokój ( położenie schroniska też było jednym z zarzutów Pani Dziennikarki) Jeszcze raz proszę o Waszą pomoc i z góry dziękuję za wsparcie. Przydadzą sie listy z Waszymi opiniami na temat schroniska i prowadzących to schronisko.

Dane schroniska:

Schronisko dla Zwierząt
ul. 1 Maja
MIEDARY
woj.śląskie
dla p. Anna Czempik

Możecie też kontaktować się ze mną przez mail : judyxc@poczta.onet.pl

Autor: citidream [ 2005-07-03 16:01:58 ] "

Ta sama osoba, o nicku citydream umieściła tę informację przynajmniej na www.psy.pl i na dogs.pl.

Dostałam takiego maila z prośbą , żeby przekazać Wam.
Prawdopodobnie chodzi o Izę :evil:

Posted

spoko - szkoad, że ta osóbka - naiwna wielce nie miała ochoty się zagłębić w ilość usypianych psów - bo nie wątpię, że te które tam są mają OK - ale to garstka wybrańców 0X :x

Posted

Chyba osiągnęli przeciwny rezultat do tego, który był ich celem. Myślę, że to jedna była pani Ania, bo pisała o tym, jak ciężko prowadzić schronisko itd. Troszkę dziwnie to brzmało, jak napisała, jacy wspaniali ludzie tam pracują. Tzn. którzy? Ci z doświadczeniem z Wilkowic czy o innych mowa, bo nie bardzo rozumiem? I nie wiem, dlaczego ta osoba jest przekonana, że rozmawia z teoretykami, którzy nigdy nie zajmowali sie zwierzętami. Nie wiem również, a może wiem, dlaczego tak zbacza z tematu pisząć, że ktoś sieczepiał usytuowania schroniska. Ten ktoś pisał tylko, że schronisko jest tak położone, że raczej mało prawdopodobna jest tak duza ilość adopcji.

Posted

Gwarek napisał(a):
Czy mi się zdaje, czy na dogs ten temat wylądował w koszu?

Na dogsach wszelkie tematy związane z pomocą zwierzętom, dzieki "cudownym" adminom lądują w koszu :evilbat:

Nie ma sensu umieszczać tam żadnych ogłoszeń :-?

Asiuniap, linki podałam powyżej.

Posted

A mi się nasunęła taka myśl.
Schronisk ow Miedarach samo na siebie ukręciło bicz. Nie prowadzą PRAWDZIWEJ ewidencji komu wydają psy i teraz mają kłopot ze znalezieniem ludzi, którzy by poparli ich słowa, że schronisko jest super.
Sądzę, że na pewno byliby w stanie znaleźć ludzi, którzy są zadowoleni z psa z Miedar (sama znam takich). Ale gdzie ich szukać skoro adresy były podane z głowy, a nie z dowodu?

Posted

[quote name='Gwarek']A mi się nasunęła taka myśl.
Schronisk ow Miedarach samo na siebie ukręciło bicz. Nie prowadzą PRAWDZIWEJ ewidencji komu wydają psy i teraz mają kłopot ze znalezieniem ludzi, którzy by poparli ich słowa, że schronisko jest super.
Sądzę, że na pewno byliby w stanie znaleźć ludzi, którzy są zadowoleni z psa z Miedar (sama znam takich). Ale gdzie ich szukać skoro adresy były podane z głowy, a nie z dowodu?

Nie prowadza celowo jesli w 2003 roku połowa psow zniknela!! Z danych ktore mam-a sa jeszcze nie pelne-w 2003 roku trafilo do nich juz 504 psy!!!

Gdzie sa te psy????? Dodajac to co podali-upadki i eutanazje 27% ze stanu 251, plus brakujacych JUZ 253 psy to jaki procent stanowia FAKTYCZNIE psy utracone?? :evilbat:

Posted

Na psy.pl pojawiła się kolejna laurka...

Zaskakujacą sprawą jest dla nas tak paskudna i nierówna walka z prywatnym schroniskiem w Miedarach. W czyim interesie jest takie działanie. Według nas jest to walka o przetrwanie "Cichego kąta", który tylko się tak ładnie nazywa, a nie ma nic wspólnego z nazwą.Jest to bowiem "obrzydliwy kąt", gdzie pieski nie mają ciszy ani spokoju, gdyż ciągle walczą o żarcie i mały kąt dla siebie ze stadem szczurów, które zagnieździły się tam na dobre.Prawie w każdym kojcu ziemia jest podziurawiona jak szwajcarski ser a z każdej dziury wyglądają szczury, które swobodnie biegaja po całym "cichym kąciku".Przestańcie chwalić to schronisko, które powinno być dawno zamknięte.Psy tam są zaniedbane, brudne i zastraszone.A szczury niedługo opanują całe Tarnowskie Góry i okolice.Wizytówką tego schroniska jest już teren przed samym wejściem walające się wory ze starym niezjedzonym żarciem, stare kołdry, szmaty, kartony.Stare kołdry i inne szpargały walają się też na terenie samego schroniska.
A to schronisko przecież stawiane jest za wzór, opłacane przez państwo z naszych podatków.
Piszemy to dlatego, że naocznie przekonaliśmy się o tym, gdyż chcieliśmy zaadoptować z tamtąd pieska.Szybko nas z tamtąd zmyło.
Wzieliśmy pieska za to z Miedar 19.06.tego roku, ze schroniska przytulnego, przyjaznego tym zwierzętom. A adres znaleźliśmy bez problemu w internecie na stronie schroniska dla zwierząt woj.śląskie.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pieska,który był w bardzo dobrym stanie, obsługa należyta, opłata dobrowolna.Otrzymaliśmy również zaświadczenie o aktualnym szczepieniu i tabletki na odrobaczenie.Oby więcej było takich schronisk.A kontrole z TOZu i innych inspektorów należałoby wysyłać do "cichego kącika"
Autor: Joanna 13 [ 2005-07-05 19:22:17 ]

Posted

[quote name='Lagunka']Na psy.pl pojawiła się kolejna laurka...

Zaskakujacą sprawą jest dla nas tak paskudna i nierówna walka z prywatnym schroniskiem w Miedarach. W czyim interesie jest takie działanie. Według nas jest to walka o przetrwanie "Cichego kąta", który tylko się tak ładnie nazywa, a nie ma nic wspólnego z nazwą.Jest to bowiem "obrzydliwy kąt", gdzie pieski nie mają ciszy ani spokoju, gdyż ciągle walczą o żarcie i mały kąt dla siebie ze stadem szczurów, które zagnieździły się tam na dobre.Prawie w każdym kojcu ziemia jest podziurawiona jak szwajcarski ser a z każdej dziury wyglądają szczury, które swobodnie biegaja po całym "cichym kąciku".Przestańcie chwalić to schronisko, które powinno być dawno zamknięte.Psy tam są zaniedbane, brudne i zastraszone.A szczury niedługo opanują całe Tarnowskie Góry i okolice.Wizytówką tego schroniska jest już teren przed samym wejściem walające się wory ze starym niezjedzonym żarciem, stare kołdry, szmaty, kartony.Stare kołdry i inne szpargały walają się też na terenie samego schroniska.
A to schronisko przecież stawiane jest za wzór, opłacane przez państwo z naszych podatków.
Piszemy to dlatego, że naocznie przekonaliśmy się o tym, gdyż chcieliśmy zaadoptować z tamtąd pieska.Szybko nas z tamtąd zmyło.
Wzieliśmy pieska za to z Miedar 19.06.tego roku, ze schroniska przytulnego, przyjaznego tym zwierzętom. A adres znaleźliśmy bez problemu w internecie na stronie schroniska dla zwierząt woj.śląskie.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pieska,który był w bardzo dobrym stanie, obsługa należyta, opłata dobrowolna.Otrzymaliśmy również zaświadczenie o aktualnym szczepieniu i tabletki na odrobaczenie.Oby więcej było takich schronisk.A kontrole z TOZu i innych inspektorów należałoby wysyłać do "cichego kącika"

Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać? Tak żałosnej próby ratowania czyjegoś "tyłka" w życiu nie widziałam. :evil: Osoba, która wypisuje takie bzdury musi być już chyba mocno zdesperowana albo potwornie naiwna, że ktoś w to uwierzy. Ale niech jej będzie, i tak dostanie za swoje :evilbat: A może ktoś, kto udziela się na psy.pl poprosi tę Joannę 13 (vel "wszyscy wiemy o kogo chodzi" :wink: ) aby zaprezentowała jakieś konkretne dowody na poparcie swoich śmieszno-żałosnych twierdzeń? A i może trzeba tej osóbce przypomnieć, że publiczne głoszenie oszczerstw jest w Polsce karalne? :evil:

