Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za gratulacje.Dla mnie ta wystawa przejdzie do "historii" jako niezapomniany dzień. Dlaczego? Zacznę po kolei, bo tak dużo wrażeń.

Po pierwsze - Gusio-pręgusio zawojował Chorzów! Tak, tak. Najpierw na ringu - BOB. Potem na ringu honorowym BOG, a potem na tym samym ringu BIS 2!!!! Szczerze mówiąc, jak do tej pory, żaden z moich psiaków, ani sznaucery, ani baski, tak wysoko nie zaszły. Wielokrotnie udawało im sięwygrac grupę, ale być na II miejscu na BIS-ie? Nie, do mnie to nadal nie dociera.

Po drugie - w bardzo liczebnie obsadzonej konkurencji "Najlepsza Para Hodowlana" moje bliźniaki zajęły I miejsce. Ta lokata jest tym bardziej cenna dla mnie, bo konkurencja "Para hodowlana" odbyła się w Chorzowie po raz pierwszy. I tu od razu taki zaszczyt. Super.
Przy okazji okazało się, że w tej konkurencji brały udział również jamniorki dogomaniackie. Ale ja o tym dowiedziałam się dopiero po przeczytaniu nowości w tym topiku.

Po trzecie - Agasia zdecydowała, że zamiast Felki, na Młodego Prezentera weźmie Gusia-pręgusia. I obydwoje bardzo się starali! Tak bardzo, że wylądowali na II miejscu na MP. Ogromne brawa dla Agasi za "męską decyzję" co do Gusia. A Gusio zaskoczył nawet mnie, dając się tak pięknie prowadzić Agasi. Brawo!

Po czwarte - poznałam Jakarandę i potem z daleka widziałam jej pinczerka. Poznałam Matrixa; wyobraźcie sobie, stoimy obok siebie na BIS-ie i on do mnie "gratuluję Asiaczku". Ja oczy jak spodki. I po chwili słyszę - "Jestem Matrix". Zaskoczenie ogromne i jednocześnie ogromna radość, bo psiak Matrixa (FOLLOW THE WHITE RABBIT Ypsylon) pochodzi od zaprzyjaźnionej hodowli Ypsylon. Tuż po BIS-ie poznałam Alutkę. Oj działo się podczas tej wystawy.

Po piąte - zaprzyjaźnione staffiki też dały popalic innym na ringu, juz nie wspominając o BOG! W kl. młodzieży wygrał rudy GOLD CHARGER Buldożer (zakończył Młodzieżowy Championat Polski) a BOB-a zdobył TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka (właścicielka to nasza Justi z DGM). I tenże psiak stanął na podium BOG II grupy. Ale może Justi dorzuci parę konkretów, co? Justi, pochwal się sama!!!

Po szóste - słyszałam wiele pochwał pod adresem belgijskiej sędziny od chartów. Warto było ją zaprosić!!!

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek jestem pod oooooooooooooooooooooooooooooogromnym wrażeniem.. aż brak mi słów.. chyba tylko moge wyksztusić z siebie.. ogroooooooooooooooooomne gratulacje... :)))

oby tak dalej :))

a historią z Matrixem nieźle sie ubawiłam.. :)
dogomaniackie psy wymiatają :))

Posted

Agappe - dzieki. Po Bis-ie, poza ringiem, też nieźle obśmialiśmy się z Matrix'em. A żeby było jeszcze śmieszniej, to my z Matrix'em już ok. pół roku umawialiśmy się na spotkanie na jakiejś wystawie. I wiedzieliśmy, że będziemy w Chorzowie, ale obydwoje byliśmy tak zakręceni, że nie mieliśmy czasu na szukanie siebie. A tu los zgotował nam taką niespodziankę! Sptkanie bardzo krótkie, ale jakże intensywne, od emocji to aż było gęsto na ringu i poza. :wink:
Matrix - jeszcze raz ogromne gratulacje!

Zapomniałam jeszcze dodać, że nasza Flaszi szalała na ringu SH. Widziałam Ją tylko w przelotach i w krótkich chwilach , gdy ustawiała SH na ringu. Wiem, że potem też zaszalała na ringu honorowym, ale, Flaszi, wybacz, o tym, to musisz sama napisać. :calus:
Pzdr.

Posted

Asiaczku, a ja stałam za Toba na BISie Par Hodowlanych ;) Gosia bez kropek, ale za to z posokowcami bawarskimi :)

Pozatym BOG III dla wystawianej przezemnie DORY Zachełmianki.

OGROMNE GRATULACJE dla Matrixa, Gusia, Opuska oraz innych zwycięzców wiekszych i mniejszych :)

Posted

No , proszę Asiaczek.

