Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panny są boskie !!

a czy Ty je rozróżniasz żeby nadawać im imiona ??? :evil_lol:
obstawałabym jednak za imieniem zbiorowym Lejdis :evil_lol:

Posted

Przed chwila dowiedziałam ze zmarla moja prababcia :-(
Mialam z nia bardzo dobry kontakt w dziewcinstwie, teraz rzadziej sie spotykalismy
Juz wczoraj dostalam informacje ze miala zawal i zabrali ja do szpitala, dzisiaj miala drugi i juz nie udalo sie uratowac:shake: :-( :-(

Miala 89 lat

Posted

Witam dziekuje Wam za wszystko :calus:

Dzisiaj jest pogrzeb i zostałam poproszona o robienie zdjec...
ale nie chodzi tu o zdjecia z cmentarza itp, ale o zdjecia otwartej trumny. Podobno tak sie robi, troche sie zdziwilam nigdy o takim czyms nie slyszalam:shake:

Czytalam kiedys na "digarcie" o zdjeciach z pogrzebu, ale tam glownie chodzilo o sama atmosfere, i zdjecia trumny ale zamknietej

Posted

ojej......mi umarła babcia, Tobie prababcia....
Szczerze współczuję :-(

co do trumny...my zdecydowaliśmy się na zamkniętą...Chcemy pamiętać babcię taką jaka była przed chorobą

Posted

eria napisał(a):
ojej......mi umarła babcia, Tobie prababcia....
Szczerze współczuję :-(

co do trumny...my zdecydowaliśmy się na zamkniętą...Chcemy pamiętać babcię taką jaka była przed chorobą

Aniu wlasnie o Tobie pomyslalam, o Twojej babci :-(

Ech ciezka sparawa. Robilam zdjecia, dziwnie sie czulam i gdyby ktos mnie jeszcze raz o cos takiego poprosil chyba bym sie nie zgodzila :shake:
To nie dla mnie i nie rozumie co to moze byc za pamiatka, portret trumienny, czy wlasnie nie lepiej zapamietac osobe zmarla taka jaka była za zycia, wesoła usmiechnieta...
Poprosil mnie o to rano jej syn wiec ciezko mi bylo odmowic, teraz czeka mnie jeszcze zgranie ich na komputer z aparatu

Posted

Bardzo mi przykro...:-(

Pamiętam pogrzeb mojej babci i dziadka... to było przecież tak nie dawno... Mój wujek chciał, bym zrobiła zdjęcia... odmówiłam, bo wydawało mi sie, że tak nie można... Na szczeście wujek zrozumiał i uszanował moją decyzje... Słyszałam też o takim zwyczaju, ale ja po prostu nie byłabym w stanie...

Posted

NO ja na poczatku sie zdziwilam jak to wogole mozna, zdjecia, aparat w takim momencie ale czytalam na forach z wujkiem rozmawialam i to podobno kiedys taki zwyczaj byl i niektorzy teraz nadal to praktykują

Jeszcze wieczorem bylam dzisiaj u dentysty, bolalo strasznie :shake:

Ech za duzo przezyc jak na jeden raz

Przepraszam Was zdjecia Aresiska beda jutro, bo obecnie jakies nowe mam wlasnie na aparacie jutro zgram te wszystkie bo dzisiaj juz nie mam siły

Posted

ja mam zdjęcia z pogrzebu mojej babci z lat 80-tych...gdzieniegdzie chyba tak się robi...dla mnie też nie ma to sensu

Bardzo mi przykro Marta...:( Trzymaj się!

Życzę Ci zdrowych spokojnych i pełnych nadziei na lepsze jutro Świąt:)

Posted

DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM :*

Zdjecia przed chwila zgralam na komputer. W sumie dopiero dzisiaj sie tego podjelam wczesniej jakos nie moglam, mialam jakas blokade. Babcia ma przyjsc w tygodniu obejrzec zdjecia i wybrac te ktora mam wydukowac...

Stwierdzilam ze lepiej jak sama je wydrukuje na papierze fotograficznym niż mam je zanosic do fotografa

Posted

Bylam dzisiaj z Aresem u weta po tabletki na odrobaczenie przy okazji zwazylismy bydlaka:evil_lol: 13 kg wazy, zastanawiam sie czy przezucic go na |Barfa:roll:
Przy okazji porazmawialam o kastracji pani powiedziala ze lepiej nie w okresie jak suczki maja cieczki. I pytala sie jaka wtedy mial narkoze bo wspomnialam ze dziwinie sie wybudzal i powiedziala ze poprostu da mu co innego.
I przy okazji zostana usuniete podwojne wilcze pazury

za jeszcze jeden post do nowej strony....:evil_lol: