Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie kobitki, moze po prostu zbierzmy się i wykupmy te psiaki. Z tego co wiem to kwoty wykupu w schroniskach wahają się od 15 - 50 zł. Więc jak sie zbierzemy to nawet po te 50 zł to tylko 600 zł i zróbmy wreszcie porządek z tym babsztylem.
po drugie - najlepiej jakby jej w ogóle zabrać koncesję czy nie wiem co, żeby nie mogła już dłużej prowadzic schroniska, bo tu się dzieją straszne rzeczy - nie wiadomo (a raczej można się domyślać) co się stało z tymi niby adoptowanymi psami - może złożyć doniesienie do prokuratury o domniemaniu popełnienia przestępstwa (gdzieś coś takiego czytałam), że ona wydaje psy do walk lub do ludzi, którzy takie walki urządzają no i może prokuratura sprawdzi, czy te psy są jeszcze na świecie ( w tym biedny Tyson). Co o tym myślicie?

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
Słuchajcie kobitki, moze po prostu zbierzmy się i wykupmy te psiaki.

Jestem przeciw dofinansowywaniu tej baby :madgo:
A poza tym weź pod uwagę, że te osoby co miałyby się składać i tak już wydają dużo pieniędzy na psy w potrzebie. Ja np. w tym miesiącu nie dam rady już ani grosza wycisnąć z mojej sakiewki. Milionerów niestety w naszym gronie nie ma :(

Panią z Miedar trzeba przekonać, żeby wydała psy za darmo. Gdyby udało się namówić jakąś kancelarię adwokacką do reprezentowania p. Marzeny za darmo - pismo od adwokata mogłoby poskutkować, ludzie inaczej podchodzą do sprawy, kiedy widzą adwokata, od razu jest inna rozmowa - miałam okazję kiedyś to sprawdzić :wink:

Posted

Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później.

Posted

eurane-pewnych rzeczy nie da sie zatzymac-pszly pisma w sprawie o INFORMACJE PUBLICZNA. To nie jest zadna tajemnica i to juz poszlo....

Inne dzialania tak, zawiesimy czasowo.

:evilbat: :evilbat: a to k...... :evil: :evil:

Posted

Eruane, rozumiem twoje intencje, ale nie mogłam się powstryzmać, zęby nie zadzwonić do wojewódkziego lekarza weterynarii, Tadeusza Sarny. opowieidząłam mu o Miedarach. Sarna obiecał zlecić interwencję powiatowemu lekarzowi, panu Adamowi Drewniokowi (tel.: 0-32 - 2853545) w spraiw epodjerzanie wysokiej liczbny adopcji i nieuzasadnioncyh eutanazji. Drewniok ma się tym zająć w przyszłym tygodniu, bo go teraz nie ma. Niestety, sprawa domów adopcyjnych - jak powiedizał mi sarna - to nie ich sprawa, tylko sprawa...... gminy, która zleciła Czempik opieke nad starachowickimi psami. a kto to taki? Prezydent Kwiecień we własnej osobie :evilbat: Zgadnijcie, czy będzie sprawdzał, czy Tyson i mix dobka są w dobrym domu :evil:

Z kolei wojewódzki ins. TOZ insp. Drogosz kompletnie nie mógł się dodzwonic do Czempik (nikt nie może :evil: 0X ), ale ma zadzwonic do wałcerz i wydębić adresy włascicieli Tysona i mixa dobka.

Ja tej czempikowej na pewno nie odpuszczę nawet ,jak już się skończy gehenna starachowickich psów.... :evil: Zobaczymy, czy znów będize na mnie krzyczec i rzucac sluchawką!

Posted

[quote name='Eruane']Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później.

:evil: Tak??? no ktos za to beknie albo ona albo hycel albo gminy. Hycel powinnien miec pokwitowanie ze schroniska(od niej) ze dostarczyl psa i na tej podstawie gmina mu wyplaca kase. :evilbat: :evilbat:
No chyba proste to jak drut. :evilbat: To kto tu zarabia na psach? Lewe wywozenia, psow nie istniejacych? :evilbat:

Posted

[quote name='Eruane']Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później.

