andzia69 Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 Słuchajcie kobitki, moze po prostu zbierzmy się i wykupmy te psiaki. Z tego co wiem to kwoty wykupu w schroniskach wahają się od 15 - 50 zł. Więc jak sie zbierzemy to nawet po te 50 zł to tylko 600 zł i zróbmy wreszcie porządek z tym babsztylem. po drugie - najlepiej jakby jej w ogóle zabrać koncesję czy nie wiem co, żeby nie mogła już dłużej prowadzic schroniska, bo tu się dzieją straszne rzeczy - nie wiadomo (a raczej można się domyślać) co się stało z tymi niby adoptowanymi psami - może złożyć doniesienie do prokuratury o domniemaniu popełnienia przestępstwa (gdzieś coś takiego czytałam), że ona wydaje psy do walk lub do ludzi, którzy takie walki urządzają no i może prokuratura sprawdzi, czy te psy są jeszcze na świecie ( w tym biedny Tyson). Co o tym myślicie? Quote
malawaszka Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 nic pochopnie, najpierw trzeba zebrać dowody i nie pisać wszystkiego na forum... Quote
AlmaMater Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 andzia69 napisał(a):Słuchajcie kobitki, moze po prostu zbierzmy się i wykupmy te psiaki. Jestem przeciw dofinansowywaniu tej baby :madgo: A poza tym weź pod uwagę, że te osoby co miałyby się składać i tak już wydają dużo pieniędzy na psy w potrzebie. Ja np. w tym miesiącu nie dam rady już ani grosza wycisnąć z mojej sakiewki. Milionerów niestety w naszym gronie nie ma :( Panią z Miedar trzeba przekonać, żeby wydała psy za darmo. Gdyby udało się namówić jakąś kancelarię adwokacką do reprezentowania p. Marzeny za darmo - pismo od adwokata mogłoby poskutkować, ludzie inaczej podchodzą do sprawy, kiedy widzą adwokata, od razu jest inna rozmowa - miałam okazję kiedyś to sprawdzić :wink: Quote
Eruane Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później. Quote
ARKA Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 eurane-pewnych rzeczy nie da sie zatzymac-pszly pisma w sprawie o INFORMACJE PUBLICZNA. To nie jest zadna tajemnica i to juz poszlo.... Inne dzialania tak, zawiesimy czasowo. :evilbat: :evilbat: a to k...... :evil: :evil: Quote
iza_szumielewicz Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Eruane, rozumiem twoje intencje, ale nie mogłam się powstryzmać, zęby nie zadzwonić do wojewódkziego lekarza weterynarii, Tadeusza Sarny. opowieidząłam mu o Miedarach. Sarna obiecał zlecić interwencję powiatowemu lekarzowi, panu Adamowi Drewniokowi (tel.: 0-32 - 2853545) w spraiw epodjerzanie wysokiej liczbny adopcji i nieuzasadnioncyh eutanazji. Drewniok ma się tym zająć w przyszłym tygodniu, bo go teraz nie ma. Niestety, sprawa domów adopcyjnych - jak powiedizał mi sarna - to nie ich sprawa, tylko sprawa...... gminy, która zleciła Czempik opieke nad starachowickimi psami. a kto to taki? Prezydent Kwiecień we własnej osobie :evilbat: Zgadnijcie, czy będzie sprawdzał, czy Tyson i mix dobka są w dobrym domu :evil: Z kolei wojewódzki ins. TOZ insp. Drogosz kompletnie nie mógł się dodzwonic do Czempik (nikt nie może :evil: 0X ), ale ma zadzwonic do wałcerz i wydębić adresy włascicieli Tysona i mixa dobka. Ja tej czempikowej na pewno nie odpuszczę nawet ,jak już się skończy gehenna starachowickich psów.... :evil: Zobaczymy, czy znów będize na mnie krzyczec i rzucac sluchawką! Quote
ARKA Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 [quote name='Eruane']Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później. :evil: Tak??? no ktos za to beknie albo ona albo hycel albo gminy. Hycel powinnien miec pokwitowanie ze schroniska(od niej) ze dostarczyl psa i na tej podstawie gmina mu wyplaca kase. :evilbat: :evilbat: No chyba proste to jak drut. :evilbat: To kto tu zarabia na psach? Lewe wywozenia, psow nie istniejacych? :evilbat: Quote
ARKA Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 [quote name='Eruane']Proszę, zaprzestańcie narazie zbierania jakichkolwek informacji i dzwonienia do Miedar, bo to się odwróci przeciwko psom Marzeny. Trzech psów już nie ma. Czytajcie na głównym wątku o pomocy dla Starachowic. Pisma z TOZ i nasze informacje zostały zignorowane. Natomiast ktoś podpowiadał Czempikowej zresztą niesłusznie, że po dwóch tygdnach przejmuje kontrolę nad psami. To ewdentne łamane prawa. Należy też łądnie podziękować paniom z TOZ, wiadomo, którym, które właśnie w taki błąd wprowadziły Czepikową. Razem z nią odpowiadają za to, co się stało. NIedługo Marzena odbiera 9 psów. Co z resztą....może nigdy się nie dowiemy. Nie róbcie nic, co mogłoby zaszkodzić pozostałej dziewiątce. Pamiętajcie, że najlepsze chęci mogą się teraz obrócić przeciwko nim. Czempikowa utrzymuje, ze psy , których brakuje z różnych gmin, nie zostały do niej dowiezione z interwencji. Wiadomo, jak jest, ale jak to udowodnić? Narazie nic nie róbcie. Jakby co, piszcie do mnie na eruane@interia.pl, nie na dogo. Gdybym nie odpowiedziała od razu, znaczy, że mnie nie ma, ale napewno odpowiem później. No wiadomo ktorej Pani,Pani Wałcerz!!! Ona mi usilowala tez to wmowic-to jakis zakuty leb i tyle! Z 20 miniut jej tlumaczylam a ta swoje. Takie oosby nie powinny byc inspektorami TOZ i mam nadzieje ze jej zabiora legitymacje inspektorska i na zbity pysk wyrzuca z TOZ. :evil: :evil: Quote
asher Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 A ja mam nadzieje, że orócz wywalenia jednej pani z TOZu i zamknięcia drugiej pani schroniska, obie panie staną przed sądem :evilbat: A co sie stało ze wszystkimi trzema psami, to sie niestety nietrudno domyślic - jeden stary, dwa agresywne... :( Quote
Eruane Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Pamiętajcie, narazie żadnych akcji. Każda akcja może zmniejszyć ilość psów, które dbierzemy. Oczywiście nikt w Miedarach nie mysli chyba przyszłościowo. Pani Wałcerz, jak widać ,też. Ale teraz proszę, trzeba odpuścić. Ze wszystkim piszcie do mnie na e-mail. Myślę, że nie ma co pisać, co robimy na dogo w tej sytuacji. A narazie zawieszamy działania. Narazie zajmujemy się odebraniem psów. Quote
malawaszka Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 to ja tylko pokażę jakie psy zaginęły z Miedar Piękny i żywioiłowy pies dobermanowaty Tyson i staruszek, dla którego już nie ma nadziei - pojechał aby umrzeć bo kasy z niego więcej nie będzie 0X :x Quote
ARKA Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 :cry: :cry: :cry: a czy tam bud nawet nie ma w tych Miedarach-jakies tylko betonowe plyty i koniec :evil: :evil: To ma byc to 'wspaniale' schronisko 0X Quote
malawaszka Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 no bardzo nieciekawie to wygląda :( nie wiem na czym te psy się kładą/? :( to budynek kwarantanny - kilka źdźbełek słomy i beton 0X nie wiem jak całość schroniska - czy wszystkie psy mają dostęp do bud :-? Quote
ARKA Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Te osoby co tam byly czy moga napisac czy tylko tam jest taki jeden budynka jak na zdjeciach czy dwa budynki a moze trzy i gdzie znajduje sie ta kwarantanna, w osobnym budynku czy jak? Quote
malawaszka Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 już pisały, że Kwarantanna jest jakieś 100 m od innych zabudowań Quote
avii Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Boże , jak żal tych psiaków :placz: tego nie można odpuścić :pissed: Quote
iza_szumielewicz Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Piszę to tutaj i mam w nosie, czy ktoś niepowołany to czyta, czy nie... :evilbat: Życzę mu jak najgorzej, jeśli w tej sprawie coś zawinił... :evilbat: :evil: :evil: :evilbat: Klęska na wszystkich frontach. Drogosz (wojewódzki z TOZu) uwierzył Wałcerz (tej z TOZu w Bytomiu, z która wpsółpracuje Czempik) i w ogóle nie chce ze mną gadać. Wałcerz i Czempik były wczoraj na kontroli w domach Tysona i mixa dobka. Zrobiły ponoć zdjęcia, które prześlą Adamowi Drewniokowi (powiatowy wet z Tarnowskich Gór). Drewniok po przeprowadzonej wczoraj kontroli (sprawdzał ponoć tegoroczny bilans przyjęć, adopcji i eutanazji) orzekł, że ..... wszystko się bilansowało Wyobrażacie sobie? Przytoczę tutaj fragment rozmowy: Drewniok: - Nie wiem, czy pani wie, że Miedary mają umowę z różnymi innymi schroniskami i spora część piesków poszła do.... Wilkowic. Ja: - Do Wilkowic? Ale przecież to schronisko-rzeźnia już nie istnieje. Drewniok: - Nie wiem, czy rzeźnia. Wiem, że nie istnieje od początku tego roku. ja: - A co się w takim razie stało z tamtymi psami? Drewniok: - Poszły do adopcji. Ja:- (już ostro wku....) - Chyba Pan sam w to nie wierzy. Drewniok: - cisza, a za chwilę lekki śmiech.... Mieliście rację!! Kontrole wetów, TOZów i innych tego typu instytucji nic tam nie dadzą, bo ręka rękę myje. Tam jest potrzebna interwencja prokuratora. Ktoś z was, mieszkajacych na Śląsku i czujacych się na sile pilotowac sprawę musi złożyć doniesienie do prokuratury - merytorycnzie bez zarzutu z dowodami, itd. Przecież te dowody są! Sama je przesłałam Drewniokowi. On w ogóle tego nie komentował (np. nie komentował relacji tej pani z TOZu z Zielonej Góry). Powiedział tylko, że nic nie powie, zanim nie sporządzi pisemnego raportu na biurko Sarny (wojewódzki wet, którego prosiłam o kontrolę Miedar). Oczywiście, będę dzwonić do Sarny, ale myślę, że ten front jest już przegrany. Aha! Jeszcze w sprawie uśpionego psa Marzeny. Drewniok ponoć rozmawiał z wetem, który go usypiał. Orzekł, że "nie było dla niego ratunku". Ja na to: A widział pan to zdjęcie z transportu, kiedy hycel ciągnął psa po desce, a ten wczepiał się pazurami ze strachu? Czy widzi pan jakiś niedowład kończyn u tego psa? Drewniok na to: Różne rzeczy mogły się stać, np. infekcja....... :o No, ręce opadają. :( Mimo wszystko, wierzę, że w tym kraju może być inaczej. Trzeba tylko znieczulicy na układy, układziki, przekupność, interesowność. Trzeba ostro przeć do przodu i walczyć o słuszną sprawę. I trzeba, żeby takich osób było jak najwięcej. Jeśli macie jakiś pomysł, co ja - na odległość - mogę jeszcze zrobić, zrobię, ale sprawą prokuratorską nie zajmę się, bo to na odległość nie ma szans. Kto z was czuje się na siłach, żeby to prowadzić? Quote
ARKA Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Iza czy mozesz podac nr. tel do tego Drewnioka? :evil: Zdaje sie,ze pan Drewniok musi stracic stolek i na niego doniesienie do prokuratury. Iza szukaj mediow na Slasku, ktore zajma sie tematem!!! Z roku 2003 juz brakuje 240 psow!!! a jeszcze wszystkich danych nie mam! :evil: :evil: :evil: :evilbat: Quote
ARKA Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Iza zadzwon za dwa dni do wojewodzkiego i niech Ci poda dane tez za 2005 rok,do konca maja porownamy. Z innymi schroniskami maja umowy,Miedary, chyba te schroniska sa pod ziemia :evilbat: :evilbat: Quote
malawaszka Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 :evil: bezczelność i chamstwo przemawia przez tego "Pana" D***** :evil: :x 0X co za typ bez serca - wspaniale mu się układa widać z Cz. - cisną się na usta przekleństwa i różne inne co ta paniusia wypindrzona wyprawia, żeby mieć tych "panów" po swojej stronie 0X :evil: :x jak nie oni to ktoś inny im się do dupy dobierze!!! co to za kontrola - bilanse w schronisku pewnie że się będą zgadzały jak są sfałszowane! ale już przeciez wiemy, że to co ona tam ma to gówno prawda!!! Quote
bogula Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 malawaszka-----nie przesadzaj z tymi epitetami, tym bardziej, że Czempik do "wypindrzonej" dużo brakuje :wink: Może uda mi się wpuścić w temat ludzi z gazet...Można tez do tych innych gmin posłać wieść o podejrzeniach, aby nie wysylano tam psow...W ten sposob Miedary przestaną istniec, bo z wlasnej kieszeni nic nie udadzą, nieprawdaż? Quote
asiuniap Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Wydaje mi się, że tym innym gminom będzie zwisać i powiewać gdzie wyslą psy :evil: Quote
bogula Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Może tam sa inni ludzie w TOZie czy urzedujacy jako powiatowy inspektor weterynaryjny; trzeba sprobowac, a nie klasc laske :D ; mozna do tych gmin rozeslac info, zadzwonic... Quote
iza_szumielewicz Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 A'propos śląskich mediów, już poprosiłam o przekazanie sprawy naszych dwóch śląskich reporterów z Radia Zet. Oczywiście, niczego nie mogę obiecać. Jesli chodzi o namiary p. Drewnioka, Arko otwórz priva. Kto uderzy do prokuratorów?????????? Quote
Lisi Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 I tacy ludzie zajmują się ochroną praw zwierząt :question: . Te stanowiska powinny zajmować osoby takie jak Karina, które kochają zwierzęta i dbają o ich dobro. Quote
Recommended Posts