Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Oczekiwanie jest nerwowe :-? Tzn ja sie denerwuje a April, oaza spokoju. A przecież to ona będzie rodziła!
Przeczytałam książke o rozrodzie, ale tam jest tylko o fizjologii i patologii. A ja jestem ciekawa jak psychicznie suka odczuwa taki stan.
Kiedy maluszki wierca sie w jej brzuchu spogląda na siebie jakby zdziwiona.
Jakie są wasze obserwacje? Może jest coś do poczytania na teki temat?
Bo siedze i czekam moze bym coś poczytała dla zmniejszenia napięcia :)

Posted

Ciekawie o tym pisała bodajże Renata Jasińska w Moim Psie w 1996 roku. Warto poczytać, bo sporo tam praktycznych wskazówek.
Tylko trudno będzie dotrzeć do tych starych numerów :roll:

Posted

[quote name='asia40']Matagi doczekałaś się juz?
U nas nadal czekanie :)

Doczekałam się!!!! :D Poród zaczął sie 27.06 o 21.00,a skończył sie o 3.00 :D Urodziło się :1 piesek białasek :D i 4 czerwone suczki :D Niestety,jedna suczka odeszła dziś nad ranem,pomimo moich wysiłków ,niestety. :cry: :cry: :cry: nie udało się jej uratować :cry: Niestety miała problemy ze ssaniem,ssała,ale się nie najadała,a później już nie miała siły czy chęci do jedzenia :( Smoczka też nie chciała,ehhhhhhh :cry: Mam dziś strasznego doła,nie spałam od wczoraj :(

Asia40 :P Trzymam mocno kciuki!!!! :D :D :D

Posted

Gratulacje Matagi !! :D To superowo że psiaczki już są, acz szkoda tego jednego maleństwa :((
Najważniejsze jednak, że reszta czuje się dobrze :) Niech chowają się zdrowo :)

pozdrawiamy
Szamanka i Szaman

Posted

sh_maniak napisał(a):
Lilka urodziłyście :angel: :angel: ........... i nic się nie chwaliła :shake: ...... no telefon ci chyba odcieli :evil_lol:

biedna mała niuńka .... :sadCyber:

Nic mnie nie odcięli,Martuś :wink: :wink: :wink: Czasu nie mam,zapomniałam już chyba i o spaniu.... :wink:
A fotki szczeniaczków już są w galerii akit :P :D

Posted

Witajcie!
No cóż, jeszcze czekamy. April to leń okazało się :) 62 dzien dzisiaj - może juz ostatni?
Ja jak rodziłam, to położna kazała mi chodzic po schodach :roll: może tą metode do April zastosuje?

Posted

Po schodach to raczej nie bardzo, ale intensywniejszy spacerek... :Dog_run: czemu nie :D
:kciuki: za szczęśliwe rozwiązanie.

Posted

heheheh nie zaczeło się. Ona ten spacerek 1,5 km przebiegła!!! ja ledwo zyje, April ma sie dobrze.
Powiedzcie mi dlaczego ona nie chce pić z miski? Bardzo chętnie zlizuje wode z mojej reki albo z podłogi, ale nie pije z miski. Co to jest i dlaczego?

Posted

Jeśli odmawia jedzenia i picia to rozwiązanie już tuż, tuż :D
Zlizywanie z podłogi i ręki to raczej przejaw sprzątania gniazda.

Posted

No to już zaraz godzina zero nastąpi :D
Moja Sake nie chciała ani jeść ani pić przed porodem,wszystko usiłowała zakopać. :wink: Szlag mnie trafiał,jak waliła nosem w michę pełną wody czy w surowe ,mielone mięso w misce :wink: Jeszcze dziś zdejmuję ze ścian suszone mięsko... :wink:
Trzymam kciuki za poród April :P :D

Posted

Zaraz jej przekaze i moze sie zbierze do roboty :)

A tak wracajac do poczatku mojego pisania, to nadal jestem ciekawa co sie w jej głowie dzieje? Bardzo szuka ze mna kontaktu wzrokowego, to raczej niespotykane u psów, poza chęcia konfrontacji oczywiscie. Wzdycha i uśmiecha sie kiedy ja głaszcze. Eeee moze ja za duzo sama jestem?

Posted

Sunia już coś czuje - dzieje się w niej coś jej zupełnie nieznanego.
Szuka kontaktu, bo masz znią silną więź :)

No i co słychac?
Urodziła?

Posted

Nie spieszą się jej maluszki na ten zimny świat. Czekamy i czekamy. Ma się dobrze, temperatura spadła lekko, moze juz dzisiaj 8) Wet osłuchał wszystko OK. Iga dzisiaj przyjedzie, moze na nia czeka?

Posted

Może... :roll:
Najważniejsze, że wet zbadał sunię i nie stwierdził niepokojących objawów.
Cóż... cierpliwość na pewno zostanie wynagrodzona :D