No wiadomo ktorej Pani,Pani Wałcerz!!! Ona mi usilowala tez to wmowic-to jakis zakuty leb i tyle! Z 20 miniut jej tlumaczylam a ta swoje. Takie oosby nie powinny byc inspektorami TOZ i mam nadzieje ze jej zabiora legitymacje inspektorska i na zbity pysk wyrzuca z TOZ. :evil: :evil:

Posted

A ja mam nadzieje, że orócz wywalenia jednej pani z TOZu i zamknięcia drugiej pani schroniska, obie panie staną przed sądem :evilbat:

A co sie stało ze wszystkimi trzema psami, to sie niestety nietrudno domyślic - jeden stary, dwa agresywne... :(

Posted

Pamiętajcie, narazie żadnych akcji. Każda akcja może zmniejszyć ilość psów, które dbierzemy. Oczywiście nikt w Miedarach nie mysli chyba przyszłościowo. Pani Wałcerz, jak widać ,też. Ale teraz proszę, trzeba odpuścić. Ze wszystkim piszcie do mnie na e-mail. Myślę, że nie ma co pisać, co robimy na dogo w tej sytuacji. A narazie zawieszamy działania. Narazie zajmujemy się odebraniem psów.

Posted

to ja tylko pokażę jakie psy zaginęły z Miedar

Piękny i żywioiłowy pies dobermanowaty

Tyson

i staruszek, dla którego już nie ma nadziei - pojechał aby umrzeć bo kasy z niego więcej nie będzie 0X :x

Posted

:cry: :cry: :cry: a czy tam bud nawet nie ma w tych Miedarach-jakies tylko betonowe plyty i koniec :evil: :evil: To ma byc to 'wspaniale' schronisko 0X

Posted

no bardzo nieciekawie to wygląda :( nie wiem na czym te psy się kładą/? :( to budynek kwarantanny - kilka źdźbełek słomy i beton 0X

nie wiem jak całość schroniska - czy wszystkie psy mają dostęp do bud :-?

Posted

Te osoby co tam byly czy moga napisac czy tylko tam jest taki jeden budynka jak na zdjeciach czy dwa budynki a moze trzy i gdzie znajduje sie ta kwarantanna, w osobnym budynku czy jak?

Posted

Piszę to tutaj i mam w nosie, czy ktoś niepowołany to czyta, czy nie... :evilbat: Życzę mu jak najgorzej, jeśli w tej sprawie coś zawinił... :evilbat: :evil: :evil: :evilbat:

Klęska na wszystkich frontach.

Drogosz (wojewódzki z TOZu) uwierzył Wałcerz (tej z TOZu w Bytomiu, z która wpsółpracuje Czempik) i w ogóle nie chce ze mną gadać. Wałcerz i Czempik były wczoraj na kontroli w domach Tysona i mixa dobka. Zrobiły ponoć zdjęcia, które prześlą Adamowi Drewniokowi (powiatowy wet z Tarnowskich Gór). Drewniok po przeprowadzonej wczoraj kontroli (sprawdzał ponoć tegoroczny bilans przyjęć, adopcji i eutanazji) orzekł, że ..... wszystko się bilansowało Wyobrażacie sobie?

Przytoczę tutaj fragment rozmowy:

Drewniok: - Nie wiem, czy pani wie, że Miedary mają umowę z różnymi innymi schroniskami i spora część piesków poszła do.... Wilkowic.

Ja: - Do Wilkowic? Ale przecież to schronisko-rzeźnia już nie istnieje.

Drewniok: - Nie wiem, czy rzeźnia. Wiem, że nie istnieje od początku tego roku.

ja: - A co się w takim razie stało z tamtymi psami?

Drewniok: - Poszły do adopcji.

Ja:- (już ostro wku....) - Chyba Pan sam w to nie wierzy.

Drewniok: - cisza, a za chwilę lekki śmiech....