Posted

o matko!!! ŻENADA!!!!! co za podły ludzik wypisuje takie rzeczy??!!! Cichy Kąt nie ma NIC wspólnego ze sprawą Miedar!!!!! Byłam tam - może nie jest pięknie, ale psy mają wspaniałą opiekę cudownych ludzi!!! Zresztą smai jesteśmy tu na dogo świadkami jak psy tam odżywają i znajdują cudowne domy!!! szkoda słów na tą podłość!!!! Niech sobie Miedary porównają ilość usypianych psów u siebie i w CK!!!! 0X :evil: :x nie ma się co dziwić że w miedarach jest pięknie jak trzepią kupę kasy za przyjmowane psy a potem je mordują i zostawiają te ładne i młode 0X :evil: :x brak mi już słów na to co ci ludzie robią - chciałabym zobaczyć tego psa którego wzieła ta osoba 0X pewnie wirtualny pies :evil:

Posted

[quote name='Lagunka']

Może ktoś wyjaśni autorece, że Cichy Kąt jest schroniskiem społecznym i nie dostaje żadnych dotacji z miasta? (A może się coś zmieniło?)

Posted

Wstałam dziś zaspana, ale właśnie się obudziłam :evilbat: Jeżeli ta kobieta po wizycie u nas pojechała do Miedaar, to nie mam wątpliwości, że została w ten właśnie sposób nastawiona przeciwko nam przez miedarską ekipę. "walka o przetrwanie Cichego Kąta" - to typowe pranie mózgu. Wmówili kobiecinie, ze nam chodzi o pieniadze i dlatego trzeba zniszczyc Miedary. Oczwyiscie, ze nie jestesmy "opłacani z podatków", nadal jestesmy społeczni bez dotacji z UM. Chciałam się trzymac od tego z daleka, ale chyba się dycko wkurzyłam. Muszę pogadać z naszymi szczurami, w razie czego razem opanujemy Tarnowskie Góry i weźmiemy zakładników :lol: :lol: :lol:

Posted

Dziewczyny, zdaję sobie sprawę z tego, że czytanie takich bzdur może wyprowadzać z równowagi osoby zaangażowane w sprawę, ale... Pomyślcie, że to dobry znak :lol:
Pani dyrektor z Miedar po prostu czuje nóż na gardle i rozpaczliwie stara się ratować stołek :lol:
Zdaje się, że forumwicze wsiedli z lekka na "Joannę", bo taka odpowiedź sie pojawiła :evilbat:

Wklejam całego maila od koleżanki, która na bieżąco podsyła mi nowinki z www.psy.pl :lol: (Dzięki Jagódka i pozdrawiam :D )

Odp: Schronisko w Miedarach potrzebuje pomocy!!!
Dlaczego jesteście tak przeczuleni na schronisko "cichy kąt" i nie dacie sobie powiedzie złego słowa? Ja napisałam to co widzieliśmy 2 tygodnie temu i żałuję że nie miałam kamery przy sobie. A "my" to znaczy nasza 4 osobowa rodzina.Ja szukałam tylko adresów najbliższych schronisk a nie ich strony internetowe.Dla informacji byłam również w innych pobliskich schroniskach a wybrałam właśnie te w Miedarach.

Posted

Dostalam dane z nastepnej gminy. Juz zniknelo, w sumie, minimum 285 psow,w 2003roku. To jeszcze nie sa pelne dane.
Czyli za rok 2003 procent straconych zwierzat wynosi na dzis 66%
zaraz policze rok 2004-jest mniejszy procent-zniknelo 126 psow czyliw sumie,jak narazie, daje to 43%

Posted

[quote name='Lagunka']

zniknelo 126 psow czyliw sumie,jak narazie, daje to 43%

:o :cry:

:cry: :( ale przeciez i tak nie wiemy naprawde z jakimi czyli iloma gminami maja Miedary umowy.Trzeba by obdzwonic pol Polski skoro potrafia jezdzic po psiaki i pod ZG i do Starachowic :evil: