Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masz Doroto podpisany ten e-mail od MEOE??Jeśli tak ,to go wydrukuj i użyj w razie czego jako potwierdzenia.Jeśli masz jednak obawy co do jazdy " w ciemno"- proponuję zadzwonić i dowiedzieć się już bezpośrednio.Może Asiaczek ma rację pisząc ,że Twoja znajoma mogła wycofać jednego psa w ostatniej chwili -przecież różne rzeczy się zdarzają .Nie martw się na zapas .Wszystko będzie dobrze :D

Posted

Taka byla odpowiedz
Dear Madam,

These dogs are registered:
King Charles Spaniel
FELLIS Z CEREKVICKE STRANE
VIDOR KING DE LA BACSKA

According to the list only 3-3 dogs are registered for both days.

We have already sent out the confirmations, so you should have received them.

Best regards,

MEOE

-------Original Message-------

From: DOROTA ŁĘDZEWICZ
Date: 10/25/05 19:40:19
To: MEOE Hungarian Kennel Club
Subject: Re: Tata 29.10.2005

hello
My friends from Poland got information about registration in Tata, but I haven't it.
My friend Erika Molnar - breeder from Hungary tell me that

"Hello Dorota,
I also take 2 kings, but I'll go on Sunday. Which day will you go?
I've heard, that both of days will be 3-3 kings.
Best regards. Erika"

king charles spaniels: 2 mine + 2 Erika = 4 kings

something is wrong.
I send registration to 2x CACIB: 2 king charles spaniels
can you check are my dogs registered to both shows in Tata?

King Charles Spaniel
FELLIS Z CEREKVICKE STRANE
VIDOR KING DE LA BACSKA

best regards
Dorota Ledzewicz

Jak dla mnie to odpowiedz jest twierdzaca. Ale bede ze soba miala wydrukowane maile od nich

Posted

Oczywiście ,że w/g tego e-maila Twoje psy DOROTO są przyjęte.Jednak na wszelki wypadek wydrukuj i zabież ze sobą tą odpowiedż.W moich korespondencjach z MEOE był jeszcze podpis:Brigitta Gyimesi :D

Posted

Noelani napisał(a):
A ja od dwoch tygodni probuje sie dowiedziec o ktorej godzinie sedziowane sa collie smooth i od dwoch tygodni jestem przez nich ignorowana :cry:

No cóż ,czasem tak bywa .Ja teraz też wysałam e-mail , o którego napisanie zostałam poproszona i również czekam na odpowiedz.Poprzednie odpowiedzi przychodziły w ciągu zaledwie jednego dnia ,teraz mineło ponad cztery .I nic .Cisza :(

Posted

Dorotal, ja potwierdzenie dostałam wczoraj wieczorem. Z tego co pytałam innych ktorzy jada to wegrzy wysyłali potwierdzenia przez ponad tydzien( sa rozne daty na pieczątce pocztowej)

Posted

Noelani napisał(a):
A ja od dwoch tygodni probuje sie dowiedziec o ktorej godzinie sedziowane sa collie smooth i od dwoch tygodni jestem przez nich ignorowana :cry:

No! Ponarzekalam sobie i od razu odpisali 8)
Telepatia czy co? :lol:

Posted

A nam jest bardzo smutno :cry: :cry: , bo nie możemy pojechać- Bafiśka na psa wystawowego za nic nie wygląda po ostatnich sensacjach z sierścia(uczulenie po pyłku takiego chwasta z Paninej uprawy :oops: poszedł w świat)) i wygłupiać sie nie będziemy :cry:

Będę więc o Was wszystkich myśleć i trzymac kciuki. Baaaaaardzo mi żal,że nie pojadę.

Króliczku masz rezerwację na swojej skrzynce.Jakby coś nie doszło to szybko alarmuj!

Posted

Wszystko doszło :D Dziękuję .
Tak mi smutno ,że nie jedziesz :( Myślałam ,że Bafiśka na dobre obrośnie a pamiatka po uczuleniu będzie zastąpiona pięknym pucharem.
Może będziemy miały okazję spotkać się w Trencinie ,wtedy postawię obiecanego drinka :D

Posted

króliczek napisał(a):
Wszystko doszło :D Dziękuję .
Tak mi smutno ,że nie jedziesz :( Myślałam ,że Bafiśka na dobre obrośnie a pamiatka po uczuleniu będzie zastąpiona pięknym pucharem.
Może będziemy miały okazję spotkać się w Trencinie ,wtedy postawię obiecanego drinka :D

Muszę jakoś przeżyć ten wolny czas inaczej, a miał być od jutra urlop :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: w ciepłych krajach :wink:

Posted

Trzymam za wszystkich kciuki. Nie tylko dogomaniaków ale w ogóle wszystkich polaków na wystawie.
Dajcie jak najszybciej znać jak poszło :D
Matrix, a ty w szczególności daj znać :wink:

Posted

No więc tak:
- jazda ma być szybka, ale ostrożna (bez ułańskich szarż!),
- pogoda cudowna,
- ringi takie, jak chcecie,
- konkurencja bez kondycji,
- sędziowie kompetentni,
- dużo pucharów i sznureczków,
- aparaty cyfrowe sprawne
- hotel piekny, w zieleni i gościnny.
I tak jak zawsze - mocno trzymamy kciuki!
Pzdr.

Posted

To sukcesy polskich husky

sobota
Shapali de Ciukci - 2 ex.- od Artik i Shapali
Dustin Sądeckie Pieszczochy 2 ex. - od Roon7
Snowy Grove`s BLISFULL BROWNIE 1 ex,CAC, CACIB, BOB - od Miśki

niedziela
Shapali de Ciukci 1 ex.CAC, res.CACIB
Dustin Sądeckie Pieszcochy 1 CAC
Snowy Groves Blisfull Brownie 1 ex. CAC res.CACIB

bardzoooo gratuluje:*