Mieliście rację!! Kontrole wetów, TOZów i innych tego typu instytucji nic tam nie dadzą, bo ręka rękę myje. Tam jest potrzebna interwencja prokuratora. Ktoś z was, mieszkajacych na Śląsku i czujacych się na sile pilotowac sprawę musi złożyć doniesienie do prokuratury - merytorycnzie bez zarzutu z dowodami, itd. Przecież te dowody są! Sama je przesłałam Drewniokowi. On w ogóle tego nie komentował (np. nie komentował relacji tej pani z TOZu z Zielonej Góry). Powiedział tylko, że nic nie powie, zanim nie sporządzi pisemnego raportu na biurko Sarny (wojewódzki wet, którego prosiłam o kontrolę Miedar). Oczywiście, będę dzwonić do Sarny, ale myślę, że ten front jest już przegrany.

Aha! Jeszcze w sprawie uśpionego psa Marzeny. Drewniok ponoć rozmawiał z wetem, który go usypiał. Orzekł, że "nie było dla niego ratunku". Ja na to: A widział pan to zdjęcie z transportu, kiedy hycel ciągnął psa po desce, a ten wczepiał się pazurami ze strachu? Czy widzi pan jakiś niedowład kończyn u tego psa? Drewniok na to: Różne rzeczy mogły się stać, np. infekcja....... :o No, ręce opadają.

:( Mimo wszystko, wierzę, że w tym kraju może być inaczej. Trzeba tylko znieczulicy na układy, układziki, przekupność, interesowność. Trzeba ostro przeć do przodu i walczyć o słuszną sprawę. I trzeba, żeby takich osób było jak najwięcej.

Jeśli macie jakiś pomysł, co ja - na odległość - mogę jeszcze zrobić, zrobię, ale sprawą prokuratorską nie zajmę się, bo to na odległość nie ma szans. Kto z was czuje się na siłach, żeby to prowadzić?

Posted

Iza czy mozesz podac nr. tel do tego Drewnioka? :evil:
Zdaje sie,ze pan Drewniok musi stracic stolek i na niego doniesienie do prokuratury. Iza szukaj mediow na Slasku, ktore zajma sie tematem!!!
Z roku 2003 juz brakuje 240 psow!!! a jeszcze wszystkich danych nie mam! :evil: :evil: :evil: :evilbat:

Posted

Iza zadzwon za dwa dni do wojewodzkiego i niech Ci poda dane tez za 2005 rok,do konca maja porownamy. Z innymi schroniskami maja umowy,Miedary, chyba te schroniska sa pod ziemia :evilbat: :evilbat:

Posted

:evil: bezczelność i chamstwo przemawia przez tego "Pana" D***** :evil: :x 0X co za typ bez serca - wspaniale mu się układa widać z Cz. - cisną się na usta przekleństwa i różne inne co ta paniusia wypindrzona wyprawia, żeby mieć tych "panów" po swojej stronie 0X :evil: :x

jak nie oni to ktoś inny im się do dupy dobierze!!! co to za kontrola - bilanse w schronisku pewnie że się będą zgadzały jak są sfałszowane! ale już przeciez wiemy, że to co ona tam ma to gówno prawda!!!

Posted

malawaszka-----nie przesadzaj z tymi epitetami, tym bardziej, że Czempik do "wypindrzonej" dużo brakuje :wink:
Może uda mi się wpuścić w temat ludzi z gazet...Można tez do tych innych gmin posłać wieść o podejrzeniach, aby nie wysylano tam psow...W ten sposob Miedary przestaną istniec, bo z wlasnej kieszeni nic nie udadzą, nieprawdaż?

Posted

Może tam sa inni ludzie w TOZie czy urzedujacy jako powiatowy inspektor weterynaryjny; trzeba sprobowac, a nie klasc laske :D ; mozna do tych gmin rozeslac info, zadzwonic...

Posted

A'propos śląskich mediów, już poprosiłam o przekazanie sprawy naszych dwóch śląskich reporterów z Radia Zet. Oczywiście, niczego nie mogę obiecać.

Jesli chodzi o namiary p. Drewnioka, Arko otwórz priva.

Kto uderzy do prokuratorów??????????

Posted

I tacy ludzie zajmują się ochroną praw zwierząt :question: .
Te stanowiska powinny zajmować osoby takie jak Karina, które kochają zwierzęta i dbają o ich dobro.