Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]SKAZANY NA BÓL - SKAZANY NA ŚMIERĆ...[/FONT]
[FONT=Arial]POTRĄCONY PRZEZ SAMOCHÓD, POŁAMANY, BEZ SIŁ, Z ZANIKIEM MIĘŚNI.[/FONT]
[FONT=Arial]W SCHRONISKU LEŻAŁ W SWOICH ODCHODACH NIE MAJĄC SIŁ BY STAĆ NA POŁAMANYCH NOGACH...[/FONT]
[FONT=Arial]STRACIŁ JUŻ DOM, STRACIŁ NADZIEJĘ I WYDAWAŁO SIĘ ŻE STRACIŁ JUŻ WSZYSTKO...[/FONT]

[FONT=Arial]Gdy go zobaczyłam-wiedziałam, że nie mogę pozwolić by taki był koniec tego pięknego, młodego owczarka niemieckiego...[/FONT]

[FONT=Arial]To tak wspaniały, łagodny, madry i WYJĄTKOWY PIES....[/FONT]

[FONT=Arial]Gdy udało mi się psa wyprowadzić z boksu moim uczom ukazał się żałosny widok-wychudzony wielki pies (waży 23 kg!!!) nie mający siły by się poruszać, mający zaniki mięśniowe w tylnych kończynach, skrzywiony kręgosłup.[/FONT]

[FONT=Arial]Psiulek został przeze mnie umieszczony w lecznicy w której zostały przeprowadzone wstępne badania - RTG i badanie krwi.[/FONT]

[FONT=Arial]Badanie krwi wykazuje leukocytozę (29,7tys), reszta jest w normie.[/FONT]

[FONT=Arial]Pies ma tez najprawdopodobniej początki nosówki, zapalenie spojówek, rany na stopie.[/FONT]

[FONT=Arial]RTG pokazało m.in załamanie spojenia miednicy i calkowite pogruchotanie głowy kości udowej.[/FONT]
[FONT=Arial]Dlatego KONIECZNA BĘDZIE DROGA OPERACJA AMPUTACJI GŁOWY KOŚCI UDOWEJ![/FONT]

Na dodatek psiak ma tez zmiany zwyrodnieniowe w kolanie własnie tej konczyny co powoduje duzy ból...

[FONT=Arial]Dlatego zwracam się z serdeczną prośbą o pomoc w uratowaniu tego psa![/FONT]
[FONT=Arial]On musi mieć jak najszybciej operację by móc na nowo zacząć żyć, bowiem teraz każdy ruch powoduje ból.[/FONT]

[FONT=Arial]Pies jest też jednostronnym wnętrem, zatem po naprawieniu problemów dot.koścca-konieczna będzie kastracja i operacja wnętrostwa.[/FONT]

[FONT=Arial]Wszysto pochłonie bardzo dużo pieniędzy...[/FONT]

[FONT=Arial]Jeśli ktoś zechciałby pomóc finansowo, albo dać mu dom tymczasowy lub też nowy dom - proszę o kontakt[/FONT]

[FONT=Arial]każda złotówka jest na wagę złota![/FONT]

[FONT=Arial]0-796 096 481[/FONT]
[FONT=Arial]madziorek23@poczta.onet.pl[/FONT]

[FONT=Arial]WPŁATY[/FONT]

[FONT=Arial]P.Agata S - 50zł[/FONT]
[FONT=Arial]P.Małgorzata - 20zł[/FONT]

[FONT=Arial]BARDZO DZIĘKUJĘ![/FONT]

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej, a czemu tu nikt nie zagląda?
Czy trzeba jakieś banerki porobić? Mogę zrobić.
Może allegro cegiełkowe? Tego już nie zrobię, bo mam tylko konto firmowe.
A numeru konta do wpłat nie można podać na wątku?

Posted

kometa, co to za schronisko było (pytają na owczarku, chcę pociągnąć temat...), w jakim miescie jest teraz pies?

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13381045&posted=1#post13381045"][IMG]http://images44.fotosik.pl/220/2706821a4329bc27.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13381045&posted=1#post13381045"][IMG]http://images37.fotosik.pl/215/10f50e7d2b5c1105.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Pytałam o schronisko, bo to nie do pomyślenia, by psu z połamanymi łapami i miednicą nie udzielić żadnej pomocy :angryy:
Co z psem się dzieje? Przydały by się bieżące informacje nt jego stanu i kosztów leczenia.

Posted

Orionek jest już po operacji:)
Ma amputowaną głowę i fragment szyjki k udowej
możliwe że w wyniku wypadku-kłykieć nie urósł dostatecznie i jest mniejszy, dlatego bedzie miał i tak zmiany w kolanie.
Ma też dysplazje i zapewne za jakis czas trzeba bedzie usunac głowę k udowej z drugiej strony.

Dosatej teraz antybiotyki, leki przeciwbólwe i niestety musi ganiać w kołnierzu:(

Bardzo potrzebna POMOC FINANSOWA/dt i ds!!

Posted

[quote name='Makrela']Ojej, a czemu tu nikt nie zagląda?
Czy trzeba jakieś banerki porobić? Mogę zrobić.
Może allegro cegiełkowe? Tego już nie zrobię, bo mam tylko konto firmowe.
A numeru konta do wpłat nie można podać na wątku?[/QUOTE]

Banerki bardzo mile widziane!!

wkrótce zamieszcze zdjecia Oriona po operacji.

Posted

operacja kosztowała 261Zl, przed nami jeszcze kolejna operacja-kastracja i wnetrostwo, moze tez amputacja głowy k.udowej..
miesieczny koszt pobytu to ok.450zł :(

Posted

Wkleiłam wątek Oriona w drugim poście nowodworskiego.

A jak z kosztami kolejnej operacji? Pewnie w podobnych granicach? Boże, skąd na to wszystko brać pieniążki...? :-(