Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jambi napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

- Miya - sznaucerka miniaturowa czarna (nie wiem, czy poprawna pisownia imienia)

niepoporawna :wink: tak bardziej z włoskiego : Mia :D

ale fotki wyszły fajniusie! chociaż nawet nie wiesz jak się zdziwiłam kiedy na fotce zobaczyłam swojego psa a w podpisie stoi "biały kundelek" :o
Pzdr.

Aaaaa, bo mi chodziło o psiaka, którego obwąchuje (czytaj: zapoznaje się) Gusio! Ale zaraz naniosę poprawkę i dodam Aronka do towarzystwa! Już się robi!
I dzisiaj będzie dalszy ciąg spacerowni...
Pzdr.

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten odcinek ma tytuł: Chwila zastanowienia...":

Gusio i bigielek zastanawiają się, w co się bawić?

Gusio: Nie wiem, czy będe się z wami bawić...

Gusio - z tymi "dużymi" też chyba nie...

A może z tamtymi?

Z kim by tu pobiegać? Same duże...

Hipka: Nic z tego nie rozumiem, zostały tylko duże psiaki. A one są za duże dla mnie, ja taka malutka...

Gusio: Hej, Prada! Nie uciekaj, albo uciekaj! Pobiegamy razem, co?

Hipka: Prada, biegasz, czy nie? Bo ja chętnie...

Gusio: Niech dziewczyny sobie tam grzebią, jak to dziewczyny. Ja idę poszukać jakiejś wielkiej idei albo czegoś podobnego...

Pzdr.

Posted

Ta część ma tytuł "Harce". Sami zobaczcie, jakie to były harce...

Gusio: I co, podobam się?

Co ty, bigiel, pękasz? To dopiero poczatek...

Gusio: Jest OK. Aron (sznaucer olbrzym czarny) pilnuje...

Gromadka mądrali z boku: Hi, hi, hi! A ten ciągle na sznurku, łapciuś jeden! (mowa o ...):

O czym tak plotkujecie?

Jeszcze chwila, a...

Hipka: Biba, daj na chwilę piłkę, no daj!

To jest to, co tygryski lubią najbardziej! (Tak twierdzi Gusio).

Następna część wspominek - wkrótce.
pzdr.

Posted

Basenji napisał(a):
No nie, GMK!
Gratuluję odszukania tych fotek.
Każda z nich nadaje się do kalendarza - są wręcz niesamowite.
zdrówko

Daleko nie szukałam
Właścicielka Eddiego i Fey jest jednocześnie autorką zdjęc, ona też robi stronę, gdzie można znależc sporo o basenji w Danii, swoje psy uczy klikierem, jest wrogiem klatek (ale ma tylko dwa basenji ) i zwolenniczką aktywnego spędzania czasu ze swoimi psami. Swoją enegrgią zraziła kilku innych hodowców i właścicieli basenji... A psy miałam szczęście oglądac na żywo!

Oto Stine Ringvig:

Pozdrawiam

Posted

Ciekawa rzecz plac zabaw, który pozostał po dzieciach całkowicie opanowały basenji w hodowli NEW WORLD BASENJIS,Pani Karli Schreiber w Stanach

Pozdrawiam

Posted

agabass napisał(a):
super fotki naprawde rwewlacja a co do klatek ja im też mówię stanowczo nie, a kliker to "psie zbawienie" :D

Jestem tego samego zdania. Umiejętne stosowanie klikiera to radosny pies, a klatki, no cóż, jako odpowiedzialna osoba przyzwyczajałam szczeniaki do spania w klatce, nigdy nie wiemy w jakie ręce trafią. Jak się okazało żyją i tak i tak.
Jestem przeciwnikiem, pamiętam jak nasza nigdy nie zamykana w klatce sunia zostala zamknięta po kilku próbah - pozytywnych- na czas czieczki...
Tyle co ja miałam sprzątania po 20 minutach... nikomu nie życzę, ona z rozpaczy wydaliła wszystkimi otworami wszystko co miała...a nawet więcej
Po wyjeciu serce jej waliło jak młot. NIGDY WIĘCEJ, nawet po udanych próbach.
Co innego jak szczeniak jest przyzwyczajony i dlatego wychowywaliśmy je tak że spały w klatce ale nie były tam zamykane. Klatka wielka na dwa dogi...
Teraz te co zostały w domu czasem tam wchodzą bo fajne miękkie poduszeczki kocyki...

Pozdrawiam

Posted

gmk napisał(a):
agabass napisał(a):
super fotki naprawde rwewlacja a co do klatek ja im też mówię stanowczo nie, a kliker to "psie zbawienie" :D

Jestem tego samego zdania. Umiejętne stosowanie klikiera to radosny pies, a klatki, no cóż, jako odpowiedzialna osoba przyzwyczajałam szczeniaki do spania w klatce, nigdy nie wiemy w jakie ręce trafią. Jak się okazało żyją i tak i tak.
Jestem przeciwnikiem, pamiętam jak nasza nigdy nie zamykana w klatce sunia zostala zamknięta po kilku próbah - pozytywnych- na czas czieczki...
Tyle co ja miałam sprzątania po 20 minutach... nikomu nie życzę, ona z rozpaczy wydaliła wszystkimi otworami wszystko co miała...a nawet więcej
Po wyjeciu serce jej waliło jak młot. NIGDY WIĘCEJ, nawet po udanych próbach.
Co innego jak szczeniak jest przyzwyczajony i dlatego wychowywaliśmy je tak że spały w klatce ale nie były tam zamykane. Klatka wielka na dwa dogi...
Teraz te co zostały w domu czasem tam wchodzą bo fajne miękkie poduszeczki kocyki...

Pozdrawiam

No trochę dramatyzujesz.
Nie jest to przyjemne ani dla psa ani dla nas ale jest bezpieczne dla obu stron. I to jest priorytet.
Zdrówko

Posted

Nie jest przyjemne wręcz dramatyczne jeśli pies nie jest do tego przygowtowany od wczesnych chwil swojego życia. A potem trzeba w to włożyc tyle pracy, że lepiej nie zaczynac i nie sprzątac.
Nigdy nie dramatyzuję jeśli chodzi o moje basenji. Staram się je zrozumiec.

Pozdrawiam

Posted

Ja także staram się zrozumieć piesiaka, ale życie jest jakie jest.
Kiedyś dobrał się do kabla ( na szczęście był odłączony), więc jest to wybór oczywisty.
Jeżeli ktoś może to oczywiście niech próbuje szkolić psiaki tak, żeby umiały same pozostawać.
Nie każdy jednak ma na to czas i możliwości / umiejętności.
Dlatego też wydaje się, że obie możliwości są dobre.
zdrówko 8)

Posted

W stosunku do innych osób jestem tego samego zdania, stąd na przykład klatka u Arti w domu, przy drugim psie płci męskiej i braku obecnosci przez kilka godzin w domu włascicieli, mimo możliwości wpadania co jakiś czas do domu klatka jest nieodzowna.
Ale co do siebie mam dużo wiecej wymagań.
Ponadto ja też miałam swojego pierwszego, potem drugiego basenji, a teraz mam dużo dużo więcej czasu by z nimi popracowac, pobawic się czy pogadac....

Pozdrawiam