karenina Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Asiaczek, na ulotce tej na stronie jest info ze za baby, szczeniaki i weterany jest 18. Quote
Zeliika Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 Jednak nie zglaszam. Dopiero teraz skojarzylam, ze wystawa jest w weekend tuz przed 1 listopada, a z tej okazji czekaja mnie rozne rodzinne przeprawy. Czy na Wegrzech jest jakas wystawa 2x CACIB w styczniu lub lutym? W tym roku byla chyba w Budapeszcie? Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 karenina napisał(a):Asiaczek, na ulotce tej na stronie jest info ze za baby, szczeniaki i weterany jest 18. Ja chyba mam rzeczywiście inną ulotkę; moja koleżanka też nie widzi ceny 18 Euro. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Zeliika napisał(a):Jednak nie zglaszam. Dopiero teraz skojarzylam, ze wystawa jest w weekend tuz przed 1 listopada, a z tej okazji czekaja mnie rozne rodzinne przeprawy. Czy na Wegrzech jest jakas wystawa 2x CACIB w styczniu lub lutym? W tym roku byla chyba w Budapeszcie? Od kilku lat jest 2xCACIB w Budapeszcie na początku roku. Ale w tej chwili nic dokładniej nie potrafię powiedzieć.:(( Pzdr. Quote
matrix..... Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 potem w okolicach maja jest też 2 x cacib w Silvasvarad Quote
Kika Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Budapest 06/05/2006 - Szombathely 15/07/2006 16/07/2006 Debrecen 27/08/2006 - Kecskemet 09/09/2006 - Kecskemet 10/09/2006 To są terminy ze strony FCI Quote
Elitesse Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 szkoda ze w przyszlym roku Szombathely nie bedzie razem z oberwartem bo milo wspomina tegoroczne wystawy :( Quote
Elitesse Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Asiaczek napisał(a):karenina napisał(a):Asiaczek, na ulotce tej na stronie jest info ze za baby, szczeniaki i weterany jest 18. Ja chyba mam rzeczywiście inną ulotkę; moja koleżanka też nie widzi ceny 18 Euro. Pzdr. hihi to dziwne !! ja zciagalam ze strony wegierskiego zwiazku... Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Ciekawe, co będzie, jak ktoś rzeczywiście będzie chciał pokazać psiaka w baby klasie i będzie chciał zapłacić na wystawie. Która z informacji będzie ważniejsza? :wink: Pzdr. Quote
Elitesse Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Asiaczek']Ciekawe, co będzie, jak ktoś rzeczywiście będzie chciał pokazać psiaka w baby klasie i będzie chciał zapłacić na wystawie. Która z informacji będzie ważniejsza? :wink: Pzdr. zawsze mozna zabrac ulotke i pokazac ja w sekretariacie :) ja zawsze na wszelki wypadek biore wydruki meili od organizatorow z kwota jaka mam placic - ale jak do tej pory nie musialam ich uzywac :) choc 3 euro to nie taka wielka roznica Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Jak ktoś ma ulotke, to weźmie. Ale jak nie ma? Wiesz, 3 Euro, niby niezbyt dużo, ale przemnóż to przez minimum połowę zgłoszonych szczeniąt i wychodzi całkiem niezła sumka, prawda? I za co? Za "niewielką" pomyłkę w druku (?). Pzdr. Quote
dorotal Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Czy ktos z was placil przelewem za Tate? Mi dzisiaj w banku powiedzieli ze numer 10404089-40830423-000000000 jest za krotki o 4 symbole. Dwa pierwsze to HU ale brakuje 2 nastepnych( czyli cyfr kontrolnych). I jak bardzo chce to moga przeslac, ale wylacznie na moja odpowiedzialnosc, wiec powiedzialam ze zaczekam do poniedzialku. Quote
Asiaczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='dorotal']Czy ktos z was placil przelewem za Tate? Mi dzisiaj w banku powiedzieli ze numer 10404089-40830423-000000000 jest za krotki o 4 symbole. Dwa pierwsze to HU ale brakuje 2 nastepnych( czyli cyfr kontrolnych). I jak bardzo chce to moga przeslac, ale wylacznie na moja odpowiedzialnosc, wiec powiedzialam ze zaczekam do poniedzialku. Dorotal - możesz śmiało wysyłać. Ten numer konta to jest też nr konta O/Budapeszt. I wszystko się zgadza! Ale w poscie napisałaś dziewięć zer, a na ulotce ja mam osiem. I osiem zer jest na moich poprzednich przelewach do Budapesztu (na 3-4 ostatnie wystawy).Poza tym masz przecież podany SWIFT: OKHBHUHB. A więc w czym Twój bank znajduje problem?! Mój Bank (PeKaO SA) przy każdym z tych przelewów nie miał żadnych wątpliwości, gdzie przelać pieniądze. I wszystkie przelewy dochodziły (bo przecież w innym wypadku nie mogłabym zaprezentować moich basków na ringu, prawda?). Pzdr. Quote
dorotal Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Pomylka miedzy 8 zer a 9 zer wyniknela przy wpisywaniu na forum i nie tu jest problem. Moim bankiem jest tez PeKaO SA, pani z banku poinformowala mnie ze przelew bez poprawnego IBAN bedzie kosztowal o 25 zl wiecej( w sumie 83 zł) i ze bez poprawnego IBAN pieniadze moga wrocic bo bank wegierski nie przyjmie takiego przelewu Quote
króliczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Dorotal -Zapłacisz więc na wystawie.Powiem szczerze,że ja zawsze płacę w dniu wystawy (zgranica) i nie mam problemu ani dodatkowych opłat z tego faktu wynikających.Zawsze płacę kwotę w/g terminu zgłaszania.Jak do tej pory (tfu,tfu) nie było kłopotów 8) Quote
Zeliika Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Ale w tym wypadku na ulotce jak wol jest napisane, ze platnosc w dniu wystawy = + 15 Euro za jeden dzien, czyli + 30 Euro za 2. Quote
dorotal Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 I pomnoz to przez ilosc psow, w moim przypadku 3 i wychodzi 90 euro. :( W poniedzialek pojdzie ten przelew, za duzo bylabym na minusie jesli bede placic na wystawie Quote
króliczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Ulotki nie posiadam ,więc nie wiedziałam ,że jest taki "Ładny dodatek"dla spóżnialskich.Nie pozostaje więc nic innego , jak zapłacić -i to w miarę szybko :cry: .Dobrze ,że się o tym od was dowiedziałam ,bo i mnie by o te 30 Eurasków więcej na wystawie skasowano :wink: Quote
kasia_frodo Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 napisałam do Budapesztu z prośbą o podanie numeru konta w formacie IBAN zamiast tego co na ulotce......... ale poprostu mnie olali i odpisali, żeby płacić na podany numer konta........ chociaż IBAN jest obowiązkowy dla wszystkich krajów Unii :evil: Quote
Asiaczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='kasia_frodo']napisałam do Budapesztu z prośbą o podanie numeru konta w formacie IBAN zamiast tego co na ulotce......... ale poprostu mnie olali i odpisali, żeby płacić na podany numer konta........ chociaż IBAN jest obowiązkowy dla wszystkich krajów Unii :evil: Kasia - witaj, dawno Cię nie słyszałam. Co do płatności za wystawę w Tata, to podany kod SWIFT też załatwia sprawę. Podany na ulotce nr konta jest identyczny z numerem konta Budapesztu. Ja na ostatnie 3-4 wystawy płaciłam na to konto (ze wskazaniem na kod SWIFT) i nie było żadnych kłopotów z przelewem czy potem, na wystawie. Pieniądze dochodziły bez jakichkolwiek problemów. A więc, jeżeli masz możliwość zrobienia przelewu - zrób to i po bólu. Pozdrowienia dla Mamy. Pzdr. Quote
kasia_frodo Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Oczywiście mam możliwość zrobienia przelewu tylko......... jeżeli numer konta będę miała w formacie IBAN to opłata za przelew w moim banku będzie wynosiła 10 zł, a jeżeli będzie w takiej formie jaką podają to opłata będzie jakieś 100 zł. I tu już jest różnica znacząca. :evil: a format IBAN jest obowiązkowy w całej Unii więc muszą go podać, choć oczywiście im później podadzą tym więcej będę musiała zapłacić i pewnie o to im chodzi......... :evil: a przy 100 zł opłaty za przelew nie opłaca mi się wysyłać pieniędzy wcześniej tylko lepiej płacić na wystawie :-? Quote
Kika Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Istnieje jeszcze takie ryzyko,że jak coś się wydarzy i człek nie pojedzie pieniążki pa,pa,pa Ja tam płacę na wystawie i tak dopiero wysłałam zgłoszenie i pewnie uznaja ,że to drugi termin ,więc 5 euro różnicy, to żadna różnica, przelew drożej wyjdzie. Quote
Zeliika Posted September 11, 2005 Author Posted September 11, 2005 Ale zaplacic chyba trzeba nawet jak sie nie pojedzie? Quote
Asiaczek Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 kasia_frodo napisał(a):Oczywiście mam możliwość zrobienia przelewu tylko......... jeżeli numer konta będę miała w formacie IBAN to opłata za przelew w moim banku będzie wynosiła 10 zł, a jeżeli będzie w takiej formie jaką podają to opłata będzie jakieś 100 zł. I tu już jest różnica znacząca. :evil: a format IBAN jest obowiązkowy w całej Unii więc muszą go podać, choć oczywiście im później podadzą tym więcej będę musiała zapłacić i pewnie o to im chodzi......... :evil: a przy 100 zł opłaty za przelew nie opłaca mi się wysyłać pieniędzy wcześniej tylko lepiej płacić na wystawie :-? Z tego wynika, że co bank, to obyczaj. :wink: W PeKaO SA nie ma zwyczaju podwyższać aż 10-krotnie opłatę manipulacyjną za brak IBAN-u. Sprawdzałam to każdorazowo po otrzymaniu wyciągu z banku. Taki przelew kosztował mnie 45 zł. Kasiu, jest topik nt. płatności za wystawy. Nie pamiętam dokładnie tytułu, ale wyjdź tam i poczytaj sobie. Może któryś z tam zaproponowanych sposobów płatności będzie lepszy dla Ciebie? pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Zeliika napisał(a):Ale zaplacic chyba trzeba nawet jak sie nie pojedzie? Tej zasady bardzo trzyma się Austria. I w kontaktach z tym krajem możesz mieć pewność, że jak zgłosić psy, a nie zapłacisz, bo nie pojedziesz, to możesz się pożegnać z udziałem w austriackich wystawach bez uregulowania zaległej należności. Co do Węgier - nie mam pojęcia. Nie byłam w takiej sytuacji, więc trudno mi się tu wypowiadać. pzdr. Quote
Recommended Posts