Guest Kamcia_14 Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Kto się do nas wybiera? zapraszam, służę radą i pomocą . Chyba będzie ogórkowo-gończa atmosfera bo jak wszyscy wiedzą szykują się warsztaty. A sama wystawa nieduża kameralna wręcz to może być całkiem miło. Quote
Marysia_i_gończy Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 My się wybieramy :multi: Ciekawe, co mój niecierpliwiec powie na taką długą podróż :shock: no i na koncepcję tropienia jakiś dziwnych zapachów :wink: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Guest Kamcia_14 Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 no to ja dopisuję jeszcze BRANKĘ, BOROWEGO I BOROWKĘ herbu Węszynos :D ale będzie rodzinnie Quote
Hania Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 My też się wybieramy :-) Na warsztaty jest zgłoszonych 20 psów :-) Quote
Guest Kamcia_14 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 no i po Krośnie do zobaczenia na następnych wystawach to moja "córunia" :wink: w rękach p. Anety z Rzeszowa II doskonała BORÓWKA Herbu Węszynos Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 No i po Warsztatach... jejku, jak szybko minęły... :roll: Było naprawdę fantastycznie, cudowna atmosfera, wspaniali ludzie i psy :D Praca na tropie - dla psa fascynująca! A w czasie wolnym - zabawy, przekomarzania, żarty, kpiny, spacery, grille, zawody obedience :D Bardzo, ale to bardzo dziękuję prowadzącym - Hani, Uli, Edkowi i Jurkowi, którzy napracowali sie cięzko i fizycznie (kładzenie ścieżek w górach, a potem chodzenie po nich ze wszystkimi psami to nie byle co), i intelektualnie, starając się przekazać nam swoją wiedzę i zarazić nas tą pasją pracy z psem gończym. Dzięki ogromne!! :buzi: :buzi: :buzi: :buzi: Fotograficznie - ciężkie to było wyzwanie. Zacznę od tych zdjęć najtrudniejszych - fotek na tropie, gdzie jest las ciemny, a do tego ostre, jasne plamy słoneczne, pies rusza się szybko i nigdy nie wiadomo, którędy dokładnie pójdzie. Ze względu na dobro kursantów fotografowałam tylko doświadczone psy - swoją obecnością nie chcąc dekoncentrować uczącej się psiej i ludzkiej młodzieży :wink: Jurek i Bajka: Robert i Saba: Edek i Major: CDN. :wink: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Pierwsze Nieoficjalne Zawody Obedience dla ogarów i gończych polskich: Zwycięzka para - Wojtek-wojtecki i Poświata Stary Sad: Tahira z Suchej Strugi: Wacław i Harfa z Mazowiecki Łąk: Puzon z Południowej Knieji: Edek z Majorem Ziębowe Wzgórze: Edkowi się pomyliły zawody, myslał, że to agility :wink: Hania i Kontrabanda Hycon (zwycięzka para klasy dodatkowej dla psów innych ras): CDN. Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Uczestnicy, prowadzący, a także Ci, którzy tylko dochodzili na grille i ogniska :wink: CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 To teraz będą zdjęcia z przymróżeniem oka :wink: Dobrana para: Zmęczony oczekiwaniem: Zabawa w kolory - brązowe i czarne: Śpiący królewicze: Wpadli do rowu: Jednym piwem się upili! Saba i Major: Bajka i Hultaj (Hultaj nieletni!!) Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 To jeszcze tylko wystawa i już przestaję Was męczyć :lol: Hania i BAJKA Goniec Pomorski (I w klasie championów, jeśli mnie pamięć nie myli): Edek i MAJOR Ziębowe Wzgórze (I w klasie otwartej, NPwR, Zw. Rasy, Zw. Grupy, Najlepszy Pies Ras Polskich, II na BISie): RAGO Galicyjska Sfora (Zw. Rasy, III Najlepszy Pies Ras Polskich): Marysia i UNA Hulaj Dusza (czyli ja i mój gończy :lol: I w klasie młodzieży, II na BISie Jurniorów - zdjęcia autorstwa Hani, ale moim aparatem robione, dlatego ja pokazuję): Quote
puz Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 a ja znalazłam takie jeszcze zdjęcie na stronie lasów Rymanowa z dopiskiem Fot. "Puzonowi” z Południowej Kniei zawody nie do końca się udały. Jedyna pamiątka z konkursu Puzon wyszedł super a ja zmeczona wynudzona w oczekiwaniu na trop, wyszłam jak baba z buszu co nie wie co to mydo i woda :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Powiedziałabym, że jakość tego zdjęcia jest mniej więcej taka, jak całego konkursu :lol: Wiesz, potrzebowali jakiegoś "pechowca" do zestawienia ze swoimi wspaniałymi psami :wink: Na pociechę - Puzon, zdjęcie z konkursu: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
KUMPELka Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 [quote name='Marysia_i_gończy'] Pozdrawiam Marysia i Una Marysiu zdjęcie - rewelka :klacz: Sama także lubię robić właśnie takie zdjęcia w planie zielsk :lol: Puzon prezentuje isę śwetnie. Quote
puz Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 :lol: Marysiu jestes Kochana , dzieki jak masz jakies fotki Hasty lub Puza slij kazus@poczta.onet.pl bede wdzieczna Quote
anabelka Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Marysiu rzeczywiscie zdjecie jest przepiekne :D Uwielbiam takie ujecia. No, ale i "obiekt" jest niczego sobie :wink: Pozdrowienia Quote
mmbbaj Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Marysiu :P jak się robi takie zdjęcia? Jestem zachwycona! :ylsuper:, a "obiekt" rzeczywiście super! :D Quote
puz Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 [quote name='mmbbaj']Marysiu :P jak się robi takie zdjęcia? Jestem zachwycona! :ylsuper:, a "obiekt" rzeczywiście super! :D trzeba miec dobry aparat a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem, ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink: Quote
Marysia_i_gończy Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: [quote name='mmbbaj']Marysiu :P jak się robi takie zdjęcia? :D Bierzesz aparat fotograficzny, siedzisz, nudzisz się i wyczekujesz okazji - a kiedy się pojawi, starasz się ją złapać. Ot, tyle :D Quote
Marysia_i_gończy Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 [quote name='puz']trzeba miec dobry aparat Wcale nie! Dobry aparat pomaga, ale nie jest niezbędny :) Ja zaczynałam od starego zenita, starszego ode mnie :lol: i bardzo ciepło go wspominam :) [quote name='puz']a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem, Mam zwykły, amatorski aparat i kilka amatorskich szkiełek :lol: [quote name='puz']ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink: Jak to kiedy? 16 lipca o 11:32 8) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
puz Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 [quote name='Marysia_i_gończy'][quote name='puz']trzeba miec dobry aparat Wcale nie! Dobry aparat pomaga, ale nie jest niezbędny :) Ja zaczynałam od starego zenita, starszego ode mnie :lol: i bardzo ciepło go wspominam :) [quote name='puz']a Marysia ma full wypas sprzet, widziałam ukradkiem, Mam zwykły, amatorski aparat i kilka amatorskich szkiełek :lol: [quote name='puz']ponad to to nei wiem kiedy uchwyciła moje cudo :wink: Nie wiedziałam ze taki zwykły ten aparat, wygladał dosyc profesjonalnie, a co do zdjec my robimy stara Yoshika Chyba tak sie pisze i wychodza nia bardzo łądne zdjecia Jak to kiedy? 16 lipca o 11:32 8) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Recommended Posts