A my się spotkaliśmy , po MP przy Joli , a potem na przygotowawczym staliśmy obok siebie (moja uwaga o tricolorkach). :D

A ja jestem ogromnie zaskoczona i ogromnie ucieszona z postawy OPUSA. Tu duże ukłony dla Kasi Skrzypczyk.

Psiur mi już niecierpliwie przebierał nogami pomiędzy wejściami.

Posted

musia Ciebie oczywiscie widzialam;]ale nie podejrzewałam ze to ty;]
Gratulacje dla Pati Mazur za kolejne zwyciestwo w konkurencji Junior Handling;]
Moze ma ktos fotke z Bis wterean?? bardzo bym prosiła;]

Posted

Dominika1987 napisał(a):
A czy ktoś zna moze wyniki collie?? Są jakieś zdjątka???????? :D

FCI 156 - Owczarek Szkocki Długowłosy - Collie Rough

Psy - Rüden

Klasa otwarta

V2 - 91. ADEN Wzgórze Muchomorków, śniade, 2003-06-26, 220/XLIX/03, PKR.I-65908 (Vis-A-Vis OLD GOLDEN GATES-MALTA Różany Gaj), hod. Anna Kubańska, wł. Anna Kubańska
V1, CWC, NPwR, BOB - 92. MISTER BLUE MORFEUSZ Złote Gwiazdy Szkocji, blue merle, 2003-03-14, 8568/XVI/03, PKR.I-51601 (COOK z Pradoliny Odry-KORA Krasa samoty), hod. Hanna Lauzer, wł. Elżbieta Krzyształowska

Klasa championów

V1, CWC - 93. Old Golden Gates ZERO ChPL., tricolor, 2002-02-08, 21515/III/02, PKR.I-52449 (LANSINGH'S TAKEN BY A CHANGE-ChRUS.GOLDEN GATES PARAMAUR IN PARADIES), hod. N.A.Tsvetkovy, Ukraina, wł. Renata Kozielska

Suki - Hündinnen

Klasa młodzieży

BDB1 - 94. NADIA Różany Gaj, śniade, 2004-08-11, 22165/III/04, PKR.I-54767 (ChPL.Old Gloden Gates ZERO-POLLYANNA Ko-To-Ra), hod. Renata Kozielska, wł. Renata Kozielska

Klasa pośrednia

V1, CWC, NSwR - 95. CHANTAL Różany Gaj MłChPL., blue merle, 2004-03-18, 21912/III/04, PKR.I-53833 (RYCERZ NIEBIESKI de Lothloren-MłChPL.ChPL.SHE'S A LADY Ko-To-Ra), hod. Renata Kozielska, wł. Renata Kozielska
V2 - 96. GIRLA Magiczny Szkot, śniade, 2004-01-06, 24363/II/04, PKR.I-65910 (QUO VADIS Fradolin Flink-MAGIC Boning Snow), hod. Gabriela Grubba, wł. Paweł Wartalski

Klasa otwarta

V1 - CWC - 97. DIAL Różany Gaj, śniade, 2003-07-01, 21658/III/03, PKR.I-53070 (OLD GOLDEN GATES Vis-A-Vis-MISS EUROPE Ko-To-Ra), hod. Renata Kozielska, wł. Katarzyna Walów

Klasa honorowa

V1 - Zwycięzca Weteranów - 98. LEDA Dobra Nasza, tricolor, 1994-01-09, 11514/IV/94, PKR.I-20812 (MARINO z Paprocanki-VECTRA Różany Gaj), hod. Jadwiga Dróżdż, wł. Iwona Taraszkiewicz

Fotkami niestety nie dysponuję

Posted

:laola: Dla Zwycięzców B I S w Chorzowie a szczególnie dla naszego
kolegi Matrixa, oraz sympatycznego Asiaczka, i dla zdobywcy III miejsca
wirtualne 100 lat :drinking: Niech żyją ,żyją nam !
Pozostałym Zwycięzcom B I S -ow Szczeniat, Juniorów, Weteranów
oraz Zwycięzcą Grup serdecznie gratuluję !
Niech im gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie ! :Rose:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

:klacz: Dziękujemy Panu Prezesowi za wspaniałą wystawe, za trudy
i poświęcenie, a przede wszystkim za tak wielką ilośc pucharów i nagród
:modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

A tak na marginesie to ta drobna pomyłka pudelka miniaturki zamiast
toy-a przyniosła nam szczęście, bo zdobyła I miejsce na BIS Weteran.
Do zobaczenia w przyszłym Roku ! :hand:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

ASIACZEK!!!!!! :P I MATRIX!!!!!!! :P
WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P

Posted

Gosia i kropki napisał(a):
Asiaczku, a ja stałam za Toba na BISie Par Hodowlanych ;) Gosia bez kropek, ale za to z posokowcami bawarskimi :)

Pozatym BOG III dla wystawianej przezemnie DORY Zachełmianki.

