Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorota & Fiszer napisał(a):
Dzieki :D A podalabys mi te championy i uzytki? Nieduzo tego :wink:

SOBOTA
uzytki
AKIM Z KRALOVSKY'CH TERAS
champion
CRUSADER ANGEL OF DREAMS

NIEDZIELA
uzytki
AKIM Z KRALOVSKY'CH TERAS
ATREY EVIDOG
DEWMIST SABLEFELLA
champion
CRUSADER ANGEL OF DREAMS
LIGETI BOROSTYAN COWBOY "SUNNY"

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Noelani']Stawki popisze wieczorkiem bo teraz nie mam katalogow.

A co do wystawy to hmm. Mimo wszystko i mimo najlepszych prognoz o tej porze roku powinno byc organizowane gdzies na hali. O poranku wital nas szron na trawie, mimo ze swiecilo slonce, to wiatr byl tak zimny ze czlowiek ( i pies ;)) przez caly dzien marzl. No i podstawowy problem to toalety. Na calym terenie bylo ich tylko 5 - 2 toitoi'e i 3 pod dachem, wiec mozna sobie wyobrazic jakie byly kolejki. Aha i jeszcze dobrze jakby bylo wiecej stois z jedzeniem bo byly tylko 2 i po hot-doga stalo sie godzine. No i dobrze bybylo zeby na finalach jednak mowili w roznych jezykach, nie tylko po wegiersku, bo nie bylo wiadomo kto i kiedy ma wejsc na ring honorowy, no i ja dodatkowo dalam plame bo niestety nie odrobilam pracy domowej i nie nauczylam sie jak po wegiersku brzmi owczarek szkocki krotkowlosy i zamiast w podskokach radosci biec na podium stalam jak sierota nie jarzac o co chodzi :oops: W drugi dzien juz bylo spoko.

No ale generalnie bylo bardzo milo, teren przyjemny, nie bylo jakis dzikich tlumow i mozna bylo znalezc sobie dobra miejscowke. Poza tym bylo sporo stoisk z akcesoriami, ladne i praktyczne nagrody (moja suka przywiozla sobie zapas karmy na miesiac 8) ), latwy i dobrze oznaczony dojazd i duzo miejsca do parkowania (wzdluz ulicy lub na wysnaczonym parkingu). Podobalo mi sie :)
No to pierwsze koty za płoty. Uczymy sie całe życie... Następna wystawa na Węgrzech, to już będzie pewnie sam miodzio, prawda? :) Dzięki za mini relację z TATA.
Pzdr.

Posted

dorotal napisał(a):
Ziemniak napisał(a):
Hej, dajcie stawke akit z niedzieli :lol: :lol: :lol:

Przeciez podalam :o , od razu pod twoim wczesniejszym postem

Slepota mnie ogarnela albo jakas pomrocznosc jasna :oops:
Oczywiscie bardzo dziekuje i posylam piekny usmiech :lol:

Posted

sobota
Cardigan
psy
champion
BERTRAM CORLAN GI
suki
otwarta
SARGITIN GET BEAUTIFUL
champion
FEST ABIGAIL
Pembroke
suka szczenie
PRZYTUHA KUSA LISIURA "MORGAN"

NIEDZIELA
Cardigan
suki
otwarta
SARGITIN GET BEAUTIFUL
champion
FEST ABIGAIL

Posted

Dodam jedynie ,że sunia z Finlandii całkiem nieciekawa.Nasze rodzime Cardigany prezentowały się dużo lepiej(czyt. super :D ),co sędzia z Irlandii ,który sędziował II dnia znacząco podkreślił.
Właścicielka fińskiej suni dwa dni chodziła wściekła.Przyjechała po CACIB a dostała pstryczka w nos :wink:

Posted

Fakt, świetne te nasze rodzime cardigany Bercik i Foka :) ale nie tylko :) wszystkich psów urodę z naszego samochodziku doceniono w Tata - prawda Króliczku? Koniecznie w tym samym składzie musimy za rok jechać kończyć championaty Węgier.

Dodam tylko że koleżanka Matrixa - Sun znowu szaleje na wystawach, wczoraj na klubowej chartów otrzymała zw. klubu, a dzisiaj w Poznaniu kolejny cacib i bob !!

Posted

:wink: miała szczęście Sun, że Matrix nie był do Poznania zgłoszony :D

:P teraz przypomniało mi się jak Iza opowiadała o buldożkach i śmieję się sam do siebie :) :) :) i ciekawa praca w służbie zdrowia :)

Posted

matrix..... napisał(a):

Dodam tylko że koleżanka Matrixa - Sun znowu szaleje na wystawach, wczoraj na klubowej chartów otrzymała zw. klubu, a dzisiaj w Poznaniu kolejny cacib i bob !!

Tak, Ypsylon ze swoimi chudzielcami szaleje!!! Do tego trzeba dodać, że w Poznaniu Pepsi otrzymała BOB-a!!! Sorki, że nie na temat, ale o swojej rasie też czasami trzeba zagaić, prawda?
Pzdr.

Posted

Noelani, dzięki za link :) moja Mała wyszła jak wilczarz :o :lol: a ja mijałam Cię kilkakrotnie i podziwiałam psicę hihihi i nie załapałam, że to Ty

no i oczywiście gratulacje dla wszystkich mniej lub bardziej docenionych piechów i ich właścicieli :)
myśmy pojechali pozwidzać Węgry i przy okazji powalczyć o intera - jestem bardzo zadowolona, bo i Węgry piękne i na wystawie moja Mała na 7 deerów BOB, Druśka res CACIB - w oba dni, a w sobotę dodatkowo Mała 2 BOG :)

Posted

Tilia napisał(a):
a ja mijałam Cię kilkakrotnie i podziwiałam psicę hihihi i nie załapałam, że to Ty

:nono: Nadajesz sie do ukarania 8)

No i gratuluje wynikow rzecz jasna :D

Posted

Trochę późno (pewnie większość z Was już ostygła po tych wystawach :D ), ale też się pochwalimy. Bardzo nam się podobało. Wystawy dobrze zorganizowane, tylko troszkę zimno (brrr) pomimo tego, że pogoda dopisała i świeciło słonko. Miejsce urocze.
Pierwszego dnia Alex zdobył doskonałą z lok. 1 i CWC, a Dharma w szczeniakach wo z lok. 1. Drugiego Dharma ponownie wo i lok. 1., a Alex wzbogacił poprzedni wynik o res. CACIB :wink:
Gratulujemy wszystkim polskim wystawcom, a szczególnie ich psiakom :thumbs: