Jump to content
Dogomania

Krosno 2005

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

Kto się do nas wybiera? zapraszam, służę radą i pomocą . Chyba będzie ogórkowo-gończa atmosfera bo jak wszyscy wiedzą szykują się warsztaty.
A sama wystawa nieduża kameralna wręcz to może być całkiem miło.

Guest Kamcia_14
Posted

no to ja dopisuję jeszcze BRANKĘ, BOROWEGO I BOROWKĘ herbu Węszynos :D ale będzie rodzinnie

• 3 weeks later...
Guest Kamcia_14
Posted

no i po Krośnie do zobaczenia na następnych wystawach

to moja "córunia" :wink: w rękach p. Anety z Rzeszowa

II doskonała BORÓWKA Herbu Węszynos

Posted

No i po Warsztatach... jejku, jak szybko minęły... :roll:

Było naprawdę fantastycznie, cudowna atmosfera, wspaniali ludzie i psy :D Praca na tropie - dla psa fascynująca! A w czasie wolnym - zabawy, przekomarzania, żarty, kpiny, spacery, grille, zawody obedience :D
Bardzo, ale to bardzo dziękuję prowadzącym - Hani, Uli, Edkowi i Jurkowi, którzy napracowali sie cięzko i fizycznie (kładzenie ścieżek w górach, a potem chodzenie po nich ze wszystkimi psami to nie byle co), i intelektualnie, starając się przekazać nam swoją wiedzę i zarazić nas tą pasją pracy z psem gończym. Dzięki ogromne!! :buzi: :buzi: :buzi: :buzi:

Fotograficznie - ciężkie to było wyzwanie. Zacznę od tych zdjęć najtrudniejszych - fotek na tropie, gdzie jest las ciemny, a do tego ostre, jasne plamy słoneczne, pies rusza się szybko i nigdy nie wiadomo, którędy dokładnie pójdzie. Ze względu na dobro kursantów fotografowałam tylko doświadczone psy - swoją obecnością nie chcąc dekoncentrować uczącej się psiej i ludzkiej młodzieży :wink:

Jurek i Bajka:

Robert i Saba:

Edek i Major:

CDN. :wink:

Posted

Pierwsze Nieoficjalne Zawody Obedience dla ogarów i gończych polskich:

Zwycięzka para - Wojtek-wojtecki i Poświata Stary Sad:

Tahira z Suchej Strugi:

Wacław i Harfa z Mazowiecki Łąk:

Puzon z Południowej Knieji:

Edek z Majorem Ziębowe Wzgórze:

Edkowi się pomyliły zawody, myslał, że to agility :wink:

Hania i Kontrabanda Hycon (zwycięzka para klasy dodatkowej dla psów innych ras):

CDN.

Posted

To jeszcze tylko wystawa i już przestaję Was męczyć :lol:

Hania i BAJKA Goniec Pomorski (I w klasie championów, jeśli mnie pamięć nie myli):

Edek i MAJOR Ziębowe Wzgórze (I w klasie otwartej, NPwR, Zw. Rasy, Zw. Grupy, Najlepszy Pies Ras Polskich, II na BISie):

RAGO Galicyjska Sfora (Zw. Rasy, III Najlepszy Pies Ras Polskich):

Marysia i UNA Hulaj Dusza (czyli ja i mój gończy :lol: I w klasie młodzieży, II na BISie Jurniorów - zdjęcia autorstwa Hani, ale moim aparatem robione, dlatego ja pokazuję):

• 2 weeks later...
Posted

a ja znalazłam takie jeszcze zdjęcie na stronie lasów Rymanowa

z dopiskiem Fot. "Puzonowi” z Południowej Kniei zawody nie do końca się udały.

Jedyna pamiątka z konkursu Puzon wyszedł super a ja zmeczona wynudzona w oczekiwaniu na trop, wyszłam jak baba z buszu co nie wie co to mydo i woda :lol:

Posted

Powiedziałabym, że jakość tego zdjęcia jest mniej więcej taka, jak całego konkursu :lol: Wiesz, potrzebowali jakiegoś "pechowca" do zestawienia ze swoimi wspaniałymi psami :wink:

Na pociechę - Puzon, zdjęcie z konkursu:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

Pozdrawiam
Marysia i Una

Marysiu zdjęcie - rewelka :klacz:
Sama także lubię robić właśnie takie zdjęcia w planie zielsk :lol: Puzon prezentuje isę śwetnie.

Posted

[quote name='mmbbaj']Marysiu :P jak się robi takie zdjęcia? Jestem zachwycona! :ylsuper:, a "obiekt" rzeczywiście super! :D

trzeba miec dobry aparat a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem, ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink:

Posted

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

[quote name='mmbbaj']Marysiu :P jak się robi takie zdjęcia? :D

Bierzesz aparat fotograficzny, siedzisz, nudzisz się i wyczekujesz okazji - a kiedy się pojawi, starasz się ją złapać. Ot, tyle :D

Posted

[quote name='puz']trzeba miec dobry aparat

Wcale nie! Dobry aparat pomaga, ale nie jest niezbędny :) Ja zaczynałam od starego zenita, starszego ode mnie :lol: i bardzo ciepło go wspominam :)

[quote name='puz']a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem,

Mam zwykły, amatorski aparat i kilka amatorskich szkiełek :lol:

[quote name='puz']ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink:

Jak to kiedy? 16 lipca o 11:32 8)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][quote name='puz']trzeba miec dobry aparat

Wcale nie! Dobry aparat pomaga, ale nie jest niezbędny :) Ja zaczynałam od starego zenita, starszego ode mnie :lol: i bardzo ciepło go wspominam :)

[quote name='puz']a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem,

Mam zwykły, amatorski aparat i kilka amatorskich szkiełek :lol:

[quote name='puz']ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink:

Nie wiedziałam ze taki zwykły ten aparat, wygladał dosyc profesjonalnie, a co do zdjec my robimy stara Yoshika Chyba tak sie pisze i wychodza nia bardzo łądne zdjecia
Jak to kiedy? 16 lipca o 11:32 8)

Pozdrawiam
Marysia i Una