Bewarka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 a ja czytałam książke "Biały Bim czarne ucho" i oglądałam urywek fimu ( z 15 min.)...jest bardzo fajny :D Quote
ewelinka_m Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 justys95 napisał(a):a ja czytałam książke "Biały Bim czarne ucho" i oglądałam urywek fimu ( z 15 min.)...jest bardzo fajny :D tak ta książka była świetna i wczorajsze śnieżne psy kocham śnieżne psy :loveu: już to 6 razy oglądałam :P uwielbiam wsyztskie psie filmy: "101 i 102 dalmatyńców" "psy i koty" "wszystkie psy ida do nieba 1 i 2 " bajka ale bardzo ciekawa i oby każda osoba po obejrzeniu stwierdziła, iż psiaki odbywają podróż do psiego nieba " betowenki" i oczywiście lessi na której zawsze płacze:cool1: Quote
Marta_Ares Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Bialy bim czarne ucho swietna ksiazka poplakalam sie na koniec:-( ale nie wiedzialam ze jest taki film Quote
Bewarka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 jest, jest...ten urywek oglądałam kiedy kłóciła się baba i inni tacy na ulicy, mówili że stoi i pewnie bezdomny, zawołali milicjanta...i była tam też "dobra kobieta" którą Bim instynktownie polubił a potem poszli na komende i tam się kłócili...ale o tym chyba czytaliście w książce...a i film nie był polski, ale tłumaczony po polsku na kanale "Wojna i pokój" Quote
Mistle Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 grrrond napisał(a):Oczywiscie "Psim tropem do domu" ogladalam go z 300 razy i 300 razy płakałam.... piekny film :placz: To może masz ten film??? Quote
Kati Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 O czym jest "biały Bim, czarne uchu"? czytałam to juz bardzo dawno i nie pamiętam. Czy to ten pies, który uratował dziecko z torów i sam zginął zabity przez pociąg? (nie wiem, czy nie pomyliłam z ksiązką "o psie, który jeździł koleją") Quote
Bewarka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Pomyliłaś się :lol: "Biały Bim, czarne ucho" to o gordon seterze, który był myśliwym, ale raz jego pan, Iwan Iwanycz dostał odłamekiem kuli i pojechał do szpitala, a potem gdzieś zagarnice, Bim go szukał i szukał, a gdy pan przyjechał od zginął w ciężarówce schroniska, z tęsknoty... Quote
Kati Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Wiedziałam ,że coś pomieszam. Dzieki Justys za przypomnienie. :) Quote
Madźka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 moj ulubiony film (bajka) "wszystkie psy ida do nieba" moja ulubiona ksiazka "o psie ktory jezdzil koleja" :p :p :p Quote
Astarte Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ja mam dwa ulubione, oba animowane. "Wszystkie psy idą do nieba" i uwaga, uwaga... PLAGUE DOGS. Film z 82 roku, piękny, wzruszający, poruszający, momentami drastyczny. Film animowany, ale dla "dzieci" od 16stu lat. Polecam gorąco!!! Mozna go w calosci obejrzec na youtubie. Quote
sugarr Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Agnisia =) napisał(a):psim tropem do domu!!! Próbuję to ściągnąć z internetu (ciiiiicho :D) od bardzo, bardzo dawna i nic :( Pamiętam, że w szkole podstawowej była książka o piesku, który na końcu zginął na torach :( Nawet pamiętam, nazywał się chyba Lampo. Ale tytułu książki już nie :) Pamiętam też, że płakałam po przeczytaniu :( Quote
domi_nique Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 mialam moze z 6 lat, jak ogladalam film animowany pt:"Silver- srebrny myśliwy", czy jakos tak. slabo juz go kojarze, ale pamietam, ze mi sie bardzo podobal. byl tez film, na ktory nas wzieli do kina ze szkoly, bylam moze w drugiej klasie, bardzo mi sie podobal, ale nie pamietam tytulu... moze mnie naprowadzicie? byly tam 2 psy- jeden staruszek, o imieniu (chyba) Cień i mlodziak, chyba nawet szczeniak oraz kotka. chyba sie zgubili podczas przeprowadzki, czy cos przy tym... szukali swojej rodziny i w koncu ich odnalezli. pamietam, ze na koncu jakich maly chlopiec byl zmartwiony, bo wrocil szczeniak i kotka, ale nie bylo tego starszego. a za chwile staruszek tez sie wylonil i byla wielka radosc :D pomoze mi ktos z tytulem? Quote
