Dinusia Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 No ja mam nadzieje ze mi nela z ringu nie ucieknie ;) przynajmneij nie powinna bo ucze ja biegania na ringowce np.na moscie... ostatnio chodizlysmy po miescie i ustawialm ja sobie w postawie na chodniku miedzy ludzmi i wszyscy sie gapili jak na dziwaczke ;) Quote
dachenoceras Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Pierwsza wystawa - najlepiej w szczeniakach, mały tłok no i można "pofantazjować z lekka" - no chyba że komuś wydaje sie, że jak jest sam na ringu to wszyscy na niego patrzą. Bzdura. No i na finał łatwo się załap[ać, a i jakowyś pucharek zainkasować też można. Quote
jo-jo Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hmm pierwsza wystawa ;-)) Jojek na swojej pierwszej wystawie był wystawiany przez forumową Korone ;-)) później jeszcze tak 2 razy..aż wkońcu ja musiałm zacząć ;-) A było to w Głogowie w tym roku ;-)) Miałam nogi jak z waty przed ringiem...do tego jeszczew od tej wystawy można powiedzieć że zależał nasz Championat...No ale weszłam wszyskto ok było ;-)) Skończyliśmy Champinoat byliśmy Najlepszym Juniorem i wzięliśmy BOB'a :loveu: Quote
JASMIN Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Moja pierwsza wystawa, miesiąc temu w Katowicach. Bałam się strasznie i teraz nawet nie pamiętam co się tam działo. Ku mojemu zaskoczeniu psina poszła i ustawiała się ładnie ( bałam się, że będzie się stresowała w hali ). Dostaliśmy Zwycięstwo Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie i trzecie miejsce na Junior Best of Group. A ja teraz mam stresa przed jutrzejszym Opolem :lol: Quote
daga10011 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 moja pierwsza wystawa...Klasa szczeniat,nikogo w konkurencji:lol: .Strasznie sie balam mimo wszystko-wyjscie na ring,gapie etc.....weszlam na ring i stres odszedl....Do dzis tak mam-przed ringiem sie denerwuje-ale nie bardzo,w sumie moj tok myslenia jest taki-mam ,co mam:roll: .Jest lepszy pies-przegram-co tu sie denerwowac-taka kolej rzeczy:lol: .Ja sie bardziej stresuje po wystawie niz przed:oops: .bo jak wygram z lepsza moim zdaniem to stres,jak nie w mojej klasie wygra cos gorszego to tez mam nerwa:roll: .jak wygram ja a w pozostalych klasach wydaje mi sie ze niesprawiedliwie-to tez sie denerwuje:oops: .Ale jak wchodze na ring-nie odczuwam stresu wogole:-o Quote
Nor(a) Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Dinusia napisał(a):Witam! jak wygladala wasza pierwsza wystawa? jak wam poszlo? W czerwcu nasz pierwszy wystep...boje sie :roll: pierwsza poszła lepiej niż druga :razz: ..ale co i jak to już odpuszczę opowiadanie co by Cie nie stresować :evil_lol: Quote
Asta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Debiut mojego psiaka był w 2003 roku. Jakis wiekszych problemów z nim nie było, ale sędzia stwierdził, że nie ma tylnej 4 (ząb), a jak wzorzec mówi, amstaff nie musi miec pełnego uzębienia i zajął 3 lokatę. Quote
grygy Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Ja debiutowałem równo rok temu w Bytomiu :lol: Stres totalny, tydzień czasu umierałem ze znajomą ze strachu, bo ona też debiutowała. No, ale juz na wystawie cała Yorkowa Dogomania się mną zajeła,wspierała i mówiła na co zwrócić uwage i się udało :cool1: Ale Kryzys był dopiero na drugiej wystawie, bo się tak telepełem ze starchu, że nie mogłem psa ustawić, a pies wyczuł strach i tak samo wariował :roll: Wiem tyle, że w szczeniakach wystawiłem psa 3 razy i nie żałuje, ja nauczyłem się wystawiać i wiem jak zachowuje sie pies, na co zwracac uwage. Prawda jest taka, że stres przed wystawą jest zawsze, ja dopiero od jakis 3 m-cy jadac na wystawe jestem spokojny - co ma być to będzie. Mam nauczke, że stresując się odbieram mojemu psu szanse na lokate, bo pies głupieje,a jak ja jestem spokojny, opanowany i pewny siebie, to pies jest taki sam - stoi dumny jak paw i pięknie biega Życze powodzenia i sukcesów na wystawach pozdrawiam MACIEK Quote
bognik Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 No i znowu mam pytanie :lol: W środę pierwszy raz wystawiam (dopiero, ale się cieszę że w ogóle). Co mam ze sobą zabrac ??? Dowód wpłaty, książeczkę zdrowia, kosmetyki, wodę dla psiaka, grzebień, ringówkę, krzesło, parasol (będę na hali wystawiac)? Czy cos jeszcze ważnego trzeba wziąc? Pozdrawiam :) Quote
Paulina87 Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Czy ktos może mi napisac jak to jest z klasą szczeniąt? Tzn czy aby zgłosic psa na wystawę wystarczy metryka czy musi być chociaż potwierdzenie "rodowód w przygotowaniu"?? Quote
Elitesse Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Paulinka18 napisał(a):Czy ktos może mi napisac jak to jest z klasą szczeniąt? Tzn czy aby zgłosic psa na wystawę wystarczy metryka czy musi być chociaż potwierdzenie "rodowód w przygotowaniu"?? pies musi byc zarejestrowany w zwiazku, na zgloszeniu podajesz nr rejestracyjny a w rubryce nr rodowodu wpisujesz "w przygotowaniu " Quote
Paulina87 Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 A czy jeżeli ktoś jedzie zarejestrować psa to może już w tym samym dniu zgłosić psa na wystawę?? W tym samym oddziale. Bo właśnie ja tak chyba zrobiłam, ale nie pamietam dokładnie wiec wolę się upewnić ;) Quote
Recommended Posts