OGROMNE GRATULACJE dla Matrixa, Gusia, Opuska oraz innych zwycięzców wiekszych i mniejszych :)

Gosia i kropki - oj, szkoda, żeś nie powiedziala, że Ty to ty! To bym miała podwójną BIS-ową niespodziankę, bo spotkać na pudle zaprzyjaźnionego DGM-niaka = WIELKA PRZEMIŁA NIESPODZIANKA!!!

Gratulacje dla psiaków prezentowanych przez Ciebie!!!
Pzdr.

Posted

musia napisał(a):
No , proszę Asiaczek.

A my się spotkaliśmy , po MP przy Joli , a potem na przygotowawczym staliśmy obok siebie (moja uwaga o tricolorkach). :D

A ja jestem ogromnie zaskoczona i ogromnie ucieszona z postawy OPUSA. Tu duże ukłony dla Kasi Skrzypczyk.

Psiur mi już niecierpliwie przebierał nogami pomiędzy wejściami.

Musia, widzisz, jaka byłam zakręcona. Ja zupełnie nie pamiętam naszego spotkania po MP. :oops: :oops: Wybacz, ale tyle się działo, że do tej pory trudno mi pozbierać myśli. Dziękuję za gratki. Następnym razem - odezwij się i powiedz tak, jak Matrix na pudle: "Jestem Musia".I od razu wszystko stanie się jasne. Ale nic to. Następnym razem na pewno sobie pogadamy, prawda?
Pzdr.

Posted

Elitesse, Alutka, Matagi, Alexandra i Agasia - dzięki za miłe słowa! Możecie sobie wyobrazić, jak się cieszę z tego sukcesu Gusia. Naprawdę.

Alexandra - dla Ciebie równiez gratki za skończony Mł.Ch.PL!!!! To teżpiękne osiągnięcie,prawda?

Agasia - może dzisiaj wieczorem uda mi się wysłać Ci zdjęcia z MP, i - bardzo proszę - wstaw je na ten topik, co?
Pzdr.

Posted

Serdeczne gratulacje dla wszystkich Dogomaniaków, którzy są zadowoleni z wyników osiągnietych w Chorzowie :klacz: :klacz: :klacz: .
Dla tych trochę mniej zadowolonych - BĘDĄ INNE WYSTAWY :D
Cieszę się, że poznałam Asiaczka i jej śliczne baski. Innych Dogomaniaków poznam na tych innych wystawach :lol:

Posted

Zdjęcia będą, ale tylko z MP + z ćwiczeń. Innych nie mam.
Jakaranda - widziałam Cię później w przelotach, ale nie miałam głowy, aby podejść i bliżej przypatrzeć się pinczerkowi. Sorki.
Pzdr.

Posted

jakaranda ty wygrałas BOb i byłas na grupie?? co prawie Cie bokser nie zjadł i Tojego psa?

Flashka-g to nie byłam ja. Rasę wygrałam tydzien temu w Częstochowie. Tym razem skromnie, tylko CWC. Na grupie była pinczerka z młodzieży. Namawiam ją (właścicielkę), żeby się też zarejestrowała na Dogo.

Jakaranda - widziałam Cię później w przelotach, ale nie miałam głowy, aby podejść i bliżej przypatrzeć się pinczerkowi.

Asiaczku, widziałam że jesteś zajęta i szczerze się ucieszyłam jak zobaczyłam na I miejscu. Pinczerkę zobaczysz jeszcze i na innych wystawach i pewnie jeszcze pogadamy. :D

Posted

Jakaranda napisał(a):
jakaranda ty wygrałas BOb i byłas na grupie?? co prawie Cie bokser nie zjadł i Tojego psa?

Flashka-g to nie byłam ja. Rasę wygrałam tydzien temu w Częstochowie. Tym razem skromnie, tylko CWC. Na grupie była pinczerka z młodzieży. Namawiam ją (właścicielkę), żeby się też zarejestrowała na Dogo.

Jakaranda - widziałam Cię później w przelotach, ale nie miałam głowy, aby podejść i bliżej przypatrzeć się pinczerkowi.

Asiaczku, widziałam że jesteś zajęta i szczerze się ucieszyłam jak zobaczyłam na I miejscu. Pinczerkę zobaczysz jeszcze i na innych wystawach i pewnie jeszcze pogadamy. :D

Też liczę na jakieś babskie rozmówki. A co z Wrocławiem?
Pzdr.