grrrond Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 sugarr napisał(a):Pamiętam, że w szkole podstawowej była książka o piesku, który na końcu zginął na torach :( Nawet pamiętam, nazywał się chyba Lampo. Ale tytułu książki już nie :) Pamiętam też, że płakałam po przeczytaniu :( no jasne! Lampo, czyli "Pies, który jezdzil koleją" :loveu: Quote
sugarr Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 A właśnie! Teraz doczytałam w poprzednich postach tytuł :) To była śliczna książka... A Plague Dogs zaczęłam oglądać do momentu kiedy spotykają lisa i jakoś mnie to nie wciąga, chociaż oczywiście przejmujący los obu psiaków. Może problem w tym akcencie, którego po prostu nie mogę znieść ;) Quote
Astarte Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 sugarr napisał(a):A właśnie! Teraz doczytałam w poprzednich postach tytuł :) To była śliczna książka... A Plague Dogs zaczęłam oglądać do momentu kiedy spotykają lisa i jakoś mnie to nie wciąga, chociaż oczywiście przejmujący los obu psiaków. Może problem w tym akcencie, którego po prostu nie mogę znieść ;) Ja kocham angielski, dlatego bylam zafascynowana :loveu: Szkoda, że nie zobaczylas konca. Szklanki w oczach stają :-( a serce pęka... Quote
Blow Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 "kingula:Byl jeszcze kiedys taki film z serii Disneya pt." Benji" (chyba jakos tak). Piekny film to rowniez "Wspaniala podroz" o powrocie do domu labradora, bullteriera i kota syjamskiego Moze ktos go pamieta?" czy to nie było przypadkiem "daleko od domu"???? bo cos kojarze taki film ale pod tym tytulem;) bardzo fajny w kazdym razie,jesli chodzi o ten;) Quote
Astarte Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Blow napisał(a):"kingula:Byl jeszcze kiedys taki film z serii Disneya pt." Benji" (chyba jakos tak). Piekny film to rowniez "Wspaniala podroz" o powrocie do domu labradora, bullteriera i kota syjamskiego Moze ktos go pamieta?" czy to nie było przypadkiem "daleko od domu"???? bo cos kojarze taki film ale pod tym tytulem;) bardzo fajny w kazdym razie,jesli chodzi o ten;) taaak, bardzo długo i wytrwale go puszczali na HBO ;) Quote
grrrond Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Moj brat nazwał swojego psa od imienia Benji ;) a kiedyś kiedyś w wypożyczalni pamietał stał taki film pt" Bingo" o psie, az ktoregos dnia go wypozyczylam ale szczerze mowiac nic specjalnego... Quote
Bewarka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ja oglądałam kiedyś film o złotym labradorze, ale tytułu nie pamiętam...na polsacie leciał :) Quote
mmiodek Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Nie wiem, czy już tu było. "Baxter" - o bullterierze. Ponury film... Quote
Skibka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Dla mnie najlepszymi psimi filmami są: -"Bethoven" obie części -"Biały kieł" na tym ryczałam jak bóbr.. I jeszcze był jakiś film ale nie pamiętam tytułu w skrócie był o tym jak ojciec małej dziewczynki wyrzucił psa z mostu a dziewczynka rzuciła się za nim i uratowała go ale jej coś się stało i po wyjściu ze szpitala zostali razem.. Na tym też płakałam..:roll: Quote
Light of Shin-Ra Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 "Morderczy przyjaciel" - kretyński polski tytuł a angielski o ile pamiętam "Men's best friend" (ale mogę sie mylić). Film miałam na video ale już dawno nie mam - za to mam go w głowie, każdą scenę. To o super psie z laboratorium ale i o przyjaźni człowieka i psa. Kocham ten film. Quote
Recommended Posts